+4 oy
729 göst.
Diğer kategorisinde (278 puan) tarafından

Canlarım her fırsatta size yazmak istiyorum arayı çok açtım biliyorum ancak gerçekten vakit bulamadım bunun için kusuruma bakmayın lütfen. 

Bir de burada anlatacaklarım sitem ediyormusum sikayet ediyormusum gibi gelebilir ancak şükrüm hayranligim hepsinden büyük. Anlatacaklarım sadece durum bilgisi kesinlikle sitem degil. Her zorluga deger oglusumun gülüşü.


Ilk bilgi hâlâ oksijen desteğine tüm gün devam ediyoruz.

Ilk günlerimizde her gün hastanedeydik. (Hâlâ her hafta kontrollerimiz oluyor) Taburculuk sonrasi kontrolu verem aşısı işlemleri vs. Bilmeyenler icin verem aşısı ilk 3 ayda yapılmazsa ppd testi zorunluymus. Hastanelerde verem aşısı canlı aşı olduğu için yapılmıyormus. Şimdiye kadarki diğer tüm aşıları hastanede yapıldı. Tek bu kalmıştı. Ppd testi icin verem savasa götürdük bir sey enjekte edildi. 3 gün sonra sonucu raporlandı. 1 hafta sonra aşı geldigi icin de sağlık ocaginda o zaman yapıldı.

Sonrasında oksijen problemlerimiz oldu. Yılbaşı gecesi kabızlık yasadi. Mama da icse anne sutu de icse kustu acillik olduk sondayla ilacsiz lavman yaptılar öyle rahatladı. 

Ilk baslarda uykusu cok güzeldi. Geceleri ninni söylerdim hemen uyurdu. Eşime arkadaslari sorunca uyuyor mu diye bizimki de hevesle evet guzel uyuyor demis. O gün bugündür geceleri nöbetteyim. 

Taburculuk sonrası 3. Günde stoktaki sütüm bitti maalesef ve mamaya gecmek zorunda kaldim. Mamayi içirirken nasıl üzüldüm nasıl ağladım anlatamam. Buzlukta ve dondurucuda sutten yer bulamazdim baska bir sey koymaya onca sütü napicam zaten çıkınca beni emecek diye düşünürken mamaya kalmış olmak cok üzücü ve yıkıcı oldu benim icin. Tamam mamayla da olsa doyuyor büyüyor ama Çınar Ege ileri derecede immatür yani prematürenin de prematüresi olarak doğduğu icin bedeninin anne sütüne her cocuktan fazla ihtiyacı var. Anne sütünün her damlasi onu tamir etmek icin uğraşıyor. Sonra bilinen süt arttırıcı her seyi yapmama rağmen azala azala onun ihtiyacının 6 da 1 i kadarına düştü. Bitti bitecek sanırım. Bazen emmek istiyor memeyi veriyorum süt yok diye mememe iki tarafli yumruklarını savuruyor ağlıyor. Satin alinan bir sey degil ki alip da ilave edeyim. Çaresizlik ne kadar zor. Bir arkadaşıma gittigi emzirme danismani motilium tavsiye etmis yan etkisi göğüslerden sut gelmesi oldugu için. Kendisi neonatolog prof. a da danışmış günde 2 tane kullanabilirsin demis. Son çare olarak daha önce de duymus ama anne sütüne gectigi icin saçma bulup es gectigim bu ilacı kullanmaya başladım bugün. 3 gün kullanacagim ve 3 gün anne sütünü vermeyecegim. Kalple alakalı sıkıntı yapabiliyormus sütten gecip zararı olmasından korkuyorum çünkü.

Sonrasi surec hem detayli anlatamayacağım kadar yogun hem karmasik o nedenle genel olarak bahsedeyim.

Kalca ultrasonu iyi. 

İşitme testini gecti haziranda tekrar yapilacak.

Gözden rop muayenemiz devam ediyor ve sanırım anne sütüne bağlı olarak 2. evreden gerilemeye başladı. Çarşamba gunu kontrolumuz de iyi gecerse kontrole 3 haftada bir gidicez.

Nöroloji doktorumuzdan hic memnun kalmadik hoca yerine asistan bırakmıştı o da eeg istemedi norolojik muayenesini yapmadi bize bilgi vermedi bir tek bas cevresini ölçtü hocasini arayip emar sonucumuzu okudu 1 ay sonra kontrol dedi. Vep baep testi randevusu nefroloji  endokrin ve retina takip yazdığı bir kağıt verdi o kadar.

Nefroloji idrar tahlili ve ultrason istedi ultrason tarihine daha var.

Retina gerekmiyormus rop muayenesinde zaten bakiliyormus. Vep baep testi de haziranda yapılacak.

