0 oy
574 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (725 puan) tarafından
...

2015 yılında ilk kızıma 2 'li tarama testi yaptırdım normal çıktı. Sonra 3'lü tarama testi yapıldı. Bunda da bebeğime DOWN SENDROMLU dediler. Bizi Ankara'ya amniyosentez yaptırmaya yolladılar. Bu test sonucunda da bebeğim %99.9 sonucuyla Down sendromlu çıktı. Çevrem o kadar baskı yapıp psikolojimi bozdu ki birde bunun üzerine eşim ve aileside istemedi engelli doğacak bir bebeği.

Daha sonra Ankara Zekai Tahir Burak hastanesinde kurul kararıyla doğum sonlandırıldı ve normal doğum yaptırılarak 24 haftalık bebeğim alındı. Ancak yavrum öldükten sonra farkedildi ki "O sağlıklıydı!" Kürtajı yapan doktor "bebeğinin görünümünde birşey yok" dedi.

Daha sonra Patoloji sonucu geldi ve hiç biseyi yokmuş bebeğimin boşu boşuna gitti yavrum.. 3 yıldır her günüm pişmanlıkla insanlara nefretle geçiyor!

Ben o saçma sapan testlere ve başka insanların sözlerine aldanıp yavrumun ölümüne sebep oldum vicdanım beni rahat bırakmıyor lütfen kimse evladına engellide olsa kıymasın bunu acısını benden iyi kimse bilmez şimdiki gücüm olsa herkese inat dogururdum kızımı!" Bu anne feryadının bir çok anneye ulaşmasını istedi. 

Bir kaç kelamda ben eklemek istiyorum. -24 haftalık bebeği down sendromlu bile olsa kürtaj yapıp canına kıyan bir sistem İslami olabilir mi? Bu nasıl bir tıp anlayışı? - Zaten gebelik hormonlarıyla duyguları alt üst olan bir anneye psikolojik baskı kuran doktorlar, çevre, eş dost akraba hiç Allah'tan korkmazlar mı? Sağlıklı doğan bebeklerin ilerde engelli olmayacağına garantileri var mı ki "sakat" diye bir yavrunun canına kast etmeyi telkin ediyorlar! -Bu şekilde aldığım inanın onlarca mesaj var. "Bebeğime sakat dediler aldırmadım sapasağlam doğdu" 

Bende diyorum ki neden bu testleri yaptırıyorsunuz ki?

2'li, 3'lü tarama testleri annenin psikolojisini bozmaktan başka birşeye hizmet etmiyor. Bizler Müslümanız! Benim dinimde bir yavrunun canına sırf engelli diye kıymak yoktur! 

Niye bu testlere güvenip hamileliğinizi zehir ediyorsunuz? Zaten yavrunuzdan vazgeçmeyeceksiniz! O zaman neden bu uygulamalara tabii oluyorsunuz?

Ki sonucu sürekli hatalı çıktığı halde!

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
aynı post paylaşıldı bugün
(725 puan) tarafından
Ben görmedim hiç.. Olsun
tarafından
sizdedemi ayni sorun var bende cvs sinuclarmi bekliyorm Allah butun bebeklermze saglk versn ins
(725 puan) tarafından
Evet bana da down sendromlu dedi :(
tarafından
Benim bebeğimede down riski var denildi ama asla asla asla aldırmak gibi bir düşünce kesinlikle aklımdan geçmedi nasıl kıyarım evladıma ya aklım almıyor nasıl bu düşünceye giriyolar şuan 32 haftamdayım
tarafından
ins hepimiz sag salım alırız kucagimiza
-Reklam-
0 oy
(397 puan) tarafından
O allahim bir imtihamydi sizii sınadı bakalm kulum ne yapck ddi keske aldirmasaydn bzm komsunun 3 cocuguna engelli ddilee 3 de sapa saglm dogdu kimse inanmasn oyle seylere verende allah ne hayirli ise onu verir. Belki saglam diyck ama engelli dogacak bunu bilemyz ki
(725 puan) tarafından
Bebeğimi şükür aldırmadım bu postu paylaştım ki bu gibi düşünen anneler okusun diye . Bana da doen sendromlu denildi hatta doktor aldır istersen dedi ama ben nasıl o cana kiyarim baksanıza ultrasonda nasıl da oynuyor nasıl kiyarim ben raziyim dedim ve çok zeki ve sağlıklı olacağına eminim...
0 oy
tarafından
Bugnde paylasldi.canm bu. Dha oncde bi bayan paylasmisti. 
0 oy
tarafından

Sırf ilgilenmediğim için testleri yaptırmadım yaptirsam bile ne yapabilirdim ki Rabbim vermiş bana onu <3

0 oy
tarafından
Yazınızı okurken bambaşka bir yere gittim sanki ya insanlar neden bu kadar acımasız ister engelli ister sakat ne olursa olsun nasıl bebeklerini öldürmeyi düşünüyolar kendi canlarından bir parçaya kıymayı bırakın akıllarından bile nasıl geçirebiliyolar ve sadece akıllarından geçirmekle kalmayıp kıyıyolar. Bu yazıyı okuyunca çığlık çığlığa ağlamak istiyorum ya yemin ederim ortalığı yıkmak istiyorum bi an içimden nasıl kıyılır bir cana !
(725 puan) tarafından
Doktora şunu demiştim ha bebeğimi kucağımda ha karnimda öldürmüşüm aynı şey değil mi ve hayatımda belki de hiç anlamadığım kadar ağladım sağ olsun eşim çok destek oldu ve oluyor da ne olsa Rabbimdendir şükürler olsun
tarafından
ALLAH eşlerimizden razı olsun valla benim eşimde çok destek oldu oluyorda o bizim yavrumuz nasıl doğarsa doğsun onu kucağımıza alacaz ALLAH ın izniyle büyütecezde diyor. Baksana kimileri o kadar büyümüş bebeği 24 haftalık ya kıyabiliyorlar cani cani
(725 puan) tarafından
Onun vicdanıyla nasıl yaşıyor lar . Doğrusu vicdan olsa neden cana kıyar ki

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 111 göst.
+3 oy
46 cevap 1,296 göst.
30 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 709 göst.
5 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 325 göst.
5 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

374,622 soru

11,204,566 cevap

34,506 kullanıcı

...