0 oy
455 göst.
Aile kategorisinde (237 puan) tarafından
Lütfen tepki gösterecekler olumsuz yazacaklar yazmasın baştan diyeyim. Yeterince üzgünüm. 

Biraz uzun mesele ama elimden geldiği kadar kısa tutmaya çalışacağım.

Biz bir süre önce evden cikarildik, bebeğim 5 aylıkken taşınmak zorunda kaldık. Taşınmanın hemen öncesinde zaten bu taşınma ile ilgili bir konuda gorumcemin eşi benim eşime bir saygısızlık etti. Açıkçası o stres içinde bana da çok dokundu, ben de tepki gösterdim. Uzun uzun yazmayacağım kısaca bu. Eşim kendi ailesiyle de tartıştı ve en sonunda biz kimsenin yardımı olmadan taşındık. Eşim benim ailemi çağırmaya izin vermedi. Gurur yaptı kendi ailem burada yardım etmezken başka şehirden senin aileni getiremem diye. Gorumcemler biz taşınırken eglencelere gitti gezdi tozdu sosyal medyada hep gördük. 

Gorumcemgille uzun süre görüşmedik. Ama bir gün telefonda tartıştık. Bana kendisinin eşinin işine karışmadığını, abisiyle eşinin arasına girmediğini ama benim girdiğimi, onunla arasını bozduğumu falan gibi şeyler söyledi. Daha çok şey söyledi de. Hatta bu olaydan sonra Eşim de ben de gorumcem ve eşini her yerden engelledik. 

Bu süreçte Eşim çok üzüldü. Kardeşinin saygısızlığa sesini çıkarmaması, abisini böyle ezdiriyor olması ona çok ağır geldi. 

O sürede eşimin ailesi ile de görüşmedik. Eşim onlara da kızgındı tasinma sırasında hiç yardımcı olmadıkları ve her zaman kızlarının tarafını tuttukları için. Eşimi ikna ettim. Ailesiyle arasını düzelttim ben. 

Geçenlerde bebeğimiz yataktan düştü. Acile gittik. Kayinvalide kayinbaba da geldi. Eşim sigara içmeye çıktığında ben onlarla kaldım. Hemen arkasından söylenmeye başladılar. İşte bu da büyük olacak. Ortalığı toplayacagina dağıtıyor. İşte neymiş görümcemin de cociklari hasta olmuş ama benim Eşim gelmemiş onlarla ilgilenmemis. Düşünün benim bebeğim düşmüş ben zaten aşırı kotuydum alnı falan morardı başında bunu konuşuyorlar. Lütfen konuşmayın bu sefer o haklı İşte kızınız abisine saygısızlık etti falan dedim. Kayinbabam da sen sus konuşma kardeşlerin arasına girme sen gaz veriyorsun buna ondan böyle davranıyor falan dedi bana. Ben de çok sinirlendim. Siz en iyisi gidin dedim bebeği alıp çıktım odadan. Sonra eşime anlattım planları. 

Peki sonra ne oldu dersiniz?

Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi bize geldiler misafirliğe. Ben de saygısızlık etmek istemedim hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Aylarca küs olan, kardeşimi tutuyorlar evlat ayırıyorlar diyen Eşim de gayet iyi ağırladı onları. Siz bunu eşime nasıl dediniz demedi. 

İki gün önce de eşimle konu açıldı. Ben de böyle böyle dediler sen ses çıkarmadın ben seni savunduğum için kötü gelin oldum ama sen beni savunmadın dedim. Yeter sus artık diye bana bağırdı. Ben ailemi ezdirmem vs vs dedi. 

Dün de gorumcemin çocuklarının doğum günü partisi vardı. Ben dedim zaten gitmek istiyorsan git diye eşime. Dayisisin onların dedim. Gitmek istemiyordu öyle diyordu ama annesi aramış İşte analık hakkım varsa geleceksin dedim. Sen git ama ben gelmem dedim. O da tamam ben de hemen beş dakika uğrayacağım sırf annem laf etmesin diye hemen geleceğim dedi. 

Ama gece boyunca kaldı. Arıyorum dur daha insanlar gelmedi. Arıyorum dur pasta kesilmedi. Fotoğraflar çekilmiş topluca. Ne diyeyim? Sanki her şeyin nedeni bendim de bütün ailenin dışında kaldım. 

