0 oy
59 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (237 puan) tarafından
Kizlar 20 gün önce doğum yaptım hepatit b cikti bende.. taşıyıcıymışım.. eşimde vardi oda tasiyici muhtmelen ondan gecti bana.. nedir bu bundan nasil kurtulabilirim.. 

2 Cevaplar

0 oy
(602 puan) tarafından
Taşıyıcıysan bi sıkıntısı olmaz ama bebeğine falan bulaşabilir bunla ilgili aşı vs bir şey yaptılar mı bebeğe.eşin taşıyıcıysa sen taşıyıcı olamazsın direk hapatit b olursun diye biliyorum taşıyıcıydanda eşinden geçmemiştir.Etrafındaki insanları uyarman lazım kanla tükürükle insanları hasta yapabilirsin.Dikkat etmen lazım.Bu bulaşıcı hastalık karaciğerde harabiyete sebep olan bir hastalık.Aşılarla bağışıklık kazanılabiliyor ama tedavisi nasıl bilmiyorum geçmiyor diye biliyorum.i tedavi edilse dahi.
(237 puan) tarafından
Iyide taşıyıcı olsandami tükürük yoluyla bulaşıyor o kadar kolaymi bulaşması
(602 puan) tarafından
Kolay tabiki.Açık yara varsa direk girer yoksa sğalam deri de zor bir de bağışıklığı olan insanlar var ama yoksa bebek gibi hasta gibi yaşlı gibi direk geçme ihtimali var.Ya da kanınızı alan bi hemşire iğneyi kendine batırırsa yanlışlıkla da geçer.covidde nasıl tüm dünta bi anda hasta oldu.Hepatiti aidsi kimse söylemiyor tabi dikkat etmke lazım bi insanın hayatı sizin yüzünüzden kararabilir.Bilinçli olun lütfen
(237 puan) tarafından
Peki benim eşimde vardı bende yoktu.. bana neden bi aşı bişey yapmadılar.. yapilması gerekmiyormu bulaşmasın diye.. ilk hamileligimde acaba varmiydi bende hepatit b..
(237 puan) tarafından
Insanlarn hayati sizin yüzünüzden kararabilir diyorsun ama madem bu kadar önemli biseydi bizi neden uyarmadilar evlenirken ben ona anlam veremiyorum şuan..
(602 puan) tarafından
Belki.bağışıklığın olduğu için yapmamışlardır.ama normalde yapılıyor.O uyarmayanların hatası.Toplum cahillerle dolu zaten sorun da bu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım kan ile tükürükle ya da cinsel yolla bulaşıyor. Taşıyıcı olduğun için sorun olmuyor genelde. İlaç tedavisi görmeniz gerekiyor eşinle birlikte. Benimde annem hepatit b taşıyıcısı. Bende o yüzden hepatit b iğne vuruldum. Bizim zamanımızda iğneler yapıldı mı belli olmadığı için sistemde baştan iğne yapıldı. Yakın çevreni uyar. Kimse içtiğiniz bardaktan içmesin, bir yerin kesildiğinde filan temas etmesin. Bebeğe de ilk doğduğunda hepatit b yapıyorlar ama siz yine de dikkat edin canım. 
(237 puan) tarafından
Ictigim bardaktan sumu icmesin.. o derece bulasiyoor hemi
tarafından
Tükürüklerin değiyor bardağa canım. Dediğim gibi tükürükle, kan temasıyla ya da cinsel yolla. Onun haricinde sarılmana etmende problem yok. Annem senelerdir ilaç kullanıyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 67 göst.
2 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hediye (5,012 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.
14 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Pinar95 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
0 oy
6 cevap 247 göst.
30 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zoze49maho67 (1,233 puan) tarafından soruldu

382,173 soru

11,442,739 cevap

35,012 kullanıcı

...