+1 oy
611 göst.
Diğer kategorisinde (1,102 puan) tarafından
Her bebek farklı .neyse şimdi linç tayfa gelir zaten de .ekran izlemesini bende istemiyorum tam 0 ekrana aliştiriyorum.sonra 15 gün geçiyor sil baştan yine izliyor ,bı şekilde bişey geliyor ornegin toplu taşımada ağlıyor çatlıyor mecbur kalıyorum alışverişte filan .sorum şu ekran izleyen çocuklar ne zmn konsumaya başladı .su ramazanlik bitsin yine 0 ekrana geçecem inşallah arkadaş kurbanı oldum ekranı arkadaşım öğretti bende tecrübesizm iyi bişe sandım halbuki bela .gurbetteyim eşim ve benden başka çocuğun gördüğü sima yok ,hiç kimsemiz yok gelen giden misafir hiç kimse .

27 Cevaplar

0 oy
(334 puan) tarafından
Kızım 19 aylık sıfır ekran ama bence baya geç konuşacak, sıfır ekranın yararları ya da zararları hemen görülmüyor. Konuşmanın çok ekran ile ilgili olduğunu sanmıyorum hatta bence doğuştan geliyor:) kızımla her dakika konuşuruz alıcı dili çok iyi ama konuşmaya gelince tembel biraz
(1,102 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum aslında oğlum çizgi filmden biseylrr öğreniyor
-Reklam-
0 oy
(3,773 puan) tarafından
Yeğenim mayısta 3 yaşında olacak. Konuşamadığı kelime yok. Ben pdr mezunuyum sıfır ekran bana saçma geliyor. Ara ara açıyoruz beraber izliyoruz tabi saatlerce değil. Kızım 18 aylık. Anne teyze annane dede baba baba aç anne bırak bu ne bu da ne anne nerde hayır benim hadi anne meliç(melis) Elül(Eylül) bir iki üç gibi kelimeleri var. 
(1,102 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum
0 oy
(7,183 puan) tarafından
Bizde de öyle ya bi babası bi ben gelen giden yok haftada 1 kere kaynanama gideriz ayda yılda bi benim annemlere gideriz o kadar hava güzel oldukça parka falan götürüyorum yaşıtlarını görünce şok oluyo ende olduğumuz sürede de bende istiyorum ekran izletmeyim ama isim gücüm oluyo illaki herşeyi o uyurken yapamıyorum isim olmasa bile bu süre sonra benimle oynamaktan da sıkılıyor sürekli yeni oyuncak alıyorum eğlenceli öğretici aktiviteler yapıyorum ama herşey bu yere kadar bi süre sonra tikaniyo insan yasidi 1 çocuk bile olsa onunla oynarlar ama o da yok mecbur açıyorum valla napiyim 8 aylıktı mama dedi şuan 2 yaşını yeni doldurdu akıcı konusmuyo kelimeleri var 1 2 diyo anne baba mama dede anane teyze dayı cis cips ah araba miyav hav gol muz vs vs bu tarz kelimeleri var hiç yok değil ama yaşıtlarından geri durumda açıkçası zihinsel gelişimine zararı olmadı çok şükür herşeyi anliyo biliyo komut aliyo dediğimi yapiyo hiç bi seyi unutmuyo aylar geçse bile sıcak kanlı tanimadiklarina falan da gidiyo sevecen bi çocuk konuşmasını etkiledi ekran ama başka biseyini etkilemedi çok şükür şanslıyız galiba ondan 
(1,102 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum aynende öyle mecburiyetten açıyoruz işte
0 oy
(2,587 puan) tarafından
Geleniniz gideniniz yoksa çocuk pek insan akran vs görmüyorsa o zaman sıkıntı büyür. Hadi bol çocuklu bi mahallede oturup onlarla oynayıp günde 2 saat izliyor diyelim belki dikkat dağınıklığından başka konuşma olarak etkilenmez fazla ama ekran arkadaşı olursa konuşma çok gecikir. 
(1,102 puan) tarafından
Yok malesefki
0 oy
(2,923 puan) tarafından
Kızım izledi valla şu anda 2 yaşında bülbül gibi maşallah hiç susmuyor 1 bucuk yasinda başladı konuşmaya hay van seslerini de Ali babanın çiftliğinden öğrendi 

Renklerin İngilizcesini de aynı şekilde 
(1,102 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum
0 oy
(4,266 puan) tarafından
2 yasina kadar izlemedi. 2 yasinda oglen uykusunu birakti bende ise basladim. Mecbur actik.

18 aylikken 2 li cumleleri vardi 21 aylikken daha uzun cumleleri vardi. 24 aylikken bizler gibi konusur sohbet ederdi. Suan 29 aylik bi yetiskinden farksiz neredeyse kelime darcigi falan cok iyi. Dusuncelerini fikirlerini soyler. Sevdigi sarkilari ezbere bilir, sayilari ,renkleri,ingilizce 10 na kadar saymayi bilir. 

Tv ile ilgili mi yoksa 2 yas sendromu mu bilemiyorum ama daha hircin oldu 2 yasindan sonra. Oyle kitlenip izleme huyu yok bi kac sevdigi var onlari aciyoruz zaten. Telefon hic vermedim. Disarida susturmak icin falan da izletmedim. Sadece evde cok sıkılınca falan actik. Ozellikle ramazanda iftar vakti biraz fazla izledi. Cunku masaya cikip sofrayi dagitiyo yemek yedirmiyo. Calisiyoruz hem de oruc uykusuzluk yoruyo zaten. İnsan bi yerden sonra tahammul edemiyo.
(1,102 puan) tarafından
Bende bu ramazan dolayısıyla malesefki izlettim aşırı hemde
0 oy
(1,829 puan) tarafından
Oğlum TRT çocuk izlerdi yani ama telefon tablet bilmezdi .. 12 aylıkken başladı konuşmaya hiç susmazdı..
(1,102 puan) tarafından
Keşke TRT çocuk a alışsaydı ntten izliyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 101 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Emine19 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 83 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Hg99 (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 246 göst.
25 Kasım 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,007 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,234 soru

11,412,937 cevap

34,956 kullanıcı

...