+4 oy
1,051 göst.
Diğer kategorisinde (101 puan) tarafından

Evet kızlar uzun zamandır düşündüğüm bir karardı. Nedeni ise; anneci olması, hiç sevgi gormemem ve duygusal boşlukta olmam... Eşime boşanma kararımı söylediğimde k.icina kina mi yakacaksn bosaninca diye sordu. Bağırıp çağırmak yerine yine insanca ağlayarak eskiden sen saha kapıyı çalmadan kapıyı açan biriydim şimdi ise içimde herşeyi öldürdün bu hale nasıl getirdin beni diye ağladım. Adam halen tvye bakarak burunu kıvırıyor bana. Böyle bir duygusal boşluk.. agladigimda hiç omuz olmadı.. babasız büyüdüm hatirlayanlar vardır belki. Sevgi gormuyorsam daha ne işin var bu evde diye kendime sordum ve kesin kararımı verdim annemle konuştum gel kızım dedi. Şimdi annem ev arıyor. Bütün düzeni ve anıları herşeyi geride bırakmak istiyorum başka şehire tasinacagz Allah nasip ederse.. 

Aslında postu bunları anlatmak için açmadım. İçimden geçenleri anlatmak istiyorum size. Bekarken bir rüya görmüştüm. Bir avmde karpuz alıp çıkışa gidiyorum. Ve sadece benim ayağımın bastığı yerde beton vardı aşağıya doğru bakıyorum apartman temeli atılmış. Kafamı kaldırıp yukarı bakıyorum halen toprağın içindeyim. Elimdeki karpuza bakarak düşünüyorum burdan nasıl cikicam toprağı tirnaklarmla kazisam karpuz var bu yükle yukarı çekemem kendimi diye etrafima bakıp çözüm arıyordum. Temeli olan en dipte yüzü toprağa bakan birisi vardı karanlıktı. Kısık sesle (sesi ne erkek nede kadındı) şuan korkuyorsun dimi nasıl çıkacağını bilmiyorsun burdan. Elimde yüküm var tasiyamam diye düşünüyorsun dedi bende onaylar şekilde kafamı salladım. Sen sadece gözünde büyütüyorsn burdan çok kolay bir şekilde çıkabilirsin. Tek yapman gereken şey hayata  karşı adım atmak. Hep olduğun yerdesin cesur olman gerekiyor. Çünkü senin sol ayağın Gürbüz'e(ölen babamın adı)ait dedi. Sonra rüyadan uyandım. Şimdiye kadar hep yerimde saydım. Ve her zaman boşanma kararımı erteledim. İçimdeki ses şimdi zamanı değil bekle dediği için. Sabrimin son damlasına kadar sabredicem dedim ve sabrettim. Şimdi Allah'ın yürü ya kulum dediğini ta içimde hissediyorum. Rüyamda söylenildiği gibi hayata karşı adım atma zamanı geldi.. 

Aranızda boşanan arkadaşlara sormak istiyorum; içimde hiç ağlama duygusu yok sadece kızım için hafiften içim buruk. Mahkeme ne karar verir bilmiyorum maddi durumum yok. Annem bugün dua ederken " Allah'ım ne olur hakim insaflı vicdanlı ve dinleyen biri olsun" diye dua etti. Ve ben şunu dedim " Anne Allah bizim yanımızda olduğu sürece isterse dinlemeyen sert yapılı birisi olsun fark etmez Allah bizden yana olsun o yeter bana" dedim.

7 yılın ilk seneleri" Allah'ım ne olur sabır ver bana dayanamıyorum " demekle diğer yarısı tukenerek, diğer yarısı isyan ederek geçti.. Allah'ım neden bana bu acıyı verdin ben zaten aileye hasret büyüdüm kendi ailemden sevgi görmedim. Bari hayat arkadaşımdan yana yüzümü güldürseydinn nedeenn nedennn diye ağlayarak isyan ettim. 1 hafta önce bir videoya denk geldim. Allah'ın sevdiği kuluysan eğer sana derdi çok verir çünkü senin sesini duymak istiyordur ve her musibette bir günahın gidiyordur diyordu. Sonra içimde birşeyler oldu ve artık isyan etmeyecem Allah'ım bu adam için değmez özür diledim ağladım. Kendi iç dunyamda çok karışık bir haldeyim. Delirmedim ama sanki ramak kaldı gibi hissediyorum. 1 haftadır eşim konuşuyor ben susuyorum. İlk defa susabiliyorum :) hocayı dinliyorum en kötü durumda bile isyan etmeyecem Allah'ım akillandim sen beni sev sen elimi tut diyorum. 