Fizik tedavi 2 ay sonra kontrol dedi evde egzersiz programina yönlendirdi. Video cekmeye musade etmiyorlar tam net hatırlayamam cok unutkanlastim zaten o nedenle önemliydi benim icin o da hareketleri hatırlatacak notlar şeklinde kagida yazip verdi ama ayni sey degil. Hangi hareket nasil yapılması gerekiyor tam gelmiyor aklıma. Özelde bir fizik tedavi profesörüne götürdük o nörolojik muayenesini de yaptı. Iyi buldu. Ama yine de isimizi şansa birakmamak adina haftada 2 3 kez evde fizyoterapi önerdi. Kendi çalıştığı fizyoterapistin numarasını verdi. Arayıp görüştüm seansına 2500 istiyor. Kimi zaman uyursa aglarsa yarım saat 40 dakikada bitirebilirmis kimi zaman 1 saati geçebilirmis ucret sabit iki durumda da.

Maddi gucumuzun cok üstünde olunca ozel hastaneleri ve fizik tedavi merkezlerini arayip sordum bebeklere göre yok yetiskinlere göre dediler. Bir tane merkez sadece tanı almis bebeklere bakıyor doktorlarımız dedi. Arastiracagim daha da. Tanısı olan bebeklere devlet ücretsiz fizyoterapi veriyor ancak bizim tanımız olmadigi icin yüksek riskli grupta olmamıza ragmen karşılamıyor maalesef. Kendi başımızın caresine kendimiz bakacağız. Şimdilik evde ben yaptırıyorum ama oksijen ihtiyacı fazla oldugu zamanlar es geciyorum çünkü daha fazla yoruluyor. 


Endokrin hipofiz bezi hormonlarina bakacakti emarda o kısımdan suphe duyulmus. Sonuclari güzel geldi. Yalniz D vitaminini yogun bakim gunde 6 damla demisti fazla gelmis onu tamamen biraktirdi bir sureligine. Fazla olunca zehirliyormus. Kortizol düşük çıkmış bir de onun icin tekrar bir test isteyecek 2 subatta verecegiz.


Hematoloji takibini ben açtırdım. Her ay kan ihtiyaci oldugu icin. Orada da şükür temiz çıktı. 3 ay sonra kontrol.


Kardiyoloji kontrolumuzde akciger tansiyonu çıkmıştı daha önce de. Son kontrolde daha da yukselmis. Oksijeninin düşük olması onu yukseltiyormus. 


Göğüs doktoruna yeni gidebildik. Keske daha önce gitseydik. Ilk premature poliklinigi kontrolunde soylemediler. Sonradan biz hatırlatacağımız zaman açtık dediler. Ama sistem randevu vermedi yani acamamislar. Gecen cuma gidebildik. 90 92 altına düşmeyecek saturasyonu dedi. Akciger tansiyonu bu kadar yüksek olduğu surece makineden ayrilması imkansiz dedi. Oksijen hem onu dusurecek hem o dustugu için makineden ayrilmasıni kolaylastiracak su an icin tek tedavi. Kardiyoloji ilac baslamak istemiyor. Akciger sorunu olan bebekleri daha kötü etkileyebiliyormus. Bir de yurtdisindan getirtilen pahalı bir ilacmis ne kadar pahalı bilmiyorum. Ikisi de nazal oksijen aldiginda sorunun çözüme kavusacagina inaniyor ancak bizim minik nazal kanülü istemiyor nefret ediyor. Eve gelip hemen banyosunu yaptirip taktık ama çığlık kıyamet agladı ben de onunla agladım ilk defa kendimi suclu hissettim. Biraz daha karnimda suyuyla kalabilseydi akciger sorunu olmayacaktı ve simdi bunu yasamak zorunda kalmayacaktı diye. Benim elimde degildi ama yine de cok zoruma gidiyor bazen. Nazal kabul etmeyince hood denilen başlıkla yüksek seviyeden vermeye başladık. Ona da tepkisi oldu ama digeri kadar degil. Oysa onu durdursa en düşük seviye bile yetiyor ama imkansiz. Hastanede 1 ay onu kullandilar gittigimde cogu kez burnunda olmuyordu ya basinda ya cenesinde ya dudak üstünde orada da cok ağlıyordu. Agladikca oksijeni daha fena düşüyor. Mecbur bu sekilde devam edicez. Zaten doktorun özellikle altını çizdiği nokta 92 nin degilse de 90 nın altına dusmemesi gerektigi. Ne yazik ki dün en yüksek seviyeden vermeme ragmen cok düştü. Burnuna da taktirmadi. Esim işteydi izin alip geldi 1 saatligine. Bu arada misafir kabul etmemiz de yasak hele de sigara icen biriyle ayni ortamda bulunmasi en basa döndürürmüs bizi. Ben de ailemizde kim iciyorsa doktorun soylediklerini aynen ilettim. Bebegi cok gormek isterlerse sigarayı bıraksınlar ya da bebekle ayni ortama girmeden önce her defasında duş alip temiz üst giyip dişini fırçalayıp öyle aynı ortamda bulunabilirler balkonda ictim demekle olmaz saçından üstünden ağzından o kokuya maruz kalmamalı ama özellikle kış dönemi öyle olsa bile tavsiye etmiyoruz dedi.


