0 oy
814 göst.
Diğer kategorisinde (1,722 puan) tarafından
Ya gerçekten bi gün birini tersliycem. Arkadaşım doğurdu ay sakın sezeryan yapma bi başka arkadasım doğum yapıyo ay normal doğurdum ama öldüm çok zordu vs. Bugünde kuzenim doğurdu anneme diyor bn doğurdum kurtuldum ama ümran napcak teyze çok kötüyüm çok zordu falan diyo banada kndini doğuma çok iyi hazırla şöyle zor böyle zor. Bu uygulamadada bazıları anlatıyor çok zordu dşye gerçekten kabusum oldu 2 ay kaldı doğumuma bazı düşüncesiz insanlar sayesinde günlerim doğum korkusuyla geçiyor. Arkadaslarımada diyprum yeter anlatma tamam diye kimseyi kırmakta istemiyorum ama birazda insanı rahatlatcak seyler söyleyin tavsiye verin öldüm bittimlerinizden bıktım.

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Valla canım benim geçen gün birisi post açmış dedim ki çok takmasın biraz gülsün eninde sonunda çıkarıcaz kız korkma fln güzel şeylrr yazdım cevap olarak bu kadar mı yani psikolojimi bozdun yazmış ben şok valla dedim bundan sonra hayatta bişey yazmam :getlost:

(1,722 puan) tarafından
Sende zorluğunu körülüğünü anlatsaydın. Tamam kolayndeğil doğurmak ama sonuöta içimizdede tutamayız nasıl olsa çıkacak oraya korkuyla gitmek var içimiz rahat gitmek var güzel şeyler söylemek en iyisi..
tarafından
Daha doğurmadım bide anladım ne hissettiğini ilk bebiş ondan yazmıştım psikoloji bozan oldum aman boşverrrr :D
(1,722 puan) tarafından
Aynen boşver rabbim o zorluğu acıyı her kadına yaşatsın inşallah :) ne kadar acı çeksemde herşeye değer
tarafından
Aminnn inşallah canım benim :))
-Reklam-
+1 oy
(397 puan) tarafından

Yoo cokta kolaydi vala sancm var diye gittim pat diye acilen 35. Haftmda sezaryana aldilar hic korkmadm dedim ne korkcm be yavrm birazdn geleck birazdn yanmda olck kokusunu duycm ddm bi mutlulkla girdm. Sadece narkoz gecince agrm oldu onada hemsireler surekli igne yapti sonra yavas yavas yurudm yatarsn iyilesmzsn bu arada kizimi kuveze aldilar ddim onun icin ayakta durmalym eve geldm bir gun bile yatmadm hep dolandm evin icinde bir ay hergun kizima gittm kuveze hic bilmedm yani dikislimiym neyim korkma cesur ol yapmlym de yaparsn. Cokta nazli biriymdir annem napcm cok cekerim senin dogumda derdi hep smdi diyor birgun bile yatmadn diyor :D

0 oy
(1,379 puan) tarafından
Canım ne stresi yapion başa gelen kötü yada iyi  o an çekilecek  düşünme fazla cart diye dogurucaz  bukadar bizde onları korkuturuz  sonra :))))))
(1,722 puan) tarafından
Yok valla bn aht ettim ne kadar zor olursa olsun hep kolaymış gbi anlatcam.
tarafından
Benim ikinci hamileligim ilki normal dogum oldu arkadaslarim sezaryeni oyle bi anlatiyolarki cok korkuyorum suan normal dogumun zorlugunu biliyorum ama normal dogum istiyorum sezaryenden oyle cok korkuttularki ya sezaryen olursam diye kabuslarim oldu resmen...evet bu bi gercek dogum zor ama Allah o zorluklarin mukafatini veriyo bu dunyadada ahirettede bizim canimizdan can ayrilmasa hic bi ana evladi icin goz yasi dokmezdi diye dusunuyorum istisnalar haric...dogum zorda olsa bas taci hayatin ne demek oldugunu anliyosun en onemlisi anne olup annenin evlatlari icin ne hissetigini daha iyi anliyosun dogum bi kadina verilcek en guzel hediye ve en guzel hayat dersi bence Allah isteyen herkese nasip etsin insallah catir catir dogururuz :))) bi avazda
0 oy
(66 puan) tarafından
Canm kac haftaliksinki valla kim ne derse desin korkmuyorum arkadas =) kafana takma sende valla onlar seni sevseydiler oyle soylemezdiler dahada morel verirdiler demekki istemiyolar benim de 2 ayim kaldi nasıl olsa bu bebek cikicak yani neden korkuyorsunki allah hemimizin yar ve yardimcisi olsun amin
(1,722 puan) tarafından
30 haftalık olcaz. Annemde diyor kolay doğurcak bnim kızım bn çok kolay doğurdum sen bana çektin hamileliğinde aynı ben doğumunda öyle olcak diyor içimi rahatlatan tek kişi annem ❤ eltimle kaynanam beynimi yiyolar artık ya azarlayıp susturuyom yada odayı terk ediyom. Zorda doğursam o korkutanlara inat çok kolay doğurmuşum gbi anlatcam..
(66 puan) tarafından
En iyysi canm onlari catlatmakin basqa yolu yok =) bideki 1 hafta aramiz var insallah bakalim kim addim atiyor ilk sasalim kucamiza alalimda valla basqa bişey istemiyorum
0 oy
(725 puan) tarafından

