0 oy
497 göst.
Aile kategorisinde (1,213 puan) tarafından
Çok hareketli bi çocuktu her zaman anne karnında bile. 23 aylık şuan ve ben baş edemez oldum.

Dünya kadar oyuncakları var en fazla 5 dk oynayıp mutfak esyalarina, temizlik malzemelerine, evdeki çiçeklere, süs eşyalarına, kitaplığa sarıyor. 

Günde en az 10 kere kitaplik düzenliyorum, kitapliktan kitaplari indiriyo yırtıyor, saksilari deviriyor. 

Tencereleri indiriyo tavalar yamuldu artık. Kac tane sürahi kırdı. Masanin üstüne çıkıyor koltuklarin altina giriyor perdeye asılıyor kornişi kopardi bi kere.

Eline kalem yeterki geçmesin duvarları halıları çiziyor duvarlar berbat durumda halıları silmekten kolum kas yaptı artık.

Temizlik malzemeleri en büyük sevdası kac deterjan şişesini patlattı bilmiyorum. Deterjanlarim boşa gitti hep.

Televizyonun ayağını kırdı, uyduyu kopardı.

Bilgisayarin üstüne suluğundan su döktü.

Robot süpürge çalışırken üstüne çıktı düştü.

Yatak odasina girmeyedursun makyaj malzemelerini mahfetti rujlari halıya duvara sürmüş.

Sabırla ve güzellikle elinden alıyorum her defasinda avazi çıktığı kadar ağlıyor. Bağırmıyorum ve asla ama asla vurmuyorum şiddete karşıyım.

Ama artık baş edemiyorum en son koridor halisina çamaşır suyu döktü artık ağladım sinirden.

 Hafta sonlari işe gidiyorum eve geldiğimde ev savas alanına dönmüş oluyor babası benm kadar bakamiyor.

5dk arkamizi dönemiyoruz çocuğa. 

Hepsini kaşla göz arasında yapıyor.