Bugün tartıştık. Dedim sen beni nasıl bir duruma soktun? Ben dedim git diye ama o kadar kalıp rglenmek zorunda mıydın? Kardeşin de mutlu olmuştur kötü yengeyi dışladık diye. Bütün akrabaları oradaydı. Bana kes sesini yeter artık sanki büyük bir kötülük mü yaptım çıkamadım İşte falan diye yine bağırdı. Ben hüngür hüngür ağladım çok dokundu ama tek dediği aman sanki aldattım bu ne biçim ağlamak falan oldu. 

Arkadaşlar siz söyleyin ben ne yaptım? Bu olayda hep eşimi savundum. Eşime yapılan saygısızlığın karşısında durdum. 

Ve benim gorumcemle aram aşırı iyiydi. Hatta bana Eşim kendisi yakın olma bak bunun sağı solu belli olmaz diyordu ben de ne güzel geçinip gidelim diyordum. 

Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Karışık oldu biraz. Aslında olaylar bundan çok daha fazlası ama zaten uzun olduğu için ancak bu kadar yazabildim. Umarım buraya kadar okuyanları sıkmamışımdır. Teselli, öneri artık ne olursa onu istiyorum. 

17 Cevaplar

+1 oy
(781 puan) tarafından
Eşine de artık bir şey söyleme ailesine de bir şey sorduklarında da konuşmak istemiyorum de geç hiç muhatap bile olma ben okurken sinir oldum eşin iki türlü oynamış 
(237 puan) tarafından
Sadece bana öyle gelmiyormuş.  En azından buna mutlu oldum. Tüm aile bana karşı bir oldu da
(781 puan) tarafından
Boşver hiç kafana bile takma bu dünyada kafaya takmayanin zaten yeri oluyor bende önceleri çok takardim şimdi hiç umursamıyorum bile
-Reklam-
0 oy
(2,817 puan) tarafından
Aman bırak yesinler birbirlerini ** iti atar yarbaşında tutar aynı halt hepsi 
(237 puan) tarafından
Bu sözü de ilk defa duydum ama tam oturdu
(2,817 puan) tarafından
Öyle valla canım birbirlerini yerler bişey desen ooooo em kötü sen olursun
0 oy
tarafından

Haklı olduğun yerler de var haksız olduğun yerler de var o yüzden yorumsuz geçiyorum 

(237 puan) tarafından
Haksız olduğum konuları daha çok merak ediyorum
(197 puan) tarafından
Ben de merak ettim burada haksız olan neresi varmış ha eşine destek olduğu için haksız diyorsan ben de sana katılıyorum
(237 puan) tarafından
Gerçekten o konuda haksızım. Bir de ben barıştırdım. Eşim ailesine taşıdığımız evin adresini vermiyordu. Asla gelemeyecekler evime diyordu. Telefonlarını acmiyordu. Hem onlara karşı hakkını savundum hem de ailesi ile arasını yaptım. Hepsinde haksızım. Keşke ne halleri varsa görsünler deseydim. Hepsinin sonunda tek başıma evde minicik bebeğimle beyefendinin doğum günü partisinden dönmesini bekledim.
tarafından
Bak haksız olduğun durumu çözmüşsun cnm şimdi açık yazayım kusura bakma senin yaptığın AP.tallığı bende yaptım eşime sürekli annendir babandir abindir ablandir kardesindir hep susturdum ve bu bana 2 tane evladimin ölümüne sebep oldu ondan sonra ben eşimi tersine gazladim şimdi biz bulunduğumuz ili bile değiştirdik şimdi konuları illaki açılıyor. Ama ben iyi veya kötü yorum yapmıyorum ilk ve son kez aldım eşimi karşıma bu böyle giderse sonumuz ayrılık 1 değil 10 tanede çocuğum olsa senden alır giderim çalışmasam bile ailemin dururmu ortada İbrahim yeter onlara dedim adamın da suçu yoktu ama ona patladim böyle ufak tefek şeyler de değil yani her tartışma karakol da bitiyor du bizim ifade vermeye gitmekten artık emniyette kriz geçirmiştim polisler orda doguracam diye korkmuş yular düşün
0 oy
tarafından
düzenlendi

Yok canım sıkılmadım paragrafı ve nokta virgül olduğu sürece hiç sıkılmam. 

