0 oy
518 göst.
Diğer kategorisinde (516 puan) tarafından
Ben iyiki kaynanayla arama mesafe koymuşum mesela kendileri birilerini ezmeye bayılır çünkü 

32 Cevaplar

+1 oy
(7,778 puan) tarafından
İyi ki kızım olmuş. Ama evlilik için aynı şey geçerli değil maalesef
(516 puan) tarafından
4 4luk olmuyor hiçbirsey bu hayatta malesf:(
(7,778 puan) tarafından
Öyle ama evlilik benim için zulüm olmaya başladı kızım doğduktan sonra
(516 puan) tarafından
Niye kuzum çok özel değilse
(7,778 puan) tarafından
Aman boşver
(516 puan) tarafından
Sen bilirsin canım ama sıkma güzel canini su akar yolunu bulur
-Reklam-
+1 oy
(1,185 puan) tarafından
İyiki ilk eşimden tüm cesaretimi toplayıp boşanmışım ve iyiki ikinci evliliğimi yapmışım Allah'ın izniyle :)) 
0 oy
(1,088 puan) tarafından
İyiki oğluşumu doğurmuşum
(516 puan) tarafından
Allah bağışlasın
0 oy
(2,666 puan) tarafından
Başlığa göre ; oğlumu iyi ki yapmışım :D
(2,666 puan) tarafından
Ayy kaçtı kaçtı baş edemedi benimle:D
(516 puan) tarafından
Hahaa :))ben nasıl kaçırsam acabaa:))
(2,666 puan) tarafından
Ahaha çeneni kullan
(516 puan) tarafından
Kiz bende durur durur birden patlarim
(2,666 puan) tarafından
İyi o Zaman
0 oy
(1,552 puan) tarafından

Çocuklarımmm:D<3

(516 puan) tarafından
Onlar başka ya
0 oy
(809 puan) tarafından
İyi ki medrese okumuşum
(13,717 puan) tarafından
Bilmediğim için soruyorum, bağışla.
Medrese derken nasıl yani nasıl biyer?
(2,168 puan) tarafından
Alaska seni sürekli görüyorum dikkatimi çekiyo canım sana bişy sormak istiyodum ama 3 gündür düşünüyorum neydi diye aklıma gelmiyo ,:))) medreseyi nasıl okudun canım bende çocuklarımı medresede okutmak istiyorum ama nasıl
(809 puan) tarafından
Kuran, tecvid, hadis, fıkıh, arapça, itikad, tasavvuf, tefsir ve kelam ilmi yapılan dini okul, kurs, medrese. Medresenin kelime manası ders yapılan yer demek. Halk dilinde Kuran kursu.
(516 puan) tarafından
Bende merak ettim
(13,717 puan) tarafından
Maşallah ne güzel..
Benim kuzenlerim de kuran kursunda yatılı kalıyorlardı belli bir cemaatin.
Sizinde öyle mıydı
(809 puan) tarafından
Öncelikle çok mutlu oldum Beliz, Rabbim tam manasıyla ilim alıp, ihlaslı amel eden kullarından eylesin evlatlarımızı. Medrese işi çok mühim mesele gerçekten, şimdi sokakta kaç küçük insan var daha besmele çekmeyi öğrenememiş. Halbuki besmeleyi öğrenen bir çocuk ne zaman çekse anne babasının günahları siliniyor. Ne mühim mesele.
Sorduğun soruya gelecek olursak; etrafında (diyanet hariç, ehli sünnet itikadına sahip) bir medrese hiç yok mu? Duyum almışsındır mutlaka, genelde sohbet yaparlar, mukabele yaparlar. Ben antalyada 9 sene okudum, üniversitelerin master dediği ihtisasımı da tekamül olarak 1 sene de istanbulda okudum. Fatih, Çarşamba, İsmailağa da bir sürü ehli sünnet itikadı üzere olan erkek kız medreseleri var. Gezip görmenizi çok isterim, ben de Rabbim nasip ederse yakında onlardan birisinde hocalığıma devam edeceğim. Evladım biraz büyüsün diye bekliyorum.