Sadece senin çevrede yok benim de 4 ayım var ve bende çok korkuyorum her kafadan bir ses çıkıyor takmiyorum ama işte psikolojikmen etkileniyor insan:'(

(1,722 puan) tarafından
Bn azarlıyorum yavaştan iyi kalsın içimde o kadar zorsa doğurmayım diyorum gerçekten bezdirdiler
0 oy
(385 puan) tarafından
Şöyle düşün ekmeği çiğnemeden yutabiliyor muyuz? Her olayın illaki bir zahmeti oluyor. Ama bu farklı bir olay 9 ay kucağına almak için sabırsızlıkla bekliyorsun kafana korkular saracağına yaşayacağın güzel anılarını düşün bebeğini kucağına aldığında alacağın heyecanı aile olmanın getirdiği güzel huzuru düşün bırak şu kasıntı kelimeleri. Parmağımıza iğne batmadı mı hiç çocukken düşüp dizlerimiz kanamadı mı? Hiç kasmaya gerek yok ben bana böyle diyenlere çocuğu oraya koyarken bana mı dedin de çıkartırken çektiğini anlatıyorsun diyorum biraz ağır ama artık kimse ağzını açamıyor :)) 
(1,722 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsın tüylerim diken diken oldu :) kesinlikle verdiğin cevapta çok güzel bnde kullancam bundan sonraki süreçte..
(385 puan) tarafından
Takma güzelim yaa şöyle kendine gel.
0 oy
(1,887 puan) tarafından

Canım tabi ki zor olacak acı çekecez kolay bişey değil içinden bir can çıkıyor sonuçta ee bunu kolaylaştıran da zorlaştıranda biziz sen o söylenenlere kulaklrını tıka canım ben 20 gün önce epidural sezeryanla doğum yaptım bin şükür çok rahat geçirdim hiçte zor olmadı zaten o mis kokulu meleğini kucağına aldığında herşeyi unutyrsun dua et bol bol rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin  :)

(1,722 puan) tarafından
Ayy inşallah böyle şeyler duymaya ihtiyacımız var.. Kolay değil tabiki bu yüzden cennet annelrin ayakları altında anne olmak kolay değil. Rabbim bu acıyı herkese yaşatsın inşallah..
(1,887 puan) tarafından
Amin canım inşallah sen sadece miniğini kucağına alacağın anı düşün hiç korkma Allah'ın izniyle sağ salim kavuşursun
0 oy
tarafından
Kolay olan ne  var ki elbette doğum zor olacak tavuk bile yumurtlanrken neler çekiyor 
0 oy
(145 puan) tarafından
Dinlemeyin o zaman:)
0 oy
tarafından
ne desek boş insan başına gelmeden anlayamaz tek söyleyeceğim sey kucağına aldıktan sonra sadece "İYİKİ" diceksin. kokusu da herşeye değer..  :)
0 oy
(1,690 puan) tarafından
Canım ben sezeryan oldum.. normal doğum yaşamadığım için onunla alakalı bi şey diyemicem.. ama sezeryanı öcü gibi anlatanlara hiç kulak asma.. o kadar memnunum ki anlatamam.. elbettekş zorlukları var ama inan dayanılmıcak gibi değil.. adet olduğunda bile sancı çekiyosun dünyaya can getirirken de azıcık canın yanabilir dimi bu çok normal.. sonuçta içinden bi bebiş çıkıyo.. Allah dayanamayacağımız gücü vermez bize hiç sıkma canını.. o konuşan gereksizlere karşı da kapat kulaklarını.. inankş doğum sonrası sadece 'iyi ki' diyeceksin.. aklında kötü hiçbi anı kalmıcak.. 
(1,722 puan) tarafından
Kesinlikle bnde kötü anlattıklarında susun belki bn çok kolay doğurcam belkide sezeryan olcam o sancıyı çekmiycrm artık kapatın konuyudiyprum :) psikolojimi bozdular yorumun için teşekkürler doğumdan değil böyle insanların çenesinden korkuyorum
0 oy
(99 puan) tarafından
Canım doğum sancısı diye bişey var.. doğum anında duyulan korku da gerçek.. bi de benim kız gününden erken gelmeye karar verdiği için, biraz apar topar bi doğum hikayem var benim.. o yüzden çok korkmuştum.. 6 ay oldu üstelik, hani üzerinden öyle çok unutacak kadar zaman da geçmedi yani..

