0 oy
781 göst.
Aile kategorisinde (242 puan) tarafından
Az önce dayımın kızıyla konuştum. Oğlu 1 yaşında ama büyüme geriliği var herhalde 5-6 aydır boy uzamiyor kilo almıyor yemesi içmesi iyi ama büyümüyor işte. Bunun bir tane illet bir eltisi var. Allah düşmanimin başına vermesin.... Kaynanası gile oturmaya gitmiş kuzenim kefter eltisi de oradaymış sürekli kendi oğlunu ön plana atmaya çalışıyormuş işte benim oğlan şu ayında böyleydi bu ayında böyleydi boyu uzun kilosu iyi falan diye nisbet yapar gibi konuşmuş.. zaten herkes farkında kuzenimin oğlunun ufak bir çocuk olduğunun... Sonra bu l.eş elti mutfakta oğluna yoğurt yedirirken masal anlatıyormus. " Bir tane çocuk varmış boylu posluymus diğer arkadaşları cüceymis onlar yukarıya doğru bakıp ( çocuğun boyu uzun ya) senin boyun ne kadar uzun diye söylemişler. Çocukta annem bana yoğurt yediriyor o yüzden boyum uzun annenize söyleyin size de yoğurt yedirsin p.is cüceler. " diye anlatmış. Anlatış tarzı tam da böyleymiş. Şimdi bu çocuk yarın öbür gün amca çocukları sonuçta bir araya gelecekler o çocuğun kuzenimin oğluna zorba yapmaywcagi ne malum? Bu akran zorbaligi aile yetiştiris tarzından dolayı mi oluyor? Ben hatırlıyorum benimle okulda çok dalga gecerlerdi adım Sümeyye hep bana s.ümük derlerdi. Annem sınıfa bir konuşma yapmıştı herkes benden özür dilemişti. Çok sinir oldum eltisine 

26 Cevaplar

+5 oy
(3,304 puan) tarafından
Bazı insanlara beyin nakli şart vallahi şart billahi şart saçını başını yolup eline vermek lazım densiz pis cücee nedir ayrıca ya mall 
-Reklam-
+3 oy
(2,675 puan) tarafından
Ben kuzeninin evladından çok eltinin evladına üzüldüm. Empati duygusu olmayan, kendini mükemmel sanan kalbinde merhameti olmayan bir anneyle büyüyecek, çok yazık. Boya gelince de çocuklar hiç beklemediğimiz kadar hızlı boy atabilir, boyu kısa da olabilir. İnsan olsun yeter! 
+3 oy
(1,334 puan) tarafından
Okurken sinir oldum o kuzenin ne yapsın. Ben olsam yerinde daha da muhattap olmazdım hatta sert bir şekilde konuşurdum. Tabiki de aileden dolayı olan bir şey bu. Kim nasıl çocuk yetistirirse çocukta öyle oluyor.
+2 oy
(660 puan) tarafından
Bir daha asla o eltimle bir araya bile gelmem ben olsam eşim ailesine çok düşkün böyle bir durum olsa kardeşini bile siler terbiyesiz aslında kendi çocuğuna da Büyük kötülük yapıyor insan kötü olurda kendi evladı üzerinden bunu nasıl yapar ya onun cocuğunada Rabbim bir hastalok verirse
(242 puan) tarafından
İşte orayı hiç düşünmüyor ...kuzenim doğum yaptı. Kendi on plana çıkması için sünnet ettirdi  oğlu u sünnet düğünü yaptı kadın.  Kendisi kötü.
(660 puan) tarafından
Öyle insanı kendi haline bırakıp hiç görüşmemek en iyisi çünkü en büyük kötüülğü kendine yapıyor
+2 oy
(5,939 puan) tarafından
akran zorbalığı ailede başlıyor. anne ne öğretirse çocuk da o. o kadın adına ben utandım okuduklarımdan. bize kusuru olan biriyle dalga geçme diye öğretildi. kiminin gözü bozuktu, kiminin ayağı topal herkesin başına gelebilecek şeylerle ilgili hep uyardı annem bizi. dalga geçme, onun yerine kendini koy diye. yazık çocuğa, farkında bile değil, oyun sanıyor. 

çok üzücü maalesef. benim de soyadımla dalga geçerlerdi. 
(5,939 puan) tarafından
bu arada dayının kızıyla konuş, bebeğini bir üniversite hastanesine götürsün, gelişim geriliği araştırılsın. hani tipi minyon olacaksa zaten sorun değil ama mutlaka göstersin, bize de büyür büyür prematüre o dediler ama meğerse yeğenimin özel bir sendromu varmış çok sonra öğrendik.
doktorlar mama falan veriyor bebeklere
+2 oy
(13,696 puan) tarafından

Her zaman diyorm.

Araba kullanmak için bile ehliyet aranıyor, sınavlar dersler oluyor.
1 insan yetiştirmek için malesef sadece üreme yeteneği yetiyor..

Bizim sınıfta da vardı boyu kısa olan  , sesi ve kafası farklı olan çocuk.
Yemin ederim 1 kere bile kimse onlarla dalga geçeyim edeyim demezdi .
Ailelerimiz ne güzel yetiştirmiş bizleri..