(2,168 puan) tarafından
Sağol canm beni büyük 27 aylık küçük 8 aylık daha ama niyetim devlet okullarında okutmamak oralarda çocukların fıtratını bozuyolar ders diye anlattıkları bile.  Eşim kadrilerin dergahlarına gidiyo zikir sohbet için bi ara ilmihal kuran dersi faln da alıyodu çevremizde o tür yerler var yani ama süreç nasıl onu merak ediyorum ben bide yatılı oluyo heralde buralar biz nasıl ayrılcaz yavrularımızdan :))
(809 puan) tarafından
İlk girdiğimde -ki girer girmez 10 sene boyunca yatılı kaldım- 9 yaşıma yeni girmiştim ve çok heyecanlıydım. Biraz uzun yazıcam ama süreci anlaman için yazıyorum, şimdiden kusura bakma lütfen.
Annem sonradan dönüş yapan bir kadın, eskiden güzellik uzmanıydı. Annem dönüş yapınca daha ben yokmuşum. Babamsa ölmeden birkaç yıl önce dönüş yaptı, yani ben 20lerimdeyken. Gazeteci kendisi.
Ben o yüzden sağ ve sol çatışması diyorum. Babam çok anlayışlı bir adamdı. Annem de kendi ailesi onu hep her şeye zorladığı için bizi asla zorlamayan bir kadın. İkisi de yetim, yani çok da aile desteği görmemiş ve çok zor büyümüş iki çocuk.
O yüzden bize de kendi kararımızı kendimiz vermemiz gerektiğini çok güzel öğrettiler. Ben her şeyi olabilirdim -jokey dahil- ama Rabbimi tanımak her kul gibi benim de görevimdi, biz hep bu düsturla büyüdük.
Biz 6 kardeşiz, 5 kız 1 oğlan. Hepimiz de elhamdülillah kendi kararımızla okuyup hafız, hoca çıktık. Şimdi gelelim esas meseleye, ben medreseye çok büyük bir iştah ve hevesle girdim. Bizde kuşa yüz, balığa uç denmez. Benim kabiliyetim neyse ona yönelmem için çok destek oldu ailem. Özellikle ablalarım. Benim kanımda insanlara bir şeyler öğretmek ve insanlarla ilgilenmek taa 7 yaşımdan beri vardı, o yüzden ben hoca olmak istedim. Çünkü madem bir şeyler öğreteceğim, o zaman en güzel şey olan kuranı öğreteyim dedim. Öyle girdim medreseye.
Ardından ilim ilmi açtı, bilgilerin içeriğini gördükçe manyak gibi heyecanlandığımı hatırlıyorum. Musa as ejderha öldürmüş mesela, 9 yaşında bir çocuk için bu ne enfes bir mesele bir bilsen! Veya o dönemde adı nesnas olan yarı balık yarı insan bir yaratık... deniz kızı hani.
Tabi bunlar işin heyecanı, asıl güzel olan öğrendikçe zorlaşması ve kendini kendine kanıtlamaya başlaman. Bir bakmışsın kendi kendine yeter olmuşsun. Bir bakmışsın yaşıtlarından çok daha ileridesin. Bir bakmışsın olgunlaşmışsın. Çünkü ezberlenilen her ayet beyindeki bir damarı açar. Zekayı yükseltir.
Mesela ben 5. Sınıfın yarısına kadar okumama rağmen ve hiçbir öğretmenim olmamasına rağmen İngilizce biliyorum. Medresede öğrenmedim. Arapçayı medresede öğrendim ve onun metoduyla söktüm. İleri seviye İngilizcem var. Sonra kuran okurken her kelime olmasa da %90ını çözebilirim böylece manayı bilerek okumuş oluyorum. Artıları çok fazla.
Ama eksileri de çok. Her insan iyi değil, her günü festival gibi geçemeyecek. Yeri gelecek ağlayacak, yeri gelecek kızacak. Ben 150 kişiyle başladığım medreseyi 30 kişiyle tamamlamıştım. Zorlanan çıkar. Zaten "Herkes ilim almak zorunda ama herkes hoca olmak zorunda değil." Bu kaide çok önemli.
