0 oy
233 göst.
Aile kategorisinde (129 puan) tarafından
Daha önceden post açmıştım kapanmakla ile ilgili gönlüm istiyor ama elim gitmiyor yasimda artık oldub28 iki kızım var bu saatten sonrada açık olsam me olmasam ne diye düşünüyorum gonlumde kapanmak var ama cesaretim yok 

Kazanırsam açılmak istemem bir yandan diyorum erken mi diye düşünüyorum ama bir yandan kapan gitsin diyorum devamı gelir diyorum 2 gündür aynalardan çıkmıyorum tamam diyorum biraz daha mı beklesem diyorum bana fikir verin ya gonkum kapanmak istiyor ama ya yapamazsam diye düşünüyorum

İlk başlarda uzun gömlek kumaş nol paca ginirim diye düşünüyorum güzelce sonradan alışırım diye düşünüyorum

Zaten çok açık giyinen biride değilim öyle yazım bile ince uzun kollu ginirim kollarim açık olmasın vs diye 

Bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum sizce fikirleriniz neler bana akıl verin ic sesimle kaldım öyle 

11 Cevaplar

+1 oy
(5,024 puan) tarafından

Aslında ruhun bunu istiyor ama nefsin karşı çıkıyor onu yenmek senin elinde bir arkadaşım düğün günü kapanmıştı masaAllah 6.5 sene oldu ferace siyah basortuyle devam ediyor yola <3 insan isterse yapamayacagi sey yok . Nasil baslarsa oyle gider bir yandanda namazini kil inan nefsini yendikce bu durumdan lezzet alacaksın kapanmak namaz kilmak ruhu besliyor daha fazla vakit kaybetmeden ben kapan derim<3 Bende 20 li yaşlarda kapandım evvela pardesü giydim sonra tunik altina bol paca pantolon ile devam ettim sonra bu bana yetmedi ve siyah ferace ve siyah basortusu giydim bu beni daha huzurlu hissetmemi sağlıyordu ve en son ruhuma bu da yemedi ve Çarşaf giydim 6.5 seneye doğru gidiyorum bende çok mutluyum :)

-Reklam-
+1 oy
(1,190 puan) tarafından
Geç bile kalmissin kuzum 

Şort crop rengarenk saclari dövmeleri pircing leri olan bir genç kızdım. Yaşadıgım hayat aşırı rahattı. Girip cikmadigim delik kalmamisti benim kışın ortasında göbeği açık gezer sabah gozumu actigim an makyajimi yapardım.

Rabbim affetsin.

Emir sultana gittik bir gün rusyadan akrabam gelmisti. Gezdirme amacli. Oturdum kuran okuyordum. Cami cıkışı o feraceyi eşarbı cıkarmak gelmedi hic icimden. 

Agustosun tam ortasi 40 derece sıcakta doğum günüme 4 gün kala kimseye birşey demeden rast gele bir tesettür mağazasina girdim. Bastan aşşağı giyindim ve o mağazasan tesettürlü şekilde çıktım.

Babam açılırsın dedi gençsin dedi istemiyorum kapanmanı kime sordun dedi. Kapanamazsın dedi Babannem destek oldu bana. Sıcaktan bayılacak gibi oldum agustos sicaginda yapamayacagim galiba diye dusundum. Sonra aha dedim nefsim.. sen mi inatsın ben mi inadım imanım mı daha ağır sen mi ağırsın 8 yıldır tesettürlüyüm. Keske ama keske cok daha erken kapansaydım derim hep. Unutma huzur allahın emirlerinde.
0 oy
(48,890 puan) tarafından
doğum günü ne zaman
(129 puan) tarafından
Pazar günü
0 oy
(542 puan) tarafından
Yazın bile uzun kol giyiyorsan zorlanacağıni hiç düşünmüyorum. İçinde böyle bir istek varsa hiç zaman kaybetmeden başla. 
0 oy
(2,039 puan) tarafından
 ben kapalı kadınım amma bende  sonradan kapandim halada kapalıyım ta 5 yildır kapalıyım bir sıkintım olmadi cok şükür bir kac tanidiğim arkadaş var kapandi 1..2 aya kadar acıldı yenede
0 oy
(11,480 puan) tarafından
Bu düşünce varsa aklında erteleme derim ilk zamanlar gerçekten de şöyle mi böyle mi diyorsun ama zamanla alışıyorsun ben ilk kapandığında tunik altıma kot giyiyorum zamanla kotu attım bol bi pantalon giyiyorum şimdi giy desen giyemem o kotu 
0 oy
(347 puan) tarafından
Rabb'im ne güzel içine heves koymuş kapanma isteği nasip etmiş erken dıye düşünme tesettür fazrdır biliosun.. Bismillah dıyerek başla Rabbim'in izniyle iyiki de kapanmışım diyeceksin.. Ama layığıyla kapan tesettür olsun.. Eminim kı çok ta güzel yakışak önemli olan tesettüre bizim yakışmamız.. Rabbım nasip ve dâim etsin canım 
0 oy
(548 puan) tarafından
Evde esarpla kapanmaya başladın mı o zaman daha hızlı motive oluyor insan . Başındaki olmadan dışarı çıkası gelmiyor . Erteleme derim bu fikri.  Yazın uzun kol giyen biri vazgeçmez.  

