0 oy
396 göst.
Aile kategorisinde (268 puan) tarafından
2 aylık oğlum var. Zaten 40 gün boyunca annem yanımdaydı oğlumla başbaşa vakit geçireyim bakalım evi nasıl geçindirmek biliyor muyum nasıl çocuklu olmak diye kendimce düşünürken kaynanam geldi. 2 haftadır bizde. Kadın oksijen tüpe bağlı. Şeker tansiyon bir çanta ilaç. Bastonla yürüyor. WC bile nefes nefese kalıyor giderken. Bir tabagi bile kaldırıp tezgaha koyduğu yok. Hazır yemeği bile tabağına koyup yemiyor. Çarşamba günü 2 aylık aşısı vardı ateş yaptı çocukta sabah kahvaltidan sonra ki sabah çocuğu hastane sağlık ocağına götürdük eve 11 gibi gelmiştik o zaman ben birşeyler yedim. Eşim de biz gitmeden ona biseyler verdi insülin kullanıyor ya. 11 de geldik öğlene kadar isim bitmedi zaten 4 gündür ev supurdugum yok. Güya günde bir odayı temizleyecektim. O gün ikindiden sonra çocuk ateşlenmeye başladı. Şekerini olcemedim. Akşam oldu iğnesi var yapamadım çocuğu ayağımda sallıyorum yok bezlere sariyorum yok soyunduruyorum vs huysuz çocuk. Saat akşam 7 oldu eşim de uzakta çalışıyordu gelemedi bı zamana. İlaç saati geçti kadının şekeri de var yemek yemesi lazım. Allah'tan dolapta yemek vardı. Kendi evinde yemek vs yapabiliyor. Diyorum dolapta yemek var ısıt ye şekerin var. Hele bı çocuk dursun bakarız. Ya Allah aşkına çocuk duruyor mu ki ateşi var çocuğun. Sonra herhalde çocuğu ona verip benim sofra hazırlama mi bekledi. Annesinde durmayan çocuk sende durur mu????? Hiç ilgilenmedim. Yerde sallıyorum çocuğu geldi yanıma iğnesini vurdum. Neyse gitti yemeği ısıttı yedi. Bende çocukla ilgileniyorum yine. Annem babam geldi ilaç yoktu tabi evde ilk çocuk ne bilim hangi ilaç verilir. Neyse babamla geldi ilaç aldılar annem çocukla ilgilendi ( kaynanamın elleri tutmuyor) ben yemek yedim çamaşır vardı onları astım sonra eşim de geldi gittiler. Gece de saat 1 den sabaha karsi 5 e kadar hastanedeydik. Geldik neyse gözler benim açılmıyor. Zaten kaynanam var diye düzgün de uyuyamıyorum kendi evimde rahat edemiyorum yani. Bugün de annemi aradım gel dedim geldi Allah razı olsun. Öğlen 12 ye kadar yatak odasından çıkamadım çocuk durmadı yine. Sonra uyudu. Dedim evleri supurim annem yolda geliyor zaten. Evleri supurdum annem geldi o biseyler hazırladı neyse koydu kaldırdı. Akşam saat 7 ye kadar ayaktayfim çocuk anne istiyor güvende olmak istiyor benim kucagimdaydi. Annem dedi biraz rahatladı ateşi de yok sen git yat. Kız yattım annem sadece aciktiginda kaldırdı beni. E tabi kaynanamın iğnesini yapamadım. Çay koyamadım (çay tiryakisi) sonra saat 11 oldu öyle bı daha emzirmeye uyandırdı annem emzirdim yataklarını sardım şimdi yine yatacam. Kendi canım dururken senin canın peşine düşemem kusura bakma... Annem de hep oğlumla ilgilendi kucağına veremedi kaynanam. Zaten bir öksürmeye başladı mı susmak yok 5 dakka öhö öhö öhö... Çocuğu da fazla vermek istemiyorum kronik hasta. Ne olur ne olmaz diye. Eşim de bu gece yok.eger gelir bana söylenirse niye ilaçlarını vermedin diye ne diyeyim? 

12 Cevaplar

+1 oy
(1,448 puan) tarafından
Esin demeli anne evine git niye evindr nasil iciyorsa ordada öyle  icer evinde nasil yemek yapiyosa ordada hizmet beklememeli lohusa kadindan esine açıkça söyle gitmeli kendimi toparlamam lazım diye
(268 puan) tarafından
Aslında kadına üzülüyorum yani tesavisi olmayan bir hastalık. Kadın bitmiş tükenmiş yani. Millete sağa sola torunumu srvemedim ayağımda sallayamadim vs diye soyleniyormus. Dedim gelsin görsün. Ama ne bilim böyle olacağını. Ben demesem aç mısın bişe getirim mi hiç diyeceği yok. Yani o rahat değil ki bende rahat olayım. Mesela annem damat evi oluyor bı yandan enişte yani rahat edemez belki ama annem çok rahat acikyim der onu yapalım der. Benim durumum olmadı mi o kalkar yapar. Yani hiç darlanmam annem konusunda. Ama o kaynanam sürekli bı hizmet bekleme şeyi var. Yani diyor ki emzir altını değiş çocuğun sonra ne yapıyorsan yap ne iş varsa sofra kur yemek yap vs çocuk bende dursun. E pardon da çocuk bazen ayakta ya da kucakta sakinlesmiyor kaldirip gezdirmen lazım. Sen bastonla yürüyorsun. Nasıl tasiyacaksin çocuğu. Ayakta kalktın mi nefes nefese kalıyorsun zaten. Öksürmeye başladın mı durduramıyorsun. Eşimde dedi gelsin 1-2 gün kalsın diye ama 2 haftadır bizde. Yani ben olsam derim ben zaten yük oluyorum çocuğu var yeni hastayım zaten bise olur diye hiç düşünmüyor. Hiç anlayışı yok. Zaten ilk hamile zamanımda da geldi. Midem bulaniyor yemek yapamıyorum uyku hali sürekli... Eltim görümcem çalışıyor. Görümcem de okumuş falan değil işte. Hademelik yapıyor. Eltim okumuş mühendis o çalışıyor. Görümcem anasına bakmamak için işe girmiş zaten. Bakacağı yok.  Bende evdeyim ya çocuğum var dışarı da çıkamıyorum fazla Sümeyye hem çocuğa hem anama baksın diye düşünüyorlar herhalde.. birde bu hasta bakımı parası var ya onu rapor olmaya çalışıyorlar onu gorumceme verecekler mis bir iki gün bizde dururmus . 1-2 gün dediği 2 -3 hafta. 3 hafta baktıktan sonra o yardım parasını niye gorumceme verim ki ? İşte degisik değişik olaylar.
(1,448 puan) tarafından
Bosver parayi falan gönder süre fazla olmus dedigin gibi  2 3 gun neysede yaşlı aktif degil
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok haklısın Allah yardımcın olsun 
0 oy
(869 puan) tarafından
Kaynanan niye ilacını kendi içmiyor, iğnesini kendi vurmuyor. Sen özel hemşire mısın? Bence annenle sen de git orada kal 4 aya kadar bebeğe ası yok ne de olsa.  Eşinle konuş ben hem annene hem bebeğe yetişemiyorum de. Görümcen filan yok mu? Kaynanan da biraz oraya gitsin. 
0 oy
tarafından