18imde tekamüle yani ihtisasa geçtim. Orada 5 senelik yüklü bir manevi ders yaptım. Hoca olmayı öğrettiler bize. Rahlede karşı tarafa geçmeyi ve oraya geçince nasıl İslamı sevdirerek nefret ettirmeden insanlara öğreteceğimizi gösterdiler. Bunları yaparken de kendimizi es geçmemeyi tabi.
Sonra hoca çıktık elhamdülillah, icazetimizi aldık. Ama talebelik bitmedi. Hala daha her gün kütüphanemin önünde saatlerimi geçiriyorum ve her defasında yeni bir ilim, yeni bir kitap, yeni bir mesele çözmenin lezzetini, hazzını yaşıyorum.
İştahım daha da kabarıyor.
Bir de fark ettiğim bir mesele daha var. Bu ilimleri yapan diğer ilimleri çerez gibi yapıyor. İnşallah evlatlarımız Hakk davası üzere islamla şereflenirler de İslamı Rabbim onlarla, bizlerle kuvvetlendirir.
Kim ne derse desin ben İslam askeriyim.
(430 puan) tarafından
Alaska rabıta hakkındaki düşüncen nedir
(809 puan) tarafından
Rabıta haktır. Rabıta zaten kelime manası olarak düşünmek demek ve dünya üzerinde Rabıta yapmayan kimse yok. İnsan ne düşünürse ona evrilir. Ben, çoktan Allaha ulaşmış bir zatı vasıta ederek, ona Rabıta ederek Rabbimden akan feyzden nasibimi almak isterim.
Ayrıca rabıta Mahmud Efendi hazretlerine yapılmalı. Hasan efendi hazretleri bile bunu söylüyor.
(430 puan) tarafından
Çok sevindim böyle düşünmene rabıtayı bozmaya çalışan çok o yüzden çok üzülüyorum inşallah yakın zamanda her şey düzelir
(809 puan) tarafından
Elhamdülillah, ben de çok korkuyordum ve senin aksi düşüneceğinden çekiniyordum. İçim içimi yedi şu kaç dakika içinde, nasıl anlatırım diye bir ton düşündüm. Hamdolsun ama doğru olanı biliyormuşuz ikimiz de.
İnşaAllah en yakın vakitte düzelir ve içerideki kötüler elenir. Allah bu yolun kıyamete kadar amma güçlü amma cılız sabit kalacağının garantisini verdiği için içim bir nebze rahat ama yine de elenen eleniyor. Baksana ne çok çürük varmış Rabbim bizi muhafaza etsin.
(2,168 puan) tarafından
Alaskacım maşallah sana sen çok şanslısın gerçekten. Benim dini inancım var evet ama senin anne baban kadar kapsamlı bi eğitimim yok eşimde aynı şekilde ders alıyo kuran öğreniyo derviş statüsünde şuan çevresinde geçtiğimz ay umreye gitmek nasip oldu eşime allah kabul etsin. Ama ne biliyim anlayışlı kalbi yumuşak birisi değil özellikle bana karşı tahammülsüz ama bende ona göre ve çocuklarıma karşı tahammülsüzüm çünkü evin yükü üzerimde uykusuzum zaten hali hazırla bi sinir hastalığı mı deyim bilemedim daha çocukluğumdan beri aşırı sinirli yapım var. Velhasıl iş biyerde ailede bitiyo ben evladıma doğru yolu göstericem ama o yolda ışık tutacak bi fenerim yok :( kendim de derslere gitmek istiyorum çocukların büyümesini bekliyorum rabbim geç olmadan nasip etsin banada. Mesela 2. Bebeğim olduktan sonra namazlarımda çok ihmal davranıyorum ama gün içindeki negatiflikler beni çok farklı bi insana dönüştürdü. Eşim çok konuştuğumu söyler tahammül edemez ama neden konuşuyo diye düşünmez konuşmasam çenem durmuyo karakter olarak çok konuşan dobra bi yapım var bunuda düzeltmeye çalışıyorum ama nafile. Konu çok farklı yerlere geldi şuan :))) birde unutmadan şuan hangi şehirdesin sen aceba
(430 puan) tarafından