Öyle dememiş olsaydın sonbaharda kapan derdim.  Çünkü çoğu arkadaşım yazın kapandı sıcakta bunalıp acildilar.. şeytan daha ağır bastı.  Senin böyle bir düşüncen de yok hiç vakit kaybetme bence arkadaşım:)
0 oy
(847 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

MaşaAllah güzel kardeşim benim Rabbim isteğinde seni de, isteyen diğer tüm hanımları da muvaffak etsin.

Aşağıda yazan ayet ve hadisi şeriflerde de geçtiği gibi, kapanmak elbette çok büyük mesele ancak daha da büyüğü NASIL kapanacak olmamız.

1.) İmanlı kadınlara da de ki; gözlerini (erkeklerin ve kadınların avret yerlerine bakmaktan) yumsunlar ve tenâsül uzuvlarını (zinadan ve şehvetle birbirine sürtünmeden) korusunlar. (Örf ve âdete göre, zorunlu olarak) kendilerinden görünen (yüzler, ayaklar ve el)ler dışında ziynet (mahalleri olan vücutlarının diğer yer)lerini meydana çıkarmasınlar/ kendilerinden (âdet gereği) görünen (yüzük ve kına gibi) şeyler dışında (örtünmesi gereken bilezik, halhal, küpe ve gerdanlık gibi) süslerini (bile) açığa çıkarmasınlar! Örtülerini başlarından doğru (câhiliyet devrinde olduğu gibi arka taraflarına değil de,) yakaları üzere (, gerdanlarını, göğüslerini ve tüm vücutlarını kapatacak ve şekil belli etmeyecek bir halde) atsınlar! (Gizlemeleri gereken) ziynet (yer)lerini (hiçbir kimseye) açmasınlar; ancak kocalarına veya babalarına yahut kocalarının babalarına ya da oğullarına veya kocalarının (başka hanımlarından olan)oğullarına yahut erkek kardeşlerine ya da erkek kardeşlerinin oğullarına veya kız kardeşlerinin oğullarına (ya da amca ve dayıları gibi müebbet mahremlerine) yahut kendi(leri gibi imanlı ve hür) kadınlarına ya da (kâfir de olsalar câriyelerden) sağ ellerinin mâlik bulunduklarına veya (kadını erkekten ayıramayacak derecede bunak veya ahmak) erkeklerden (kadınla cinsel ilişkiye karşı) ihtiyaç sahibi olmadıkları halde (sadece arta kalan yemekler için) peşe takılanlara yahut kadınların avret (yer)lerinden haberleri olmaya(cak kadar küçük ola)n o çocuklara (açıvermeleri) müstesnâ! (Halhal gibi) gizlemekte oldukları o ziynetleri bilinsin (de, kendilerine meyledilsin) diye ayaklarıyla da (yere) vurmasınlar! Ey müminler! Hep birlikte Allâh’a tevbe edin! Tâ ki siz (iki cihan saâdetine kavuşarak) felâha erebilesiniz! (Nûr, 31)

Hanefî mezhebinde; yüz, eller ve ayaklar avret değilse de, bunlara şehvetle bakılması haramdır. Dolayısıyla kadının, kendisine şehvetle bakılacağına dâir en ufak bir endişesi bulunması halinde bu uzuvlarını yabancı erkeklere göstermesi câiz olmaz.