Şuan eşimin evindeyim. Haziran'da tasinacaz oturduğumuz ev satılacak. Eşime yarın gidip mahkeme acicam desem kızı bırak kendin git hadi diyecek bunu bildiğim için şuan sessizce ilerleyecegim. Boşanmak istediğimi söyledim ciddiye almadı ne sözümü nede gozyaslarimi. O tasinacaz diye evi topluyorum sanarken ben çeyiz eşyalarımı alıp gidicem. Şimdi söylesem bana baskı kuracak annesini arayacak annesi bir taraftan o bi trftan sinirlerimi bozacaklar. Taşınırken illaki konusucaklar tek diyeceğim söz 7 yıldır konuştum beni duymadınız şimdi mahkemede konusucam diyeceğim.

Kendimi çok güçlü hissediyorum. Canım yanmıyor demekki doğru yoldayım. Yoksa sonradan mı bu acı beni vuracak işte o kısmı bende yaşamadan bilemiyorum ... Kızımda benim gibi bölünmüş bir ailede büyüyecek... Tek acım bu.

Allah'ım sen gönlüme selamet ver ! 

Yoluma ışık ol! Cesaretim senden gelir bilirim :ermm:

Benim gibi olan herkesi kanatlarının altına al sen sar sarmala bizi.. öyle sevgisiz kaldık ki güzel Allah'ım sönmüş yüreklerimizi yasam atesimizle tekrardan ısıt Yarabbim ❣️

Yaşamayı yaşanır kıl.. Yalandan değil yürekten güldür bizi Allah'ım ❣️ Kalplerdeki yorgunluğumuzu al ne olur.. 

Kalbimize acı tohumlarını salmak isteyenlere karşı bizi koru ..

Bahar dizisindeki gibi;

UYANMAYA HAZIRIM !!! 

36 Cevaplar

0 oy
(306 puan) tarafından
Ortada şiddet yoksa aldatma yoksa  keyfiye boşanma olur. Sen sadece kendi çıkarlarını düşünüyorsun senin kızın var. Evliligi ayagında pranga olarak düşünüyorsun. Evliyken de hayatın yenilikler yapabilirsin kendin için kızın için hayatın gerçek yüzü imtihanlarla dolu bu imtihanlar arasında kendini mutlu etmelisin akrabadan eşten sevgi ilgi beklememelisin. Sen kendini mutlu edersen karşındaki insan pozitif görünce oda pozitif düşünür mutluluk bulaşıcı şey sen mutlu olursan çevrene de aşılarsın birlikte mutlu olabilirsiniz. Herkesin hayatı dört dörtlük değil hayat bahar dizisinden ibaret değil sakın kendini onun yerine koyup acıdasyon yapma kendine. Sen şuan duygusal boşluktasın psikologdan yardım alabilirsin evlilik terapistende. 

