0 oy
339 göst.
Aile kategorisinde (2 puan) tarafından

merhabalar 1 yaşında oğlum var eşim yabancı konu ne olursa olsun söylediklerimi dinlemiyor sürekli anti tez sunuyor kendince en az 20 kere pudra kullanmamasını söyledim bebek bezi değişirken hatta bu gün 550 lira verip krem aldım pudra yerine çünkü pudra çok tehlike bir sürü yabancı kaynak okudum linklerini attım fakat yine kullandı artık sinir kirizi aşamasındayım bu sadece bir örnek çocuğun eline sürekli birşeyler veriyor kolonya şişesi parfüm şişesi krem yahu bu çocuk bebek alır ağzına kor açıyor kapağı 100 defa söyledim verme diye yine veriyor bu gün elinden kolonya şişesini aldım sabır diyorum sinir krizi geçirip ağzına boşaltmamak için kolonyayı zor tuttum kendimi. 




Eşimin geri zekalı olduğunu düşünüyorum malesef.

10 Cevaplar

0 oy
(394 puan) tarafından
Siz calisiyorsnz  esiniz mi bakıyor  cocuga  canm 
(2 puan) tarafından
:) he ben erkeğim eşim beni dinlemiyor diye yazınca Google bu site çıktı bende soru sormak istedim
(394 puan) tarafından
Ne güzelmiş ya calismmama sebbi nedir
(2 puan) tarafından
Ben çalışıyorum gerek yok şükür ayrıca eşim o kapasite değil bence :) 2 günde kovarlar.
(394 puan) tarafından
Ne diyecgmi bilmiyorum dii
(394 puan) tarafından
Bende sizi kadin zannediyorm  adam evde otryor  kadin calisiyor  sjsjs
-Reklam-
0 oy
(1,184 puan) tarafından
Haklısın ne diyim 
0 oy
(211 puan) tarafından
Ay çok özür dilerim ama son cümleye çok güldüm :D 

İnat için ya da sizi kızdırmak için yapıyor olabilir mi?
(211 puan) tarafından
Islak pamukla silip kuruyana kadar açık bırakıyorum ben. Kremi kızarıklık vs görürsem sürüyorum. Pişik olursa sürün bence, olmadan sürmek bebeğe gereksiz kimyasal teması..
(2 puan) tarafından
Anladım bana koruyucu olduğunu söylediler teşekkürler ederim bilgi için.
(211 puan) tarafından
Koruyucu zaten, kızarıklık görürsem mustela, biraz daha ilerlemişse hametan kullanıyorum. Tehlikeli değil ama bence hiçbir şey yokken gerekli de değil. Rica ederim
(2 puan) tarafından
Sudocrem bana verdikleri :) şunu farkettim eczanede iki katı fiyata satmışlar bana nette daha ucuzmuş çok garip ya
(211 puan) tarafından
Sudocrem benim kızıma iyi gelmedi ya.. Bir yerde içeriği temiz değil diye okumuştum onun için
0 oy
(731 puan) tarafından
Siz rahatsız olur altını değişmeyecek durumda olursanız anlarım eşinizin değişmesini ama sürekli değişmesine şaşırdım genel anlamda kocaların pek çocuk altı değişmesiyle ilgilendiğini görmedim şahsen benim eşim çok mecbur kalırsa değişir normal şartlar da o istese de ben müsade etmiyorum benim ki de oğlan bir kaç kez bezi sık değiştiğini belini tahriş ettiğini gördüm bir daha müsade etmedim mecbur kalmadıkça eğer eşiniz inatla aynı şeyi yapmaya devam ediyor ise sizde benim gibi müsade etmeyin değişmesine kendiniz Değişin mecbur kalırsanız rica edin 
(731 puan) tarafından
Valla bazen bir çok şeyi de inadına yapıyorlar sırf kendilerin dedikleri olsun diye çocuk altı değişmeyi sadece sen üstlensen bile o yine inatla seni kızdıracak bişeyler yapar aklımız lâ sınarlar bazen
(394 puan) tarafından
Niye degistrmsn  ya babası ya bu kadar  buyutmyn
(2 puan) tarafından
Sadece alt değişme olsa konu keşke genel olarak bir sorun var bence tek arzum oğlum kazasız belasız büyüsün valla başka birşey istemiyorum bu hayattan kahrınida bu yüzden çekiyorum zaten.
(731 puan) tarafından
Ben o anlamda  demedim tabiki değişsin dikkatsiz davrandığı için çok sık değiştirmesin demek istedim çünkü benim eşimde değişiyor du bezi aşırı sık bağlamış beli kıpkırmızı olmuş aşırı mecbur kalmadıkca bende değiştirmesine müsade etmedim çocuk altı değişmesine karşı olduğum dan değil tabiki bir zahmet bağzı sorumlulukları da paylaşsınlar zaten
(2,392 puan) tarafından
Eda post sahibi erkek zaten eşinden dert yanıyor
0 oy
(3,040 puan) tarafından
Bence eşiniz bir anne olduğu için sizin fazla müdahaleci tavrınıza karşılık  bu davranış biçimiyle gizli bir direnç gösteriyor ve hatta bence sizi  cocuk harici kendisi ile iletişime gecmemeniz kaynaklı bu yolla sizinle tartışmalı da olsa konuşma fırsatı yakalıyor dikkatinizi cekiyor olabilir diye düşündüm nedense. 

