+2 oy
609 göst.
Diğer kategorisinde (427 puan) tarafından
Ne düşünüyorsuz amerkiada işin içinde bize gelirmi bu durum, 

13 Cevaplar

+2 oy
(3,844 puan) tarafından
Hava saldırısı başladı. İsrail vuruluyor ve İsrail'e ilk destek beyaz saraydan geldi. İran kararlı, türkiye aylar önce kassam tugaylarının içine asker gönderdi ama bu göze sokulmadı, inkar edildi. 

Gazze yok olurken Türkiye nerede? Neden göz yumuyor bu soykırıma diye sitem edenler şimdi Türkiye'de olabilecek ekonomik kriz korkusuna düştü, can korkusuna düştü.  Türkiye, Gazze ye birşeyler yapacaktı ve zaten diğer ülkelerden tepki toplayacaktı. Şimdi o tepkinin korkusuna düşmek cehaletin kısır döngüsü değil de ne peki? 
(160 puan) tarafından
Kuzum biz nasıl dahil olalalim o filistin savaşına karşında dünyanın en güçlü ulkeri var biz girersek bir günde yok ederler
(2,761 puan) tarafından
Gözünü seveyim el kadar Filistin'i yok edemediler bizi nasıl yok etsinler. Akla mantığa sığıyor mu? Bir sn önce savaşa girip safımızı belli etmemiz lazım. Yoksa hepimizş tek tek keserler gıkımızı çıkartmazlar
(1,138 puan) tarafından
Savaş çığırtkanlığı yapmaya gerek yok çok istiyorsan git savaş.Ne meraklısınız ülkeyi savaşa sokmaya
(3,844 puan) tarafından
Bizi mi yok edecekler?  İsrail'in en çok korktuğu ilk 6 ülkenin biri de biziz. Türkler savaşmak için doğmuştur, kaldı ki tüm dünya Türkler'in ne kadar acımasız savaşçı olduklarını bilip, bunu barbarlıkla karıştırıp gene de bizlerden korkarlar.  
Yalnızca ülke başkanlarına yapılmaya çalışılan bir darbe ile bile sokağa çıkan Türkler, Ülkesi elden giderken neler yapabilir sizce?
(5,051 puan) tarafından
Bencede
(160 puan) tarafından
Sen İsrail'i fazla küçümsedin bugün dünyada ticaret ağası onlar. Boykot ürünlerini sen almiyorsun alan bir çok insan var hadi onuda geçtim hiç bir şey alınması iPhone marka telefon yeni modeli piyasa bir sürüyorlar dünyada 1 milyon kişi alsa dehşet bir para bakın en az rakamı baz alıyorum 1 milyon dünyada 8 milyar insan yaşıyor Amerika'nın F16 sonra çıkardığı savaş uçağını gördün mü sen o uçağı İsraile gönderdi hava sahasına bile girmiyor uçak çok keskin manevrası var dünyada sadece Amerika da var İsrail 8 milyon nüfuslu bir millet ama gel gör ki dünyaya ticaret yönünden hükmediyor elini bir çekse Amerika batar önce İsrailller İsrail'de yaşamıyor zaten Amerika'da yaşıyorlar her şey onların elinde
(2,098 puan) tarafından
Bir an önce savaşa girip safımızı belli etmeliyiz mi??? Si iyi misiniz? Savaşı ne kolay görüyorsunuz öyle?
(4,542 puan) tarafından
İsrail'in en çok korktuğu ülkelerden biri miyiz :D kusura bakmayın da bi ambargoya bakarız. :D gram ekonomi bilmeden atıp tutmanız yok mu :D çok savaşmak isteyen kocasını yollayabilir.
(2,098 puan) tarafından
Doga al benden de o kadar. Ne kadar kolay diyebiliyorlar savaşa girelim diye sinirden deli oldum. Asker girsin asker şehit olsun ohh ne âlâ memleket. Girmek isteyen buyursun
(4,542 puan) tarafından
Kimse kusura bakmasın ama bu kadar kolay atıp tutmalarının tek nedeni bilmemezlik. Savaşın kazananı olmaz.
(1,138 puan) tarafından
Çok istiyorlarsa gidip savasabilirler.Tabi ölecek olan kendi evlatları kardeşleri olsa savaşa hayır diyip dururlardı
(261 puan) tarafından
Savaşı ne kadar basit görüyorsunuz sen gidip biran önce savaşa dahil olabilirsin evde oturup klavyeden yazmaya benzemiyor o işler
(3,844 puan) tarafından
Sayın milli savunma ekipleri :)) ben kocamı seve seve savaşa gönderirim de siz bu ülkede hangi yüzle kalacaksınız?  İsrail-Türkiye ilişkilerindeki o resmi olmayan g.t korkusu muhabbetinin temeli bundan tam 18 yıl önce ki muhabbet. Gayriresmi alınan ve resmiyette olmadığı için İsrail tarafından inkar edilen o borç. Sonrası ise onlar için vehamet olduğu için resmileştirilip tekrar Türkiye'yi karşısına almaktan koktuğu için hemen ödenen o borç. Yani mali olarak başkaldırıp hemen sonrasında Türkiye'ye çayır çatır ödenen o borç.