Kendini toparlamalısın sen şuan mutlu değilken boşandıktan sonra nasıl mutlu olacaksın hayatın gerçek yüzü yüzüne tokat gibi bir bir çarpacak nasıl dayanabileceksin ? Evde oturup boşanmayı düşünmek bahaneler çok ama ya boşandıktandan sonra asıl gerçek ozaman yüzüne birbir çarpacak. Bir yuva kurmak kolay mı tekrar bir düzen kurmak binlerce insan evlenmek istiyor evlenemiyor. Hadi düzen kurdun kızını istedigi hayatı verebilecek misiniz kızın ergenlik çağına geldiğinde tek başına nasıl mücadele vereceksin . Boşandıktan gerçekler yüzüne birbir vurduğunda çok pişman olursun eşinden ayrıldıgın için. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Merhaba hepsini harfi harfine okudum rabbim yardımcın olsun ama tam olarak anlamadım neden boşanmak istiyorsun 
0 oy
(93 puan) tarafından
Aynı şeyleri yaşadım çok iyi anlıyorum Allah kimsenin başına vermesin Ben de senin gibi erteledim sonra çok güçlü oldum dedim yapacağım dediğin gibi sonradan insan çok kötü oluyor Hele ki o istekli hoşlanıyorsun ya o imza atıyor boşandınız diyor ya ister istemez ağlayacaksın ne için ağlayacaksın Ama biliyor musun O kadar emeğine Ailen sana ilk zamanlar çok iyi olacak Annen falan Sonra sana her şey dar gelecek ne olursa olsun eşinin yokluğunu anlayacaksın varlığı bile insana yetiyor İnan ki eşimden Ben bir gün saçımı okşamasını istedim ilgilensin istedim Her şey için bir sevgi göstersin dedim ama Boşandıktan sonra kapılarım da yattı bir sene boyunca öyle koşturdum Çok şükür Rabbime bugün Kadir Gecesi 3 sene önce tekrar barıştık Tabii bir sene ayrı kaldık o adam gitti yerine başka adam geldi Bazen diyorum ki İyi ki de boşanmışız yoksa düzelmezmiş çocuğun hatırı için yine de Yapma derim bir psikoloğa Sen de eşinde gidin destek alın ama çocuğunun babasından vazgeçme bugün Kadir Gecesi ve Ben hamileyim Sana çok dua edeceğim Rabbim ikinizin içinde hayırlısı neyse onu versin Rabbim inşallah eşine hidayet versin akıl versin
0 oy
(110 puan) tarafından
Bence gereksiz bir boşanma ortada şiddddt yok alddttma yok, sadrce sevgi yok diyorsun belkide karşi taraf sende sevgiyi bekliyor, hadi boşandım diyelim ortada bir çocuk ve o çocuk ya üvey aneyle büyür yada üvey babayla olan çocuğa olur. Ha rüyada demişsin ya elimde karpuz var yüküm ağırdı diye o aldığın  karpuz kızın, ve yükün sana ağır gelir boşanınca olan çocuğa olur yazık yuvanı bozma derim, sen arada bir eşine süpriz yap bakayım eşine, sen ondan istiyorsun oda senden bekliyordur belki sevgiyi. Yuva kurmak kolaydir ama yuva bozmak zordur bir aile da&iliyor olan cocuga oluyor. Karar senin yine
0 oy
(408 puan) tarafından
tabii boşanabilirsin bunu uzunca da dusunmussundur eminim. ama bazen bu nefretle aklina gelmeyen seyler olabilir. pisman olmamak icin iyice dusun. yarin o adami baska bi kadinla evlenmis ve mutlu gorunce uzulmeyecegine emin misin? hic mi iyi gunleriniz olmadi hic mi onemsenmedin? kendinde de hata aradin mi? bunlari pisman olmaman icin soyluyorum. cunku bosananlardan duyuyorum ki oyle kolay atlatilmiyor ve pisman olabiliyor insan. ki anlattiklarina gore bosanma sebebin bana biraz basit geldi tabii bilmedigim seyler illa ki vardir o yuzden hakli da olabilirsin. yagmurdan kacarken doluya tutulma cnm... 
(101 puan) tarafından
