0 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (10,978 puan) tarafından
Kızlar sokaktaki hayvanları beslemek  hayır yerine geçer mi ? 

Elimden geldiğince aç ha.yvan gördüğüm zaman mama alıp veriyorum .verirken de rabbim babama bunu sevap hayır olarak yaz onun adına veriyorum diyorum ama bu olur mu ? Yoksa saçma mi ?

7 Cevaplar

+2 oy
(910 puan) tarafından
Ölmüş insanlarımız için sevap olarak gidebiliceğine inanmıyorum. Çünkü ölen insanın amel defteri kapanmıştır. Keşke öyle birşey olsaydı benim annem günahkar bir insan aşırı derece diyelim ölüyor ben paso sevap gönderiyorum ne kadar mantıklı.? Ölmüş insanlar için Allaha ancak duâ edebiliriz affetmesi için. Ama sevap göndermek adaletsizlik gibi bence. Sokak hayvanları insanlara emanettir. Sadece hayvanlar değil uçan kaçan herşey. Oyüzden beslemek sevaptır tabiki zarar vermek ne kadar günahsa. 
(910 puan) tarafından
Ben yaptıysam belkide çocuğuma falan yazılır o sevap fakat bir günahkar ölü insanın onun adına yapılacak olan hayırın bir faydası olacağını sanmıyorum. Herkes kendini kurtaracak. Kimse kimseyi kurtaramaz bu düşüncedeyim. Ve ölen insanın arkasından yasin okunmasınıda doğru bulmuyorum çünkü yasin de suresinde biz bunu diriler için indirdik der. Ölü için okunacak bir sure değil buda bir yanlış mesela. Kendin için okursun o ayrı birşey sana sevap yazılır ama ölüye bağışlamak büyük bir hata ki böyle olsaydı cehennem boş kalırdı. Bunlar senin düsüncelerin canım bunlarda benim saygı duyuyorum. :)
(307 puan) tarafından
Canım bende sana saygı duyuyorum:))Ama yasin suresi içindeki ayetler yaşayanlar için ama sen yasin suresini okuduktan sonra onun sevabını ölen kişiye gönderiyorsun.Mesela sadaka,vereceğiz diyelim ölen bir kişi,adına verdiğimiz zaman onun,sevabı o kişiye gider.yada ruhu icin fatiha okuyoruz sizin mantıkla düşündügumuź zaman fatiha yada ihlas okumaninda bir anlamı yok demi,Madem öyle neden mezar taşlarında ruhuna fatiha yazıyor.
(307 puan) tarafından
Veya şuan ölen insanların ruhu duruyor yani mahşer günü hesaba çekileceğiz demi madem ölen kişinin dünya,ile bağlantısı kalmadi ölünce neden hemen hesaba çekilmiyoruz.neden mahşer gününe kadar bekleyeceğiz.sizin soylediginizle bunda,bir çelişki yok,mu.Ama dediğim gibi ölen kişinin kendi,yapacagi amel defteri kapanıyor ama okul cami,çeşme falan yaptıysa ve onları kullanan kişi dua ederse sevabı ölen kişiye gider.Rabbim çok bağışlayandır.Allah kuluna zulmetmez.Biz yine sadakamizi,verelim senin dediğin,gibi,de,olsa benim dediğim gibi de olsa vardır bir sevabı
(910 puan) tarafından
Öldükten sonrasını bilemeyiz Rabbimizin verdiği bilgiler kadarını bilebiliriz. Duruyormu gidiyormu onu Allah bilir belkide duruyorlardır. Öldükten sonra insanı meleklerin sorguya cektiğide sôyleniyor kitabı çok günahkarsa soldan iyi amel sahibi ise sağdan hangisi doğru diye düşünüyor insan ozaman. Belki günahları fazlaysa çoğalsın diye bekletiliyor insan o ara olabilir ama cehennem niye yaratıldı ozaman.? Sadece soruyorum yani mantıklı bir cevap verebilirsen neden aynı fikirde olmayalım canım. Ayrıca Mezar taşlarına fatiha yazın diye bir ayet varmı ben görmedim. Kuranda sadece fatiha süresinin altında amin yazıyor başka yerde yok oda firavundan gelen bir isim  amon amen amin eski mısır firavunu amon ben öldükten sonra kölelerine dua ettikten sonra benim ismimi söyleyeceksiniz demiş günümüzede amon amen amin olarak gelmiş. Aslında bütün insanlığa özellikle islamiyete aşırı bir saldırı var işte bunları anlamak gerekiyor. İnsanlara bilmeden şirke itiyorlar bilmeden dinsizleşiyoruz. Ben söyleyince biraz uçuk geliyor ama gerçekler malesef.
