0 oy
96 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (45 puan) tarafından
Kızlar merhaba oğlum fazla yemek yemiyor kilo da almıyor  ne yapmam lazım  

Ve 3 yaşında oğlum var konuşmuyor travma var demişlerdi sadece nasıl konuşturabilirim sadece anne.baba.dede.hala.ver.bebek.bitmis. bazen canı istediği zaman kelimler çıkarıyor ama bı defa arkasını getirmiyor.

2 Cevaplar

0 oy
(415 puan) tarafından
Öncelikle sağlıklıysa kiloyu kafaya takma canım ama tahlillerini yaptır eksiklik varsa doktor ona göre çizelge yapıyor konuşma konusuna gelince 3 yaşında kelimesi az geldi her yaptığın şeyi tek tek tane tane anlat temizlik mi yapıyorsun onu anlat yemek mi yapıyorsun anlat yani sürekli konuş ki oda arkandan gelsin ayrıca kitap alıp okuyabilirsiniz bol bol kitap dinlemek istemeyebilir elinden alabilir pes etme ne kadar öyle yapsada kulağı sende olacaktır dinlemediğini düşünsende beyni sende pes etme kitaplarda ki resimleri sen göster önce sen söyle sonra onu sorup söylemesini sağla böyle böyle açılır umarım ama bi uzmana danışmakta da fayda var
-Reklam-
0 oy
(3,041 puan) tarafından
Oğlum da konuşma gecikmesi vardi. Konuşma terapisi aldik bir süre imkanın varsa tavsiye ederim ama sertifika ile yapanlara değil üniversitesini okuyup uzmanı olana götürün. İmkan yoksa öncelikle kullandığı kelimeleri artırarak başlayın. Kısa sade konuşun. Örnek olarak birşey mi istedi. Bunu mu istedin bunu mu yiyeceksin gibi uzun cümle kurmayın sadece istediği nesnenin ismini söyleyip verin. Kelimere ek koymayın. Verir misin alır mısın demeyin. Öncelikle al ver gibi kısa konuşun. Yada baba derken babacığım dedirtmeye çalışmayın. İlk olarak babam demeli sonra babacim diye kelimelere ekler yavaş yavaş eklenmeli. Gün içinde yaptığınız herşeyi konuşarak yapın ama yine uzun cümleler ile değil. Mesela yemek yapacaksınız tencereyi aldım soğan doğradım gibi değil. Tencere soğan sadece nesnelerin ismini söyleyin. Bu ne şu ne gibi sorular sormak için çok erken sorular sorup yada söylersen veririm gibi cümlelerden uzak durun. Bide terapistin bize tavsiyesi olarak oyuncak sayısını en aza indirin demisti. Sadece bir iki araba olsun demişti. Onun dışındaki Oyuncakları da günlük hayatla ilgili oyuncakalr olsun. Pizzacilik meyve kesme yemek yapma çamaşır yikama gibi oyunlara ağırlık verin demişti. Günlük yaşam oyunları ogluma çok büyük katkı sağladı. Hatta mümkünse oyuncak arabalarını tamamen kaldırın derim. Çünkü konuşma gecikmesi olunca kelime olarak bişey katmiyor. 
(3,041 puan) tarafından
Ayrıca adım adım konuşma setlerinin de çok faydası oluyor. Biraz pahalı terapistimiz bize WhatsAppdan dosya olarak attı. Burdan göndermeye çalıştım ama olmadı. İnternette bulursan telefona dosya olarak indir. Büyük faydasını görürsün.

İlgili bir soru bulunamadı

379,091 soru

11,347,728 cevap

34,813 kullanıcı

...