0 oy
191 göst.
Aile kategorisinde (86 puan) tarafından
Kızlar selam 2 aylık bir kızım var ve çok isteyerek oldu fakat eşim de bende resmen her akşam offf diyoruz çünkü tüm hayatımız kısıtlandı. İnanın bir film bile açıp izleyemiyoruz, beraber yemek bile yiyemiyoruz bazen. Eskiden gezer, dolaşır, eğlenirdik şimdi işte hayatımız evin içerisinde geçiyor. İnanılmaz depresyona girdik. Sürekli ağlayan bir bebek ve ne yaparsak yapalım susmuyor. Bu zamanlar ne zaman geçecek? Bebekler ne zaman düzenli uyumaya ve ağlamamaya başlar?

18 Cevaplar

+1 oy
(2,674 puan) tarafından
Benimki 3. Ayında düzeldi canım. Senin de inşallah. Ama böyle yaparak negatif enerjinizi çocuğunuz alıyor. Evrene olumlu mesaj gönderin:)
-Reklam-
0 oy
tarafından

4.5 yaşından sonra azalır diye düşünüyorum 

0 oy
(8,996 puan) tarafından
Ahahah 4 yıl önce biz :D ama şöyle söyleyeyim bebeler düzelmiyor biz evcilleşiyoruz :D büyüyünce de ağlayacak başka şeyler buluyorlar. 
(4,211 puan) tarafından
Mecbur kaliyoruz, kabulleniyoruz, bu yasantiya alisiyoruz. Sadece ilk aylar bi umut besliyo insan :)
0 oy
(1,176 puan) tarafından
 sen şimdiden böyleysen işin var senin yani bir bebek seni ne kadar kısıtlaya bilir ki bu 4 5 tane doğuranlar nasıl bakıyor her anın güzelliği var tadını çıkar. 
(438 puan) tarafından
Ben oğlumu çok seviyorum iyi ki hayatımızda. Ama gerçekten 3-4 tane doğranalar nasıl bakıyor bende bilmiyorum:D
(1,471 puan) tarafından
Benimki 4. Yolda ama emin ol tek bebek daha zor 2 veya 3 tane olunca en azından bana sarmıyorlar beraber oynuyorlar tek sıkıntı temizlik aman okadar da olsun hergün yatmakta olmaz dimi ama :D
(438 puan) tarafından
Maşallah valla zor evet tek çocuk. Çok olmasına ondan cesaretim yok. Allah sağlık versin evlatlarımıza
(1,471 puan) tarafından
Amin amin ❤️
0 oy
(457 puan) tarafından
Bende evladımı çok istedim Allah nasip etti ama dediğiniz gibi her şeyden kısıtlanmak mahrum kalmak insanı biraz yıldırıyor. Bakabilecek biri varsa 1 saat bile olsa bırakıp bi nefes alın 
0 oy
(11,093 puan) tarafından
Ortalama 2 aya gazlı dönemler bitince rahatlarsınız inşallah. 
0 oy
(4,938 puan) tarafından
Bnm eşim değilde bn çok aktif bir insandım çocuklar oldu eve bağlandım yetmedi arkasından bı tane daha oldu görünüşe bakılırsa kızım 30 aylık olcak oğlum onun gibi olursa hayata devam edebilirim şuan oğlum 11aylik anam ağladı bir yıl daha geçse ancak kendimi toparladım inan bana başımi dışarıya cikaramym çünkü hayat onlar olmuş elhamdülillah fakat insan bazen özlüyor bı geçmişi ;)
0 oy
(29 puan) tarafından
Valla bebeğim doğduğu zaman kırkı çıkarsa düzelir dediler düzelmedi 3 aylık olursa düzelir dediler olmadı 6 aylık herşey geçer dediler daha görmedim şuan 7 aylık yemin ederim her gün şükrediyorum varlığına ama çok yıpranmış bir vaziyetym aynadan kendime bakmaya korkar oldum Allah yardımcımız olsun geçer bakalım hayırlısıyla ne zmn :)
0 oy
(665 puan) tarafından
Siz daha şimdiden böyle demeye basladıysanız :) kızım 17 aylık oldu hala gece uykusu yok bize bazen 3 saatlik uykuyla duruyorum. Yemesi desen ayrı problem. Yani bunlar iyi günleriniz:)
0 oy
(14 puan) tarafından
İki yaş annesiyim hala aynı psikolojideyiz eşimle, artık ümidimiz tamamen bitti işin garibi kabullenemiyoruz da kızım düzelmiyor bizim psikoloji bitik. Ne diyelim hayırlısı 
0 oy
(4,211 puan) tarafından
Ah canim ilk aylar insan eski yasantisina donecegini saniyo. Sana beklentiye girmemeni oneririm. 26 aylik suan. Aksam yemegin de sadece 1 kase corba icecektim surekli agladi yani. Sonra yikadim yatirdim abartmiyorum 2 saat uyutmaya ugrastim tam uyudu dedim oksurerek uyandi sonra kustu tekrar uyuttum. Gece yeni basliyo sabah olur mu bilmem. Hasta biraz. Gozunu korkutmak istemem ama o ilk ay sorunlari gecip daha farkli sorunlar olacak. Yani beklentiye girme akisina birak. Ben o aylarda esimle sirayla yemek yerdim. Esim evde olmadigi zamanlar ac kalirdim. Suan sukur bazi seyler kolaylasti ama bazi seylerde zorlasti. 

