0 oy
64 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (153 puan) tarafından
Kızlar dün doktora gittik bebeğimde biseylerin ters gittiğini anladım götürdüm üç aylık kontrolümüz de vardı hem. Bebeğim üç aylık 3150 Gr doğdu ve şuan 5600 gram yanlız 1 ay öncesinde 6500 kiloydu yani kilo alacağı yerde vermiş.. devamlı ishal kusma enfeksiyon kızarıklık vs. Ben kendim ikinci aydan itibaren diyet yaptım fakat ona rağmen düzelme olmadı. Doktorumuz bulunduğumuz yerde alerji uzmanı olmadığı için tokata yolladı salı günü gideceğiz. Sorum şu alerji çıkarsa neler yapılıyor? Bizi neler bekliyor bebeğimle bilgisi tecrübesi olanlar yazabilirse memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

2 Cevaplar

0 oy
(1,948 puan) tarafından
Emziriyorsan diyet yapacaksın canm emzirmiyorsan alerji maması vereceksin
(153 puan) tarafından
Emziriyorum diyetteyim zaten ama sütüm yetmiyor artık. Aptamil Bebelac hero baby evolvia sma bunları kusuyor hep. Alerji maması kilo aldırıyor mu peki? Ve sanırım alerji uzmanı yazıyor onu devlet destek veriyormuş çünkü.
(1,948 puan) tarafından
Evet canm alerji maması kilo aldirir doktor yazıyo ve devlet veriyo canm
(153 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(91 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Sen nasıl diyet yaptın peki? Eğer süt alerjisi varsa süt ve süt ürünlerinin hiç birini tüketmemen gerekiyor. Peynir, yoğurt, içinde süt olan,peynir altı suyu vb. olan kek,bisküvi, paketli gıda,sütlü tatlı aklına gelebilecek tüm süt ve türevi ürün içeren gıdaların hepsini kesmen gerekiyor. Bir süre böyle devam ediyorsun, sonra büyüdükçe yavaş yavaş diyet açılıyor.
(153 puan) tarafından
Doktorumun tavsiye ile süt peynir kefir ayran tereyag paketli gıda peynir alti suyu çapraz alerji olabileceğinden yumurta dana eti kıyma domates portakal üzüm turp lahana açıkçası şehriye çorbası zeytin salatalık ile yaşıyorum.. ona rağmen yok hala kusma ishal var .
(91 puan) tarafından
Bu şekilde beslenmeyle sütun azalır tabi ki ya:( Senin süt için protein ağırlıklı beslenmen gerekiyor, alerji testi sonucuna göre beslenmeni düzeltirsen sütun de çoğalır belki, daha sağlıklı ilerlersin bu durumda. Keşke önceden yollasaymış doktorun alerji testine hem sana yazık hem bebeğine, inşallah alerji testi sonucundan sonra düzene girer herşeyiniz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 101 göst.
21 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysel11 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
20 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 3bebeanasi (197 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 267 göst.

379,146 soru

11,349,482 cevap

34,814 kullanıcı

...