7 yılda yasadiklarimin hepsini burda anlatsam upuzun olur. Okuyanda olmaz zaten kesin. Sorduğun soruların hepsini önceden düşündm. Eşim başkasıyla evlense kii evlenir. Onada bana yaptıklarını yaparsa inşallah ozaman herkes diyecek fundayi kotuluyordun. Boşandın ikinci kere evlendin bu evliliğinde yolunda gitmiyor demekki sende hatayms derler. Ha mutlu olursada olsun bunun için üzülmem. Benden uzak olsun. Bana gram sevgi vermedi başka kadını el üstünde tutacak kadar nankör ve adaletsizse yapsın. Hiç güzel günümüz geçmedi canım. Gözlerinde aşk sevgi görmedim. Eltimle kaynım daha çok sıkıntılar çekti. Ama onlar bosanmadi. Çünkü gözle görülür bir bağ var. Oturup sohbet ederken bile bakıyorum birbirine bakışları olsun iletisimleri olsun sakalasmalari olsun. Belli oluyor aralarında uyum mutluluk. Biz eşimle böyle değiliz. Birşey söylerim bön bön bana bakar. Ama annesine gidince ooo çenesi açılır gülüşür konuşur. Böyle bir adamı özlemek veya boşandık diye pişman olmak ap.tallık olur. Bu kararı son 1-2 yıldır düşünüyorum. O düşünsün bunları ... Aynı evdeyken değer vermedim diye o pişman olsun. Ben çok şans verdim. Sevgisi yok bana karşı bunu hissediyorum. Nisanliyken çok ilgiliydi. Sohbet ederdi konuşurdu eve bırakmak istemiyorum özlüyorum seni derdi. Duygusaldi. Evlenir evlenmez hemen değişti. Cicim aylarimiz bile olmadı. Kaynim karısını hep korudu. Anne karıma karışma karım üzülüyor eşimi seviyorum anne dedi. Karısına kol kanat oldu bırakmadı. Benim eşim ise yıllardır benim annem kötü birşey demiyor senin için fesat deyip hep bana topu attı. Tartışırken sen durr ben sana ne yapacağımı biliyorum diye tehdit edip ertesi gün annesini arayıp beni şikayet ediyordu. Kaynanama kaç kere dedm ki sen araya girme bırak oğlunla konuşup halledelim senin oğlun benimle konuşmuyor sana anlatıyor. Bana " ne demek sen araya girme ben annesiyim tabiki konusucam tabiki savunucam benim oğlumun nesi var sen kendine bak " diyordu. Kendilerine hiç toz kondurmadilar. Hatayı kendilerinde aramayan onlar canım. Annesi " ya oğlum karın senden sevgi ilgi istiyor ver sende sevgini ilgini. Esinle konuş gülüş bir sinemaya gidin param yok diye kadını çay içmeye bile goturmuyrsn hep evde bunaliyordur birde üstüne sen ilgilenmiyorsn haklı kadın. Kendine çeki düzen ver. Kadın senden imkansız birşey istemiyor her kadın sevgi ilgi bekler anlayış merhamet, destek görmek ister " deseydi belki böyle olmazdık. Annesi hep insanı tetikleyici konuşuyor eşimde öyle. Kısacası bunlardan umudum yok duzelmezler cnm
0 oy
(67 puan) tarafından
Ay çok kötü oldum okurken insalah yeni hayatında bütün güzellikler bütün iyi şeyler seni bulsun ne kadar şanslısın annen ve kızın yanında hiç korkma Allahını izni ile hiç pişman olmazsın biz hayatlarımızı geride bırakıp bu adamlara es olmaya çalışıyoruz ama ortada adam yoksa bu yükü tek başına omuzlamanin hiç bir anlamı yok ablamda boşandı aradan 2 yıl sonra bir adamla tanıştı adam yere basma kafama bas dicek neredeyse çok şükür gerçek seveni buldu umarım sende kendini kapatamazsın dis dünyaya seninde kıymetini değerini bilen insan çıkacaktır karşına senden bir tane daha yok kızın için dimdik dur hakkınızda hayırlısı olsun ..
(101 puan) tarafından
Ablan adına çok sevindim cnm Allah mutluluğunu daim etsin inşallah. Dış dünyaya kendimi kapatmayı düşünüyorum canım. Bende şans yok beni sevmek yerine harcamayı tercih ederler kesin. Bi enkazdan çıkıp başka enkaz altında kalmak istemiyorum. Yalnız geldim yalnız ölücem....
0 oy
(13,122 puan) tarafından
Canım hepisini inan okuyamadim kusura bakma ama sana dua etmek için geldim Allah'ım kizinla sana güzel kapilar açsın ❤️ 