Rsv aşısını bilenleriniz vardır. Bilmeyenler için rsv özellikle kışın bulasan yetiskinde pek bir semptom olmasa bile cok kolaylikla bebeklere bulasabilen özellikle premature dogmus olan dusuk dogum agirlikli solunum sorunu olan bebeklerde hayati riske neden olan bir illet virüs. Biz yogun bakimdayken zamanında dogmus 3 bebege bile bulaşmıştı eve gelen ziyaretcilerden bir diğerine işe gidip gelen babadan... 28 30 hafta altindaki bebeklerde devlet 2 kış dönemi ucretsiz karşılıyor. 1 kış dönemi boyunca 5 aşı oluyor. Isteyen zamanında dogmus bebegine de yaptirabiliyormus ama bir aşı bin dolar civarındaymıs belki güncel fiyatı daha da fazladır. Biz 1 ay gec taburcu oldugumuz icin 4 ası yaptiracagız. Ilkini oldu gecen ay. Ikinci de persembe günü. 


Yalnız icince 5 litre gaz olan kendi ağırlığı da eklenince 10 kilo olan demir yığını oksijen tüpüyle, pusetle, oksimetre denilen degerlerini gosteren aletle, anne bebek çantasıyla ordan oraya sürüklenmek gercekten cok ama cok zormus. Her girip çıktığımız yerde patik düşür corap düşür. Düşüre düşüre gezdik mahvolduk acemilikten ilk günler. Simdi bebek arabasina koyuyoruz bircok esyamizi. Yine de o tüpü taşımak gercekten cok zor. Esimin elleri patladi onu tasimaktan. Sadece o da degil hem oksijen verip hem ben bebek arabasini sürüyorum hem eşim tüpü taşıyor hareket halinde olunca oksijen hortumu yere düşüyor hijyen işi zaten sıkıntı hastanede. 


Gelişim pediatrisine randevu aldik persembe gidecegiz. 


Dualarınız bizimle olsun yine olur mu? 

Sizi çok seven Çınar Ege ve annesi ♥︎

23 Cevaplar

+1 oy
(1,499 puan) tarafından
Senin o güzel ellerinden öpüyorum güzel anne bu yaşadığın şeyleri o kadar iyi anlıyorum ki keşke video için izin vermediklerinde ısrar etseydin gerekirse eşin gizlice cekseydi . Benim oğlumin kasları zayıftı o hareketler çok önemli. Bide sütün için EDS diye bişey var emzirme desteği seti bebeğin memeyi tutuyorsa az bile olsa bebek emdikçe artar sütün ama tabi yemeğine çok dikkat etmen lazım günde üç ana öğün üç de ara öğün yapabilirsen harika olur inşallah görürsün yazdığımı da EDS yi denersin canım Allah seni evladından güldürsün güzel haberlerini de duymak dileğiyle ♥️
(3,145 puan) tarafından
Eds evet çok güzel bir yöntem
(1,499 puan) tarafından
Gerçekten çok mantıklı sütümüz az olsa bile bebek memeyi tutacak mama yiyecek bir müddet ama emdikçe süt de gelmeye devam edecek . Ben bunu öğrendiğim de oğlum sütü bırakmıştı sütüm bitmişti malesef o kadar üzüldüm ki hala içimde kaldı emzirmek:(
(278 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sağ ol canım amin inşallah Şimdi bakacağım o sayfaya da emzirme eğitimi almayı çok düşündüm ama oksijen desteği ile birlikte emzirmek gerçekten Çınar Ege'yi yoruyor o yüzden de kıyamıyorum biraz oksijen ihtiyacı artıyor diye çekiniyorum Çok teşekkür ederim
(1,499 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım benim çok zor işin gerçekten eğer Instagram kullanıyorsan HASTALANMAYAN ÇOCUK sayfası var mutlaka bakmanı ve yazmanı tavsiye ederim beslenme uzmanıdir kendisi hemsiredir ve bu alanda fazlaca eğitimleri var anne sütünün önemi hakkında çok güzel bilgiler veriyor ve tavsiyeleri de çok iyi gerçekten bir bakıp anlatıp dinlemenizi tavsiye ederim eminim ki pişman olmayacaksın ve inşallah sende benim gibi hep duacı olacaksın Melike hanıma
-Reklam-
0 oy
(1,160 puan) tarafından

Rabbim her zorluğu kolay eylesin <3

(278 puan) tarafından
Aminnn Allah razı olsun
0 oy
(11,095 puan) tarafından
Allah tez zamanda kalıcı şifa versin bebeğine. Siz de rahat günlere kavuşursunuz inşallah.. 
(278 puan) tarafından
Aminnnn Allah razı olsun inşallah
0 oy
tarafından
Allah yar ve yardımcınız olsun neyseki artık evinde ve kokusuyla uyuyorsun bin şükür ❤️ ama sorana durmuyor uyumuyor diyin nazar değiyor ya
(278 puan) tarafından
Çok şükür canım çok teşekkür ederim aminnn inşallah. Onun kokusu cok baska bir sey tarif bile edilemez. Şükür sebebim canım evladım o benim :)
tarafından
Nasıl gidiyor daha iyisiniz değil mi
(278 puan) tarafından
Aynı gidiyor canım pek bir değişiklik yok
tarafından
Çok şükür bugünlere masallah
0 oy
(13,146 puan) tarafından
Rabbim sana güç ve kuvvet versin 

