0 oy
170 göst.
Aile kategorisinde (0 puan) tarafından
Merhaba Anneler,

Dertlesmek icin yaziyorum cunku anlatacak kimsem yok maalesef. Fakir ve kalabalik bir ailede buyudum. Annem hep babamin hakaretkerinde kavga gurultusunde ezilen, babamin hizmetkari bir kadindi. Bende annem icin hep uzulur dualar eder allahim bana guc versede su babami öldürsem derdim. Simdi 38 yasinda ve evliyim. Evliligin ilk yillari annem birgun esimin yaninda sakin cocuk mocuk yapma ben bakamam demisti. 5 cocuk buyuttu. Bide babamin derdi kadin hakli derdim. Sonra ben hamile kaldim. 6 aylik hamileyken rahatsizlandim ve bebegim karnimda öldü bende ölümden döndüm. Hastanede yatarken insanın annesi gelip bakmazmı hep eşimin ailesinde birileri geldi baktı . Annem ise eve koşa koşa gitti babam aç kalmasın diye. Yıllar sonra çocugum oldu. Kirki cikana kadar kayinvalidemle donusumlu yanimda kalin dedim. Tecrubesizlikten bebege bakamam diye tedirgindim. Bir hafta geldi baban izin vermiyo artik dedi gitti. 

Simdi yurtdisina tasindik anne gel biraz kal yanimizda bizede iyi gelir buralarda diyorum babani birakip gelemem diyor. 

O masum gariban ezilen kadin gozumde bu olaylari ve daha fazlasini dusununce baska biri oluverdi. Yoksa benim annemde babam gibi ici bize karsi sevgisizmiydi. Cunku bir kere bile gelmek istemezmiyim lafi cikmadi agzindan yillar sonra anladim aslinda oda istemiyordu yanimda olmak. 