Aynen canım bende çok çekinerek sordum farklı bi düşüncede olursan açıklayamazdımda medrese okumadım 1 yıldır kendimi bu cemate ait hisediyorum Mahmut efendiyi içten bi şekilde çok seviyorum ama içeri girmeye fırsatım olmadı daha nasip değilmiş diye bekliyorum beklerkende kendimi geliştirmeye çalışıyorum inşallah rabıta yapmak banada nasip olur
(2,168 puan) tarafından
Alaskacım rabıta alınınca bırakılabiliyor mu aceba hani ben konulara çok vakıf olmadan önce eşim bana rabıta aldı hocasından kendisi derslerini günlük çekiyo rabbim kabul etsin bende bi süre çektim oğlum doğdu falan derken bidaha çekmedim.  Bide 1 ders atlamıştım ama gördüğüm rüyayı anlattım bidaha da ders atlayamadım ondan da şevkin kırıldı heralde işte nefse uyuyoruz rabbim banada evlarlarıma da senin gibi böyle güzel ilim nasip etsin
(809 puan) tarafından
Oyyyyy ben sizi verene kurban olurum maşaAllah ne güzelsiniz yaa ne güzelsinizzzzz!!!
Öncelikle İstanbuldayım, sonralıkla mükemmel olan ders almaz, mükemmel olmak isteyen ders alır. Bizim derste gel demek yoktur. Ben Nakşibendi tarikatının halidi kolundanım. Şeyhim Mahmud Ustaosmanoğlu'dur. Zaten bu dersin adamı anne karnında seçilir. Kimi 12sinde bulur kimi 52sinde.
Benim Rabbim Allah, peygamberim Rasulullah. Ahmet Mehmet Ayşe Fatma değil. Ancak benim Allaha ulaşmak için önce Rasulullaha, Rasulullaha ulaşmak için de ona bağlı olan zincirdeki şahsa ulaşmam gerekiyor. Silsile-i zeheb. Altın silsile denir. Günümüzde Rasulullahı bulamayabilirim ama onun günümüzdeki elçisini ulaşabilirim. Dede torun ilişkisi gibi düşünün. Rasulullahtan (sav) Ebu Bekir sıddıka, ondan Selmani farisiye, ondan Caferi sadıka, derken derken Mahmud Efendiye kadar el ele zincir devam ediyor. Allahın Rasulullahın (sav) kalbine akıttığı feyz de bu vesileyle sırasıyla zincirin bir sonraki halkasına iniyor.
Ben de son halka olan Mahmud efendiye bağlıyım, bu da rabıta yaptığım müddetçe akan feyzi bana da akıtıyor demek. Ben yere göğe sığmam, mümin kulumun kalbine sığarım buyuruyor Mevla. O yüzden kalpleri temizlemek gerekiyor. Bunu da temizlemeyi bilen bir zata bırakmak gerekiyor. Biz buna rabıta diyoruz. Ancak tek başına rabıta olmaz. Zikir onun ayrılmaz parçasıdır. Bir madalyonun nasıl 2 yüzü varsa, bu dersin de 2 yüzü vardır. Biri rabıta, diğeri zikir.
Şimdi rabıtanın sahih doğru olabilmesi için zincirle Rasulullaha (sav) ulaşıyor olması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla kâdirî tarikatı bize en yakın tarikat. Bu iş nispetledir, ama Türkçedeki nispet değil. Nispetten maksat tabiat, kabiliyet meselesi. Sen uçarsın ben yürürüm. Ona göre de 12 farklı yol var. Zaten tarikat arapça yol demektir. Ben kabeye giderken amstwrdam uçağına binmem değil mi? Bu da o hesap. Beni kabeye götürecek bir rehbere ihtiyacım olduğu gibi, Allaha ulaştıracak bir vasıtaya da ihtiyacım var.
Hiçbirimiz mükemmel değiliz, olamayız da. Ama zaten Kuranı kerimde salih olun değil, salihlerle beraber olun buyuruluyor. Ya ilim al talebe ol, ya o ilme katkıda bulunan ol, ya da hizmet eden ol ama sakın 4.sü olma buyuruyor Rasulullah (sav).. Bu da kalp ve ruh ilmidir, tasavvuf denir. Tasavvuf da rabıta ve zikirsiz olmaz.