Güzel evladına da Şafi ismi ile şifalar versin.
(278 puan) tarafından
Aminnn Allah razı olsun teşekkürler
0 oy
(811 puan) tarafından
Kız çok uzun hepsini okuyamadım ama bu bir süreç hepsi geçecek ilerde gülümseyerek hatirliycaksin sütun yoksa bile emzir bebek emdikçe kanallar açılacak ve sütun gelecektir sen çok güçlü bir annesin canı gönülden mücadeleni kutluyorum 
(278 puan) tarafından
Sut az gelince bile istemiyor canım bos memeyi asla emmez
 Çok teşekkür ediyorum
0 oy
(471 puan) tarafından
Rabbim sana oglusuna kolaylık versin bu günlerde geçecek inşallah ve hatırlamayacaksın bile . Bı anı olarak kalacak bende prematüre Bebek annesiyim. Rabbim hayırlı şifalar versin 
(278 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun inşallah seninki kaç haftalık doğmuştu minik kuzu şimdi nasıl
(471 puan) tarafından
30 haftalık iyi çok şükür 4 yaşına girecek teyzesi
(278 puan) tarafından
Ayyy maşallah ona hiçbir sorunu yok degil mi
0 oy
(1,411 puan) tarafından
Baştan sona kadar okudum.cinarimizin neden bukadar savaşçı ruhu var onu şimdi anladım.annesi ve babası onu öylesine çok seviyorlar ki .senin araştırmaların yipranislarin,eşin desen öyle elleri patladı tüpü taşımaktan dedin .annesi babası onu böyle çok seviyorlarken yüreklerinde hop oturup hop kalkarlarken.diken üstünde yasarlarken,çınar tabi savaşçı olacak.Allahim yukarda hep aklımdasın sanki bı aileden gibisin öyle içten taşıyorum sizi kalbimde.bilmiyorum böylesine güçlü savaşçı bı aileyi tanıdığım için mutluyum bitaraftan burugum.cinar inşallah komple rahat edecek birgün .siz de insallahhh.Allah yardımcınız olsun Allah sizlere güç kuvvet versin.her anne babanın olması gereken budur.evlat herşeydir .siz mükemmel bı ailesiniz.dualarima katıyorum hep.size kalbimi bırakıyorum ♥️
(278 puan) tarafından
Canımmm samimiyetini tüm kalbimle hissettim. Ne güzel cümleler bunlar ne güzel dualar... Aminn inşallah her birine. Dualarına bizi de kattığın için Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Umarım Çınar Ege ye layıkıyla anne baba olabiliyoruzdur o da bir gün büyüdüğünde bunun bilincinde bir evlat olur inşallah.
0 oy
(2,008 puan) tarafından
Ay anam sen neler cekmişin allah sanada eşinede bebeğinede sabır versin rabim şafi ismiyle sifa versin hic üzüllme yakın zamanda sağlıkla iylesir can yavrun
(278 puan) tarafından
Aminnn Allah razı olsun canım. Hamdolsun bugünümüze.
0 oy
(479 puan) tarafından
Tüm yazdıklarınızı okudum Rabbim yar ve yardımcınız olsun prematüre bebek büyütmek çok zor kızım 33 haftalık doğdu 1900 gram Ken 1700 e düştü 35 gün küvezde kaldı bi haft makineye bağlı kaldı 1 haftada oksijen aldı sonrasında da kilo almayı bekledik kaç defa rop muaynesine gittim hatırlamıyorum geçti diye sevinirken bu sefer de kalça testini geçemedik bandaj kullandık 9 aylıkken o düzeldi rahata erdik derken ve bilmdeğimiz bi test Bera işitme testiymiş kızım geçemedi ve dünyamız başımıza yıkıldı ilk zamanlar kabullenmek zordu  ama şuan alıştık çok şükür implant ameliyatı oldu cihazla duyuyor sizin minikte büyüyecek inşallah bu zor günler geride kalacak Allah'ın izniyle tabi sizin daha zor oksijen den tez vakitte sağlıkla ayrılır kendi kendine nefes alır inşallah Rabbm size güç kuvvet versin zorluğu çok ama mükafatı çok büyük♥️ 
(479 puan) tarafından
Taburcu oldupunda geçmemişti canım Bera testi normalde 6 aylıkken yapılıyormuş bizim 9 aylıkken yapıldı ve geçemedi
(278 puan) tarafından