Özellikle fitne kaynayan zamanımızda şehvetle bakanla bakmayanı ayırt edebilmek her kadının her an tespit edebileceği bir şey olmadığından; kocaları ve mahremleri dışındakilere bu uzuvlarını, hele de câzibe merkezi olan yüzlerini göstermemeleri en uygun olandır! Burada geçen “Humur” kelimesinin; günümüzdeki türban ve çene altında düğümlenen başörtülerle terceme edilmesi, bu konuda sahâbe ve seleften gelen görüşlere ters düşmektedir.

Zira bu husustaki rivayetler; bu kelimenin, baştan aşağı tüm bedeni örtecek “Çâr, çarşaf ve ferâce” (ferace, günümüz feracesi değildir) gibi örtülerden ibaret olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu gibi yerlerde sahâbe ve seleften gelen rivayetler göz ardı edilerek sadece lügate bakılıp mana verilemez.

Zira Kur’ân’ın tefsirini en iyi bilenler hiç şüphesiz ki vahyin nüzûlüne şâhit olan ve kastedilen manaları ilk ağızdan alan sahâbe topluluğu ile onlardan istifâde eden tâbi`în zümresidir.

Âişe (Radıyallâhu anhâ) bu âyetin tefsirinde şöyle buyurmuştur: “Allâh muhâcirlerin hanımlarına rahmet etsin! (Onlar Kur’ân’ın emirleriyle amel etmekte o kadar ileriydiler ki, Allâh-u Te`âlâ: “Çarşaflarını başlarından doğru yakaları üzere atsınlar!” âyetini indirince, onlar hemen çarşaf gibi büyük örtüleri başlarına geçirecek şekilde yarıp onlarla örtündüler. Ensar kadınlarının kocaları kendilerine bu âyeti okuduğunda ise; Kur’ân’a onlardan daha kuvvetli inanan görmedim! Her biri kalkıp büyük çarşaflara dolandılar ve sabah namazına o vaziyette çıktılar.” (Buhârî, Tefsîr: 251, No: 4480-81, 4/1782, 1783; İbn-i Hacer, Fethu’l-Bârî, Tefsîr: 24/12, No: 4758-59, 8/347, 348)

Bu sahih rivayetlerden açıkça anlaşıldığı üzere; bu âyet-i kerîmeyle amel eden sahâbe hanımlarından hiçbiri sadece başını örtecek şekilde bir örtü şekli edinmemiş, bilakis büyük çarşafların kenarlarını düzelterek ve baş geçirecek yeri yararak tüm bedenlerini kaplayacak şekilde tesettüre bürünmüşlerdir. Nitekim bu rivayetlerde geçen: “Murût” ve “Üzur” kelimelerinin müfretleri olan “Mırt” ve “İzâr” kelimeleri; lügatlerde “Çarşaf” anlamına gelen “Mülâe” kelimesiyle tefsir edilmiştir. Zaten burada geçen “Humur” kelimesinin müfredi olan “Hımâr” kelimesi de, büyük müfessir Âlûsî (Rahimehullâh) tarafından; çâr, çarşaf, ferâce gibi tüm bedeni kaplayan büyük örtü anlamına gelen “Mıkne’a” kelimesiyle açıklanmıştır. Dolayısıyla lügate doğru bakanlar da bu kelimenin, günümüzde bilinen başörtüsü anlamına gelmediğini yakînen anlayacaklardır.

Kur’ân âyetleri birbiriyle asla çelişmeyip, hepsi de birbirini tasdik ve tefsir ettiğine göre; Ahzâb Sûresi`nin 59. âyetinde “Cilbâb” emredilirken, burada sadece başörtüsünün emredilmiş olduğunu iddia etmek anlaşılacak bir şey değildir. Nitekim o âyette geçen “Cilbâb” kelimesi de; burada olduğu gibi, ibni Abbâs ve ibni Cübeyr (Radıyallâhu anhüm) tarafından: “Tepeden tırnağa tüm bedeni örten çarşaf” anlamına gelen “Mıkne’a” ve “Milhafe” gibi lafızlarla tefsir edilmiştir.(Taberî, No: 25977-78, 9/306; İbn-i Kesîr: 10/218-219; Âlûsî: 18/142, 22/88)

Şu kadar var ki; orada hür kadınların câriyelerden ayrılması hikmetine binaen “Cilbâblarını üzerlerine çeksinler!” buyrulmuş, burada ise; çarşafın üst kısmının, göğüs bölgesi açıkta kalacak şekilde sırt tarafına atılması suretinde vâki olan câhiliyet uygulamasını iptal için: “Çarşaflarını başlarından doğru yakaları üzerine atsınlar!” buyrulmuştur. 

