0 oy
105 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (762 puan) tarafından

Kızlar bebişimin kilosu biraz fazla. Doktor da sezeryan öneriyoruz dedi ama bu ultrasonlar iyi değil daha az ya da daha fazla da çıkabilir dedi. 

Bende şimdi az çıkma ihtimali var diye direk sezeryan olmak istemiyorum deniyeyim dedim. 

Siz bebisleri kaç kilo dogurdunuz normal doğumla?

Bu arada sancılarım da var değil mi?

image

10 Cevaplar

+2 oy
(764 puan) tarafından
Günümüz kadınları eskiler gibi değil. Hani duyarız ya ananelerimiz tarlada çapa yaparken doğum yapmış diye, her işte o tür kadınlar eskide kaldı. Benim ananem 15 annem 6 çocuk doğurmuş ve bunların (ben dahil) yarısı 4.750 5 kilo arası. Hepsi normal doğum ve öyle saatler süren doğumlardan da değil. Annemin tabiriyle ben donuna düşmüşüm. Şimdiki kadınlar (ben dahil) eski annelerimiz gibi sağlıklı beslenemediğimiz ve zorlu hayat şartlarıyla vücudumuzu sertleştiremediğimiz için daha zor doğumlar yapıyoruz. Ben doktor arkadaşlarımda duyduğum kadarıyla sezaryen önermem, ibni sina da fuzuli olmadıkça sağlıklı et kesilmez diyor. Ancak burada görüşü esas olan doktorunuzdur. Biz ne dersek diyelim sizin sağlık durumunuzu en iyi o bilecektir. Bana da erken doğuma sezaryen demişlerdi bebek beni zehirliyor diye. Hiç suyum da kalmamıştı. Ben önce normali deneyebilir miyiz diye ricada bulundum. Yani direkt sezaryen kabul etseydim belki normal doğumum kadar kolay olmayacaktı.

Suni sancı sonrası açılma ve 2 kiloluk bir doğum. Her şey çok hızlı gelişti. Doğumdan birkaç saat sonra taburcu olabileceğim söylendi. Vakti zamanında doğursaydım oğlum benim gibi 5 kilo olabilirmiş. Eşim de 5 kilo doğmuş.

Rabbim yardımcınız olsun, sağlık sıhhat ve afiyetle kucağınıza almayı nasip etsin, islami ölçülerle peygamber ahlakıyla büyüsün. :)
(762 puan) tarafından
Allahümme amin aynen öyle ne yazikki şuan eskisi gibi değil. Bende sezeryan taraftarı değilim doktor öyle diyince içime bir korku oturdu ama diyor yani eksik de doğabilir bende denemek istiyorum bakalım hayırlısı olsun inşAllah
(764 puan) tarafından
Doktora giderek zaten en büyük tedbiri almış bulunuyorsunuz. Artık bundan sonrası tevekkül olmalı. Eksik doğacaksa her halükarda eksik doğacaktır, Allahın hükmünü duadan başka bir şey değiştiremez. Ne normal doğum ne sezaryen. Bize düşen Rabbimize yoğun bir tevekkülle dua etmek ve sağlıkla sıhhatle doğabilmesi için kesin istemek. İnşaAllah denmesi dua için iyi değil. Allah kesin istekleri seviyor. Eğer izniniz varsa yaş hurma yemenizi öneririm. Meryem validemiz İsa (as)ı doğuracakken Mevla teala ona yaş hurma yemesini böylece kolay doğurabileceğini söylüyor. Bir tane bile olsa yiyin. Eğer doğumu kolaylaştıracak daha iyi bir şey olsaydı Allahü teala onu mutlaka Meryem validemize söylerdi. Kaldı ki bebeğin çıkacağı kanal diğer kadınlarınki gibi değildi, bakireydi o. Ve elhamdülillah kolay da doğurdu.
Rabbim sağlıkla sıhhatle afiyetle eksiksiz noksansız kucağa almayı nasip etsin.
-Reklam-
+1 oy
(3,823 puan) tarafından
4 kg doğum yaptım size kaç dedıler 
(762 puan) tarafından
Benim de aynı şuan
0 oy
(877 puan) tarafından
4200 doğurdum normal doğumla ultrasonla da birebir tuttu
(762 puan) tarafından
Çok mu zor geçti
(877 puan) tarafından
Kişiden kişiye göre değişir bu ama evet kolaylığı da zorluğu da kolaylığı ikinci doğum zorluğu da iri olması
0 oy
(4,211 puan) tarafından
Kac kg canim ? 