Bize taburcu olduğunda yapıldı onu geçti ama düzeltilmiş 6 aylıkken yapılacak olan var onda ne olur bilemiyorum. Sen söyleyince araştırdım da bize yapılan Abr diye geçiyor 6 aylıkken yapılan da klinik Abr diye geçiyormuş.
Kızın şimdi kac yaşında, cihazsız duymasının yolu da var mıymış büyüyünce şu ameliyatı olur vs gibi bir sey söylendi mi bir de baska bir sağlık problemi var mı canım?
(479 puan) tarafından
Başka hiç bi sağlık problemimiz yok çok şükür şuan 2 yaşında implant aneliyatı oldu cihazla duyuyor ilerde teknoloji gelişir veya daha alternatif şeyler çıkarsa bilemiycem ömür boyu kuklanılacak diyor
(278 puan) tarafından
Gelişir inşallah. Son 20 yılda olan teknolojiye baksana neler neler değişti. Olmasa da gam degil öyle ya da böyle duyuyor ama bence ona da gerek kalmayabilir. Rabbim hepimizin evladını korusun kollasın.
(479 puan) tarafından
Amin canım inşallah çok teşşekür ederim sende minik çınar egeyi sağlıkla büyüt inşallah♥️
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Ben okurken yoruldum siz bunları yaşıyosunuz Rabbim yardımcınız olsun güç versin ki gerçekten çok güçlüsünüz maşallah ❤️
(278 puan) tarafından
Çok teşekkür ederiz canım Allah razı olsun. Hayat güçlü olmak zorunda bırakınca başka seçenek kalmayınca mecburen içindeki gücü ortaya çıkarmaktan başka çare kalmıyor. Rabbim kimseyi kaldıramayacağı yükle sınamasın. Rabbim onu bize bağışladı ya elbet biter bugünler. Bazen düşünüyorum olmasaydı ya bir yerde yanılıp kürtaja tamam demiş olsaydık diye icim sızlıyor. O zor zamanlar hala kötü bir kabus gibi zihnimizde bir nevi bir travma
0 oy
(3,145 puan) tarafından
Ben oğlumun astım oluşunu kaldıramıyorum çok zorlanıyoruz sizin o koca tüple gezmeniz şuan ağliyorum Allâhım şifasını tez vakitte Çınar efendiye versin. Biz de sizi seviyoruz ❤️☘️ rabbim ciğerlerini açsın İnşirâh genişlik versin.
(278 puan) tarafından
Canımsın yaaa aminnnn inşallah Rabbim senin oğluna da tez vakitte şifa versin. ♥︎♥︎♥︎
0 oy
(2,364 puan) tarafından
Veeeeeeeeee Allah in izniyle bunların hepsi geride kalacak annesi çınar ege paşamız iyileşecek 
(278 puan) tarafından
Gücümü böyle topluyorum ben de canım. Bugünler bir gün bitecek. Geriye dönüp baktığımda oglumla güzel anılarım olsun istiyorum. Ilk zamanlar biraz daha stresli ve telaşlı geciyordu. Aslında hala biraz burukluğum var. Istedigim gibi kucagima alıp rahat rahat oksijeni kac düştü mü düşer mi diye endiselenmeden doyasıya sevemiyorum, sarilamiyorum, öpemiyorum. Kucağımda oda oda gezdiremiyor camdan dışarı bakitamiyorum. Hep derdim ki bebeğim dogsun günde 10 15 dk bile olsa kışın da olsa erinmiycem alıp dışarı çıkarıcam temiz hava aldiricam. Kul plan yapar hayat gülermis ya. Bırak disarida gezdirmeyi odadan dışarı çıkaramıyorum. Sadece hastaneye. Niyetim vardı ay ay fotoğraflar cekerler ya hani ben de öyle ay ay fotograflayacaktim. Kendimi hengameye nasil bir kaptirmissam aklıma bile gecen gün geldi. 3 aylik 4 aylik niye cekmeyeyim diye. Bir gün gecmise dönüp baktığımda evet bugünler bitmis olacak ama Çınar Ege hiçbir zaman bugünkü küçüklüğünde olmayacak. Ve onunla yasayamadigim bunca sey içimde kalmış olacak. Yine de binlerce kez şükürler olsun tabi. Kolay değil cok zorluklardan geldik buralara. Ama nefis iste bazı seyleri yasamak istemekten vazgecemiyor.
0 oy
(2,729 puan) tarafından
Ah canım taze anne :) şu patik düşür çorap düşür düşür de düşür olayını yaşamayan yoktur. Daha çok yenisiniz zamanla oturacak her şey. 