Kaldı ki korkacağı ilk 6 ülke arasında olmamızın sebebi savaş uçağı sayısı. 1.060 uçağı olan biz ve 13 bin küsür savaş uçağı olan amerikayı kıyaslayınca göz dağı vermekten başka bir bildikleri yok. Hava saldırısı? Deniz yolu? Bunları hiçe saymamak lazım.
Benim babam emekli asker. Eşim askeriyedeydi zaten. Olayların bu kadar içinde olduğum için birçok düşünce ve bilgi temelim var.
Ayrıca savaş çığırtganlığı yapmak kadar saçma bir cümle duymadım.  Kimse ülkesi savaşsın istemez. Kovid ilk çıkınca maske neden 5 tl diye sitem etmiştik, bunları unutmadık yalnız yaşadığınız üllkede bacak titreterek siyasi eleştiri yapmak neyin kafası onu anlayamadım.
(3,844 puan) tarafından
Ayrıca savaş falan yok.Filistin i vurduktan sonra diğer ülkelere göz dağı vermek için yapılmış olan bir danışıklı dövüş. Farkındaysanız tek bir füze bile işlemedi ve Amerika hemen tetikte bekleyip biz arkasındayız dedi.
(1,138 puan) tarafından
Ben anne bu kadar savaş çığırtkanlığı yapma git Filistinde çarpış
(2,098 puan) tarafından
Ayyy Allah aşkina ya biz de bir şeyler biliyoruz çok şükür.  Eşim asker Suriye sınırında. Benim sinir olduğum her savaş olduğunda Türkiye neden müdahale etmiyor konusu. Suriyeye müdahale etti gördük ülkemiz Ortadoğu çöplüğü. Sen eşini babanı falan yolla madem ne diyelim.
(3,844 puan) tarafından
Terbiyeni takın, ağzına pelesenk vur! yazık adama ki senin gibi birinin kocası.  Bu etti iki, benim postlarıma sıçrama, sert kayaya gelirsin seni haşlar dökerler.  Ortadoğu ne alaka şimdi, memnun olan kim?  Türkiye neden müdahale etmiyor diyen kim?  Kısa metrajlı storylerle beynini doldurup millete sataşma.
Ve gelelim melekinannesine, Filistin'e üzülüp zırladıysan, şuan bunu bana vicdanının hangi yüzüyle yazıyorsun? Eğer zırlamadıysan burada ne zırvalıyorsun?
(1,138 puan) tarafından
Sus kız savaş çığırtkanı
(1,138 puan) tarafından
Sizin çamurunuz ülkeyi bataklığa sürükleyecekse Filistin de İran da benim umrumda değil.Git başka platformda savaş çığırtkanlığı yap
(3,844 puan) tarafından
Bizim çamurumuz mu?  Bizim çamurumuzzzzz muuu :)))
 Kendimden özür diliyorum, cehaletin en özgüvenli haliyle karşı karşıyaymışım meğer. :))
(2,098 puan) tarafından
Sana inanmıyorum ya asıl senin üslubuna bak yazık vallahi yazık. Hakarete girecek tek bir kelime bile yazmamışım. Ayrıca ilk yazdığım yorumu farklı kadın diye biri savaşa girip safımızı belli etmeliyiz yazmış ona ithafen yazdım ben. Off kime ne anlatıyorum ki?
(4,542 puan) tarafından
Ben bu ülkede niye kalamayayım ya :D
(3,844 puan) tarafından
Safını belli eden arkadaş tepesine füze yiyince anlar neyin ne olduğunu, kocan sınırda diye korkun var onu anladıkta ben sana git kocanı savaşa yolla ozaman demedim. Savaş sevicilerle karıştırıldığıma yanıyorum ben. Senin Kocan sınıra balık tutmaya gitmedi sonuçta. Ülkem şuan İsrail e destek verince İranlıları buraya tahliye edecekler.  İşte ozaman Türkiye diye birşey kalmaz, bu ayrı mesele.
(3,844 puan) tarafından
Peki ben neden kocamı savaşa yollayayım Doğa?
(2,098 puan) tarafından
Yahu sen atlamışsın işte. Ben farklı kadın onu yazar yazmaz dedim niye savaşa giriyoruz diye. Sen saydırdın farkinda mısın? Bir yerde savaş olursa ilk faaliyete geçecek askerdir. Filistin'e hepimizin yüreği yandı yanıyor da. Ama her kıvılcım da benim ülkeme sıcramasın bi zahmet.
(2,098 puan) tarafından
Aylarca suriye'de görevdeydi eşim el kadar bebeğimle kaldım ben bir başıma. Safını belli etsin,savaşa girsin diyen arkadaşlara ne kolay geliyor.
(3,844 puan) tarafından
