0 oy
97 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (65 puan) tarafından
İyi akşamlar kızlar. 50 gün önce sezeryan doğum yaptım. Dikişlerimin üzerine devrilen bir alt karnım var. Yandan simitlerimde çok çıktı. 76 kiloyum. Emzirme döneminde olduğum için yemekten de kısıp diyet yapamıyorum. Fakat bu görüntü beni çok rahatsız ediyor. Bir de kilo sorunum göbek ve yan simit ağırlıklı olduğu için bel ağrısı yapıyor. Bu durum bel fıtığımıda arttırdı. Kurban Bayramı'nda Haziran da kızıma doğum günü yapacağız eşimin memleketinde o zamana kadar bir nebze zayıflamak istiyorum. Bana verebileceğiniz öneriler var mı? Sezeryandan sonra spor ne zaman yapılabilir ve nasıl bir beslenme programı uygulamalıyım?

4 Cevaplar

0 oy
(1,435 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Bir buçuk yıl önce ameliyat oldum ben de üstüne daha çok kilo aldım dikkat etmediğin sürece daha da çok kilo alırsın en başı sağlıklı beslenmekten geçiyor hani yersin sütün azalmasın diye ama öyle aşırıya kaçmazsın ben mesela ekmeksiz yapamıyorum ondan kilo alıyorum ve oğlan da büyüdüğü için daha çok acıkıyorum daha çok yiyorum:D

(65 puan) tarafından
Bende ekmeksiz yapamayanlardanım. Tabi bir de tatlı sevdam var. Bu ikisi beni biraz zorluyor. Peki spora ne zaman başlayabilirim acaba ?
(4,337 puan) tarafından
45. gun basladim ben. aslinda niyetim 2. hafta baslamakti ama annemler koye gtti cocugu uyurken bekleyecek biri evde olmaliydi o nedenle 45 gun zor sabrettim annemler helirgelmez basladim hemen. bebek telsizim var yatak odasina takili binanin soir salonundan cekmiyordu. . cck 4 aylik olduktan sonra kesfettim ki mutfaga telsizi takarsam cekiyor spor salonundan:) aonra annemin beklemesine de gerek kalamdi . bebisi uyuttum taktim telsizi aldim digerini yanima gittim spor salonuna .
(65 puan) tarafından
Bende bebiş 3 aylık olduktan sonra spor salonuna gitmek istiyorum bakalım ayarlayabilirsem. Hamile olmadan önce de gittim 18 kilo vermiştim sonra hamile kaldım tekrar kilolu dönemlerimdeyim şuan. O zaman bende bayramdan sonra hafif harketlerle başlayayım spora. Peki bu süre zarfında nasıl besleniyordun süt azalması olmadan
(4,337 puan) tarafından
normal saglikli diyet zaten sutu azaltmaz sabah peynir zeytin yumurta karisik yesil salata. oglende et salata yada tabuk salata balik  salata gibi. alsamda da sebze yogurt corba seklinde. araoginlerde de cevi yada badem yada findik yada meyve hangisini secersem. bence sutum azalmasin diye homunigirtlak hweswyden yemeye gerek yok autle bagimsi yani ekstra yenen swylwr sut yapmioki
-Reklam-
0 oy
(2,360 puan) tarafından
Sırf süt yapsın diye yemeğe dadanmayin lütfen bence en büyük yanlış bu 
(65 puan) tarafından
Aşırı öğün yemiyorum aslında sadece ekmeksiz yemek tüketemiyorum. Bir de tatlı ve olduğu zaman abur cubur. Bunlar benim en büyük düşmanım sanırım.
(2,360 puan) tarafından
Tabi ki de hem ekmek hem tatlı hem abur cubur bunları kesmen gerekiyor ilk olarak. Bol su güzel süt yapıyor birde daha az stres.
(65 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Stres konusuna çok bişey diyemiyorum maalesef:/
0 oy
(3,612 puan) tarafından
Korse kullanımı öneriyorlar ben kullanmadim dikislerim çok ağrıdi ama kullananlar genel olarak olumlu yorum yapıyorlar 
(65 puan) tarafından
Korse kullanamıyorum ben maalesef. Ne zaman kullansam midem bulanıyor hiç rahat edemiyorum.
0 oy
(2,926 puan) tarafından
Şuan tek tavsiyem, yediklerine dikkat etmen olur, sporu hiç bilmiyorum ne zaman başlanır 
(65 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyen için. Ekmek ve tatlı konusuna bir el atmaliyim sanırım.
(2,926 puan) tarafından
Rica ederim,ben doğumdan sonra hiç dikkat etmedim 10 kilo almıştım
(65 puan) tarafından
Bende gün be gün alıyorum. Bunun önüne geçmek istiyorum bir an önce.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 111 göst.
13 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Miracefem34 (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 213 göst.
28 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde bglm_ftma (5,541 puan) tarafından soruldu

381,816 soru

11,430,760 cevap

34,990 kullanıcı

...