0 oy
210 göst.
Aile kategorisinde (205 puan) tarafından
Çocuk doğmadan önce kavga ettiğimizde çok sıkıntı olurdu ama sonradan özellikle çocuğun maruz kalmaması için kavgaları uzatmiyorum zaten yorgunum kırılsam da kendi kendime geciştirip bir şey olmamış gibi davranıyordum. Haklı olsam bile özür falan beklemiyordum artık. Özellikle bebek doğduktan sonra ilk bir ay biz aşırı sorun yaşadık beni çok üzdü, çok zor günler geçirdim ama onu bile affettim sonradan aramız düzeldi ufak tefek tartışmalar olsa da. 

Onceki postlarda yazdım. Gorumcem ile sıkıntı yaşadık. Küstük. Eşimin annesi de onları tuttu. 2 aydır arayıp sormuyor. Torunum ne halde demiyor. Benim de ailem hep uzakta. Bu şehirde kimsem yok. Çocuğumun uyku sıkıntısı var. Gece zor uyuyor defalarca uyanıyor. Tabii hep benim üstümde yük. Aylardır düzgün uyumadım. 3 4 saat tek parça uyumuşlugum yok. Genelde yalnızım. Görüştüğüm pek kimse yok bu şehirde. Psikolojik olarak kötü olmaya başladım. Uykusuzluk desteksiz çocuk bakmak vs beni ctuketti. 

Bebek iki gece önce yine uyumadı. Çok yorgundum. Uykusuzum. Eşim de işten gelmişti. Uzandı koltuğa telefon kurcaliyordu. Ben de ona bir şey demedim yorgun diye ama 4 saat falan bebeği uyutmaya çalıştım. Tüm gün temizlik yapmıştım zaten çok yorgundum.  Tek istediğim bebek uyusun bari 1 2 saat uyuyayım. Gece yarısı oldu uyumadı. Sonra artık sinirden çocuğu beşikte hızlı hızlı sallamaya başladım. Aslında daha öncesinde Eşim otururken bana kırıcı bir şaka yaptı sonra fark etti şakanın kırıcı olduğunu özür diledi. (Anlatmak istemiyorum ama uzuldum) özür dilese de moralim bozuktu artık. Bebekle de uğraşırken iyice sinirlendim. Derken eşim birden daldı.  Sen öfkeni çocuktan mi çıkarıyorsun dinliyorum iki saattir napiyorsun sen iste orada küfürlü bir şey dedi bana. Ben de bağırdım bir de bana el kol yapıyorsun dedi hakaretli bir şey daha söyledi. Ondan sonra bebeği alıp gitti. Arkasından annenler insan olsaydı azıcık bir destek olaydı bu kadar tükenmedim diye soylendim. Ben yatakta uzandım yarım saat ağladım. Sonra bebeği geri getirdi ağlıyor bu durmuyor emmek istiyor dedi bıraktı. Ben de emzirdim uyudu artık. Gece bir olmuştu. Koltukta uyumuş zaten sonra. Sabah kalktım kendime kahvaltı hazırladım yaptım oturdum. O gün hiç konuşmadık. Sonra akşam ise gidecekti çıkarken öpmek istedi yüzüne bakmadım sinirle çıktı gitti. 

Bu sefer hiçbir şey yokmuş gibi davranmak istemiyorum ya. Ama kendini de haklı gördüğünü biliyorum. Çünkü kendi ettiği ve küfürü görmeyecek benim ona cevap vermeme takılıp beni haksız görecek. Ne yapayım artık bilmiyorum. 

1 cevap

+2 oy
(3,004 puan) tarafından
Demek ki olayları uzatman sorunu ve sinirini eşine yansitman bağırarak da olsa eşine ne söylemen gerekiyorsa onu söylemen gerekiyor.Bosuna empati yapma karşı taraf yapmıyor küsme, kus içindekileri ama asla küsme sen çocuğa yansımasın diyorsun ama yansıyor sallama olayı degil anlatmaya çalıştığım uyumayan bebegin stresin geçiyor esinde at sinirini bebegini kucağına sevgiyle al bak nasıl uyumaya başlıyor.

Eşine yüklenme derdim ama yüklen hem sen hem bebegin rahat edin.

Tek tarafın uzlaşmaya çalışması gördüğün gibi sonuç getirmiyor tek taştan duvar olmaz ,madem esin iyilikle anlamıyor o zaman sende bebegini ve kendini düşünmeye başla gerisinde eşine bırak.. 
(4,929 puan) tarafından
Çok iyi bı yorum+++
(205 puan) tarafından
Ben zamanında kendimi çok savundum. Çok bağırdım. Ama çözüm olmadı. Kavga gürültü başka da hiçbir sonuç elde edemedik. Erkeklerin bu haklılığı asla bitmiyor. Çocuk olunca çekildim çünkü bebeğim buna maruz kalmasın istedim. Bir keresinde tartıştık nasıl ağladı ondan sonra sesimi çıkarmadım. Ben de çok kavga edilen bir ortamda büyüdüm. O korkuyu biliyorum. Sonuç hiç. Duygularımı anlatsam da olmuyor anlatmasam da. Çocuğumuz olmasaydı belki çeker giderdim. Ama şimdi öylece gidemem. Katlanıyorum. Kırılıp kırılıp oturuyorum.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 390 göst.
31 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Serpilll (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 306 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 184 göst.
23 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Fatmacan (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 418 göst.
1 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,778 soru

11,337,390 cevap

34,800 kullanıcı

...