8 Cevaplar

0 oy
(4,510 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım çok zor 
(0 puan) tarafından
Tesekkur ederim.
-Reklam-
0 oy
(1,320 puan) tarafından
Ahh üzüldüm :(( çok haklisin ama annenin içini bilemeyiz belliki baban tarafından hala ve hala bı şekilde psikolojik şiddet görüyordur.annen ve baban kaç yaşında bilmiyorum ama yaşlandıkça kenetleniyor bir kesimde.
0 oy
(295 puan) tarafından
Baban anneden korkuyor bence oyuzden öyle davranıyor.
0 oy
(790 puan) tarafından
Alışılmış çaresizlikti sanki psikolojide bunun adı birde stocholm sendromuda olabilir kişinin kendine zarar verene aşık olması yani bir nevi celladına aşık olmak gibi birşey çok üzüldüm adına bazen ailelerin gördüklerinide kendi çocuklarına yansıtabilşyor aileler mesela benim annemde babamdan boşandıktan sonra hiç kızım diye seslenmedi hep nuriş diye seslendi arkadaşına felan tanıtırkende öyleydi bir ara o kadar sevgisizlik hissettimki evde evlatlık olduğuma dair dosya aradım babam zaten arayıp sormuyordu annem kızım diye sevmiyordu arkadaşlsrım hep sen evlatlık mısın diye sıkıştırıyordu çünkü arkadaşlarımın annesi annemle arkadaştı meğer bizim oranın bir adeti varmış büyüğünün yanında çocuğunu asla sevemez başını okşayamazmışsın benim annrm bana karşı hep despottu cezayı hep annem verirdi kurtarıcım dedemle ananem olurdu annem hep senin için ailemden para isteyemem derdi annemi şimdi anlıyorum ama anneme dediğim birşey var yarın birgün kocamdan ayrılırda yanınıza gelirsem sakın benden terbiye adı altında kızımı sevmememi isteme ben peşin peşin söylüyorum ben senin bana yaşattığın o yalnızlığı kızıma yaşstmicam dedim ortalık yerdede senin yanındada ananemin yanındada kızım diye bağrıma basmaktan utanmicam dedim napıyım der annem o zamanın şartları onu gerektiriyordu beni evlatlıkmış gibi hissettirtmene gerek yoktu dedim belki senşnkide böyle olabilir gösterilemeyen sevgi terbiye vs. Bilemiyorum annenide senide tam tanıyamadığımdan ama sana üzüldüm
0 oy
(832 puan) tarafından
Annen alışmış kabulleniş görev bilmek bence artık cocuktan öncekligi babama kalsa babam da biraz öyle ama eyvallah etmez annem babama bi annem var zaten ona bile atlıyor babam iş zamanı doguma çagryormusum şaka gibi diyor ama babamı biliyorum  şimdi yaşlandı annem Hep calşyor maddi manevi desteği yok babs iste hatta nikah bile Yok  ama ilgi alaka hastası adam eskiden işten gelince annemi dövermiş nıye yemek yok diye kendi evdeyken bazen nefret hissi oluyo ama işte babam  kaynanan tarafı varmış genede benm oda Yok annem olmasa kimse yok gurbetteym kapımı çalan yok  dogum a  birgün kala annem gelecek çocukluğumu sevmiyorm burda benzer bişey paylaştm eleştirildm   insanın ne yaşadığını kendi bilir işte tek tutunacak dal anne olunca insan bekliyor 
(0 puan) tarafından
Babamda durduk yere evde huzursuzluk çıkarirdi. Ben evlenince huzuru buldum. Umarim sizde bulmussunuzdur. Cocugunuzu saglikla kucaginiza almaniz dilegiyle..
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Sen benmisin acaba benimde kimsem sevmez annem babam 8 yıldır hiç bana gelmiyorlar odaki aynı şehirdeyiz eşimle kusler saha söyliyecek çok şey varda hadi neyse
(0 puan) tarafından
Benimde oglum pandemide dogdu. Yurtdisina tasinmadan once Annemler arabayla 10 dk mesafede oturuyordu. Anne cocugu gormeye gelsenize diyorum pandemi bitsin geliriz diyordu yalvardim kac kere resmen. Ama esimin ailesi duzenli olarak onlemini alip gelip gorduler cocugu. Benimde soyleyecek cok seyim varda neyse
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun canım yaşın 38 olsada bu aydınlanma yada farkındalık adı her neyse bunu yaşadıgın zaman büyüyorsun asıl üzgünüm ama annen ıcın baban sızden önce geliyor kocaya tapanlardan annen çaresizlik vs oraları geç evlat söz konusu olunca hiçbir GERCEK ANNE KOCA FALAN TANIMAZ .. 
(0 puan) tarafından
Aynen oyle dediklerinize katiliyorum. Cunku ne kadar caresizlik yokluk icinde de olsa evlatlari icin varolan mucadele eden anneler var biliyoruz.
0 oy
(3,426 puan) tarafından
Anneniz çaresizlikten öyle yapıyor. Kızmayın kırılmagın ona. Çünkü her kadının hayatı zor gerçekten kendiniz de biliyorsunuz. Yoksa kim kızınon yanına gidip keyif yapmak istemez ki. 

Erkeklerin hasta ettiği kendine hizmetçi ettiği kadınlarla dolu ülkemiz maalesef. 

Benim annem zaten gelmez de (gurbetteyim) kaynanam da gelince iki gün dursa çocukları da dahil  olmak üzere ee babam ne yer ne içer, babamı yalnız bıraktın... Diyorlar. Kadın da köye geri dönüyor. (Çalıştığım için kaynanam bakmıştı bi dönem çocuğuma)

Kadını kullanma şekli bu. Yıllarca da aynı şeyi görmüş. Nereye gıderse gitsin eve dönüp yemeğini yapacak hasta da olsa soğuk da olsa o hizmet eksik olmayacak. 

Ahh ahh çık üzülüyorum böyle şeylere ya

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 275 göst.
13 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bebegimm (417 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 324 göst.
6 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Seherl (571 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 141 göst.
5 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Asel_34 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (2,804 puan) tarafından soruldu

381,002 soru

11,406,524 cevap

34,943 kullanıcı

...