Daha önceden de biliyorum ne sıkıntıların olduğunu Allah yolunu açık etsin umarım herşey yoluna girer 
(101 puan) tarafından
Amin canm inşallah Allah razı olsunnn kuzumm ❣️❣️
0 oy
(43 puan) tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki burada anneci olması, ilgisizlik, sevgisizlik boşanmaya sebep değildir diyenler olmuş. Ben eşimi yıllardır tanıyordum, Allah'a dualar ettim onunla olmak için, evlendik şükür. Evliliğimin ilk 15 günü özellikle hafizamdan silmek isterim. Sabrettim, dedim evlilik kolay olmuyor. Ah annecilik yok mu! Eşim de düzeltmek yola koymak istemese zaten olmazdı ya. Ben senin yazdıklarından hissettim, senin eşin sana destek olsa, seni görse sen bu kararı vermezdin. Mutlu bı aile, sıcak bı yuva istiyorsun, yoksa insan başka niye evlenir ki? Allah yardımcın olsun. Güç, kuvvet versin sana. Kalan ömrün geçen ömründen katbekat güzel olsun.
(101 puan) tarafından
Çok güzel yazmışsın cnm. Bir postumdan bunu hissetmssn eşime 7 yıldır anlatıyorum anlamadı. İlk zamanlar ağlayarak yapma beni yipratma böyle evlilik olmaz diyordum beni tehditmi ediyorsun ben erkeğim diye üstüme geliyordu. Aglasigimda sana iyi aglamalar ben gidip uyuyacam diyordu. Sulu keşkek diyordu. Bu sözlerinden sonra kalbim taş oldu. Sonra hiç ağlamadım. Aglamayinca bu sefer sinirlilik olarak gün yüzüne çıktı. Bağırıyorsun sinirleniyorsun herşeye diye şikayet edip durdu. Ne yapsam hep eleştirildim. İstiyor ki o istediğini söylesn istediğini yapsın ben hep unutayım hep yatakta kadınlık yapayım yemeğini temizliğini yapayım. Hangi kadın bunu yapabilir ki? Ben yapamadım.
(43 puan) tarafından
Yok yok mümkün değil. Bir gün eşime kendimi çöp poşeti gibi hissediyorum demitsim. Çünkü gündüzleri hep annesinin orda olurduk akşamları kendi evimizde. Zaten ailesinin yanında sıfır iletişim olurdu aramızda.  Çok çok mutsuzdum. Çok yalnız ve çaresiz hissediyordum. Bu duygularla baş edebilmek hiç kolay değil.
0 oy
(13,397 puan) tarafından
Hikayenden şunu anladım elle tutulur bir boşanma sebebin yok