Arapça kaidesi》Dolayısıyla burada “İsti’lâ” (üzerine alma) manasında vârid olan (عَلَىٰ) harf-i cerrini "İntihây-ı gâye" (son hududu bildirme) manası için olan (إِلَى) harf-i cerriyle karıştırarak: "Yakalarına kadar başörtülerini indirsinler!" manasını tercih etmek asla doğru görülemez. Bilakis doğru mana: "Çarşaflarını başlarından itibaren, yakalarının üzerini tamamen örtecek şekilde aşağı doğru atsınlar!" şeklindedir. Arapça kural ve kaidesini bilen herkes aradaki bariz farkı görecektir.

1) Hazret-i Âişe (Radıyallâhu anhâ)nın yanına, Şamlı kadınlardan bir grup gelmişti. Hazret-i Âişe “Sizler herhâlde, hanımları hamamlara giren (orada tesettüre dikkat etmeyen) bölgedensiniz!” dedi.

Kadınlar “Evet!” diye cevap verdiler.

Hazret-i Âişe "Ama ben, Rasûlullah (sallâllâhu aleyhi ve sellem)in; "Elbisesini evinin hâricinde bir yerde çıkaran (yani tesettüre dikkat etmeyen) her kadın, mutlakâ Allah ile kendi arasındaki perdeyi yırtmış olur." buyurduğunu işittim.” dedi. (Ebû Dâvûd, Hammâm, 1/4010; Tirmizî, Edeb, 43/2804)

2) Resulüllah (s.a.v) bir gün Hz. Aişe (r.anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde vücudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s.a.v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı.

Hz. Aişe (r.anha) kızkardeşine “Buradan uzaklaş Resulüllah (s.a.v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s.a.v) içeriye girdi.

Hz. Aişe (r.anha) niçin kalkıp gittiğini sordu. Resulüllah (s.a.v) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi “Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168)

3) Usame b.Zeyd (r.a) nakletti. Dedi ki “Resulüllah (s.a.v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim.

Resulüllah (s.a.v) daha sonra bana sordu "Ne oldu, Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun?"

Dedim ki "Ey Allah’ın Resulü, ben onu hanımıma giydirdim."

Resulüllah (s.a.v) buyurdu ki "Altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)

4) İbn-i Abbas (r.anhuma)’dan rivayetle “Resulüllah (s.a.v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet b.Hambel nr:3149, Nesei nr:9161)

5) “Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onlara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.” (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

6) Hz. Âişe'den rivâyete göre, bir gün Hz. Ebû Bekir'in kızı Esmâ ince bir elbise ile Allah Resulunun huzuruna girmişti. 

Resulullah (s.a.s) ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir."

Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Davûd, Libâs, 31).

7) "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259)

8) Sahih-i Müslim'de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette Peygamberimiz (s.a.s), giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. (Müslim, Libas.-125.)

9) Alkame bin Ebi Alkame annesinin şöyle dediğini rivayet eder "Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı." (Muvatta', Libas:4)

10) "Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker." (Tirmizî, Radâ, 18)
0 oy
(7,392 puan) tarafından
Ben 14 yaşımda kapandım senin yaşın benimkinin 2 katiymis bence erken değil geç bile kalmışsın bi kere alisirsan da acilamazsin istemezsin içinden gelmez yani bence içinde varsa plkapan gitsin kim için yaşıyoruz bi bu dünyaya rabbim memnun etmek için gelmedik mi açık olmak doğru değil ne için yaşadığını önce kabullenmen lazım bi de dışarda kapalı olursun evinde ne istersen giy ben dışarda kapaliyim pantolon tunik giyiyorum hakkını veremiyorum eve ama yinede en azından dar açık giyinmiyorum haramam hatlarimi gösteriyorum ama evde uffff croplar askililar şortlar zaten açık gibi de giyindigim için içinde dışarıda açık gezemek kalmiyo 
0 oy
(10,585 puan) tarafından
Erken mi diyorsun ama ne kadar yaşayacağını bilemiyorsun ki tatlım inşaAllah nefsine uymazsin kapanirsin hakkıyla 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 355 göst.
0 oy
31 cevap 1,888 göst.
27 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Buse06 (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 163 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,170 puan) tarafından soruldu

382,543 soru

11,452,220 cevap

35,029 kullanıcı

...