0 oy
2,066 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
esimden bosanmayi dusunuyorum 18 yasindaym 17 haftalik hamileyim bosandiktan sonra gide bilecgim ailem yok kalacak yerimde kadin siginma evine gitsem bebegimden ayirirlar mi nasil bi yer bilgisi olan var mi 

16 Cevaplar

+3 oy
(60 puan) tarafından
Allah yardımcı olsun. Ben sana anlatayım. Sormak istediğin şeyler olursa da yaz cevaplayayım. Aile bakanlığında çalışıyorum bilgi sahibiyim.

Öncelikle en yakın karakola gidip ben kadın konukevine gitmeyi istiyorum dersen polisler seni götürür. Eğer eşinden şiddet görüyorsan şikayetçi olabilirsin. Sna zarar vereceğini düşünüyorsan korunma kararı talep edebilirsin. Korunma kararı çıkartırsan boşanma davasında sana çok faydası olut.

Karakola gitmeyi istemezsen şiddet önleme merkezi  (şönim) ya da aile ve çalışma bak. İl müdürlüğüne gidebilirsin. Şönimin adresi açıktır evrak işleri ordan yapılıyor internetten adresini kolaylıkla bulursun. Karakola gidince de seni şönime götürür. Şönim 7 24 açıktır. Ne zaman gidersen hizmet alabilirsin.

Şönime gidince seninle bir uzman görüşme yapar öykünü dinler evrakları doldurur. Büyük şehirlerde çok sayıda kadınkonukevi var. Küçük şehirlerde daha az sayıda konukevi var. Görüşme yapıp hangi eve uygun olduğunu belirlerler. Dha sonra seni personel ile gönderirler.

Genelde büyükşehirlerde ilk adım kadınkonukevleri bulunur. 
(60 puan) tarafından
İlk adım kk larda kadınlar için 15 gün kadar kalır. Buraya gelen kadınların yüzde 90 ı birlaç gün içinde kendi isteğiyle gider. Eğer sn gerçekten hizmet almak istiyorsan 15 gün kadar sonra ikinci adım eve geçersin. Orada harçlık yapılır işe girmen için yardımcı olunur tüm sqğlık giderlerin karşılnır. Hatta hastaneye personel ile beraber devletin aracıyla gidersin.
Çocuğundn ayrılmazsın sadece 12 yş üstü erkek çocuklar kk ne alınmaz yuvaya gönderilir. Onun dışında çocuklar anneleriyle kalır.
(60 puan) tarafından
Herşey böyle günlük gülistanlık değil tabiki. Zorluklarda var. Özellikle ilk adım kk çok sıkıntılıdır. Binbir çeşit kadın g2lir gider. Eşinden şiddet gören de gelir fuhuş yapan da engelli de gelir yaşlı da gelir cezaevinden çıkan da gelir. Birz diğer kadınlardan uzak durmanı kimseyle arkadaşlık yapmamanı öneririm. Senin gibi gençler diğer kadınlara uyup yanlış yollara sapabilirler.
Ayrıca kk d kurallar vardır. Adrs ve telefonu kimseye söyleyemezsin. Telefonu yanına alamazsın. İhtiyaç duyunca görevliden alırsın sonrq geri verirsi. İzin alarak dışarı çıkarsın söylenilen saatte geri dönersin. Alkol kullanamazsın
(60 puan) tarafından
Kk da ömür boyu kalamazsın. Senden beklenen iş bulup hayatını yoluna koyman ve normal sosyal hayata karışmandır. Devlet her türlü imkanı sağlıyor hukuksal danışnanlık psikolojik rehberlik sağlık eğitim çocuklar için ücretsiz kreş vs. İlk başta klma süresi 6 ay. 6 ay sonra durum değerlendirilir ve kalma süresi uzatılır. Sn hamileymişsin doğum yapıp çocuğun biraz büyüyğnceye kadar kalmana izin verilir.6 ay doldu hadi git denmez. Bazı kadınlar hizmetleri su istimal ediyolar o yüzden kurallar konması gerekiyor.