Kardeş arasına girmezdim bu bir sonuçtan da gördüğün gibi kötü olan sen oluyorsun sonra 

İkincisi zaten adam kavgalı görmüş göreceğini ön ayak olmam kimse kimseyle barışsin diye. Bana ne derim. 

Üçüncüsü de bazı erkekler için 

bu da büyük mü bu da erkek mi abi mi gibi eleştiriler ölüm gibi birşey. Sırf ailesine yaranmak için bak daha ne kolelikler edecek. Bunu bilen aileler de adamları hep bu noktalarından vururlar tıpkı bizde olduğu gibi. 

Geçmiş olsun sana da kocan koleligine imza atmış görünüyor. Adamı o köle pazarına da kendi elinde çıkarmış gibi oldun sanki :)



0 oy
(1,625 puan) tarafından
İnan biz gelinler ne yaparsak yapalım olmuyor. Yalnız değilsin. Onlar gelinleri oğullarının, torunlarının bekçisi/bakıcısı/hizmetçisi (artık adına ne dersen) olarak görüyorlar kendileri de bir gelin olmalarına rağmen yapıyorlar bunu. Ben artık bunu kabullendim kendime sürekli sen o aileden değilsin. Satılacak ilk kişisin hiçbir şeye karışma diye sürekli hatırlatıyorum. Sana da tavsiye ederim. Onlar her şeyi der birbirine ama yine sen kötü olursun. Hiç ilgimin olmadığı konularda bile azmettirici olarak görülmüşlüğüm var onun için şaşırmadım. Eşinin arkasında durma. Ailesine karşı savunmana ihtiyacı yok kendini savunabilir. Bırak, boşver. Çocuklarına odaklan. 
0 oy
(197 puan) tarafından
Sonuna kadar okudum canım Allah gönlüne ferahlık versin her zaman derim kimsenin işine karışmayacaksın diye sonra olan ortaya girene oluyor aslında sen eşini korumak istemişsin veya onu savunmak istemişsin ama o ne yapmış ailesi ile iyi olduktan sonra seni dışlamış insanın gücüne gidebilecek en büyük şey yapmış Bence sen fazla değer verme işine bırak kim yapmak istiyorsa onu yapsın kim kiminle yemek istiyorsa birbirini yesin sen hiç karışma görümcende falan yarın bir gün sana mesaj atarsa sen de de hiçbir şey olmamış gibi görüş onlar nasıl yapıyorsa sen de yap sen iyiken iyisindir sen kötü olduktan sonra o yaptı denilir aman diyim böyle aile işlerine karışmayacaksın heleki karşı taraf erkek ise hiç karışmayacaksın her şeyi tek başına halledersin edersin onlar hiç yardım etmez yarın bir gün bir ortama girilir bunlar unutulur eşin seni satar üstüne bir de herkesin içerisine azarlar anladın mı demek istediğimi sen ona çok güzel değer verirsin ama o senin iki paralık eder benim düşüncelerim bunlar bir müddet sessiz kalmayı dene sen bana bunu yaptın şunu yaptın diyip dinlendirme bunu yapan adam iki gün sonra çok konuşuyor başım ağrıyor geçinemiyoruz diyip seni bırakıp ailesinin evine gidebilir  bunu yapandan bunu da beklerim açıkçası ve hepsi aynı canım sakın üzülme sadece benim işimi yapıyor bana haksızlık etti diye düşünme bütün adamların hepsi böyle nadirdir karısına sahip çıkan nadirdir ailesini savunmayıp karısının yanında olan emin emin ol yani 
0 oy
(1,465 puan) tarafından
Zaten hep öyle olmaz mı eşim bnm ailecidir ağzına da etseler asla ama asla onları atmaz bu oldu kaç bitti evime almayacağım şöyle yapmıycam böyle yapmıcam bir daha konuşmayacam hepsini engelle kapıya gelirseler eve alma gördüm gözüm açılıyor fakan ama iki bişeu söylesinler hemen inanıyor onlara bırak yesinler birbirlerini bisey desen onlar iyi olsa geride sen kötü olursun oh olsun derler birde üstüne nispet yapar gibi bak ne olsada biz birbirimizi atmayız küsmeyiz der gibi Allah büyük elbet kimsenin yaptığı yanına kalmıyor 
0 oy
(2,003 puan) tarafından
İşte bu yüzden eşim ailesiyle sorun yaşadığında araya girmem asla aman konuş et demem araya giren her zaman arada kalır günah keçisi lazımmış seni seçmişler 
0 oy
(1,954 puan) tarafından
Çok fazla araya giriyorsunuz. Eşinizle kardeşi arasındaki mevzuya siz neden bu kadar dahil oldunuz ki? Onlar küsse bile size ne oluyor? Baştan karışmıyorum diyip görümcenizle arayı bozmayacaktınız. Onlar abi kardeş tabii tartışır kötü olur ama sonra da barışır 
