0 oy
103 göst.
Aile kategorisinde (0 puan) tarafından
Merhaba Anneler,

Dertlesmek icin yaziyorum cunku anlatacak kimsem yok maalesef. Fakir ve kalabalik bir ailede buyudum. Annem hep babamin hakaretkerinde kavga gurultusunde ezilen, babamin hizmetkari bir kadindi. Bende annem icin hep uzulur dualar eder allahim bana guc versede su babami öldürsem derdim. Simdi 38 yasinda ve evliyim. Evliligin ilk yillari annem birgun esimin yaninda sakin cocuk mocuk yapma ben bakamam demisti. 5 cocuk buyuttu. Bide babamin derdi kadin hakli derdim. Sonra ben hamile kaldim. 6 aylik hamileyken rahatsizlandim ve bebegim karnimda öldü bende ölümden döndüm. Hastanede yatarken insanın annesi gelip bakmazmı hep eşimin ailesinde birileri geldi baktı . Annem ise eve koşa koşa gitti babam aç kalmasın diye. Yıllar sonra çocugum oldu. Kirki cikana kadar kayinvalidemle donusumlu yanimda kalin dedim. Tecrubesizlikten bebege bakamam diye tedirgindim. Bir hafta geldi baban izin vermiyo artik dedi gitti. 

Simdi yurtdisina tasindik anne gel biraz kal yanimizda bizede iyi gelir buralarda diyorum babani birakip gelemem diyor. 

O masum gariban ezilen kadin gozumde bu olaylari ve daha fazlasini dusununce baska biri oluverdi. Yoksa benim annemde babam gibi ici bize karsi sevgisizmiydi. Cunku bir kere bile gelmek istemezmiyim lafi cikmadi agzindan yillar sonra anladim aslinda oda istemiyordu yanimda olmak. 

2 Cevaplar

+1 oy
(101 puan) tarafından

Canım benim çok üzülerek okudum yazını. Kendimi annenin yerine koydum. Tabi neler yaşadığını bilemem ama baban yıllarca anneni bastırmış dövmüş hor görmüş gibi. Annende bu yüzden yıllar içerisinde babandan korkmuş gibi. Baban izin verniyor babana yemek yapacam vs gibisinden. Eskiden yaşadığı kötü anıları tekrrdan yaşamak istemiyor belli ki .. laf duyup hata yapmaktan kaçıyor gibi geldi bana. Çünkü sende babanı öldürmeyi bile dusunmssun annen içinde neler yaşadı kim bilir... 


Kendimi senin yerine koydugumda ise ; herkes annesine ihtiyaç duyar. Yaşımız kaç olursa olsun.. Ben doğuma girdiğimde ilk aklıma annem gelmişti. Keşke dogumhaneye gelse doğum yaparken elimi tutsa diye çok duygusallasmstm. Hatta tatilde denizde boğulurken bile " Allah'ım nefesimin sonuna geldiysem ne olur anneme dayanma gücü ver. Tek evladiyim benden sonra annem dayanamaz" diye dua etmiştim. Ölümü ensemde hissetmeme rağmen yinede ilk annemi düşündüm. Annenin yaşadığı ne olursa olsun yanında olması gerekirdi. 

Baban belli ki anlayışlı biri değil. Annene dese ki "kızın sana ihtiyacı var bebeğini kaybetmiş yalnız bırakma git yanında kal bir süre " emin ol ki gelip kalırdı eğer ki eşinden cekingesi yoksa. Benim annemi çağırınca "kızım eşin laf eder belki gelmeyim" der. Baban yüzünden böyle bence. Anneni haklı çıkartmak için söylemiyorum bunu sadece anlamaya çalışıyorum neden bu şekilde olduğunu. Ne olursa olsun yanında olması lazım. Hangi anne evladının yanında olmak istemez ki ? 

Ben okadar çok mutsuzum ki eşimle çoğu zaman eşime kızımı bırakıp gideyim anneme diyorum bakacak durumum yok diye ... Bak bende bi anneyim ve kızımı bırakmayı dusunebiliyorum ardımda? Doğru mu ? Değil ! Bunu bende biliyorum ama sağlıklı dusunemeyince, gücün kalmayınca,mutsuz olunca, aynı evin içinde evlendiginden beri değer görmeyince, hep annesine düşkün olunca,seni hiçe sayinca.. malesef kii evladını bile gözün görmeye biliyor ne acı ki... Hiç bir insan durduk yere düşüncesiz,ilgisiz, vicdansız olmaz.. o yüzden illaki bir sebebi vardır. 

Benim annem üvey babamdan hamile kalmış ve boşanma kararı aldıkları zaman öğrenmiş hamile olduğunu. Gidip aldırmış. Ben 5 yasindaymisim ozamanlar. 8-9 ay önce bunu itiraf etti bana ve aldirdigim bebegimin acısını senden çıkardım o yüzden sana hiç sevgi vermedim beni affet diye ağladı. Canım çok yandı ama yinede affettim.. Annemde çok acılardan geçti... 

Acılardan geçen hiç bir insan eskisi gibi olmaz.. Yüzünden de gozlerinden de o içten gülüşü alır gider acılar. Yaşama sevinci bırakmaz. Çok iyi bilirim bu acıyı.. Annen her ne kadar hatalar yapmış olsa da sen yine de kendi gönlünü kırma yıpratma kendini. 

Hayat sınavın bu demekki canım ❣️ 

Allah bu sınavdan geçmeni nasip eylesin..

Gönlüne dert vermesin ❣️

(1,185 puan) tarafından
Ay ay ne güzel yazmışsınız öyle
(101 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm
-Reklam-
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Ben annemin yaptıklarını beni ne kadar degersizlestirdigini ne kadar psikolojik olarak ezdigini anlatsam.. ki melek gibi bi babam olmasına rağmen.  Şimdi onun yüzünden kendimle mücadele veriyorum psikolojik bunalimlarimla. Icime ata ata kendimi erittim. Babama da çok üzülüyorum o da çok yıprandı canim babam

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 312 göst.
8 Nisan 2023 Aile kategorisinde Anneeecilik (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 663 göst.
26 Nisan 2022 Aile kategorisinde Birdilektut (1,271 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 512 göst.
14 Mart 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 248 göst.
19 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Eda nur (1,464 puan) tarafından soruldu

382,896 soru

11,461,702 cevap

35,050 kullanıcı

...