0 oy
133 göst.
Aile kategorisinde (696 puan) tarafından
Bebeğim 10 buçuk aylık 1 ay sonra ameliyat olacağım. Emerek uyuyan bir bebek gece beslenmesini kesmem gerekiyor sebebi aç olduğu için uyanmıyor memeyi destek görüyor saat başı uyanıp emiyor ve o şekilde geri uyuyor. Ameliyat olduğum zamanlar belli bir süre bakımını başkası üstlenecek ve 3 4 gün gibi bir süre emziremiycem bu sürede ağlamasına dayanamam ve bozuk olan psikolojim iyice bozulur bebeğimede yansır diye çok korkuyorum. Gece beslenmesini kessem nekadar sürede alışır kesen birileri vardır mutlaka bana yazarsanız çok mutlu olurum. 

3 Cevaplar

0 oy
(4,227 puan) tarafından
Canim bebegini emzirirken bi yandan ninni soyle. Yani hem emmeyle hem de ninniyle uykuya dalsin. Daha sonra sadece ninniyle uyutmayi dene. Ona surekli anlat konus ama. Uyku zamani yatagimiza yatip uyumamiz lazim de. Agladiginda sarim, op sonra hadi yat de sen yatir ya da yerine. İlk once bu sekil uyutmayi dene.
(696 puan) tarafından
Evet konuşmak en iyisi anlıyor çünkü beni yap dediğin yeni yeni yap dediğin şeyleri yapıyor. Çok üzülüyorum bu durumda olmaktan bana küsmesinden korkuyorum :(
-Reklam-
0 oy
(3,350 puan) tarafından
Biberonla su vermeyi deneyin geceleri. Biberona alışırsa bakanı da yadırgamaz. 

Gece beslenmesini biberonsuz bırakacaksanız 3-4 gece zorlanırsınız. Uyandığında bi şekilde (kucakta gezmek, sallamak vs) oylayacaksınız meme vermeden. 
(696 puan) tarafından
Aslında gece mamayada tamamdım ama kabul etmedi denedim emzik zaten hiç emmedi onu uyku sersemi emer dedim onuda kabul etmedi. Çok zor bir bebek kendileri fazla akıllı kanmıyor :(
(3,350 puan) tarafından
Tamam işte ne güzel. Biberonu verin. Zaten sevmiyor. Bir iki verirdiniz rahatsız olunca niberonu çekersiniz ödül olur. Uyutmaya çalışırsınız.
0 oy
(2,788 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Benim böyle bir sorunum olmadı ama şunu tavsiye edebilirim. Gün içerisinde ona 1 2 gün boyunca anlatın artık geceleri meme olmayacağını. Geceleri uykuya daldığında da konuşabilirsiniz. 2 gün sonunda vermeyin meme, su teklif edin. Elbette ağlayacak ve siz zorlanacaksınız ama çoğunlukla 4. 5. günde kabulleniyor bebekler durumu. Alternatif olarak da bebekler için uyku müzikleri var, çok hafif bir sesle açıp dinletebilirsiniz.
(696 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 93 göst.
0 oy
6 cevap 107 göst.
27 Kasım 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Svq (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 154 göst.
0 oy
11 cevap 137 göst.

379,706 soru

11,366,473 cevap

34,846 kullanıcı

...