Ama derinlerde çok büyük bir sevgisizlik ve psikolojik şiddet var bunu satır aralarında görebiliyorum Rabbim yardımcın olsun yolunu aydınlığa çıkarsın 
0 oy
(183 puan) tarafından
Rabbim seni bu işten selam adının hürmetine selamete cıkarsın hersey senin ve yavrun icin güzel olsun bundan sonrasi bahar olsun cicek açsın ömrünüz
(101 puan) tarafından
Aminn canmm aminn inşallah ❣️❣️❣️
0 oy
(980 puan) tarafından
Canım yazının çoğunu okudum bnde boşanma kararı aldığımda kızım beş aylıktı ama bnde severek evlendim ve ihanet yüzünden boşanma davası açtım elbette başta çok yıprattı süreç elbbetteki geçiyor üç sene olacak mahkeme sürüyor hala şuan kızımla mutluyuz Allah hayırlısını versin sanada canım 
(101 puan) tarafından
Amin canım inşallah. İhanet yüzünden boşanma davası açmışsın neden halen 3 yıldr sürüyor mahkeme ? Sonuçta aldatmış. Bizde aldtmada yok sanırım 6 yıl sürer
(980 puan) tarafından
Bu üç yıl daha sürer gibi üst mahkemeye gidilcek çekişmeli ondan canım
0 oy
(112 puan) tarafından
Ne güzel dökmüşsün içini.Kararli olman çok güzel birşey yorumlarinda hepsini okudum Ve yarı yariya karar verdim.Bence gene boşanma yolunda ilerle ama geleceğe birikim yaparak kızın için ilerle.Birak seni eskisi gibi susuyor sansın.Okadar zor bir karar ki ama tam 7 yılını vermişsin az buz değil.Bu dünyaya birkez geliyoruz ve istemediğimiz hiçbir şeyi bence yapmamız lazım.Günahıyla sevabıyla bizim.Mutsuzluğun ileride kızını da etkileyecek hale gelicek.Kararlıysan yolundan şaşma derim mesleğin varmı bilmiyorum.Ama yoksada dışarıdan kurslara yazıl en azından ileride kızına sunabileceğin hayatı garanti altına al.Allahim yardımcın olsun inşallah.Hersey o güzel kalbin gibi olsun.Herseyin zamanı var bakalım senin zamanın ne.zaman.Ama en doğrusu bence mantık ile hareket etmek.Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak.Allahım çocuklarimizin yokluğunu bize göstermesin.Onlarin yüzleri hep gülsün.İyi,merrhametli Allah korkusu olan insanlar ile.karşılaştırsın Rabbim.Benimde sorunlarım var var ama işte bekliyorum sadece doğru zamanı . :) Annenin desteği sana dahada özgüven,cesaret vermiş.Cunku gerçekten anne olanlar evlatları başkaları yüzünden üzülsün istemezler.❤️
(101 puan) tarafından
Doğru canm annemden destek aldığım için cesaretliyim sonum ne olur bilemem. Ama inanıyorum ki veya inanmak istiyorum ki herşey dahada güzel olacak. Bu ev bu aile yaşanacak gibi değil canım. Ruhum daralıyor akşam eşim eve gelince. Kalbim sanciyor resmen. Kendime işkence etmeyecem. Tek üzüntüm kızım . Ama Allah büyük. Her gün kavga, mutsuzluk içinde olacağına ayrı olmak daha mantıklı. Allah'ım hayırlısını versin. Hayırsızsa hayırlı eylesin öyle nasip etsin inşallah
0 oy
(286 puan) tarafından
Rabbim evladınız la güzel yollar güzel iyi insanlar çıkarsın karşınıza inşallah doğru yolda olduğuna emin sen yolundan dönme basen sevgisizlik yanlis hatalar yaptırır
(101 puan) tarafından
Amin canım inşallah Allah'ım yolumdan şaşırtmasın
0 oy
(788 puan) tarafından
İlk defa bu kadar uzun post okudum merak ettim çünkü annesine bu kadar düşkünken senle niye evlenmiş 
(101 puan) tarafından
Bunu bende çok sordum ama cevap veren yok. Bosaninca gider anasının dibinde yaşar
0 oy
(17,921 puan) tarafından
En doğru kararı vermişsin Allaha sırtını dayamışsın gerisini düşünme ❤️
(101 puan) tarafından
Sağol canım zaman herşeyin ilacıdır banada ilaç olucak inşallah inanıyorum ❣️
0 oy
(507 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun inşallah bende 2 sene olacak neredeyse babamlardayim ayrıyız boşanma davası devam ediyor bana ait olan eşyalarım çeyizlerim hepsi orada bana vermiyorlar hırsız gibi eşyalarıma kondular sen iyi yapıyorsun çeyizini alıp gitmekle anneci birisi çekilmiyor gerçekten 2 sene evli kaldım bu 2 senede aşırı anneci birisi olduğunu anladım maaşını bile aldığı gibi annesinin eline verirdi her yere annesiyle giderdi herşeyi annesiyle yapardı gerçekten o kadar çok kötü Bir seyki küfür hakaret de cabası ailemi evime almazdı beni annemlere göndermezdi ama o her gün Bir üst katta oturan annesi deydi aynı binada yani benimle tartışıp aglattiginda annesini çağırıp çay keyfi yapıp annesiyle dizilere yorum yapan adi insanlardı çocuğuma bile babalık yapmadı Allah hakkımızı bırakmasın inşallah 
(101 puan) tarafından
Allah'ım hepimizin yolunu aydınlatsın canım. Bakalım bizim kaç yıl sürecek boşanma davamız.
(507 puan) tarafından
Amin inşallah

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 485 göst.
16 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Ayse76 (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 2,156 göst.
22 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Busem (118 puan) tarafından soruldu
+2 oy
16 cevap 559 göst.
6 Kasım 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (10,976 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 284 göst.
8 Mart 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde Syma (661 puan) tarafından soruldu

381,735 soru

11,428,219 cevap

34,988 kullanıcı

...