+1 oy
213 göst.
Aile kategorisinde (1,027 puan) tarafından
Hayırlı sabahlar dilerim herkese, ben dahil hepimiz illa ki evliliğinde birilerinin lafına veya tavırlarına kafayı takip üzüldük. Postlara bakınca bazen gerçekten üzücü şeyler okuyorum. Herkesin imtihani farklı farklı, Rabbim beterinden esirgesin.

Özellikle evliligimin ilk yıllarında eşimin tarafindan birisi bir laf söylese gecelerce kafama takar sinirlenirdim, ağlardım. Ama herkese de cevap vermekten kacinmadim tatli sert bir şekilde. İnsanlar maalesef bizi buna sürüklüyor, yoksa sindirmeye calisabiliyorlar. Neyse ki, zamanla birbirimizi tanıyıp, anlamayı başardık diye düşünüyorum. O manasiz çekişmeler iki tarafın sağduyulu davranmasiyla aşıldı.

Sadece belki birilerine iyi gelir, teselli olur diye düşündüm belki de icimi dokme ihtiyaci duydum bilmiyorum. Niyetinizi bozmayın, değer verene, adım atana sizde gerekirse daha fazlasını yapın. Ölümlü dünya burası, iyilik iyiliği çeker. Ha tabi, sınırlarınızı aşanlar olacaktır, koyun mesafenizi ama eşinizi huzursuz etmeyin. Yeri geldi rest çektim, eşim dışında kimse umurumda olmaz diye. Tabi ki öyle olmuyor, aile istesekte istemesekte önemli bir faktör.

Ama baktım zor zamanımda yine onlar yanımda oldular, demek ki aile olabilmisiz, ufak tefek krizleri ben uzatmadım, onlar uzatmadı. Bazı şeyler elimizde olabiliyor, ilk zamanlar yabancı biri girince aileye gard alma ihtiyacı duyuyorlar demek ki, ama siz rakip degil aile olmayı secince, hersey daha güzel oluyormuş. Kendi ailemi nasıl karşıladiysam, onlara da hurmette kusur etmemeye ozen gosterdim, tartissakta, atissakta, hiç tam manasıyla küsmedik.

Velhasıl kelam, imtihan dünyası, kimi ailesiyle, kimi eşiyle, kimi çocuğu veya sağlığıyla sinanacak. Bizler kalbimizi bozmayalım, kötü insanlara rağmen, şeytana rağmen. Bu dünyaya bir kere geliniyor, kendimize değer verelim, karşımızdakine sevgi gösterelim. Kul bilmezse Halik bilir. Siz degerlisiniz, emek verdiğiniz şeyler duzelmiyorsa bazen yeniden yeşertmek için kuruyan dalı kesip atmak gerekir. Bu mübarek günler hürmetine Allah derdinize derman olsun, yuvaniz huzurlu, gönlünüz ferah olsun ❤️

4 Cevaplar

+1 oy
(274 puan) tarafından
Ağzına sağlık ♥️
-Reklam-
+1 oy
(354 puan) tarafından
Çok güzel yazmissiniz ağzınıza sağlık 
+1 oy
(1,575 puan) tarafından
Amin canım ne güzel yazmışsın eline koluna sağlık ❤
+1 oy
tarafından
Güzel dileklerin için teşekkürler canım❤️

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 448 göst.
16 Mart 2022 Diğer kategorisinde &Sukufe& (7,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
53 cevap 2,060 göst.
25 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Mrs.Eris. (2,593 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 393 göst.
16 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Gul2528 (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 753 göst.
8 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,801 soru

11,430,330 cevap

34,990 kullanıcı

...