Bence siz yazdiklarinizdan çok yazmadığınız sorunlarınızı bir düşünün  ve kendinize evliliğinize kaliteli bir zaman ayırın.( eşi ile ilgili sempatik bir adam rolüne geçin ) ve minnosa için saglikli ve doğru olan kavramları kural koyarak değilde bunu böyle mi yapsak böyle daha iyi olur bir deneyelim mi gibi yumuşak ve uzlaşmacı bir tavırla ilerleyin 10 gün sabırlı olun herne olursa olsun yeni durusunuzdan birseyi değiştirmeyin. Esinizin değerli beğenilen ve iyi bir anne olduğunu hissettirmeniz ve bunu ona yaşatmaniz karşılıklı hayatınızı kolaylaştırır.

Birbirinizi ne kadar anlar ne kadar saygı gösterirseniz  minnosu büyütmek o kadar kolaylaşır sakın unutmayın.
(2 puan) tarafından
Hanım efendi ben 24 saat evdeyim evden çalıyorum ayrıca benimle konuşmak için oğluma zehirli birşey vermesi gerekmiyor bu bir mazeret değil.

Ben elimden geleni yapıyorum eksiklerim var biliyorum ama bu söyledikleri mi dinlememesi için bir mazeret değil.
(3,040 puan) tarafından
Esinize gore bu çok önemli bir mazeret emin olun.
Insanligin doğasında vardır yaşın kaç  olduğu fark etmeksizin ilişkilerde karşılıklı deneyimin etkisi çok büyüktür..
24 saat evde olmanız evden çalışmanız ikili ilişkiniz diyalogunuz anlamında bir katma değer sağlamadigı için sorun yaşıyorsunuz zaten bende onu yazdım size.
O bir anne parfüm yada kolonya şişesi ve en kötüsü içindekiler  zarar verebilir  bunu bilir eğer açamayacak kucuklukte ise minnoş ve  kendi gozetimindeyse kendi sizinle inatlaşma anlamında bu davranışı devam ettiriyormus gibi davrandigini dusundum ben acikcasi.Pudra evet solunum yollari icin cigerlere zararli ama pek cok kadin pek cok farkli kulturde hala kullanmaya devam ediyor pisik konusunda bolgenin kuru kalmasi konusunda etkili ben hic kullanmam  mesela ama annemler hep diretirdi kendi deneyimlerine guvenerek ☺️ pudra konusu ne kadar makale okursanız okuyun fark etmez kadınlar için göreceli bir durum.
Ama eşiniz ne gerizekali ne de evladiniza ilgisi yetersiz haberiniz olsun kendi duygularina yenik dusuyor ,sizin bam telinizi yakalamış ne kadar esinizin ayarları ile oynadıysaniz artık o da burdan devam ediyor bence. Çünkü annelik duygusunun kültür farkından çok iç güldüler ile alakalı bunu sakın unutmayın.