Sütün için burda bir tarif vardı herkes aşırı öneriyordu ciddi süt yapıyor muş onu desene her gün düzenli. 

Allah yardım etsin inşallah 
(278 puan) tarafından
Ben onu ilk dogum yaptigimda da okumustum canım bircok kisi deneyip memnun kalmamıştı sadece kilo yapıyor diyenler vardi bayağı bi. Galiba bir tek onu denemedim. Ne yaparsam yapayım günde 2 öğünden fazla anne sütü çıkaramıyorum. B12 dediler solgar brewers ona basladim yeni. Bakalım artar inşallah.
(2,729 puan) tarafından
İnşallah canım olmayınca olmuyor işte herkeste farklı işliyor.  Mesela bende ıspanak çok süt yapardı et kuruyemis ceviz bunlar bende çok etkili
(278 puan) tarafından
Valla ıspanak yiyorum desem yalan olur. Severim aslında ama onu yıkayıp hazırlayacak fırsatı bulamıyorum maalesef. Yoksa denerdim onu da belki bende de yarardı. Ceviz fındık dut kurusu bunlar bende de etkili olmustu simdi hic farketmiyor. Etin hiç etkisi olmadı. Kronolojik 6 ayını geçti aslında ama netice olarak düzeltilmiş 6 ayına kadar yine ek gidaya gecemeyecegiz. Gecsek de anne sutu temel besin oldugu icin önemsiyorum. Evet aç kalmıyor ama şifadan mahrum kalıyor gibi hissediyorum.
(2,729 puan) tarafından
Öyle hissetme binlerce  bebek mama ile büyüdu hepsi de dipçik gibi maşallah.
0 oy
(2,137 puan) tarafından
26 haftayla uyumlu bir prematüre annesi olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki.

Oksijen tüpü hariç yaşadıklarının hepsini yaşadım.

Bu günler acısıyla tatlısıyla geçiyo oğlum 4 yaşını geçti şuan.

Anne sütü için vazgeçme surekli sağ ve en önemlisi kafandan at sütüm yok diye düşünme tekrar artacak.

Fizik tedavi içinde daha uygun fiyatlı olan bir fizyoterapist tanıyorum istiyorsan yardımcı olabilirim.

Allah yardımcın olsun yasadiklarin çok çok zor ama sen mükemmel bir annesin üstesinden geleceksin.
(2,137 puan) tarafından
Rica ederim canım.
Ağız içi farkındalığı olunca çiğneme problemi olmaz inşallah.
O istedigi aletleri biliyorum genelde yanak içine ağız çevresine vs.masaj yapiliyo ve çiğneme gecikmiyo.
Biz bu konuda malesef geç kalmıştık.
(278 puan) tarafından
İnşallah canım. Ne kadar süredir terapi alıyorsunuz gelisme var mı?
(2,137 puan) tarafından
2,5 aydir haftada 1 gün gidiyoruz canım çok şükür epey düzelme var.Sofrada o kadar uzun kaliyorduk ki yemeği tekrar ısıtıp getiriyordum çoğu zaman.
(278 puan) tarafından
Ooo çok sevindirici maşallah Rabbim daha da iyi etsin canımmmm
(2,137 puan) tarafından
İnsallah canım sende sağlıkla büyüt bebeğini hayırlı evlat olsun inşallah.
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Kızz sen nerelerdesin vallaha özlettiniz şaka bi yana bırak bizi bebişimize bak biz seni burda hep bekleriz yazdıklarını okudum canım uzun uzun yazmak istemiyorum vaktin şuan senin için önemli pes etme sen çok güçlüsün bebişimize öyle sakın erken doğdu biraz daha kalsaydı keşke felan yazmıssın hiç öyle düşünme canım bunlar sınav şuan aynı durumunuzu arkadaşımda yaşıyor hemde 41 de doğdu erken yda geç değil canım bu bir sınav söyle düşün çınarımızın durumu sizin gücünüz aile bağlarınızı dahada kuvvetlendirdi size sabrı dahada Rabbime yakınlaştırdı diyorum ya bebişimizin küçük şakalaeı bunlar büyüsün ne canlar yakacak varya ooo misafire gelince duş muş sigara boşver alma kimseyi bu devirde biz koca koca insanlar bile güvenemiyoruz hastalık geziyor heryerde siz neler atlattınız ya çınarımız bunlarıda atlatıcak her zaman dediğim gibi sabır özledik ponçiği de güzel haberlerinizi merakla bekliyoruz ama yine diyorum boşver sen burayı iyi olsunda bebişimiz bol bol anlıklarınızı alıp güzel günleri konuşuruz dualarım hep sizinle bunu sana çok kez söyledim o artık bizimde evladımız oldu Rabbim ayağınıza taş değirmesin selametle sizi seven aileniz :) 
