0 oy
25 göst.
Diğer kategorisinde (53 puan) tarafından
Kızlar ben 8 günlük anneyim. Bebeğimi emzirirken bir sürü problem yaşıyorum. Göğüs uçlarım yara oldu bazen kanıyor bile. Siz göğüs ucu yaralarinizi nasıl geçirdiniz. Ne iyi geldi size. Bugün de sağ göğsümde bir ağrı var sanki böyle çok ağırmış da o ağırlık canımı yakıyor gibi yaşayan var mı varsa bu nasıl geçti. 

2 Cevaplar

0 oy
(2,483 puan) tarafından
Meme yarasi ucunun olusmamasi icin bebegin memeyi dogru tutmasi lazim. Eger dogru sekilde tutarsa yara olmayacaktir. Gecmesi icinde lansinoh krem var onla nemli tutarak yara olusmasini engelleyebilirsin. Gogusunde aci hissi ise mastit olmaya basladiginin habercisi. Yani memedeki sut tam bosalmadiginda sut kanallari tikanir. Daha sık ve uzun emzir bebegini ki meme tamamen bosalsin.
(53 puan) tarafından
Aslında alabildiği kadar mememin ucunu vermeye çalışıyorum ona rağmen yanlış mı veriyorum yine acaba. Lansinoh zeytinyağı falan işe yaramadı bende. Mastit olmamak için de emzirme sonrası sağıyorum ama bir şeyleri yanlış mı yapıyorum anlamadım
(2,483 puan) tarafından
Memenin kara kismini ayni bi vantuz baligi gibi vakumlayacak. Tum dudak acik ve tam agizinda olursa olmaz. Ben ilk cocugumda cok arastirmistim ne ilkinde ne ikincisinde hic yara olmadi boyle yapinca. Kremleri surerken ayni zamanda dedigim gibi olursa duzelir. Arkadasiminkini oyle duzeltmistik. Sagimda yapiyosan cok fazla sut urettiriyosun suan. Memede tam terbiye olmadigi icin kontrolsuz uretim yapar. Sen sık emzir.
-Reklam-
0 oy
(331 puan) tarafından
Öncelikle hayırlı olsun, emzirme işi alışana kadar biraz zahmetli geçebilir ama doğru şeyleri yaparsanız kolay atlatırsınız bu süreci. Sağ göğüsteki ağırlık büyük ihtimalle süt tam boşalmadığı için, o sütü boşaltmak gerekiyor yoksa mastite kadar gider, bebeğine ilk o göğsünü ver. Göğüslerin yara olup kanasa dahi emzirmekten vazgeçme. Göğüs yarası için kremler var onlardan sürüp gümüş kalkan ya da göğüs kalkanı ile kapatman lazım o şekilde iyileşir, elbise falan degmemesi lazım. Kremlere gelirsek lansinohun kremi yanlış hatırlamıyorsam sürdükten sonra emzirme sırasında silmene gerek yoktur, ya da garmastan pomad var biraz pahalı onlardan alabilirsin, Allah kolaylık versin 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 86 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Yenianne_tugce (1,279 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 552 göst.
0 oy
1 cevap 69 göst.
3 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Nagi-55 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 105 göst.
26 Eylül 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

380,430 soru

11,390,160 cevap

34,899 kullanıcı

...