(307 puan) tarafından
Canım öncelikle şuan söyleyeyim.Cehennem tabiki boşa yaratılmadı ama geçmişten günümüze ve gelecekte bir sürü kötü insan var olmuş ve olmaya devam edecek.Öldükten sonra melekler sorguya çekiyor ama Rabbin kim?hangi kitaba inanıyorsun,Kimin ümmetindensin gibi sorular soruluyor gerçek hesaba çekilmiyorlar bekletiliyor mahşer gününe kadar yani.Bak peygamberimiz s.a.v miraça yükseldiği zaman bir peygamberin namaz kıldığını görüyor hangisi unuttum Su an.Yani öldükten sonra ne olacak kimse bilemez ama sadece şunu söyleyeyim Rabbim bizi seviyor ve bize zulmetmez .
-Reklam-
0 oy
(1,720 puan) tarafından
Sadaka yerine geçer bende bunu merak etmiştim hoca sadakayı sadece para vermek mi anliyosunuz dedi) hayvanları beslemek bile sadaka...
(10,978 puan) tarafından
İnşallah yarabbim babamin ruhuna gitsin
(1,720 puan) tarafından
Amin canım Allah rahmet eylesin
0 oy
(3,039 puan) tarafından
Şahsi fikrim ihtiyacı olan ve sizden yardım bekleyen size ihtiyaci olan her canlıya yapılan yardımın Allah katında muhakkak bir yeri vardır en makbulude karşılık beklemeden olandır diye düşünüyorum.
(10,978 puan) tarafından
Ben bu tür şeylerin önümüze çıkan fırsatlar olduğuna inanıyorum.yani o an rabbim karşımıza çıkartıyor ki hayır isleyelim sevaplanalim.ben böyle dusunuyorum
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Babaannem yolda gördüğün bir çocuğun başını okşayıp yüzünü güldürmek dahi sadakadır derdi. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi :)) 
0 oy
(2,035 puan) tarafından
Onlar Allah'ın dilsiz kulları. Ne susadım diyebiliyor ne açım. Sadaka kısmını bilmem ama sevabı elbette kat kat vardır. Tebessüm etmek bile sadaka. Dinimiz kolaylık dini sen besle bacım. Allah kabul etsin.
(1,052 puan) tarafından
Bizim köpeğimiz bahçede bağlı aç kalmaz hiç de susadigi zaman havlamasindan ben anliyom :D
(2,035 puan) tarafından
Ne güzel kız :) tebessüm ettim havlamasından anlıyorum diyince :)
(1,052 puan) tarafından
He öyle valla çözdüm artık dilini :D :D
(2,035 puan) tarafından
Sen onlara nasıl merhamet ediyorsan Rabbim de sana etsin inşallah
(1,052 puan) tarafından
Aynen öyle
Eve gelen olsun anlarım mesela kalkar bakarım hemen
Görümcemin köpeğiydi
0 oy
(3,133 puan) tarafından
Hatta solmuş bir bitkiye merhamet edip su vermek dahi sadakadir
0 oy
(2,411 puan) tarafından
Tek o değil bir yetimin başını okşamak sevmek bile sadaka kuzum ama hayvanlar da Rabbimin dilsiz kulları elbetteki sadakadır 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 193 göst.
26 Mart 2024 Aile kategorisinde Tanszuuu (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 131 göst.
8 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sude ayse elam (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 200 göst.
25 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Zehra_RR (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 994 göst.
28 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,266 soru

11,413,849 cevap

34,960 kullanıcı

...