0 oy
574 göst.
Diğer kategorisinde (165 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kizlar 5yildir evliyim bu zamana kadar esimden doğru düzgün bisey istemedim ne gittim parasıyla üst baş aldım ne altın aldım gözüm baksa sustum hep onu düşündüm ama ev alışverişine gelince mecbur almak zorundayım onda bile a.dan z.ye almıyorum azar azar düşünerek alıyorum ama sürekli gözüme bakiyo surat yapiyo ben bunu hissediyorum s.alak değilim ya anlıyorum işte halinden tavrindan maddi açıdan çok iyi değiliz çok şükür kötü de deiliz ama borç harç var biraz pek eve bakamıyoruz alışveriş yapmadik annem üstümde oturuyor ordan yiyip içiyoruz bugün de annemde de bisey yok diye sipariş mi verelim dedi bana bende para çok gidiyor öyle gerek yok yumurta Domates biseyler alalım menemen yaparım dedim gittik markete aldım kızımın da abur cuburlari bitmisti biraz ona da biseyler almak istedim azar azar aldım cici bebe süt vs bide hamileyim Kahvaltılık yok kendime krem peynir aldım sadece toplam da 620mi ne tuttu ki bu devirde hersey pahalı bu az bile bana göre cunki Bi markete çıkmak şimdi 2.3 bin oda en az neyse arabaya bindik dedim niye suratın düşük bana niye tip tip bakiyosun bisey alırken kızına aldın bana da degil kendime Bi peynir aldım dedim sinirlendim oda bana taklit yaparak sipariş vermeyelim çok pahalı dedi ne demek istediği apaçık ortada yani böyle daha çok gitti demek istiyor ama öbür türlü 2durum yicektikbitcek gitcwkti hiç degilse kızıma Bi kaç biseyler aldım yesin diye sizin de eşleriniz böyle mi gerçekten çok yoruldum ben bu kadar çok düşünüyorum diye mi böyle yapiyo anlamıyorum ki :(

25 Cevaplar

0 oy
(1,764 puan) tarafından
Benim eşimde ilk evlendiğimiz zaman borcu var diye bir şey almazdım. Üzerimdeki kiyefatleri eleştirip duruyor. Ogrencilikten kalma ne ucuzsa onu alırdım. O zaman parana kiyacaksin bana güzel kıyafetler alacaksın dedim. Ondan sonra hiç acimadim yedim içtim giydim aşırıya kaçmayacak şekilde. He bide bir yerde okudum erkeğin iki kaşığı varsa birini kiracakmışsin sen harcamazsan harcayacak yer bulurmuş. Bide özür dileyerek söylüyorum böyle her harcadığına surat asan adam ikinci bebeye nasıl harcayacak, bide hamilesin güzel beslenmek gerek. Böyle kısarak olmaz ki. Konuşman gerek. En azından bebeğin gelişimi için.
-Reklam-
0 oy
(4,356 puan) tarafından
Değil ne aldın verdiği parayı bile sormaz çok şükür.Borcunuz varmış belki ona bunaliyor olabilir kendince.
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Cnm sen bundan birkaç ay önce kist düşürmüştün? Buraya foto atmıştın sanırım. Bizlerde bebeğe benziyor diye yorum yapmıştık. O kişi değil misin?  Hamile kalmayı çok istiyodun yalnış hatırlamıyorsam? Eğer oysan sonrasında hamile kalmışsın tebrik ederim. Ama böyle bir mantık olabilir mi? Markete gitmeyelim 2 dürüm isteyelim ne demek ya. Evin bir kere asli ihtiyaçları vardır. Sen dışardan dürüm yesende yemesende bunları almak zorundasın zzten. Allah yardımcın olsun. Böyle bir adama 2. Çocuk vermek çok zor olacak. O zaman masraflar daha da artınca ne yapacak? 
0 oy
(2,316 puan) tarafından
Aynı hatayı ben yaptım 1 yıldır ne birikim yapıyorum ne başka bir şey. Her istediğimi alıyorum yiyorum içiyorum alışveriş yapıyorum. Nişanlı iken başladım, herseyin en ucuzunu aldım yada hiç almadım. Tv a101den aldım en uygunu diye. Evlendik borç harç çok dikkat ediyorum. Kızım doğdu 1 yaş çekimini biriktirdim üstüme o zaman bile elbise almadım düşün. Hatayı biz yapıyoruz, onlarda yok hata :) şimdi 3k harçlık vardı 3kda kredi karti var hepsini harcayip bitiriyorum 1 ayda. Önceden çeyrek filan yapardım. 
0 oy
(3,439 puan) tarafından
Kötü alışmış.annenizin destek olmasına alışmış. Neyse çözüme odaklanalım. 

Hemen işe giriyorsunuz. Çocuklara anneniz bakıyor. Maaşınızı da ev geçindirmeye değil tamamen kendinize harcıyorsunuz. Evdeki eksikleri de liste yapıp eline vereceksiniz. Vicdan azabı ya da bu konuyu konuşmayacaksınız. Onun isteyip istememesi, surat asması vs hiiiiç önemli değil. O liste eve geliyor mu ona bakın. İsterse otursun ağlasın. Alışır. 

İlgili sorular

+1 oy
45 cevap 711 göst.
8 Ekim 2022 Aile kategorisinde Nrgz (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 605 göst.
0 oy
20 cevap 926 göst.
21 Mayıs 2020 Aile kategorisinde Canimoglusum (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 526 göst.
12 Haziran 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,309 soru

11,414,798 cevap

34,964 kullanıcı

...