Umarım ihtiyaç duymzsın ama sokakta kalmaktansa tüm zorluklara rağmen devlete sığınmak 18 yaşıbda bi kadın için dha güvenlidir
(1,933 puan) tarafından
Çok güzel anlatmissin canm
(446 puan) tarafından
Allah razı olsun. Usenmemis yazmissin. Rabbim kimseyi Darda komasin. 18 yaşında kadınlık hamilelik çok zor.
-Reklam-
+1 oy
(59 puan) tarafından
Hayır canım bildigim kadarıyla  çocuk yanında kalabiliyor öyle biliyorum ben yani
+1 oy
(145 puan) tarafından
Telefonunuzu alıyorlar. Şehir dışında, adresin sizin bile bilmediğiniz bir bina. Camsız araçla götürüyorlar. Güvenlik sıkı baya. Odalar 3 4 kişilik sanırım. Kalan biri anlatmıştı, imkanlar bu şekilde. Bir nevi cezaevi gibi...imkanınız varsa kendinize ev tutun ya da kalacak yer bulun derim. Allah kolalık, sabır, gün yüzü göstersin.
(8,267 puan) tarafından
Nerde var o apartlar canım? Bebege kım bakacak o calısırken?
tarafından
Henuz hamileymis is bulmasi biraz sknti gbi
(145 puan) tarafından
17 haftalık çalışabilir, belki bakmak isteyen uygun komşusu olur :) her yerde o apartlar , doğuda değilse her yerde var. Azıcık araştırınız :)  Darda kala na Allah yardım eder iui düşünsün iyi olsun. Bu kadar negatif düşünmemek lazım.
(8,267 puan) tarafından
Negatıf degıl de gercekcı dusunmek dıyelım.Kolay mı 18 yasındakı gencecık bır annenın hıc bı sekılde destek almadan yasamaya calısması.bekara karı bosamak kolay tabı.
(1,048 puan) tarafından
Bence de. Maalesef keşke hayat o akdar toz pembe olsa.
Normal bireyler bilezor iş bulurken. 100 iş verenden 90 ı hamile diye kabuk etmez.
3 -5 ay sonra doğum yapacak işten geçici ayrılmak zorunda kalacak.
+1 oy
tarafından
Anlaşmalı olursa kolay bosanirsin. Kadın sığınma almaz çocuğu senden. Belli bir yaşa kdr sende kalıcık
+1 oy
(4 puan) tarafından
teskur ederim bilgileriniz icin sagolun
+1 oy
(338 puan) tarafından
Denk geldi okudum durumunu canim insaallah hersey yoluna girmistir. Yasin cok kucuk ve hamilesin. Rabbim yardimcin olsun
0 oy
tarafından
Bildiğim tek şey bebğini senden almicakaları hukuk önünde de istisna durumlar dışında öncelik daima  annenşndir ne yaşadığını bilemeyiz Allah yardımcın olsun sığınma evleri var ama nasıl gidiceksin bilmiyorum cnm 
0 oy
(8,267 puan) tarafından
Canım bıre bır bılgım yok ama kızlar gecen yasanacak yer degıl demıslerdı. Neden bosanmak ıstıyosun aılenle aranmı kotu. 
(4 puan) tarafından
yanlis bi evlilik yaptim cahilik yaptim kotu bir yasantidan kurtulmak isterken kotu bir yasantiya dustum tek dogrum bebegim
(8,267 puan) tarafından
Kıyamam canım rabbım yardımcın olsun ılle bosnman sart mı hıc mı dönüş yok
0 oy
(807 puan) tarafından
Allah yar ve yardımcın olsun. 
0 oy
(1,232 puan) tarafından
Bebeğinden seni ayırmazlar bence canım neden bosanacaksiniz
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Kuzum Allah kolaylık versin inşallah herseyxgonlunce yolunda gider. Bebeğin doğduktan sonra da temel ihtiyacından ötürü sende kalir. Ancak eşin boşanmadan ötürü isteyebilirde. Çocugun velayeti doğunca belli olur. Inşallah ayrılmazsın. Kimsem yok dedim ama yine vicdanlı bir akraban çıkar inşallah. Bide 18 yaşındayım dedim fakat . Evlenmek için 18 yaşı doldurmak gerekir öncesindeyse veli izni gerekiyor. Acaba Seni zoraki mi evlendirdiler.
0 oy
tarafından
RABBİM yar ve yardımcınız olsun inşallah canım 
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Hayır çocuktan asla ayrılmıyorsun. 

Seni olduğun memleketten farklı ile gönderiyorlar .

Ve devletin her ilde kiraladığı onalrca ev var. 

O evlere koyuyorlar başka bayanlarda oluyor o evlerde. 

Ama gizlilik süper. Sanırım devletin en başarılı yaptığı iş mor çatı

Kiraladıkları evn sahibi bile asla görmüyor kadınları. 

Ev ifşa olunca değiştiriliyor. 

Şayet seni rahatsız edecek dueumdaysa eşin. Çocğun okulda farklı isim kullanıyor. 

İl Milli eğitim merkezinde gizleniyor çocuğun bilgileri. 
(60 puan) tarafından
Evet aynen bu şekilde. Şehir değişikliği kadının hayati tehlikesi bulunduğu durumlarda yapılıyor.her kadın şehir dışına yollanmıyor. Hatta hayati tehlike çok ciddi boyuttaysa kadın ve çocukları mahkeme kararıyla isim değişikliği yapıyorlar.
0 oy
(9 puan) tarafından
Kadin siginma evlerinde bildigim kadariyla yemek parasi ve yatak parasi istiyorlar vermeyince de cikisini yapiyorlar teyzemden biliyorum ben onu yapabilecek misin calisabilecek misin yani allah yardimcin olsun
0 oy
tarafından
Ben küçükken annemle birlikte kalmıştık berbat biyer manyağı orda delisi orda sataşani asani keseni pskolojin çok bozulur orda rahat edemezsin imkanlar kisitli paran varsa caninin istedigini alırsın yoksa yok çarşıya çıkma saati var mudurden izin alıp gitceksin tabi verirse 5 olmadan tekrar geri gelceksin temizliğide bayanlara ait merdivenleri camları gün belirleyip sıliyolar duş sorunu çamaşır yıkama sorunu ohooo ne ararsan var Allah kimseyi dusurmesin kotu biyer git devlete başvur durumum yok de bari para yardımı gibi bişe bağlasinlar sana bi müracaat et
0 oy
(241 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun canim bnm ya :ermm:

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 371 göst.
15 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Princess julide (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 232 göst.
18 Şubat 2024 Diğer kategorisinde 1bebekannesi (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 663 göst.
16 Mart 2021 Diğer kategorisinde Sevgii0101 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 322 göst.
7 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu

378,245 soru

11,320,801 cevap

34,765 kullanıcı

...