Arabasina koyar gezerdik biraz simdi bilincsizce saga sola kosuyo. Yemek yemek istemiyo, uyumak istemiyo,ciplak dolasmak istiyo. Tum evi dolaplari kurcalar,doker, cama ,kapiya tirmanir. Gittigimiz yerlerde 1 bardak cay icirtmez. 

Gazi gecer disi baslar,sonra hasta olur,ataklar,sendromlar baslar. Heralde 4 yasta falan biraz daha rahat oluyolar.
0 oy
(110 puan) tarafından
Aynı durumu biz de yaşadık. Eşimle gezip tozmayı çok severiz bebişkomuz olduğunda ikimizde bir afalladık dışarı çıkmaya korktuk ya durduramazsak diye. Yemeği sırayla yiyorduk ama bu durum bizi germeye başlamıştı. Sonra kızımızı kendimize adapte etmeye başladık. Yemek yerken ana kucağına yatırıyorduk orda durmazsa kucağıma alıp bir taraftan yemek yiyip diğer taraftan emziriyordum. Bu bize daha iyi geldi. Film izlerken yine kucağımda emzirdim. Dışarı çıktığımızda arabada emzirdim ve şimdi her yere gidebiliyoruz. Kızım 5.5 aylık biz yemek yerken o da mama sandalyesinde oturuyor ek gıdaya başladık ona da uygun şeyler yediriyorum. Yani bebişli hayata alışıyorsun üzülme sadece kabullenin ve tat almaya çalışın :)
0 oy
(2,875 puan) tarafından
Bence alışmaya bak ikinci bebek 7 Aylık olacak hala uyku yemek lüks bizim için diğerine 2 yaşında çok zor evlat büyütmek bizde bı zamanlar gezerdik film izlerdik çocuktan sonra eski rahatlık imkansız 
0 oy
(1,471 puan) tarafından
3 yaşında herşşeyi anlamaya başlıyor ozamn elinden tutar alışverişe bile çıkarsın ama şimdi sadece sabır başka yapacak birşey yok 

Ve şu televizyon olayı bizde yıllardır yok belki ayda yılda bir kere çocuklar erken uyursa rahat bir şekide çay yapar beraber film keyfi yaparız ama bak saat olmuş 12 benim 3 kızım da ayakta mesela tek temennim büyük olmuş olmaları tabi bunlar çocuk şimdi 4 dörtlük diyemem kavga da ediyorlar birbirlerini de yoluyorlar olabilir yani bizde çocukken öyleydik büyüdükçe anlarlar ve bizde alışıyoruz sendee alış ve artık hayatında bir bebeğe göre şekillendir biraz anlamaya başlayana kadar 
0 oy
(3,299 puan) tarafından
Hoş geldiniz gerçek bebişli hayata :) 

Sakin olun. 

İlk olarak yapmamız gereken kabul etmek. Artık anne baba ve bebittomuz var. 

Tüm etkinlikleri, tuvalete gidişimizi bile ona göre ayarlıyoruz ve bunlar normal. Sizi rahatsız eden bu durumlardan zevk almaya çalışın. Eğlenmeye uğraşın. Eğlenemiyorsanız bile kabul edin görev misali. Ama eğlenseniz bebiş de eğlenceli iletişimli bi evde büyür. 

Daima konuşun. Günlük hayattan, yaptığınız yapamadığınız şeylerden, onunla ilgili hayallerinizden... Yemek yaparken onu mutfağa getirip anlatın mesela... 

Ağlaması için her beslenmeden önce gaz masajı yapın. Masaj yaparken kendi uydurduğunuz 2 cümlelik bir şarkı besteleyin. Her masajda aynısını söyleyin. Hem size gülecek hem hoşuna gidecek hem pıt pıt gaz çıkaracak. Gündüz biten gazlar sayesinde gece uzın uyumalar başlayacak. 3.ayda en uzun gece uykusunu uyuyacak. Beklentiyi yükseltmeyin. Acıkınca uyanacak. En uzun 4-5 saat. 

Bebişle gezip tozmaya alışın gezmeyi seviyorsanız. Evet taşıyacak malzeme çok, beslemesi var, bez değişimi var ama değişiklik olur. Size de bebişe de iyi gelir belki. 
0 oy
(394 puan) tarafından
Allah bir alir elinden dahada vermez evlat o zmn hastane kapısında gezersn biraz şükür edin.
0 oy
(651 puan) tarafından
Postunu okurken ilk çocuklu günlerini özledim tek bebek demek hiç bebek demek şu an benim için diğer ikisi olmasaydı sadece 8 aylık bebeğim olsaydı bu ağlamalarına rağmen eşimle her yere gider Gezer eğlenirdik ama 3 çocuktan sonra bu imkansız oldu sizin için hiçbir şey geç değil 4-5 aylık olsun bol bol gezin eğlenin.:)
0 oy
(8,303 puan) tarafından
Hayatınız tekrardam konumlandırılıyor en az 1.5 yasına kadar onda kalmalısınız. Bu kısıtlanma hissi ilk basta kotudur ama inanın cok cabuk buyuyolarmış. 4.5 yaşında 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 52 göst.
0 oy
6 cevap 327 göst.
17 Eylül 2019 Diğer kategorisinde Sonsuzum (30 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 408 göst.
22 Nisan 2024 Aile kategorisinde Busra05 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 98 göst.
18 Nisan 2024 Aile kategorisinde Busra05 (92 puan) tarafından soruldu

379,056 soru

11,345,710 cevap

34,812 kullanıcı

...