0 oy
644 göst.
Diğer kategorisinde (277 puan) tarafından
Yine haberlerde faizin getirisini gösterdiler günah oldugunu adım gibi biliyorum 

Ama şeytan dürtüyo 2 çocukla o kdr yoruldum ki  az param var faize yatırıp buyugu kreşe mi yollasam

25 Cevaplar

0 oy
(3,560 puan) tarafından
Ayete karşı gelmekle Allah ve Rasulüne savaş açmış oluyorsunuz faiz yiyenler cin çarpmış gibi diriltilecek diyor Allah 
-Reklam-
0 oy
(580 puan) tarafından
Canım faiz bir yerden verir gibi göster çok şey götürüyor senden eşimin 50 tane kartı var kayınpeder im öyle ama sorsan ne yüzümüz gulüyor ne bir şey sürekli borç borç borç bitmiyor o bitse başka bir yerden çıkıyor yerinde olsam az az gram yapardım kenara koy haram yola başvurmayın
0 oy
(824 puan) tarafından
Çocuğuna yedirerek feraha ulaşmak istediğin faiz, dönüp dolaşıp çocuklarından çıkacak. Hala daha faizin kurtarıcı olduğunu düşünmek çok da akıl kârı değil.

"Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkar kafirlerin hiçbirini sevmez." (Bakara, 276)

"Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız, faizden artakalanı bırakın. Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz." (Bakara, 278-279)

Allah ve Rasulüne (sav) savaş açan, o savaşı kazanabilir mi? Allah ve Resulünün (sav) savaş açtığı kimse, o andan sonra felaha erebilir mi? Biraz düşünmek lazım.
0 oy
(23 puan) tarafından
Bence kesinlikle ve asla duruşundan taviz verme. Ne kreş eğitimi ne de başka şeylerden hiçbir fayda görmezsin. Attıkça batağa gidersin. Niyetini be olursa olsun harama girmeyeceğim diye değiştir ve hep faize girmekten Allaha sığın o zaman o yatıracağının kat kat fazlasını alırsın. Rabbim hepimizi faize girmekten korusun ve faiz belasından kurtarsın. 
(23 puan) tarafından
Faiz bir kasa sağlam domatesin içindeki tek bir çürük domates gibidir. O çürük domates bütün kasayı tek başına çürütebilir. Siz o çürük domatesi çıkarırsanız sağlam olanlar sağlam kalır. Kasada bekletirseniz sağlam olan da ziyan olur.
0 oy
(1,731 puan) tarafından
Faiz haram evet bire bir yada yada 4 5 kat alırsan haram yoksa dolar yaptın altın ona bakarsan dolaylı yönden kendini kandırmaca sen aldın bin TL ye oldu iki bin TL ye geri sattin iki ay sonra bir paran var ve cüzi bir miktarla paranı karşı taraf kullanıyor piyasa değerinde kaybolan değerini bile vermiyor sana  kullanım bedeli kaybolan değeri olarak düşün çünkü birebir yada kat kat fazlasını almıyorsun dinimiz faizi haram derken suistimal edilmesin tefecilik olmasın diyedir yoksa araba ev kiralanıyor ne yani budami faize geriyor kiralayan kişi için dinde çok incelik vardır din zamana tabidir bide şöyle birşey var sen yatıyorsun cüzi bir miktar kullanım bedeli olarak veriyorlar değer kaybı vs. İçin kredi cekerkende ödenen faiz haram olan kısım çünkü 100 bin cekiyorsun geriye 250 300 bin TL olarak geri istiyor bu tefeciliğin yasal hâli gibidir ve haramdır bende kredi cektim ama oo kadar fark benim cebime girecek olsa almazdım ama benim cebime girmiyor ve ben başka çarem olmadığı için alıyorum ve benden bankanın aldığı fazla parayı gönüllü olarak helal ediyorum vebalini çekmesinler isterim ahir zaman ticareti bu denize düşen yılana sarılır 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 118 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde bglm_ftma (5,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 381 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Alpedo (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 182 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde seoz (62 puan) tarafından soruldu

381,691 soru

11,426,259 cevap

34,985 kullanıcı

...