Şeriat bilmeyen, bilmez tarikat. Tarikat bilmeyen, bilmez hakikat, hakikat bilmeyen, bilmez şeriat. Nihayet, istikametle şeriat. İnsan evvela şeriatı bilecek, sonra tarikatı.
Rabıta alınınca bırakılmamalı, nasıl ki namaz farzdır kılmazsak sözümüzü tutmamış oluruz, bu mesele de böylecedir. Müminin sözü senettir. Ayrıca sözünü tutmamak münafıklık alametidir ya, en çok da ondan korkmak lazım. Valla bu tembellikle ben yapıyorsam emin olun herkes yapar. Sadece zorla veya iknayla bu yola çıkmayın yeter. Kendi isteğiniz olmalı, kendi kendinize aşık olmalısınız ki çıkasınız. Rabıta yaptığınız kişi çok mühimdir, eğer zincirle Rasulullaha (sav) bağlanmıyorsa hakiki şeyh değildir. Dikkat edilmeli.
İnşaAllah ikinize de yeterli yanıt verebilmişimdir. Dualarınız için de Amin amin amin....
(13,717 puan) tarafından
Ne kadar güzel konustunuz ya..
Okudukça içim ısındı..
(2,168 puan) tarafından
Sanki roman okuyorum hatta romanı yaşıyorum gibi hissettirdin bana teşekkür ederim bu kadar bilinçli olman ne kadar hoş günümüzde senin gibi biriyle doğrudan karşılaştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Rabbim senin evlatlarını da senin gibi saliha salih kul eylesin cümle yavrularımızıda. Gelecek nesilin düzelmesi lazım yoksa hiç iyiye gitmiyoruz :( rabıta içinde aldım kabul ettim söylediklerini ama bunun için biraz daha kendimi toplamayı beklemem lazım şuan hiç o ruh halinde değilim. Benim babam da mahmut efendi mizin kollarından olan ismail ağa cemaatiyle bağlantılı. Eşimin rabıtası hüseyin avni efendi bilgin vardır sanıyorum :)
(2,168 puan) tarafından
Baba detayını atlamışım şimdi tekrar okurken fark ettim canım. Baba benim hayatımın en kıymetli figürü rabbim anneye 3 babaya 1 hak vermiş ama benim babaya 3 düşkünlüğüm var. Rabbim gerisinde senin gibi sizin gibi güzel evlatlar bıraktığı için mekanını cennette peygamberimize komşu eylesin aminnn amin ♡♡
(1,011 puan) tarafından
Beliz kadiriler çok güzel zikir herşeyi
(1,011 puan) tarafından
Herkes çekiniyor tarikatlardan ama Allah dostunun kapısına bir dayan gör o lezzeti tadı. Herşeye bakış açın o kadar değişiyor ki çok güzel bende BİLAL NADİR HAZRETLERİNİN yoluna bağlıyım. Kadiri tarikatı . Gaziantep Nurdağında .
(6,339 puan) tarafından
Çok uzundu ama sanki roman gibi gitti alaska çok güzel yazmışsın kız o değilde üşenmedinmi ben okurken 10 kere bu kiznhicmi usenemdi dedkm
(2,168 puan) tarafından
Hahah kız esmacım hoşgeldin seni görünce mutlu oluyorum:)))  şimdi bide alaskayı ekledim mutlu olma listeme :)))
(2,168 puan) tarafından
Karciceği evet eşim çok güzel zikir çeker evde sürekli oğlumda zikirle dönüyodu bi zamanlar ama büyüdükçe babanne dede amca dan oyun havası oynamaya başladı çocuğumu bozuyolar:))
(809 puan) tarafından
Yaa maşallah maşallah Rabbim hepimizi doğru yola sevketsin de oradan bir daha ayırmasın. Kız bir uyandım mutlu olma listene girmişim ahsjahhaha ben daha mutlu oldum ya.. Allah razı olsun hem düşüncenin güzelliği hem duaların sebebiyle Rabbim sana da ailene de ledün ilmi ihsan etsin.