Ay lohusadan yeni çıkmışsın hiç çekilmez he yaptıkları :angel:

0 oy
(3,052 puan) tarafından
Eşinin sana söyleyeceği bir şey yokki. Kendi evinde eline ilaç veren mi vardı. Herşeyi de benden beklemesin kendi evindeki iğnesini ilacını alsın benden beklerse çocukla uğraşırken aksıyor de. Evinde alıp içtiği ilacı burda el kadar bebek varken benden bekliyorsa o zaman gitsin evine biz bakamıyoruz demekki de. Aslında en azından kendi işini kendi görecek gücü varken böyle seni bıktırmasa keşke. 
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Allah şifa versin de yani gelip başını beklemesi yanlış lohusasın daha insan nasıl sinirleniyor o halde sen yokken nasıl yapıyorsa şimdi de öyle yapsın eşin evine götürse keşke 2 hafta kalmış yeter 
0 oy
(285 puan) tarafından
Evinde yaptıgı işleri neden orda senden beklıoki??? İğnesinide kendi yapıo zaten şeker hastaları nye senin yapmanı beklıo.. Benm işim başımdan aşkın zaten senimi nazlıcam bide nedir bu ya??? Bşey söylerse benm evim annenin evi misafir değilki hizmet edeyim evinde nasılsa burda da öyle davranır dye düşündüm dersin.. Bebegm de durmaynca onla ilgilenmek zorunda kaldım dersin eşin bir güzel susar kalırki inanamazsın :) 
0 oy
(541 puan) tarafından
Bacım benim kaynanamda öyle.  Kendi evinde yemek yapan kadın Bi bardak su alamaz olur . Esin birsey derse  yetişemiyorum ben ne haldeyim çok meraklıysan  işten izin al sen yardım et diyeceksin . Çocuğun ateslendigini hasta olduğunu da biliyorsa öyle birsey demez zaten.  

Benimki de yarın gelecek bize . Koah hastası yürürken bile nefes nefese kalıyor... senin ilgilenme sorumluluğunda değil bebek daha küçükmüş.  Benimki 8 aylık bazı gunlerkahvalti sofrasını akşam yemeği zamanı kaldırıyorum izin vermiyor toplim.  

Eşinle detaylı konuşmalisin . Biz dün konuştuk. Ne var çocukta gayet uslu napiyordedi .ben yerde oturuyordum.  Bak dedim 5 dakika içinde kaç defa kucağıma atladı saçıma yapıştı.  Mutfak tarafına geçince peşimden geldi hemen . Bak dedim Bi çocuğu tutamadın hadi sen yokken ben nasıl yemek hazırlım  böyle.  Wc ye gidince oda geliyor . Kaç defa eşim seslendi çocuğu al banyoda düşecek diye . Gör ne haldeyim dedim . Anneni bakamam gelir oturur sen gelince yemek yer umurumda bile olmaz dedim . Umurumda olsa da yapamıyorum ki.  Makarna pilav yemekten bıktım.  

Sen derdini anlatmadan erkek milleti birsey anlamaz
0 oy
(1,375 puan) tarafından
Kayınvaliden ilaçlarını kendi icemiyormu ?
0 oy
(2,813 puan) tarafından
Kayana her yerde kayanadir 
0 oy
(1,731 puan) tarafından
Eşinin birşey dediği anda yeni doğan bı bebek kendjne bakamadim çocuğa yetemedim annemi çağırdım bana çocuğa baksın diye kusura bakma başka akrabalarımda çağırıp senin annene baktırmadığım için diyeceksin 
0 oy
(299 puan) tarafından
Ay zaten çocuk küçük hasta bi de kaynana zaten yardımı yok bı de onla uğraş . Neye geldi o zman kendine hizmt ettirmeye gelmiş resmen ... Siz yokken bu kadın napıyor yemek yemeye bile halı yok. Allah'ın sabır versin gerçekten ben burda daraldim .. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 44 göst.
5 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 175766 (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 425 göst.
7 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 138 göst.
16 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Hamis123 (9 puan) tarafından soruldu
+4 oy
7 cevap 786 göst.
30 Ağustos 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,691 soru

11,426,259 cevap

34,985 kullanıcı

...