0 oy
733 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Kizlarr dun kendime yeni fincan takimi aldim 2 bin tl ye neyse asla gosteris yapmam aksamda foto attim yeni fincan takimlarim cok uyguna aldim diye Allah'm hemen yorum yapmislar gorgusuz diye ay ben gorgusuz muyum sizce alti ustu foto yaniee 

28 Cevaplar

0 oy
(880 puan) tarafından
Merak ettım valahı kız foto atsana modelı rengı nasıl 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Beğenmişsin almışsın şimdiki baharatlık takımları o kadar para ediyor güle güle kullan canım
0 oy
(3,973 puan) tarafından
Kusura bakma ra 2000 e fıncan alıp da cok uyguna aldım dersen görgüsüz derler tabı. Pahalısı ya da normalı ne kadar ki sana göre 2000 uygun. 
0 oy
(810 puan) tarafından
Eşim 70 bin lira maaş alıyor yinede o kadar para vermem fincana 
0 oy
(847 puan) tarafından
Belirtmeden geçemeyeceğim, aslında yazılan yorumlardaki görgüsüzlük, sizin 2000 tlye fincan takımı aldım yazmış olmanız değildi.

Yere düşse kırılabilecek 6 minik parçaya 2bin gibi bazı insanların aylık mutfak harcamasını vermiş olmanızdı. Sonra da görgüsüz ne demek kelime manasını öğrenelim; "Toplum içinde nasıl davranılacağını bilmeyen kimse."

Siz, bu cümleyi belli topluluğu olan bir platformda yayınlıyor ve üstüne eleştiri almamayı planlıyorsunuz. Bu da sizin toplum içinde nasıl davranacağınızı bilmediğiniz anlamına geliyor.

Gelelim 2bin mevzusuna. Şahsi görüşüm, kırılması çok kolay ve fuzuli bir eşyaya o kadar para vermek israftır. O paraya Ramazanda birkaç aileye koli götürebilirdiniz. Yapmışsınızdır belki yapmadınız demiyorum zira fincana 2bin veren 200 aileyi koliye boğacak kadar zengin olmalı.

Veya o paraya bir talebe okutabilirdiniz... Veya bir vakıf bağış yapabilirdiniz. Yapılabilecek ve israfa girmeyecek aksine sevap getirecek bir sürü şey sayılabilir.

Paylaşım yapma durumu da kişiden kişiye değişir. Şahsım olarak full time gizlilik taraftarıyım. Çünkü Rasulullah (sav) efendimiz de elindekileri gösterme veya başkasının elindekileri araştırma yanlısı değildi. Bu işin nazarı var, kıskanması var, hasedi var, imrenmesi var, var da var anlayacağınız.

"Her şeyin bir afeti vardır. Ümmetimin en büyük afeti, dünyaya, paraya gönül vermektir. İyi yolda harcayan hariç, mal toplayanın çoğunda hayır yoktur." (Deylemi) bu hadisi şerif bizi biraz kendimize getirmeli.

İnsanın kendi kendine onurlanacağı binlerce vasıf varken, sonradan yok olabilme ihtimali olan malla veya zenginlikle onur sahibi olduğunu hissetmek biraz arızalı bir durum. Yine de kalbiniz kırılsın istemem, fincan takımları gibi dünyalıklardan ziyade Allah yolunda harcıyorsanız, medreselere, ilim talebelerine, yoksullara, yetimlere, muhtaç kimselere yardımlarda bulunuyorsanız o zaman Allah size iyi ki mal vermiş derim. Aksi türlüyse yahudiden bir farkınız kalmaz. Onlar da çok zenginler ama Allah yoluna asla harcama yapmazlar. Biz müslümanız, müslüman kişi kardeşlerine yardımı dokunandır. Bayram geliyor ve belki kaç aile bayramın gelmesine sevinemiyor...

En basitinden, 6 parça fincan gibi değmeyecek bir eşyaya 2bin gibi bir mebla bayacağıma, gider bunu ihtiyaç sahibi sma hastası bir bebeğe verir, en azından paranın doğru yere gitmesiyle vicdani olarak rahatlardım. Çünkü rızkı veren de, nerede harcayacağımızın daha hayırlı olduğunu beyan eden de Allah.
(2,303 puan) tarafından
Alaska canım seninle tanışalım mı dini konuda bilgilerinden faydalanmak isterim
(2,303 puan) tarafından
Kaçtır denk geliyorum sana ama Bi türlü müsait olamadım yazmak icjn
(847 puan) tarafından
Buyurun tabi ki ister buradan ister özelden tanışabiliriz ben de çocukla ne kadar müsait olunabilirse o kadar müsaitim
0 oy
(97 puan) tarafından
Görgüsüzlük zaten senin yaptığın başka bişi olmaz uyguna aldığım dediğin fincan 2 bin TL bunu ima ediyorsun sksjsjsj şaka gibisin 
0 oy
(1,047 puan) tarafından
Sen biraz heyecan mı istiyorsun nee burdan birisin ve yeni bi hesap açmışsın fincanlarını güle güle kulan ama keşke fiyat belirtmeseydin ya  2bin çokkkk bi takim fincana   

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 367 göst.
0 oy
6 cevap 214 göst.
24 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alpimin annesiyim (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,170 göst.
+1 oy
19 cevap 756 göst.
15 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Panikanne (410 puan) tarafından soruldu

382,578 soru

11,453,836 cevap

35,031 kullanıcı

...