+2 oy
736 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (445 puan) tarafından
Kızma 18 aya ladar yaptırdım 18 ayda aşıdan sonra kurdeşen oldu  çok kötü.  2 yaş aşısını yaptırmamayı düşünüyorum. 

Oğlum 7 aylık doğumdan sonraki hariç hiçbir aşısı yok çünkü karaciğerinde kalsifikasyonlar var ve doktorlar onları uyandırabilir dediler.   Aşı için sorumluluk almadılar. Zaten ondan sonra araştırmaya başladım aşıların ciddi yan etkileri vs varmış güvenilir değilmiş. 

   Çocuk doktoru oğluma rotayı önerdi bende canlı aşı biz aşı yaptırmıyoruz dedim. Onu yaptırın önemli bişey olmaz vs konuştu bende imzalı kaşeli kağıt istedim bu şekilde yaparlar sorumluluk kabul etmiyor kimse dedim.  Vermedi yalandan aşıların ismini vs yazdı sadece.

Siz ne düşünüyorsunuz? 

31 Cevaplar

0 oy
(2,002 puan) tarafından
Benimde aşılarım tam çocukalrımında şükür sorun yok çocukalrmda ben aşısız bir çocuk yüzünden kızımın sınıfı karantinaya alınınca anladım değerini bir hafta şu çiceği yüzünden karantina altındalardı belki kızımda geçirdi ama hafif ti diyorm o dönem hafif ateşlenme oluştu çünkü
-Reklam-
0 oy
(255 puan) tarafından
Ben hepsini yaptırdım 28 aylık bi yan etki olmadı hep hafif atlattı turkiye iyice yol geçen hanına döndü nerden ne hastalık gelecek belli değil geçen yıl kızamık salgını var deniyordu mesela
0 oy
(15,591 puan) tarafından
Eskiden çocuk ölümleri hastalıkları hastalıklardan dolayı ölümler ne kadar coktu. Nerdeyse her ailede en az 1 bebek kaybı varmış. Babannem in 2 evladı eşimin babannesinin 2 evladı vefat etmiş.  Daha böyle böyle bir sürü örnek bulabiliriz. Siz de geçmişinizi yoklayin şöyle bı. Şimdi bebek.olumleri ne kadar azaldı. Şu bi gerçek ki modern tıp vesilesiyle ömür uzadı. Artık insanlar daha uzun yaşıyorlar. Benim ve kardeşlerimin aşılarını hep yaptırmış annem babam. Ben de evlatlarıma yaptırıyorum. Özel aşıları da yaptırmaya gayret ediyorum. Olmaz olmaz bişey olur Allah korusun. O vicdan azabına ben dayanamam. Allah'ım korusun yavrucuklari. 

Asi yaptirmayan annelerin niyetinin kötü olmadigini evlatlarını dusunduklerini biliyorum. Ama bence bunun yolu bu değil 
(3 puan) tarafından
Bebek ölümleri azalmadı, hatta daha da arttı. Aşıyla ilgili değil yorumum, bebek ölümleri azaldı dediğiniz için yazıyorum. Bir gün mezarlığa yolunuz düşerse, o mezarlığın da bebek adası varsa oraya uğramanızı ve tarihlerine bakmanızı tavsiye ederim. Bulunduğum şehirde ziyaret ettiğim mezarlıkta son 1 yılda 25-30 bebek defnedildi. Aşı olan var, olmayan var mı bilmiyorum tanışmadık henüz, anne karnında ölen var, hastane doktor ihmali yüzünden ölen var, genetik sorunlardan kaynaklı ölen var. Yani az falan değil bebek ölümü. Bu sadece bir mezarlık ve mezarlığın tek bir bölümü. Bunu bir de şehir ve hatta Türkiye olarak düşünün.
0 oy
(325 puan) tarafından
Yaptırdım özel asilari dahil hiç sıkıntı yaşamadım. Benim 4 tane kardeşim soğuktan sonra  ölmüs. Biri en fazla 2 yaşını görmüş. Eskiden cokmuş bebek olumleri. Şimdi büyük oranda azaldı. Yani bunları da düşünüyorlar mi asi karşıtları acaba.
0 oy
(475 puan) tarafından
Bende her sene kurdeşen cikar aşıyla alakası olsa kardeşlerim de çıkarırdı kendimi bildim bileli çıkarırım hep canım. Bebekligimdede sürekli çıkardığımı söylüyor annem. 
0 oy
(1,087 puan) tarafından
Doğru yoldasin dostum
0 oy
(3 puan) tarafından
Yaptıranın da yaptırmayanın da bebeklerini Allah ailesine bağışlasın. Hiçbirinin acısını göstermesin. 
0 oy
tarafından
Yaptırmadı 1 yaştan sonra keşke doğdugundan itibaren yaptırmasaydım
0 oy
(235 puan) tarafından
Yani kurdeşen oldu diye aşı yaptırmamak tuhaf geldi bana belki aşı değil yediği bişey tetikledi. Ben 26 yaşımda doğum yaptıktan kısa bir süre sonra kurdeşen oldum bazı yediklerim tetikliyordu 2 yıl devam etti. 2. Bebeğimi doğum yaptım çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım
0 oy
(459 puan) tarafından
Bilim insanları mezarlarında ters dönmüştür bu aşı karşıtları yüzünden.Bu da yeni moda herhalde.
0 oy
(6,581 puan) tarafından
Tüm aşıları tam. Eşim anlatıyor çocuk rota virüsüne yakalanmış yoğun bakımda doktor babasına keşke aşısı olsaydı bu kadar ağır olmaz mı demiş geldi bana anlattı eşim. Bizim içimiz rahat. En basitinden çiçek hastalığından milyonlarca insan öldü ama şimdi ölen duyuyor musun? Hayır! Çünkü Aşısı var. Benim tek güvenmediğim aşı korona virüs aşısı çünkü çok kısa zamanda çıktı diğer aşılar yıllarca test edildi.
(445 puan) tarafından
Kızım beş aylıkken rota oldu çok kötüydü evet ama atlattık çok şükür sonra babası ben kardeşimde oldu rota çok kötü bi karın ağrısı falan yaptı dedim yavrum nası dayanmış :(
(6,581 puan) tarafından
Evet çok zor Allah bir daha göstermesin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 116 göst.
15 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde NSYhO (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 239 göst.
0 oy
0 cevap 40 göst.
0 oy
16 cevap 691 göst.

383,437 soru

11,475,135 cevap

35,080 kullanıcı

...