0 oy
(58 puan) tarafından
Benim eşimde Kendi ailesiyle sürekli tartışır vs ama benim umrumda bile değil asla karışmam girmem aralarına. Sonuçta onlar etle tırnak gibiler bugün kavga ederler yarın barisirlar. Ama ben el kızıyım beni dislarlar kötü gelin olurum. O yüzden kaynanam sürekli der gelinim ses etmez karışmaz benim oğlan durmuyo diye söylenir. Mesela benim yanımda eşimi kötüler. bende senin oğlun valla beni ilgilendirmez sen büyüttün onu derim sesini çıkaramaz daha :) eşim kardeşleriyle çok atışır kaynanam da eşim en büyükleri olduğu için anlayışlı olmasını istiyor hatta bana söyledi oğlumu ikna et vs diye ama ben karışmam asla valla senin çocukların aralarını sen düzelt dedim. Bak şimdi araları düzeldi can ciğer oldular. Eğer ben karissaydim aynı senin gibi olurdum. Dışlanmış, kocasını dolduran ve kötü gelin... Allah yardımcın olsun seninde cnm ne diyim ki
0 oy
(5,053 puan) tarafından
Canım seni anlıyorum ama suç sende hiç karismayacaktin bırak birbirlerini yesinler kardeş bunlar sonuçta,bak şimdi hepsi birbirine iyi oldu , kötü olan el olan sen oldun gördün mü böyle olduğu zaman her zaman tarafsız ol benden sana bacı tavsiyesi
0 oy
(2,646 puan) tarafından
Keske en basta karismasaydin. Her zaman kavga edenler degil savunan kotu olur. Ben esimle kardesi tsrtissa bile girmem araya. Yarin bigun barisirlar ben kotu olurum. Ayni sekilde esimi de kardesmle mevzuma karistirtmam. Esimle kotu olmam. Bence ders oldu bana de. Mesafeni koru ama asla karisma bi daha.
0 oy
tarafından
Aile sinsi ya eşinin yanında yapmadıkları için eşin ses etmiyo senin anlatman da fayda etmiyor buna benzer durum yaşadım aylarca küs kaldılar ben barış dedim benlik bir olay bile değildi ve sonuç senin yüzünden onlarla kötü oldum dedi bende gorumceyim eğer bende kotuysem kendim dahil bütün görümce milletinden nefret ediyorum cidden elimden geldiğince en ufak bir lafimda sen gorumcesin ondan böylesin demesinler diye uğraştım bizim gelinle konuşmuyoruz ama hiç kavga etmedik Allah var kendi de hep söylüyor her yerde görümcemle sıkıntım olmadı diye eşiyle kötü olunca bize de sıçrıyor çünkü ama ben kendi görümcemle küsüm bir seneden fazla oldu ve konuşmayı asla düşünmüyorum eşim de artık kızmıyor çünkü kendi görüyor herşeyin farkında öbür ablasıyla gayet iyi anlaşıyoruz çocuklarına hediyeler bile aldım diğeriyle de hiç bir şekilde konuşmayı düşünmüyorum sende dikkat et aile fena gerekirse aynı ortama girdiğin an ses kaydı aç kim önce konuyu açıyorsa kim bu tür konulara giriyorsa en azından sen suçlu olmazsın o görümce de belli çok fenaymis benimde eşim gitti görmeye ben arabada bekledim biz uzağız işte izne gitmiştik bu gitti ben sıcaktan öldüm bir de annemlere gidecektik başka şehire yani aradım durdum defalarca çünkü ben arabadayken kadın sende gel demedi evine davet etmedi ben uzaktan geldim koşa koşa sarilamam kavgamız olmuş sonuçta ama misafirim yaji sonra bizde eşimle çok kavga ettik ama bu sefer eşim kendi gördü artık ve gitmedi görmeye çok şükür biraz sakince alttan alttan anlat bazı gerçekleri onları sevmiyormus gibi değil kendini belli etme onlar gibi ol
0 oy
(13,558 puan) tarafından
Eşini savunmakta haklısın ama kayınbaba onu dediğin madem sen sus karışma aralarına girme diyorsunuz gidin oğlunuza söyleyin neden o yokken benim yanımda diyorsunuz diyecektin. Gittiğinde gel diye atamayacaktın sen tepki koyunca savunma ihtiyacı hissediyor sana tek tavsiyem eşinin ailesi ile ilişkilerinde tarafsız kal kendinle alakalı bir sorun olursa savun kendini gerekirse mesafe koy ama eşinin aklı var dili var savunsun kendini o ay bak ne iyi eşim var beni savunuyor demezde anama babama saygısızlık yaptı ailemle arami bozdu der ne gerek var 
0 oy
(13,211 puan) tarafından
Olan sana olmuş 