İnsanların algı labirentleri okadar tıkalı ki sen ne diyorsun o ne diyor. Herkes herşeyi yazabilir ama söylenmemiş şeyler üzerinden gidilip yorum yapılmaz. Melekannesi ne dedi anlayanınız var mı? Savaş çığırtkanı diyor. ben oh mu diyorum keşke savaşsak mı diyorum. Bilip bilmeden yazmayın diyorlar, çok bilenler kulüp kursun ozaman bizler de saf saf ağzı açık dinleyelim. Herkes birşeyler biliyor ama herkes aynı şeyi bilmiyor burada. Bu kez çıkıp bilip bilmeden konuşuyorlar işte deniliyor. Çok bilenler milli savunmaya gitsin, harcanmasın burada.
Arkadaşın dediği ve senin dediğini birleştirip cevap verince de böyle bir tepki çıktı ortaya. Benim için türkiye savaşa girsin demekte, kocan baban savaşa gitsin demekte aynı saçmalık.
(4,542 puan) tarafından
Algı labirentleri ne ya :D ahahsjsnsk :D gece gece hiç güleceğim yoktu :D farklı ne söylesem de birşeyler biliyormuş gibi gözüksem derken nasıl boş konuşulur olmuş bu :D hanımefendi ben dedim ki ÇOK SAVAŞMAK İSTEYEN KOCASINI YOLLAYABİLİR. yani size ya da ona ya da buna söylediğim birşey yok. Savaşmak isteyen üzerine alınır. Tekrar söylüyorum SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ. TÜRKİYE TARAFSIZ KALMALI
(2,098 puan) tarafından
Sen eşim askeriyedeydi babam emekli askerdi dedin ben ona ithafen dedim eşini babanı yolla o zaman diye. Ayrıca ben sana bir şey dememiştim ki. Senin yorumunun altındaki yoruma yazdım ben. Kırıcı konuşan sayıp döken sensin. Üstüne alındın salladın gitsin.
(2,098 puan) tarafından
Doga ben de onu demek istiyorum ama anlatamıyorum. Arkadaş sürekli üzerine alınıyor nedense
(3,844 puan) tarafından
Farklı ne söylesem de birşeyler bili........  Muhtemelen müthiş bir kültür farkı yaşıyoruz seninle, bu kadar ilginç karşıladığına göre. Postuna yaptığın ilk yorum benim yazdıklarıma kendince verdiğin cevaptı. Şimdi kalkıp ortaya yazdım demeyin. Ya da en iyisi şöyle yapalım. Hadi post sizin olsun, canınız ne isterse onu yazın.
(4,542 puan) tarafından
Tüüüüüm şu konuşmada katıldığım tek nokta müthiş bir kültür farkı yaşıyor oluşumuz. Belli ki gidiyorsun. İyi akşamlar dilerim
(2,098 puan) tarafından
Ya biz anlatamadık ya da sen anlamadin neyse. Iyi akşamlar
(160 puan) tarafından
Kuzum baban ve kocan askeriye de madem bizim savaş uçaklarımiz çok ya hani amerikaya göre onların 7 başlıklı nükleer bombasını da anlatmışlardır diye umuyorum.  Bizim o 1030 hava uçağını kaldırmadan indirirler. Ayrıca onlarda F22 var galiba buydu adını unuttum hava sahasına bile girmiyor uçak.
Tek oda değil İngiltere arkasında sen sadece İsrail'i anlatıyorsun ama konu İsrail değil o ve yandaşları İran'a gelecek olursak İran onlar için hiç kolay değil çünkü onlarda da nükleer var. Kısacası dünyanın hiç bir yerinde savaşın kazananı yok ama ülkemiz bir savaşa ekonomik olarak asla hazır değil Filistin de 2 milyon insan yaşıyordu bizde 80 milyon gelmiş geçmiş en büyük katliam olur bizi savaşa dahil ederlerse ayrıca İsrail dünyada ticaret hacmi açısından en iyi ülkelerden birisi hatta ilk sıradadır büyük bir ihtimalle o kadar da hafife alma neden beyaz saray ve Amerika arkasında
(160 puan) tarafından
Bizim halkımız zaten ekonomik savaşla mücadele ediyor 2 milyon insan aç evet ama herkes aç kalmış diye bizde mı kalalım Filistin'e gelene kadar daha bu sorunlar Yokken Afrika kıtasında milyonlarca insan açlıktan ölüyordu bunlar için neden çırpınmadiniz neden onlar da insan değil mi ordski cocuklarda açlıktan ölüyordu halada ölüyorlar madem öyle Filistin niye bile bile ilk saldırıyı kendisi yaptı bilmiyor muydu İsrail'in arkasında Amerika var çatır çatır yerler adamı olan o sabilere oldu yanarım ona yanarım baskada hiç bir şeye yanmam. Afrika ya gelince müslüman değil diye açlıkla mı terbiye olsunlar ama Filistin'de olunca müslüman öncelikle dünyaya ırkçılık yapmadan bakmak lazım. Bu Filistin'e ses edenler Afrika'ya ses etseydi şimdiye kadar yemin ederim onca insan açlıktan ölmekten kurtulmuştu tabikide Filistine de edilmeli ama dünyanın bir çok sorunu var her şeye aynı duyarlılıkla yaklaşmak lazım en kötü ölüm bana göre açlıkla ölmek Afrika açlıkla ölüme alıştı yıllardır