(278 puan) tarafından
Canım benim yaaa cok teşekkür ederim. Aynen öyle kimseyi almıyorum eve canım. Hicbir sey onun sağlığından daha onemli degil çünkü. Arkadaşımın bebegi nasıl oldu iyidir insallah.  Ben de biliyorum yasanacaktan kacis yok bir sey olacaksa oluyor ne yaparsan yap kimi 23 te yaşıyor kimi 41de işte. Nöroloji doktorumuz da beyin kanamasi 3 ve 4 iyi ki olmamis kimi 27 de dogup geciriyor kimi 23 te dogup gecirmiyor cok şanslısınız eger olsaydi geri dönüşü olmayan üzücü şeyler yasayacaktiniz dedi.
(1,274 puan) tarafından
Aynen öyle canım onunda bebeği yeni çıktk daha çok zor ayırdılar cihazdan şuanlık iyi ama doktorlar net bişey demiyor benim minik Herkül'üm nasıl herşey yolundadır umarım senin içinde bebiş içinde
(278 puan) tarafından
Pek bir değişiklik yok canım. Aynı seyrinde ilerliyor.
Rabbim tüm bebeklere şifa versin
(1,274 puan) tarafından
Amin canım ara sıra yaz vallaha iyi oluyor merak ediyoruz
(278 puan) tarafından
Yeni gelişmeler oldukca yazarım inşallah güzel haberlerini canım :*
0 oy
(6,402 puan) tarafından
Oksijen tüpü için acaba çevrenizde ikiz bebek annesi olup ikiz bebek arabası olan yokmu bir tarafa çınarı bir tarafa oksijen tüpünü ve malzemeleri koysaniz gidiş gelksiniz rahat olur 
(278 puan) tarafından
Aynısı benim de aklimdan gecmisti canim ama maalesef burada kimimiz kimsemiz yok olsalar da gerci ikizi olan da yok. İnşallah tez vakitte kurtulur yavrum da bizi de kurtarir.
0 oy
(659 puan) tarafından
Allah tez zamanda şifa versin 
(278 puan) tarafından
Aminn Allah razı olsun
0 oy
(2,494 puan) tarafından
Cinar ege daha iyi.llacak insAllah lutfen sut icin olumsuz dusunme olumlama yap beyin ona inansn yeterince sutum.var kimseye dahi.sut ypk dedirtme ben pyle yaptm doktor bile sasirmisti mamaha baslocalto anne suti yetersjz kilo alimi olmadi diye 1 haftada het ne yaptiysan devam et dedi doktorr sadecr olumlu dusundum yaptigim tek sey buhydu birde bolca sivi 
(278 puan) tarafından
Valla canım geçen gece sabaha kadar 2 saatte bir kalkip emzirdim o da hiç aglamadi dedim sütüm artti demek ki yetiyor şükür. Sonra öglen oldu bezine baktim geceden beri cok azicik çiş yapmis afedersin kaka yok çiş yok. Normalde imkansiz 2 kere alırdım bezini cis de olurdu kaka da bazen sadece bol miktarda cis olurdu. Sonra öğlen bir aglamaya başladı. Meme verdim durmadı. Mama verdim sonra sütümü sagdim gerçekten mi yok yoksa o mu icemedi diye 5 ml bile cıkmadı. Sonraki emzirme saati gelince yine sagip baktim iki memeden 40 anca çıktı. Oysa artık 100 ml iciyor. Nasıl sevinmistim belki artik mama bile kullanmayiz ya da cok az kullaniriz sonra onu da birakiriz diye. Olmuyor maalesef.
0 oy
(896 puan) tarafından
Yeni anneligin verdiği travma ile bunca olayın altindan kalkmak büyük sabır işi Rabbım tez vakitte sağlığına kavuştursun inşallah 