Esma üşenmiyorum malesef gevezenin tekiyim biliyor musun? :( Törpülemem gereken bir özellik ama ne hikmetse konu İslam olunca motorum soğumuyor. İyi mi, kötü mü bilemedim. Benim annem de evvela kadiri tarikatındaydı, sonra rüyalarında Nakşibendi hazretlerine nispeti olduğumu öğrenip ona geçti. Nereye aitsin zaten zamanla oraya çekiliyorsun, bu iyi bir şey. Kötü olan hiçbir yere ait olmamak. Kim 1 kapıda, o her kapıda. Kim her kapıda, o hiç kapıda.
Benim de babam benim için çok çok çok kıymetlidir, özeldir, ilk sevdamdır. Biraz da onu İslama ısındırmak için okudum hatta. Biz çok soru cevap tartıştık baba kız haddi aşmadan, kavga etmeden. O sordu ben yanıtladım. Kanıt da sunuyordum. Kafasına sinmiş olacak ki ölmeden birkaç sene evvel dönüş yaptı. Biz Antalya'dan İstanbula sadece biz medresede okuyalım diye hicret edince neyimiz var neyimiz yok bırakmıştık, babam her şeyi 0dan kurdu Allah razı olsun. Bir günden bir güne de eksik etmedi hiçbir şeyi, Rabbime hamdolsun. Annem de 25 30 sene sohbetlere gidip gelerek neredeyse bir hoca kıvamına gelmişti, onun da manevi desteği olmasa biz belki de hiç bu şekilde serpilemezdik. Rabbim onlardan binlerce kez razı olsun.
Evet tarikatlardan herkes çekiniyor ve bunun suçlusu da yine tarikatlar ama sahte olanları. O kadar çok meydandalar ki insanlar doğru plan hangisi anlayamıyor. Şeriat dindir, din nasihattir. Ancak biz ne zaman tavsiye, fikir, nasihat vermeye çalışsak, tebliğ etsek hor görülüyoruz sayelerinde. Halbuki bu hayatın gerçeği. Bilen de bilmeyen de ölünce pişman olacak. Bilmeyen belli, neden bilmedim diye. Ama Bilen... Keşke daha çok yapsaydım, daha çok zikretseydim, tebliğ etseydim, rabıta yapsaydım diyecek.
Belki maksimum 50 60 senelik bir yaşantı için -ki yarısı çoktan bitti- dünyaya kazık çakmaya hiç lüzum yok. Afyon dinlenme tesislerinde dururduk bir hep İstanbul-Antalya seferlerinde. Hesabı siz yapın. Orada durduğumuz o 15 20 dk içinde ev kursam çadır açsam aklı selim mi davranmış olurum yoksa benimle dalga mı geçersiniz? HEDEFE VARMADIM Kİ NE KONAĞI! Dünya hayatı da tam olarak budur. O, yaşlı, makyajlı ve vakti dolmuş bir kadın, hilebaz. Bizi kandırmak için gerekli olan her şeyi yapar, önemli olan ahiret hayatı için hazırladığımız bavul. Ne koyduk? Ne hazırladık? Gittiğimiz yerde alma şansımız olmayacak, götürebildiğin kadarı senin.
Rızık mefhumu da buna benzer. İstersen kasanda külçe külçe altının olsun, o akşam sadece ekmek yemen yazılmışsa 2 cihan bir araya gelse sen daha başka bir şey yiyemezsin. Fakirlikten karnın sırtına yapışmışken o gece krallar gibi sofrada yemek yiyeceğin yazılmışsa yiyeceksin. Helal, haram, sen tayin ediyorsun sadece. Rabbim helalin temin etmeyi nasip etsin. RIZKIN BİTTİYSE, ÖLÜYORSUN DEMEKTİR. Kaide bu. Allah cümlemizi kendi yolundan, ehli sünnetin ışığından ayırmasın. Siz de benim mutluluk sebebimsiniz. Allah razı olsun.