Annem 4200 normal dogurdu.

Ama iki kiside duydum 4 kg doktor normal onermis. 2 bebeginde kolu felcli gibi olmus birisini yakindan taniyorum 3 yasina geldi hala fizik tedavi goruyo. 

Doktor sezeryan diyosa bence doktorunu dinle bebegi ve kendini riske atma . Bana da baska bi sebepten dolayi sezeryan demisti iyi ki olmusum.
(762 puan) tarafından
4000 kg yani dedi zorlanirsin diye öneriyorum sadece dedi yani birde burdaki gibi olmayabilir bunlar eski ultrasonlar dedi
(4,211 puan) tarafından
Kacinci haftadasin canim ? Yani bence doktoru dinle daha az da olma ihtimali var daha fazla olma ihtimali de var. Benim bebegime 3400 dedi iki gun sonra 3600 dogdu. Benim riskli sezeryan oldu. Ama mesela iri kemikli bi bebekti kafasi buyuk omuzlari genisti. Doktor iyi ki sezeryan olmus yoksa normal cok zorlayabilirdi dedi.
Bence doktorunu dinle. Ya da baska bi doktora daha gozuk. Ben 3 doktor gezdim risk sebebi ile sonra sezeryan mantikli geldi.
0 oy
(4,935 puan) tarafından
Cnm Allah bağışlasın 4 kilo üstündeyse doktorların dedigni yap sonrasında pişman olma bak bnm kız 4 kilo ama sezeryanla geldi o Allah var tombikti 

Oglanda iri dediler doktor 4 üstü dedi ama çıkınca 3750 çıktı 

Kaynananmlarin zamanı yani 28yil o ve hastane falan yok oda eşimi 5 kilo getrmis ama  ondan önce 7 tane falan getrmis  . 

Doktor ne dyrsa dinle bence 
(762 puan) tarafından
Tam 4000 benimki sezeryan öneriyorum dedi de bilmiyorum ya çok zorlanirsin dedi ama en azından normal denemek istiyorum şimdi zayıf çıkar ömür boyu pişman olurum
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Bebeğin büyükse sezeryan yap canm
(762 puan) tarafından
İşte net değil doktor buyukte olabilir küçük de diyor
0 oy
(8,995 puan) tarafından
Kuzenimin 3 çocuğu da 4 kilo üzeri doğru normal doğumla yaptı ama ortanca oğlunun kolu zarar gördü doğum esnasında. Doktorun ne diyorsa onu dinle bence. Benim ikiside sezeryanla oldu 
(762 puan) tarafından
Bana da öyle dedi zarar görebilid dedi omuzlari
0 oy
tarafından
Annem kardeşimi 4.5 kilo doğurmuş normal doğumla ben oğlumu 3.5 doğurdum 
(762 puan) tarafından
Eskilerle biz bir değiliz ki
tarafından
Annem 47 yaşında be o kadar eski değil :D
0 oy
(275 puan) tarafından
Benim 100 Gr eksik çıktı ama bana devlet hastanesi sezeryan özel ise 40.haftaya kadar vajinal dedi. Doğmadi ve devlet hastanesinin dediğini dinledim özel de sezeryan oldum. Eğer normal diye inat etseydim net benim kesi yırtık olurdu. 
0 oy
(346 puan) tarafından

evet sanciniz var ara ara 

dogumuda doktorunuz ne önerirse onu yapın bence riske atmayın derim
hayırlı doğumlar dilerim ♥️

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 248 göst.
0 oy
7 cevap 199 göst.
0 oy
1 cevap 67 göst.
14 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Merveee YE (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 263 göst.

378,999 soru

11,344,588 cevap

34,809 kullanıcı

...