26 Cevaplar

0 oy
(1,985 puan) tarafından
Deterjan, makyaj malzemesi vs hiçbirşey ulaşacağı yerde olmaması lazım zaten. Yüksekte demişsin ama yeterli değil demek ki. Daha başka yerlere koyman lazım bugün yere döker yarın ağzına bilemezsin cocuk bu. 
(1,213 puan) tarafından
Benm oglum ayakkabiliga tırmanıyor ayrica çok çevik bi çocuk. Bi duz duvara tirmanmadigi kaldi kapilari acamiyor sadece oda boyu yetmediginden yoksa onuda acar. Tüm odalari kapatmak zorundayim. Açık kalmaya görsün yeterki hemen giriyor.
(1,985 puan) tarafından
Benim kızımda çok hareketli erkek cocuğundan farksız ama kilitliyorum. Eğer banyoda açma sıkıntısı ulaşma var diyorsan her girip çikan kitleyecek. Ben elimden geleni yaptım ama ulaşıyor dersen ve birgün Allah korusun kötü birşey olursa çok daha kötü.
(1,213 puan) tarafından
Canim banyonin kapisi disardan kilitlenmiyo icten kilitleniyor sadece. Benm oglum kuduruk az öncede oyuncak arabasini lambadere fırlattı lambader patladı cam parcasi kalmistir filan bi sey olur belki diye ayakkabisini giydirdim inanmazsin belki bu saatte süpürge çalıştırdım yeri sildim sonra. Durmuyor oğlan anne lamba uf oldu diyo bide.
(1,985 puan) tarafından
Bazı cocuklar 2 yas sendromunu çok ağir geçiriyor. Benim kızımda aynı şekilde. Bir ara zıvanadan çikmişti. Psikiyatriye götürdüm. Doktor sadece çok ağır geçirdiğini zamanla azalıp artacağını söyledi. Belkide seninkinde bu sekil. Benim erkek yeğenimde seninki gibiydi. Buz dolabına koşup koşup zıplar tırmanmaya çalişirdi. Şuan 6 yasında hala aynı. Bazı cocuklar geçmiyor işte kaliyor huy gibi devam ediyor. Ama şunu biliyorum biraz sert yapıp önüne geçmezsen geçmiyor. Mesela ben kızıma cemre diyip ayağa kalktığımda çoğu zaman orda kalir. Ablam bunu yapmadı hiç hep anlamaya çalişyi anlattı çileden çok nadir çikti. Şimdi yeğenim iflah olmuyor. Ben ordan tecrübe kazandığım için baştan önlem aldım. Mesela bugün annemlerde baktım hırçınlaşiyor kalk eşyaları topla gidiyoruz dedim orda kaldı hemen kendine geldi. Oyuncaklarına zarar vermeye kalkınca bırk onu başka çocuğa verelim o oynasın sen sevmedin diyorum hemen kendine geliyor. Yalan yok çok delirirse bacağını cimcirdiğimde oldu. Bazen tavizinde sınırı olmalı. Günümüz çocuklarına öyle göz hizasına gel anlat iletişim kur demekle olmuyor Valla yani bizde o işe yaramıyor en azından. Çok ağlarsa git odana dinlemek istemiyorum orda ağla sonra gel diyorum ya da baktım raydan çikti hemen kendine gel ben gelene kadar diyorum terasa çikiyorum cok değil 5dk sonra oyunun başında buluyorum.
(1,213 puan) tarafından
Valla artk bnde bagirmaya başlicam çünkü mental olarak cok yoruldum canim. Simdi de gitti ayakkabiliktaki ev terliklerini döktü. Uykusu gelince saçmalıyor uykusu var şuan azıttı iyice. Babası bazen kızıyor korktum kortum diyo bizde vicdan yapiyoruz. Ikimizinde ilk çocuğu tecrübemiz de yok yani. Eskiden bu kadar değilde son zamanlarda yaramazlik tavan yapti muhtemelen dedigin gibi 2 yaş sendromu bu.
-Reklam-
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Aslında başından kural koymak gerekiyor biraz da. Tabi çocuğun mizacı da önemli bu durumda. Hani ağlıyor diyorsunuz bırakın ağlasın. Susacak elbet. Sınır koymadiysaniz da şimdiden sonra koyun. Kuralları öğrensin. Makul şeylerle oynasın mesela. Birlikte aktivite yapın çocuğu bol bol dışarı çıkar bence bide
0 oy
(1,062 puan) tarafından
Benim oglumda  anne karnindan beri hep hareketli. 20 aylik suanda. Babasi 5 te ise gittikten sonra tam 4 takim kiyafet 5 6 tane corap degistrdim. Oyuncaklarini sevmiyor oynamiyor veya sende gel diyor. Surekli beni kucagina al evi dolasalim mutfaga gidelim diyor. Oyuncak kamyonlari tv ye vuuyor.oyuncak dyson supurge aldim ilk gun kirdi. Trendyoldan 30 40 parcali mutfak seti aldim butub her yerini soktu. Yemek masasinin uzerine cikar dolasir. Su icicem diyor bingit arabasinin bagajina dolduruyor. Firsat bulunca yuzume tirnak atiyor sacimi yoluyor. Sabahlari mama sandalyesinden ne var ne yok yere atiyor bardaklari firlatiyor yere tabaktaki kalan yiyecekleri dokuyor .yagli  Ellerini kafasina suruyor. Tencerr tava ne  var yok dolaptan disari cikariy9r dolabin kapagini posetle bagladim. Sebepsiz agliyor.  Uyku duzeni olusurmaya  calisiyorum 23.00 ten once uyumuyor.bez degisimi ve kiyafet degistirmek onu soylemiyorum bile. Deterjanlari banyoda organizer aldim yuksek oraya koydum. Hic birini alamiyor. Evin her kosesi yemek leke. Halilar yikanmaktan inceldi. Bebek arabasina oturmayi sevmez kucaginiza alin der. 3 4 cesit sey yapatim. 1 cesit yer gerisini eliyle oynar. Asiri zorlaniyorum saglikli olsunda gececek diyorum . Kardesim veya annemi yardima cagiriyorum yinede yoruluyorum. 
0 oy
(1,105 puan) tarafından
Çocuklar bize ayak uydurmuyorlar ne yazık ki biz onlara ayak uyduracağız evi çocuğa göre dizayn edersen bukadar yorulmazsın kitaplığı bir süreliğine iptal edebilirsin tam keşif yapmak istediği yaşta çünkü yapmaması gerektiğini iyice anlayacağı zaman tekrar kullanabilirsin benim oğlumda 2 yaşında oyuncak oynamayı pek sevmez çabuk sıkılır mutfak çekmecesindeki kepçe kaşıklarla oynamaya bayılır günde kaç kez boşaltır orayı sayısını artık sayamıyorum ☺️ ben evi ona göre dizayn ettikten sonra rahat ettim tv ünitesini iptal ettim çünkü üzerine çıkmaya çalışıyordu deterjanları dolaplardan kaldırıp banyoya 3lü raf takarak o sorunu ortadan kaldırdım uyduyu yine rafla yukarı sabitledim kabloları kablo kanallarının içine aldım mutfak dolaplarına çocuk kilidi taktım yanlızca oynamayı sevdiği için çekmeceyi serbest bıraktım orda da 8na zarar verebilecek birşey olmadığından bunun gibi sayabileceğim birçok şey var, yaniii evi çocuğa göre dizayn ettikten sonra kafam rahat tavsiye ederim hem bana rahatlık oldu hemde çocuğa zarar verebilecek durumlar ortadan kalktı 
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Bu deterjan kısmına çare vulunabilir kilitli bir dolap yaptır yatak odani kilitle diğer şeyler hakkında da gözün üstünde olacak artık sanma ki birdaki annelrin çoğu dur diyince duran otur diyince oturan çocuk yetiştirdi birçoğu aynı cendereden geçti benim kızım sakın ama birçok dediğin şeyi oda yapti
0 oy
(9,008 puan) tarafından
Zararlı herşeyi ulaşamayacağı yere kaldıracaksin. Yapacak bişi yok az savredeceksin canım. Benim de büyük oğlum dağıtırdı yaramazdi ama sabredilebilir düzeydeydi. Küçük oğlum benim de illallah dedirtiyo. Günde on kere ev süpürüyorum

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 893 göst.
27 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 151 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde esrausen676 (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
6 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Birdilektut (1,271 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 442 göst.
12 Kasım 2023 Aile kategorisinde Birhilall (1,133 puan) tarafından soruldu

381,780 soru

11,429,688 cevap

34,989 kullanıcı

...