0 oy
71 göst.
Diğer kategorisinde (280 puan) tarafından
Avantajları dez avantajları nelerdir. Yapan var mı 

2 Cevaplar

0 oy
(280 puan) tarafından
Ay buna cevap yok muu
-Reklam-
0 oy
(322 puan) tarafından
Bence mantıklı değil. 

Türk lirası cinsinden olacaksa zaten para pul oluyor. Verilen devlet desteği, paranın erimesi karşısında anlamlı kalmıyor. 

Altına endeksli vs de oluyor diye biliyorum. Ancak bunu yapacaksan da kendin ayrı bir hesap açıp , her ay altın alabilirsin. İlla çeyrek vs olmasına gerek yok. 500 -1000 liralık bile altın alınıyor banka hesaplarında. İstenilen zaman kullanılabilir hem.

Biz doğumdan itibaren her ay belli düzeyde yatırım yapıyoruz bebeğimiz için. İlerde kurs, gerekirse özel okul vb imkanlar sağlayabilmek adına. 
(280 puan) tarafından
Bankada Altın hesabı için banka altını senden ucuza alıp sana pahalıya satıyor aslında fiziki olarak iyi altın ama evde tutmak güvensiz.
Bana da bes mantıksız gibi ama çok bilgim yok. Araştırmak lazım
(322 puan) tarafından
Fiziki altında da ucuza alıp , pahalıya satarlar. Sonuçta banka veya kuyumcu illa ki kâr payını alır. Bankalar mesai saati dışında çok makas acıyor onu dışında çok da abartılı bir aralık yok. Yani Bes sorduğunuza göre amacınız uzun süreli bir yatırım diye düşünüyorum. Dolayısıyla fiziki altından ise banka hesabı ile altın almak daha mantıklı. Fiziki altını gidip banka kasasına bile koysanız, banka kasası size 1 lira güvence vermiyor. ( Deprem, soygun vs olursa her şey gidiyor yani). Öte yandan banka hesabında ise , ülkede yoğun bir savaş , çok çok ciddi boyutta bir ekonomik krizli önlemler olursa belki bir şeyler durdurulabilir ama çok uç noktada örnekler tabi bunlar.
Aslında ekonomistler sepet yapmayı öneriyor. Döviz , altın, hisse vs. Altında aynı şekilde hem fiziki hem banka hesabı gibi olabilir. Benim tercihim uzun süreli yatırımlar için ( hele ki çocuk için ) banka hesabı olur. :)
(280 puan) tarafından
Benim cesaretim olsa birde tam bilmiyorum hangi hisseler nasıl değerlenir uzun vade de hisse alırım ama uzun süre araştırmak gerek aklımın bir köşesinde de. Banka hesabı altın pahalı satıyor. Gönlüm ona da var gibi ama bakalım
(322 puan) tarafından
Biz hisse de aldık , alıyoruz ama oradan pek bir şey elde edemedik. Bist30 şirketlerinden uzun süre yatırım yapılırsa risk pek olmaz ama risk olmadığı için de tıkır mıkır giderse gider. Altın gibi bir nevi. Onun dışındaki hisselerden 3-4 yıl aynı fiyatta kalan da var, yıllarca eksiye gitmiş olan da var, aniden sıçrama yapan da var. Küçük çaplı halka arzlara girip çıkarsan ( talep toplama zamanı girip, 3-4 gün durup çıkarsan) cep harçlığı bırakır 100-300 gibi. Hiç yoktan iyidir dersen. Onun dışında risk var maalesef.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 78 göst.
26 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 261 göst.
2 Şubat 2024 Aile kategorisinde clk38 (1,374 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 146 göst.
27 Nisan 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 329 göst.
11 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Dilekk (1,094 puan) tarafından soruldu

382,873 soru

11,461,123 cevap

35,048 kullanıcı

...