+4 oy
369 göst.
Diğer kategorisinde (236 puan) tarafından
Garip bir devirdeyiz. 

Evimin içinin görüleceği paylaşımlar yapmayı sevmem. Hele hele yatak odasından... Asla. Orası evin en mahrem ve özel kalması gereken kısmıdır bana göre. Sosyal medyada paylaşmak şöyle dursun.

Ama günümüzde insanlar her şeyini paylaştığı gibi evinin her köşesini, her eşyasını paylaşıyor. Adı da influencer oluyor. Hatta bundan para kazanıyor. Hatta hatta sırf paylaşmak için ev döşüyor. 

Mahremiyet algimiz alt üst oldu. 

Bunun yanında birbirinin kopyası bu evler, belli bir modaya, birilerinin dikte ettiği tarza göre döşenen bu evler sanki olması gerekenmiş gibi hissediyoruz. Kendi evlerimiz kötü, çirkin görünmeye başlıyor. Oysa ki başımızı sokacağımız evlerimiz, güzelce kullanacağımız esyalar olduğu için şükretmemiz gerekirken. 

Evlenirken, köyde de büyüdüğüm için eşya secmekten pek anlamiyordum. Hem de ucuz olsun, zorlanmayalim derken pek de afilli mobilyalar almadım. Sosyal medya beni hep yetersiz hissettirdi. Tabii bir de üstten bakan, her köşeyi süzen, surekli hemcinsleri ile yarışan kadınlar yüzünden de. 

Sonra dedim ki. Ne oluyor? Depremde insanlar varını yoğunu kaybetti. Moda eşyalarım olmasa ne olur? Pahalı marka olmasalar ne olur? Hem de köyde kırık dökük bir divanda büyümüşken. 

Bugün böyle düşüncelerimi paylaşmak istedim. Bazen bazı konular aklıma takılıyor. 

11 Cevaplar

+2 oy
(322 puan) tarafından
İyinin ve lüksün sonu yok ki. 

Mesela burada ikinci çocuk konuları çok açılıyor ve maddi olarak yetebiliriz diyorlar. Maddi olarak yetmek nedir mesela ? 

Kimine göre fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek , kimine göre o yetersiz - her sene 2-3 kere tatile falan götürebilmek. Belki başka birine göre yurtdışında okutma, özel okul gibi şeyler. Yani lüksün sonu yok. 

Var olan ile yetinmek , küçük hedefler kurmak, büyük hedef varsa çalışıp çabalamak, mantıklı davranmak vs gerekli. 
-Reklam-
+1 oy
(2,481 puan) tarafından

Hiç bir kimsede görüpte kendi kendime evim çirkin gelmez gözüme. Onu alamadım alayım bende de olsun, diye özenmem. Çok lüks evlerimiz olmasın huzurumuz sağlığımız olsun o yeter elhamdulillah <3

(2,481 puan) tarafından
Moda geçer ihtiyacın olanı almak en güzeli. Paranı israf edersen de Allah sorar hesabını. Evimizdekilerin hesabını nasıl vercez onu düşünüyorum..
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Herşey gösteriş üzerine kurulu inanın hiç birinin gerçek huzuru olduğunu düşünmüyorum. Eşyaymış, evmiş hepsi gelip geçici hevesler önemli olan o evin içinde çocuklarınla güzel bir aile olabilmek.. 
0 oy
(15,515 puan) tarafından
Coook haklısın. 
0 oy
tarafından
Müslüman olanlar israf yapamaz ama bizler yarış halindeyiz müsrifliği kimseye kaptırmayız binbir çeşit kahve fincanı tabak takımı dolaplar doldurulur. Her gün bir moda çıkar bişeyimiz yok diye hep şikayet ederiz. Almanın bir sonu yok farkettim ve çok şükür evimin bereketi arttı. İhtiyaç olanın en iyisinden alırım ama fazlası israf 
(2,481 puan) tarafından
Önce herkese fazlasıyla aldırdılar.. Sonra dedilerki sadeleşme herkes herşeyini attı 5 6 bardakla idare etti. Sonra yok kahve köşeleri yok bohem bilmemne tarzlar. Hadi baştan eşya değiştir.. İnsanları boş saçma şeylerle oyalamak, kullanmak. malesef çoğumuzda kanıyoruz ve savrulup gidiyoruz dünyalık heveslerle. Nerde bir zamanlar evinin her eşyasını pembe mavi alanlar..
tarafından
Kahve köşesine karşı değilim evimde yok ama o kahve için yüze yakın fincan takımı olan var o israftır.    Valla kimseye bakmıyorum artık şu devirde harcamak değil harcamamak lüks bence
(2,481 puan) tarafından
Öyle canım. Bende o fazlalıkları kastettim
0 oy
(2,381 puan) tarafından

Bugün benzer post bende attım :) bende mobilya seçmeyi bilmiyordum normal bir evim var ama kötü de değil ooo harika da değil gayet mütevazi 

0 oy
(2,142 puan) tarafından
Hiç kimseye özenmedim, özenmemde. Onda varsa bende olsun demem zevkime uymayan hicbirseyi almam, modaymis alalım da demem. Evime gelip burun kıviran olursa cevap veririm şükür öyle de çevrem yok
0 oy
(180 puan) tarafından
Düşünsene sonsuz katılıyorum fakat insanları anlamak zor daha geçen yıl deprem normal yada lüks demedi herşey gitti bu yıl gör ki burda bile depremi yaşamalarına rağmen herkes yine aynı şeyin peşinde gösteriş malesef ölüm bile bir yere kadar akılda kaliyor
0 oy
(6,306 puan) tarafından
Hepsi etkileşim ve para için. İnsanlar işlerini bırakıp influencer olma derdinde artık. Üstelik benim izlerken bile utandığım ultra saçma videolar ile meşhur bir çoğu. Bunları böyle yapanda yine bizim insanımız. Hayır bir de topluma faydalı olanları influencer yapsalar bari nerde saçma bir hesap varsa o meşhur.
0 oy
(979 puan) tarafından
Çocuğum evim ve yemek kırmızı çizgimdir paylaşmam atmam. 
0 oy
(693 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız çok şükür her şeyimiz var düşündüğümüz zamn önceden bu kadar çeşit çeşit eşya yemek kiyafetteknoloji vs yokmuş ama insanlar mutluymuş şimdi herkez sanki mutluluğunu bu şekilde kanıtlıyor gibi göstererek fazlası her zamn iyi olmuyor çocuklar bile hep fazlası var eşyaları yine mutlu olmuyor hep bı yenisi günümüz şartlarıyla bununda bizler yapioz magleseff üzülerek söylüyorum 

İlgili sorular

+5 oy
11 cevap 409 göst.
19 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Civcivim (1,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 453 göst.
25 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 636 göst.
29 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Havva4545 (759 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 377 göst.
4 Ocak 2020 Aile kategorisinde Küçük anne❤❤❤ (64 puan) tarafından soruldu

382,917 soru

11,462,030 cevap

35,052 kullanıcı

...