Bu konuda eşine güvenmemelisin demek ki artık ailesi  hakkında da bir şey deme sonra sen kötüsüne. Döner olay 
(237 puan) tarafından
Artık bir şey demiyorum. Iki gün sonra yine ailesiyle kötü olup bana gelecek nasılsa. O gün söyleyeceğim gerekeni.
0 oy
(2,926 puan) tarafından
Valla en iyisi hiç bir şeye karışmamak onlar ailesi ne yaparlarsa yapsınlar 
0 oy
(1,059 puan) tarafından
Valla öyle tane tane, anlaşılır ve öyle ben merkezli anlatmışsın ki  hayretler içinde okudum. Görümcen abisiyle kocası arasına girmeyerek o kadar doğru bi hareket yapmış ki.. Keşke sen de abi kardeş arasına girmeseydin. Havadan nem kapmaya yer arayan bi insansın heralde o onu dedi bu bunu dedi bilmem ne. Kol kırılır yen içinde kalır. Onlar aile, birbirinin canı kanı. Dövse de sövse de sarılır barışırlar. Ki öyle de olmuş. Sana ne ki ailenin bütün fertlerini birbirine kırdırıyorsun, kocana şikayet ediyorsun. Doğum gününe gitmiş, eeee neden çok kalmış neden pasta yemiş neden resim çekilmiş. Gitcek tabi, anası bacısı, yiğeni onlar. Sen de gitseydin helalleşip barışsaydın. Yok gitmiyorsan adamın burnundan niye getiriyorsun kardeşim.. İyiki sen gibi gelinimiz yok.  Al sana teselli. 
(237 puan) tarafından
Allah sizin gibi halden anlamaz, art niyetli saçma insanları benden uzak etsin. Fitne gorumcelerden birisiniz ki bu olay size bu kadar dokunmuş. Eşim ailesi yüzünden psikiyatrik destek almak üzere. Neler olduğunu ben bilirim bu anlattığım sadece benim dahil olduğum bir olay. Ama sizi Allaha havale ediyorum. Sizin gibiler cektirdiginizi çekin.
(237 puan) tarafından
Ha bu arada hala araları düzelmedi. Mahkeme açıp soyadımı değiştireceğim bile diyor. Ama tabii siz bilmediğiniz şeyler hakkında atıp tutmayı seversiniz tutmiyim sizi
(1,059 puan) tarafından
Ettiğin beddua döner dolaşır seni bulur dikkat et, hoş zaten bulmuş. Erkek kardeşim yok hiç bi zaman görümce olmayacağım. Eğer olsaydım ve sen gibi fitne bir gelin gelip ailemi birbirine katsaydı , yerin dibine sokardım emin ol. Eşim ailesi geldiğinde gül gibi geçiniyor bişey olmamiş gibi gayet iyiler yazan sen değil miydin.. Doğum gününde ailesiyle eğlendi yazan sen değil miydin..  Eee şimdi de mahkemelik oldu soyadını değiştircek bilmem ne diyorsun. Anlattığına göre yorum yaptık atıp tutmadık da uydurmadık da. Sen çok tehlikeli bir insansın. Allah sen gibilerden korusun.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 312 göst.
26 Şubat 2023 Aile kategorisinde DUYGUSALL (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 382 göst.
0 oy
4 cevap 414 göst.
26 Şubat 2023 Aile kategorisinde DUYGUSALL (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 370 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Delal78 (2 puan) tarafından soruldu

383,036 soru

11,465,589 cevap

35,065 kullanıcı

...