Bence esinizi anlamaya çalışın bakın ben hiç tanımıyorum sizi nasıl eşinizi beceriksiz ve düşman olarak gördüğünüz bir annenin evladına zehirli birsey vermesi benzetmesinden görünüyor  biraz yumuşayın evladınız aranızdaki buzları eritsin minnosu kullanarak bilenmeyin birbirinize Eşiniz hatalı  ayni sizin dediğiniz gibi ama bu üslup da  çok hatalı siz bana cevap yazmayın  bence sadece tüm zıtlıklari kenara bırakıp bir düşünün.
(2 puan) tarafından
Çok naziksiniz ama maalesef annelik kültürleri de bizim annelerimiz gibi değil ben eşimin düşmanı değilim sadece çocuğuma iyi bakılsın istiyorum tek istediğim bu başka bir beklentim yok aramızda buz yok ben kendisine cephe almıyorum zaten bu gün patladım biraz :) onada cevap bile vermedi zaten kendi istediği birşey olunca susmuyor ama benim ile ilgili olan bir durum onu pek alakadar etmiyor gerçi Endonezya ya gittim aile yapıları da farklı sanırım biz Türk eşlerden annelerimiz den farklı öğrendik çok değişik geliyor bize benim annem oğlumu yere koymuyor :) bu yerden almıyor
(3,040 puan) tarafından
Farklı kültürlerden olsanız bile çocuk olmadan önce olana kadar sürede yavaş yavaş ortaya karisik bir yaşam biçimi gunluk hayatın akışı vs belirlenmiş bir düzen ile ilerliyor olmanız gerekirdi çocuk ile  birlikte yeni deneyimler kazanarak yeni rollerinize alismaniz yine orta yollu bir yöntem bularak bazı şeyleri birlikte öğrenerek ilerlemeliydiniz ben yazma seklinizden minnosun 1 yas oncesi oldugunu dusundum..Altinda yeterli kalinlikta malzeme dösek gibi ☺️ varsa yerde durmasi daha iyi haberiniz olsun hem guvenli hem minnosa daha genis bir haReket ve görme  alani sagliyor. Konu çocuk değil   uyum gibi görünüyor sizin birlikte bir yolda yürümek için çabanız yok o zaman.(ama karşılıklı olandan bahsediyorum.) Artık anne baba olduğunuza göre ortak bir yol belirlemelisiniz.

Anneniz ile hiç kıyaslamayın o durum her gelin için sıkıntı emin olun eskilerin deneyimleride simdi bizlerle uymuyor ☺️
Ama mesela sudocream almışsıniz mesela ben kızarıklık olmadığı sürece bu kadar kimyasal içerikli bir kremi gunluk kullanım için almam almadim Ayrica pişik kremi başka, pişik önleyici başka gunluk kullanım için bepanthol tavsiye ederim.Ilik su ve pamuk ile temizleme. 26 aylik olana kadar (bezi bıraktık) hep bu sekilde ilerledim  anneme ve kayinvalideme baksan para tuzağı pudranin neyi var.Bana sorsan sudocream kimyasal oranı çok yüksek bakın nerden baktığınıza göre değişiyor. Ee şimdi sizde kesenin ağzını açmış tüm sağlık detaylarını takip eden ama kimyasal durumu göz önünde bulundurmamis  yetersiz bir baba mı oldunuz tabiki hayır.. işte bunu yapmayın birbirinize haklı olmaya çalışmayın sorunu yönetin çözüm yolları ile benim dediğim doğru sen hatalisin değil. (kriz yönetimi gibi düşünebilirsiniz)
0 oy
(5,913 puan) tarafından

Shshs benim kocamda dolma kalem verdi çocuk duvarı haritaya çevirince savunma olarak boyarım düzelir dedi :D :D anaaa ilk kez sitede bir erkek karısından şikayet ediyor ve bunu kadınlara yapıyo abi sen kurtlar sofrasına düşen kuzusun şuan bence yanlış yerdesin 