-Reklam-
+1 oy
(1,520 puan) tarafından
Tiyatro oynandı bitti rahat olun 
(427 puan) tarafından
İsrail 2 güniçinde karsılık verecek dediler verirse olay büyücek malesef
(1,520 puan) tarafından
İtrail zaten ramazan da ara vermişti ,bayramdan sonra devam edeceğini söylemişti .Allah masumların yar yardımcısı olsun
0 oy
(4,542 puan) tarafından
Türkiye özellikle sokulmak istenecek malesef 
0 oy
(2,014 puan) tarafından
zten ne olsa ucu turkiyeye dokunuyor savasa girmesek bile ekonomi savasa giriyoruz malesef Rabbim sonumuzu hayir etsn kendimizi gectik çoluk cocugumzn hali ne olcak gelecekleri ne olacak 
(427 puan) tarafından
Vallaha  cocukları düşünüyorm
(2,014 puan) tarafından
bende öyle kendimi dusunmuyorm biz yasadik gene diyorm ama ya bu çocuklar ne olacak halleri
0 oy
(8,934 puan) tarafından
İnşallah tüm dünya dahil olurda toptan temizlik olur bizde oturur keyifle izleriz siyasiler bu dünyadaki en büyük pisliktir 
(315 puan) tarafından
Kuzum bizde gideriz pisi pisi ne ne keyifi dua ette hiçbir yerde olmasın bitsin bu savaşlar
(16,212 puan) tarafından
Arkadaş savaşı sinemadaki savaş filmleriyle karıştırdı sanırım.
(8,934 puan) tarafından
Ben Türkiye girsin tarzında bisey söylediğimi hatırlamıyorum acaba gizliden yazdimda ben mi göremedim? Ayrıca Bi önceki posttada bu posttada belirttim sivil halka dokunulmamasi sartiyla tüm dünya savaşa girip bütün siyasiler birbirini öldürsün toptan temizlik olur savaşı siviller değil siyasiler çıkartıyor ee madem savaş istiyorlar gebertsinler birbirlerini
(16,212 puan) tarafından
Birebir Türkiye girsin demedin ama tüm dünya dahil diyince Türkiye de dahil oluyor işte. Ki zaten dünya var olduğundan beri savaş hep ülkeyi yönetenler tarafından çıkmıştır halk tarafından değil. Hayatta savaş diye bir gerçeklik var diye bütün suçu siyasilere atamayiz.
(8,934 puan) tarafından
Savaşı hep siyasiler çıkarır ama suçunu günahsız sivil halk çeker hangi sivil halk savas ciksin ister hicbiri cunku savas demek ölüm yaralanma açlık evsizlik vs demek ama siyasiler icin petrol para altin vs demek savaştan en çok çıkarı olan siyasetcilerdir sivil halka ne olduğu hiçbir siyasetcinin umrunda değil artık bu sistemin değişmesi gerekiyor savaşı çıkaran kimse onlar savaşsın birbirini öldürsün sivil halk savasmasin
0 oy
(262 puan) tarafından
İran nasıl dahil oldu savaşı baslatti mi yoksa hala baslaticak haberleri mi dobuyo
(427 puan) tarafından
Başlattı suan
0 oy
(7,936 puan) tarafından
Ay banda eşim bunu dedi şimdi korktum ya
0 oy
(4,774 puan) tarafından
İrana siyasi olarak destek verir israile alttan destek yollar
0 oy
(476 puan) tarafından
Kainat diye bir kitap okudum Gazze Filistin öldürmeye yok edecekleri yazıyordu 2013 yılında okumştm hatta salgın hastalık çıkacağı yazıyordu biyolojik saldırı aslında bu falan İsrail'in Filistin saldırsının 1 sene süreceği snra da İran'la savasıp İsrail diye bir ülke kalmayacağı Çin de devreye girecek Çin sayesnde bu işin olacagı türkiye de savaş olmayacagı tarihlerde yazıyordu çok net hatırlamıyorm ama tüm dünyanın 2028 de rahata kavışacagı yazıyordu hiç unutmam çok etkilmşti beni size kısa anlattm bu arada 
(3,487 puan) tarafından
Acaba yazarını hatırlıyor musunuz kitabın? Arattım kainat diye bir sürü kitap var hangisi acaba. Merak ettim kitabı
(476 puan) tarafından
Yazarını hatırlamıyorum ya
(261 puan) tarafından
Çok merak ettim bu kitabı nerde bulabilirim
(3,487 puan) tarafından
Anladım. Resmini bulursanız burda paylaşabilir misiniz?
(427 puan) tarafından
Ay ne güzel insallah böyle bir durum olur israil yok olur
0 oy
(2,137 puan) tarafından
İran bittirdi bile :) kendi konsoloslugu icin yapmış geçen İsrail Şam'da İran konsolosluğunu vurdu onu intikamını almislar kendi aralarında tiyatro yaptılar 
0 oy
(160 puan) tarafından