(2,168 puan) tarafından
Maşaaellah sana alaskacım seni yakından tanımak isterdim kaç yaşındasın aceba senin yazdığın 2 sayfalık yazılara hep kısa ve farklı konularda cvp veriyorum ama okuduklarımı alıyorum :)) teşekkür ederim
(809 puan) tarafından
Estağfirullah rica ederim ne demek :) 26 yaşındayım ben yardımcı olabiliyorsan benden mutlusu yok. Siz kaç yaşınsaydınız?
(6,339 puan) tarafından
Beliz kuzum valla kalp kalbe karşı bende seni görünce çok seviniyorum ❤️

Alaska maşallah kuzum sana buyulenerek okudum resmen yazilari
(2,168 puan) tarafından
Bende Bedenen 28 ama beyin olarak daha 16 larda kaldım :)))  maşallah rabbim benim kızımı da senin gibi aklı başında kendini geliştirmiş biri olmasını nasip etsin alaskacım  ♡♡



 canım esma& ♡♡♡ :))) burda gözlerde kalp olan emoji olmaması beni çok zorluyor ya :))
(809 puan) tarafından
Kıstas ben değil de kıstasımız Rasulullah (sav) Hazreti Aişe (ra) veya Hazreti Ali, hazreti Fatıma (ra) olsun. Onların hayatı bize yeterince yol gösteriyor elhamdülillah, biz almasını bilelim.
(2,168 puan) tarafından
Tabiki öyle canım Rabbım yavrularımızı peyagamberimizin ahlakıyla ahlak versin hep dua ederim ama bu devirde böyle genç kız görmüşken sana da özenmeden geçmek istemem :)) ben sana özelden soru sormak istiyorum ama özelin kapalı canım nasıl msj atcam ya :))
(809 puan) tarafından
Açayım inşaAllah bir yardımım dokunur
0 oy
(2,922 puan) tarafından
İyiki eşimle evlenmiş iki tane bebiş yapmışım ya zorlasada beni evlat bambaşka ♥️
(516 puan) tarafından
Tabikide Allah ayırmasın
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Ben kaynanayla yasiodum 5 yıldır 4 5 gün önce artık taakatim kalmadı ve evi terk ettim çocuklarımı aldım o kadın gitmeden gelmicem dedim eski postumu okuyabilirsin post paylaşmıştım ve dün gitti ve gittiği gibi eşim beni hemen almaya geldi iyi ki bu riski almışım 
(2,666 puan) tarafından
Post sahibi değilim canım, ama sakın eve geri alma o kadını. Gelirse tekrar git.
(4,991 puan) tarafından
Oh valla iyi yapmışsın inşallah kaynanan gene gelmez
(516 puan) tarafından
Çok iyi yapmissin canım hakedene hakkettiği gibi hareket edeceksin
(1,015 puan) tarafından
Eşime de öyle dedim normalde kışın burda dursun yazın gönderim dedi o zaman bende kışın giderim yazın gelirim dedim
0 oy
(13,717 puan) tarafından
İyiki tüp mide olmuşum 
(516 puan) tarafından
Geçmiş olsun kuzum
0 oy
(656 puan) tarafından
İyi ki kaynanam da görüşmeyi kestim ben de 4 aydır kafam çok rahat inşallah geçen yılların acısını önümüzdeki yıllarda yaşayacağız diye umut ediyorum keşke bu kadar taviz vermeseydim diyorum ama iyi ki de şu an bunu yapıyorum.
(516 puan) tarafından
Ah ah nedir bu kaynanalarin derdi bi anlayamadık gitti
(656 puan) tarafından
Canım bunların ruhunda var kötülük melek gibi bir insan da olsan sevilmemek için gelin olman yeterlidir benimki bana neler neler yaşattı Çok şükür artık hayatımdan çıktı ve asla bir daha da onunla görüşmeyi düşünmüyorum.