Bakmayın aile de büyük nimet 
+2 oy
(13,004 puan) tarafından

Büyüdüğünde öyle bir şey olursa görüştürmesin inşallah her hangi bir sağlık problemi olmaz ama olursa da zorbalardan uzak dursun bu arada anası böyle olan bir çocuğun zorba olmama ihtimali yok maalesef 

Ben şuna şaşırdım o çocuğun şuursuz bir annesi var okeyde babası babaannesi bir Allah'ın kulu yok mu o eltiye sen ***** mısın kapa çeneni slk slk konuşma diyecek 
+2 oy
tarafından
Bazı insanları gerçekten anlamıyorum bu kadar kötü kalpli olmayı nasıl başarabiliyolar insanlar kendini övmeye fırsat kolluyo gerçekten keşke her şey boy posla olsaydı rabbim hayırlı evlat nasip etsin herkese 
+2 oy
(323 puan) tarafından
Benden önce eşim parcalar onu kadın falan demez birdaha kesinlikle gorusmesin ne olursa olsun kimsenin çocuğuna bunu yapmaya hakkı yok..
+2 oy
(15,187 puan) tarafından
Ayyy ne iğrenç bı insanmış o. Kuzenin mümkün mertebe bir araya gelmemeye çalışsın. Böyle igrenclere laf söyleyince üzerine yapisirlar. Laftan da anlamaz bunlar. Çünkü baksana kucucuck cocuklgu bile zehirleyen çirkef bişey. Çocuğuna yazık onun. 

Akran zorbaligina gelecek olursak tamamen aileyle alakalı değil bu durum. Çünkü benim annem babam gerçekten bu konuda pırlanta gibidir. Ama hatırlıyorum ilkokul arkadaşımın biriyle biz de dalga gecerdik. Annem babam duysaydi bu durumu kesinlikle bana kizarlardi. Ben çok zorba bı çocuk değildim. Ama çocukluk çağında böyle şeyler arkadaşlara uyarak yapılabiliyor. Çocuklarda vicdan mekanizması 11 yaştan sonra oluşmaya başlıyor bı de. O yaşa kadar böyle şeyler olabilir. Bu durumlarda veli ve öğretmen işbirliği yapmalı. Okulda öğretmen hep 4 gözlü olmalı. Zorbalığa uğrayan çocuk varsa onu diğer çocuklarla kaynastirmali. 
+2 oy
(3,097 puan) tarafından
O olmasa başkası olucak o yüzden aslında çocuğa kendini savunmayı öğretmek çok daha iyi. Hayatta her zaman yanlarında biz olmayacağız. Biri çocuğa bir şey söylediğinde cevap vermeyi öğrenmesi lazım. 
+2 oy
(483 puan) tarafından
Lafını verir ağzını kapatmasını bilirdim . 
+2 oy
(600 puan) tarafından
O nasıl insan yaaa insan Allah'tan korkar küçücük bebekle uğraşmaya 
+2 oy
(197 puan) tarafından
Valla hayat uzun bir maraton kimin başına ne geleceği belli değil bu ne cesaret Allah'a ağır varır diye de korkmuyor. Bazı insanlar belayı dilleriyle çekiyor. Ben Allah'tan korkarım başıma bir iş gelir ah alırım diye bana yapsalar da ben yapamam
+2 oy
(1,198 puan) tarafından

Kuzeninin çocuğu buyur bir şekilde Allah'ın izniyle de yazık eltinin cocuguna çok üzüldüm. Öyle bir anne elinde büyüyecek. O an bişey dese saçını başını yoksa haklı da ben sana bişey mi dedim ne üstüne aliniyon diye arsizlasir onun öylesi. Hiç muhattap olmasın eşine de anlatsın. Nasılsa bir daha denk gelir laf lafı açar.

Hepsi hallolur da Allah kalbi kotulerden uzak tutsun evlatlarimi onun çözümü yok deyip soksun lafını.
+2 oy
(2,050 puan) tarafından
O kadını elime alıp öyle bir döverim ki aklı şaşar gotu basi yer değiştirir edepsiz terbiyesiz
+2 oy
(3,497 puan) tarafından
Çok geri.zkalı bi ebeveyn topluluğu oluşmaya başladı bugün herkes çocuğınun 23 nisan gösteri fotoğraflarını paylaşmış wp'de oturdum baktım her sınıfta 3-4 tane normal çocuk var en az 15 tanesi obez işte bu cahil eğitimsiz güruh yüzünden kilo sağlık değil ama çocuğu kilolu olan anneler kendini başarılı hissediyor trajikomik... 
+2 oy
(3,079 puan) tarafından
Vallah Allah ona da versin de bu söylediklerine pişman olsun diyesim var da.. böyleleri başka türden anlamaz çünkü 
+2 oy
(950 puan) tarafından
Bence hikayeyi biraz eksik anlatmış 

O boylu postlu çocuğun annesinin aklı kıtmış 

Olan aklı da sadece kötülüğe çalışırmış..
+2 oy
(2,441 puan) tarafından
Tabiki aileden geliyor. Çocuk annesi babası nasıl konuşuyor öyle konuşuyor. Sağa solu komşuyu mu çekiştiriyor ya da yüzüne mi küçümsüyor çocuk da öyle olur.

Dayının kızı alenen kıskanç kibirliymiş. Normal davranan eltiler bile içten içe önde olmaya çalışabiliyor. Benimki böyleydi şöyleydi diye anlatır. Seninkinin iyi bi lafı geçti mi bu ayda bu yaşta normal e yapsinlar artık falan olur. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 258 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Miniktirtil (1,239 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 269 göst.
31 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prenses 67 (679 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 1,062 göst.
22 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Zambak (1,975 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 452 göst.
8 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ysmnynr (375 puan) tarafından soruldu

379,549 soru

11,362,118 cevap

34,839 kullanıcı

...