Sut için ben burda birçok tarifi denedim motilium ilaci ve bestak damla bunları da denedim 

En çok solgar brewers yeast with vitamin b12 tableti fayda etti trendyolda yorumlarini da okuyabilirsin arkadaşım bu tabletle bebegi 3 aylikken mamayi bıraktı ben başladığımda bebegim 4 aylikti keşke ilk zaman kesfetseydim diye çok üzülmüştüm çünkü bebegim biberona alışmış sutum olmasina ragmen reddediyordu ayni gun veya bilemedin bikac gun icinde hemen etkisini gosteriyor 1 ay gibi bir sürede azalma olursa bir kacgun ya da bir hafta ara verip tekrar başlıyorsun inşallah şifa olur 
(278 puan) tarafından
Evet yaaa karnım su doluyor yine su içmek istiyorum sudan rahatsızlık duyuyorum. Ama ben sabah aksam 2 ser tablet aliyordum artırayım o zaman. Sütüm artti sanip mamayi azalttim bu sefer de tartısı azaldı üzüldüm. Tekrar mamayi artirdim. İnşallah artar. Gunde 3 tablete mi düştünüz canım ek gida döneminde yoksa gunde 1 tablet mi?
(896 puan) tarafından
Ek gidaya gecince günde 3 tablet aliyorduk canım ama öğünlerin düzenli değilse mesela kahvaltıyi gec yapıyorsan sabah 2 akşam 2 olarakta kullanabilirsin bebek olunca günü gününü tutmuyor bazen belki bebeğinin çene kuvveti henüz oturmamistir özelikle geceleri mama verip uyutuyorsan sağım yapmani tavsiye ederim gece emzirmek özellikle çok sütü artırıyor kilo alımında da gece sütünün etkisi çok daha fazla oluyor
(278 puan) tarafından
1 meme 1 mama şeklinde gidiyorum canım göğüste süt olmuyor öbür türlü o da olmayan sütü cekmeye çalıştıkça bosuna kalori kaybediyor. Evet öğünlerim cok düzensiz bazen kahvalti yapmaya bile vakit bulamıyorum. Ikindiyi de bulabiliyor bir seyler atistirmam. Isterse çok guzel boşaltıyor memeyi ama bazen kriz tutuyor emmek istemiyor. 1 kez tam iyi ememedi sagim yaptim 30 ml geldi. Memenin durumundan hissediyorum biraz. Bir de ağzına sıkıyorum var mı süt yok mu diye emdikten sonra. Varsa zaten direkt fışkırıyor yoksa da damla bile gelmiyor.
(896 puan) tarafından
Baslarda bende senin gibi dusunup 1 meme 1 mama olarak veriyordum aslinda bu dogru bir yontem degilmis. Kaç saatte bir veriyorsun canım bilmiyorum ama 3 saatte bir verdiğini düşünürsek 1 meme 1 mama olarak yaklaşık 6 saat aralıklarla emzirmis oluyorsun mama verdiğin aralarda da mutlaka emzirmeyi ihmal etmemelisin aksi halde arasi çok fazla bu yüzden sütün azalacaktir.  Yenidogan doneminde sutun olsun olmasin 2 saatte bir max 3 saatte bir mutlaka emzirmen gerekir. Mama verdiğin zamanlarda önden emzirip arkasından mama vermeni öneririm Ne kadar çok emzirirsen o oranda sütün artacaktır. Sağım yaparken sütün aşağı yukarı hareketiyle gelirken bebek emerken dalgalı hareketle gelir en profesyonel makine bile emzirmenin yerini tam anlamiyla tutmuyor örnek vermek gerekirse mastıt olduğunda ters emzirme yontemi ile sorununa çözüm bulurken sağım yapmanın bu bağlamda hiçbir etkisi olmuyor. O yüzden mümkün olduğunca emzir canım hem bebeginin tensel temas ile ruhu doyar hem de sütüne iyi gelecektir.
(278 puan) tarafından
Evet canım dediğin gibi aralıkları cok uzun oluyor ama diger turlu de hic süt olmuyor çocuk kriz geciriyor ya da uykudayken emiyor bir sey demiyor ama bu kez de kalori kaybı cok fazla oluyor. Şu an duzeltilmis 3 aylik oldugu icin 2 saat aralık cok kısa geliyor gündüzleri 3 saati buluyor acıkması gece de bazen 3 saatte acıkıyor düzenli beslendiyse. Bazen de gece 10 da beslenmek istiyor 11 de 12 de 1 de sık sık beslenip mideye stokluyor sonra ellemesem 4 5 saat uyuyordu artık daha da artırdı. Gecenlerde gece cok gec uyudu 2 bucuk 3 u buldu. Saat başı beslendi sonra benim migrenim tuttu o zamanlar da uyanamiyorum 8 saat uyumusum ama o da hic aglamadi. Sonra araştırdım telasa düştüm cok uzun ac kaldı diye. Bir çocuk doktoru var onu dinledim 70 80 günü gectikten sonra 7 8 saate kadar uyanmadan uyuyabilir diyor. 2 3 saat arayla beslemek sart degilmis büyüdüğü icin. Bu sütü artirmak icin beslenmesi gereken saat araligiymis. Ben de sagmak yerine emzireyim dedim hem daha kolay ama iste zayıflıyor. Mama artı sagdığım sütü biberonla veriyorken 9 - 10 gunde 4 kilodan 4600 e çıktı sonra ben hep emzirmek istedim aglamadikca mama vermedim anne sütü agirlikli bir iki biberon da mama veriyordum günlük 4600den 5 günde 4100 e düştü. Simdi tekrar 4500 oldu. Kilo alması akciger probleminin çözülmesi icin de gerekli bir faktör. Cok hızlı alsin istemiyorum ama hep emzirsem de tersine kilo veriyor. Arkadasim her elini emdi yaladi besliyormus bizimkiyle aynı kilodaydi o şimdi 6 kilo vardır. Bizimki 3 bucukken o 4 bucugu gecmisti. Öyle de obez olsun da istemiyorum. Emzirmeyi cok seviyorum ruhsal olarak dedigin gibi cok iyi geliyor aslında ama durum bu canim. Benim aklima da bugun geldi. Emziriyorum diye sutu memede birakiyorum böyle hep kesilir sutum diye. Simdi sağdım tek meme 30 ml geldi. Digerini sagicam. En son 11 gibi emmisti. Simdi 4 e 20 var. Çınar sık beslenirse 60-70 ml iciyor 3 saat aralıklı beslenirse 100 ml iciyor. Sutum cok yetersiz yani. :(

İlgili sorular

+3 oy
16 cevap 573 göst.
22 Mart 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 369 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (278 puan) tarafından soruldu
+80 oy
95 cevap 1,801 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde nrsnr (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 578 göst.
15 Aralık 2023 Diğer kategorisinde nrsnr (278 puan) tarafından soruldu

381,689 soru

11,426,354 cevap

34,985 kullanıcı

...