(516 puan) tarafından
Of bizimkide oğlunu hala 5 yaşında sanıyor bi görsen cocuk gibi davranıyor yok yedimi ictimi uyudumuu
(656 puan) tarafından
Zaten böyleler sanki biz onlar kadar düşünmüyoruz. Eşim kendine çok alışveriş yapmıyor ben ona en iyi markalardan en iyi kıyafetleri seçerek giydiriyorum ona her gittiğimizde evine derdi bu ne üstünün başının hali ne iyi giyinmiyorsun yok zayıflamışsın yok bilmem ne olmuş. Diğer oğlu da diyordu neyi var vallahi gayet iyi durumu ki bekarken daha zayıftı evlendikten sonra bayağı kilo aldı.
0 oy
(1,565 puan) tarafından
Iyiki kocamla evlenmişim iyiki minik kuşum doğmuş çok şükür bin şükür ❤
(516 puan) tarafından
Allah ayırmasın kuzum
(1,565 puan) tarafından
Amin canım benim Allah razı olsun
0 oy
(2,904 puan) tarafından
Sadece ve sadece iyiki evlatlarım var

Ne yazık ki

Hiç iyi kim olmadı şu hayatta
(516 puan) tarafından
Evlat herseye bedellll
(2,904 puan) tarafından
Katiyen öyle
Rabbim yokluğunu göstermesin
(516 puan) tarafından
Amin kuzum
0 oy
(7,981 puan) tarafından
Klasik herkes çocuklarını söylemiş ztn onlar bizim iyikimiz ama başka ne yaptığımız için iyiki diyoruz dimi?:)) mesela ben iyiki Kur'ani kerimi okuyup ogrenmisim kendimi çok şanslı hissediyorum.
0 oy
(294 puan) tarafından
9 yıl sonra tüp bebekle kızım oldu iyiki tüp bebek yaptım iyiki kızım hayatıma girdi:))))) 
0 oy
(3,740 puan) tarafından
Bir sofra vardı. Zehir zıkkım yuttum ama o sofrada sessizce oturmak zorundaydım. Altını üstüne getirmek istenilen sofrada sessizce oturmak çok büyük bir imtihandır. İyi ki o sofrada sessizce zehir yuttum ve oturdum. Kalktıktan sonra hiç Bir şey olmamış gibi evime gittim. Beklediğim zaman geldi ve herşeyi,herkesi ters düz ettim ve bir daha asla öyle bir sofra kuramadılar. İyi ki o gün o sofrada içim ağlaya ağlaya oturdum. 
(516 puan) tarafından
Kıyamam sana kuzum ya neler yaşadın sen öyle
0 oy
(492 puan) tarafından
Ben iyiki eşimle evlenmişim derim hep asla evlenmiyeceğim çalıştığım kazandığım paramı çatır çatır yiyecem derken eşimle tanıştım iyiki tanıştım çok şükür Rabbime
0 oy
(7,273 puan) tarafından
İyikilerim pek yok bir iyiki babamın kızıyım iyiki kızımda benim kızım onun dışında keskelerim çok fazla keşke evlenmeyeydim de en başında geliyor
(516 puan) tarafından
Oy kuzum ya derdini deşmiyim gece gece şimdi ya
(7,273 puan) tarafından
Yeteri kadar deşik zaten canım canım sıkkınjen postu gördüm yazdım oyle
0 oy
(3,457 puan) tarafından
Varrrrr iyiki eşimle evlenmisim iyikide çocuklarımı dunyaya getirmisim
(516 puan) tarafından
Allah ayırmasın kuzum
(3,457 puan) tarafından
Amin bitanem amin
0 oy
(7,152 puan) tarafından
O konuda bende iyiki dicem bi gün inşallah ama eşim konusunda ya iyiki onunla evlenmisim 
0 oy
(1,499 puan) tarafından
Şu hayatta ki tek iyikim oğlum ♥️ bin şükür varlığına Allah olmayanlara da nasip etsin Rabbim bu güzel nimetinden isteyen layık olan hiç bir kulu mahrum bırakmasın ♥️
(516 puan) tarafından
Amin kuzum aminnnn

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 754 göst.
12 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Yaprak.k (11,377 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 324 göst.
10 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ❤❤ BİR MELEK❤❤ (782 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,037 göst.
0 oy
9 cevap 184 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,014 soru

11,406,748 cevap

34,944 kullanıcı

...