Bizi dahil etmezler amaç büyük Ortadoğu projesi İsrail dibinden Arapları istemiyor zamanında Kürtler varmış onları her ülkeye bölüştürmüşler şuan Arapları etrafından temizleyip haritayı yeniden şekillendirip büyük Kürdistan projesini devreye koyacaklar. Eşim zaten aylar önce söyledi ırak Kürtleri İran Kürtleri bizim ülkemizin Kürtleri kısacası Ortadoğu'da bir sürü Kürt var hepsi bir arada olmadığı için bunları bir araya getirecekler. Kürtler şimdi varolmadi her zaman varlardı ve İsrail Kürt sevicisi bu oyun Amerika'nın İsrail ortadoğudaki kalesi savaş bizide bulacak eşimin tarif ettiğine göre onların amacı Hatay'dan vana kadar olan belli bir kısmı Ortadoğu projesine sokmak Batı tarafından gözleri yok inşallah biter bu savaş en büyük katiller devletler oldu bu ne rezalet yani gül gibi yaşayıp gidiyoruz dünyada hep bu üsteki yaşlılar sorun çıkarıyor 

tarafından
Bende kürdum hiç sizin dediğinizi duymadım zaten Irak'ta Kürdistan var bu bı gerçek.bide Kürt sevicisi demissiniz Kürtler sevilemezmi
(2,098 puan) tarafından
Bacım Kürtler bu denli senaryolar ile kandırılıyor. Özellikle bu ülke sınırları içinde Kürdisatn kuaracağız diyerek. Madem kürdistan diye bir devlet var oraya gitsin o zaman değil mi isteyen? Bu konu üzerinden Türk'ü Kürt'e Kürt'ü de Türk'e düşman ediyorlar. Benim Kürt arkadaşlarım o kadar fazla ki. Kürt sevici derken onların projesine destek verenleri demiş olabilir arkadaş. Önemli olan vatan haini olmamak. Benim sofrasında doyduğum,dertleştiğim çok Kürt arkadaşım var.
0 oy
(625 puan) tarafından
Savaş cikaricagi yok iranin danışıklı dövüş bu hepsi anlaşmalı birbiriyle ayrıca savaş cikicaksa müslümanlik adına bütün müslüman ülkeler ayaklaniyorsa Türkiye'de ayaklanmali din kardeşliği varsa eğer kimse ucu bana dokunmasinda ne olursa olsun dememeli

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 762 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Gozdeh (6,342 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 654 göst.
29 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Emineninanesii (3,514 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 543 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Eslemmm (1,520 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 462 göst.
19 Eylül 2023 Aile kategorisinde Cekirdek ailem (3,853 puan) tarafından soruldu

382,868 soru

11,461,067 cevap

35,048 kullanıcı

...