(2 puan) tarafından
Hanım efendi ben tüm gün evdeyim ve çocuk ile ilgileniyorum ayrıca eşim ev işi yapmaz :) yemek kültürleri yok temizlik kültürleri bizim gibi değil pirinç yiyoruz mesela ekmek yerine yani eşimin özgür zaman sorunu yok kontrol manyağı değilim ilk defa bu şekilde etiketleniyorum.
(5,913 puan) tarafından
Evlenirken kültür farklılıklarını biliyordunuz ikinizde muhtemelen bu havadan gelen bir evlilik olmadı değil mi? Temizlik zaten ortak yapılması gereken birşey. Çocuk neden bunu aldı neden bunu yaptı bunu kullanma bunu yapma diye sürekli bir uyarı halindeyken rahat olabilir misin? Şuan isyan ediyor ve sen anlamıyorsun. Rahatsızlık hissediyor çocuğu uyutun bi çay kahve ne içiyorsanız doldurun ve oturup nelerin yanlış gittiğini birlikte konuşun kültür çatışması zamanla düzelir ben kürt eşim Türk. Ve dilimiz aynı olsada kültürel olarak çok farklı idik yemeklerimiz baharatlarımız ahlak kavramımız bile çok çatışma yaşadık ama her seferinde konuşa konuşa çözdük. Eşim temizlik konusunda gerçekten kontrol manyağı ve inan bu beni çok yoruyor muhtemelen farkında olmadan sende aynısını yapıyorsun.
(2 puan) tarafından
Mantıklı cevabınız için teşekkürler ben temizlik vs pek takan biri değilim uzun yıllar yanlız yaşadım pasaklı da sayılırım eşimde aynı endonezya da ev temizleme kültürü bizim gibi yok yemek zaten yapamıyor benim kızdığım konu pudra tehlikeli zararlı bunu söylüyorum delillendiriyorum ama yine kullanıyor bunun kültür ile bir alakası yok malesef.
(5,913 puan) tarafından
Ben veya kimse bilir kişi değil bu konuda ama oturup birlikte konuşarak çözebilirsiniz bunu. Eş olduğunu onun karşısında değil yanında olduğunu ve baba olarak oğlun için en iyisini istediğini bazen bu konuda farketmeden sert davrandığını ama inatçı tavırdan hoşlanmadığını güzel bir dille anlatırsan yüksek ihtimalle çözülür
(2 puan) tarafından
Yarın konuşmaya çalışacağım tekrar teşekkürler.
0 oy
(2,392 puan) tarafından
Eşiniz gerizekali değil siz fazlaca kontrol delisisiniz kusura bakmayın 4 çocuk büyütmüş biri olarak söylüyorum bunu bu kadar pinpirikli olmaya gerek yok ayyy iyiki eşim müdahale etmiyor cinnet geçiririm heralde 
tarafından
Yalnız herkesin kadın sanıp bir iki cümle erkeğe laf sokması :D abiyi sakın kocalara söylemeyin gelip burda post açmaya başlarlar
0 oy
tarafından
O zaman eşin değil sen bak çocuğa 
0 oy
(931 puan) tarafından
Vayy  erkeğin kadın gibi şikayet edenini  de ilk defa gördüm. Madem karına gerizekali diyecek kadar iyi bir kocasin(!) Bosan o zaman kardeşim gelmişsin eşine burda gerizekali diyorsun. Benim eşim böyle birsey yapsa bana ger*zekali dese yemin ediyorum dünyayı ona zindan ederdim. Kadınlariniza  nazik davranın. Madem kültür farkın var sevmeseydin.  Cocuk getirmeseydin.  Ha eğer sevdiysen katlanacaksin.  Merak etme pudradan birsey olmaz. Anneler daha çok düşünür faydasından  çok zararını. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 399 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 130 göst.
13 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Nuremir (864 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
16 Eylül 2022 Aile kategorisinde aymira korkmaz (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 750 göst.
4 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

382,518 soru

11,451,611 cevap

35,028 kullanıcı

...