Şimdi olayın cesaret verici kısmına gelicem.. kızımın doğumundan sadece 6 ay sonra tekrar hamileyim, ve bütün samimiyetimle söylüyorum sana, doğum yapacağım günü 4 gözle bekliyorum.. çünkü yol ne kadar sancılı olursa olsun sonundaki mükafat o kadar güzel ki, değiyor her şeye..:)
(1,722 puan) tarafından
Kesinlikle.. Kimi anlayışlı tanıdıklarımdanda duuyuyorum başta 3 gün doğurmak için uğraşan yengem olmak üzere kucagına aldığın an herşey unutuluyor onun sesi dünyalara bedel o sancının kat kat fazlası bile çekilir diye sağ olsun bazılarıda çok motive ediyor..
0 oy
(2,351 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Şahsen ben sirf korkumdan hamile kalmak istemiordm. Bnm ki plansiz oldu ilk hamile oldgumu ogrenince hazir degldm vs die bildigin oturup agladm esim dogru durust sevinemedi bile beni teselli etmekten. Bnde bazen okuorm ole paylasimlari yorumlar ama umurmda degl herkes bir degl valla. Kimi rahat gecio kimininki zor. Ama sundan eminim ki rabbim bu cocugu verdiyse ve kadinlara bu gorevi verdiyse gorev diorm yalnis anlaslmasin ama yaradilisimiz bole.  Her neyse mutlaka tahammul edilebilincek bi acidir ayricada epidural anestezi denen bisey var arastr sende bir cok cesit bulunmakta  aciyi en az hissetmen icn ne gerekiosa sende onlara bas vur bn epidural anestezi isticem aci hissetmiormussun bile dogru duzgun ayrica hissetsek bile o  dogum basladgi andan dogum bitene kadrmis yani sonucta onu atlaticaz  cokta takma kafana ben artik kendimi ikna etmeyi basardim. Sende yapmalisn bunu
(2,351 puan) tarafından
Ne guzl destek olan bir esnde var . Aslinda bu dusuncelerimize bagli psikolojik bir korku insanlarn korkulu anlatimlarini amaan degip gecebilmeli kendini rahatlatabilmelisin zaten bunu yapmayi basrdgnda korkularini  yeniosun ;)   tbiki canimiz acicak ama ne kadr aciyahilirki adet sancisindan  bazilari bi tik bazilari 2 3 tik fazla bi agri cekiormus onu da hiz zaten heray cekioruz. Adet sancisi bile kimi yataklara dusuo kimisi rahat gecirio o bilr kisiden kisiye degisen bisey ;)
(1,722 puan) tarafından
O yataklara düşenlerdenim ağlaya ağlaya geçiriypdum bi günümü. Dediğin gbi herkesin acı eşiği farklı. Çok güzek doğum geçirip çok güzel anıkarımı anlatcam... Buna inanıyorumm
(2,351 puan) tarafından
Mutlaka  birde bn dua ya cok inanirm  vok giuvenirm maneviyatim  guclu diyebilrm.  

 Eski kafali misn die de dusunebilrsin ama  dogumuna 1 hafta kala hurma yemeye basla acilman guzl olurmus. Birde doguma girmeden önce hurma yersen dogumun kolay gecermis ozel dualarida var tabi ama hatrlamiorm eksik anlatmiyim. Bebek doguncada hayirli bi evlat olmasi icin hurmayi emdir ve  dudagina zemzem suyu sür diyolar  .  Bn yapmak istiorm ve etkisi olacaginida dusunuyorm
(1,722 puan) tarafından
Evet bnde inanırım ki bizim sülalede bu dediklerini uygukar inşallah oğlum doğduğunda hurma ve zemzem suyunu vercem.. Kndimde yapcam :)
(2,351 puan) tarafından
Ins bakalm ;)
0 oy
(415 puan) tarafından
Ben normal yaptm 12 gun olcak korkulcak bsey yok sadece cocuk gelıyor ya ebe elını sokup kafasını cıkarıyor orda geriliyorsun braz hc korkulcak gbı degl bebegnı kucagına alınca unutuyrsn ya benıde cok korkuttular soylenene bakma
0 oy
(1,350 puan) tarafından
Hiccc kulak asma sana bu konusmalari yapabileni tersle oyle denrmi hamile insana ya? Herkesin bunyesi bir olamaz . Bende sali sezeryan olcam bu gune kadar hep o kadar olumlu seyler duydum ki icim cok rahat gdyrum. Bence sennle oyle konusabilenler gercekten insanca dusenmiyor 
(1,722 puan) tarafından
Kesinlikle... Rabbim hayırlı doğumlar versin kokayca atlat inşallahhh

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 707 göst.
15 Ekim 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 364 göst.
12 Eylül 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde mlodi (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 725 göst.
15 Şubat 2020 Diğer kategorisinde mavish (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 628 göst.
17 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,183 soru

11,319,066 cevap

34,764 kullanıcı

...