+2 oy
606 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından
Canlarım hem bilgi vereyim hem bilgi alayım istedim. Hala ekstübe ama iyiye gideceğine inaniyoruz doktorlarımız ve biz. En olmadı oksijen desteğiyle göndeririz ama insallah ona da gerek kalmaz dediler. O nedenle hazırlıklara başlamak istiyorum artık. Bugünlere getiren bu soruyu sorduran Rabbime ne kadar şükretsem az. Umarım durumunda kötüleşme vs olmaz da günden güne iyiye gider ve heyecanımız kursağımızda kalmaz inşallah.

Bebek arabası olarak Bagi Neo'ya karar verdik gibi beşik olarak da Prego Miami. Henüz almadık ama bir iki güne alacağız. Kullananlar varsa tecrübelerini aktarırlarsa sevinirim. 

Kıyafet ve diğer ihtiyaclardan ilk 3 aylık dönemde lazım olacak şeyler, bunlar muhakkak olmalı diyeceğiniz şeyler neler ve hangisinden kaçar adet olmalı? Magazaya girdim neyden ne kadar alacağım bilemedim şaşırdım kaldım öyle tecrubesizligimle basbasa. Taburculuk olmadan önce birkac gun ya da 1 hafta anne bebek uyumunda kalınıyor orası için yanımda neler olmalı? Yorumlarınızı bekliyorum.

12 Cevaplar

+1 oy
(3,029 puan) tarafından

Elhamdülillâhi rabbil âlemin <3<3gercekten çok sevindiiim. Annesi bol bol iç zıbın al küçük olduğu için zaten preatüre takım alırsın yani 5-7tane alsan seni idare eder çok çabuk kilo alacağı için fazla almana gerek yok bir de tulum alırsın tulum giyince çok sevimli oluyorlar. Başı üşümesin diye takke al mini mini ❤️ bir de keşke anneliğin başında bilseydim tarzı videolar var YouTube da onlara bak kıyafetler hakkında kullanışı pratikliğine dair.

(274 puan) tarafından
Ayy sag ol canım :) Geçende beslenme saatinden 1 saat sonra kucağıma verdiler üstüme kustu ilk defa. Hastanede kaldigi bu kadar sürede kusuyor mu diye hep soruyordum hic kustugunu duymamıştım. Insan evladından ne tiksiniyor ne tuhafına gidiyor hemsire kusarsa diye ustume bez örtüyor olsun kusarsa kussun dedim. O kadar özel bir sey ki o her seyiyle degerli.
(3,029 puan) tarafından
Şey yeni beslendiyse ondan kusmuştur aslında hemen beslenince haraket ettirmiycen biraz da sırtını sevdiysen ondan gazıyla birlikte kusmuştur. Sen de sağ ol cânım rabbim İnşaAllâh daha güzel günlere eriştirsin bu arada kime benziyor Çınar Ege efendi sana mı babasına mi :) evlâd bambaşka bir şey biz de ilk zamanlar sıcak suya oturup suyun içinde osuruyor sıçıyyor diye seviniyorduk kız çok gaz sancısı oluyor morarip karariyordu.
(274 puan) tarafından
:D evet yaa biz de o derecedeyiz. Sırtını ellemedim normal emzirme pozisyonunda tutuyordum ama çıkardı valla. Çınar Ege zayifken babasına benziyor gibiydi büyüdükçe aslında en çok benim babama benzedi. Biraz bana benziyor burnu cenesi filan. Ayakları eşime benziyor. Ikisinin de baş parmağın yanindaki parmağı bas parmaktan biraz daha uzun benimki öyle değil. Daha cok küçükken bile dikkatimi çekmişti. Huy olarak da sanırım babasına cekecek. Pamuk gibiyken bir anda ortada bir sey yokken en ufak şeye sinirlenebiliyor sonra bazen aglayacak sanarken birden gülüyor :) Bunları yazarken bile ağzım kulaklarımda evlat cok baska bir seymis insan aşık gibi oluyor. Rabbim isteyip tatmayana da tattırsın hayırlısıyla. Gebeyken onu kaybedecegimi düşündüğüm günlerde camdan çocuklarıyla ellerinden tutarak kucagina alarak bebek arabalariyla pusetleriyle tasiyarak hastaneden ayrilanlari gördüğümde hem Allah bağışlasın hickimseye acısını gostermesin diye dua eder hem kalbime hancer saplanır gibi acı cekerdim. Rabbim nasip et kimseye özenerek boynu bükük baktırma derdim. Bir dilek hakkım olsa yine bunu dilerdim. Şükürler olsun.
(3,029 puan) tarafından
Amin amin şükrün dâim olsun :) Yâ kalbin ne kadar hassas ve güzel MaşaAllâh ne güzel duâda bulunmuşsun her gördüğünde;))
(274 puan) tarafından
Amin inşallah canım :*
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ne istiyorsan onu al ama bıze cok guzel l haberler ver inşallah 
(274 puan) tarafından
:) inşallah canım yaklaşıyor artık o günler Allahın izniyle belki 1 ay 40 gün kadar sürer belki 3 haftaya toparlar. Bir oksijeni bir emmesi kaldı. Bazı bebekler bir anda toparlayabiliyor. Hadi dediklerinde hazır olalım istiyorum.
tarafından
Sen çok sabırlı ve cok da güçlü bir annesin o gunlerde gelecek Allahın izniyle
(274 puan) tarafından
Sağ ol canim inşallah :)
0 oy
tarafından
Sen evladimla kavuştum yaz da herşey alınır edilir 
(274 puan) tarafından
Orası öyle canım inşallah sağlıkla ama bir anda hadi anne bebek uyuma çıkıyorsunuz derlerse üstsüz başsız olmaz orda tabi ki. Kıyafet alışverişi yıkaması utulemesi valizini hazirlaması bunlar için zaman istemek istemiyorum 2 3 gün sürer nerden baksan. 1 gün bile bu yüzden ayrı kalsak kötü hissederim. Birkaç arkadas bu durumu yaşadı çünkü. Besigi silinmis carsafi yıkanmış olsun. Biz hastanedeyken evi hazırlayacak kimse de yok. Oglumuz evini hazır düzen içinde bulsun istiyorum.
tarafından
Oyyy inslalah canım benim Allah yavrunun kokusuyla doya doya uyumayı nasip etsin cabuk büyüyorlar zaten sen şimdilik 3 4 tane yenidoğan 3 4 tane atlet kilotlu çorap çıtçıtlı bady ağız mendili falan al yani 0-3 ay bir al önce böyle üç dört üç dört gerisini zaten alırsın zamanla hava soğuyor uyku tulumu alabilirsin rahat olur
(274 puan) tarafından
Aminnn insallah. Tamam canım sag olasın. Evet uyku tulumu da alacağım üstünü örtmek riskliymis besiginde hicbir sey bulunmamalıymıs. Yastik uyku arkadası yorgan battaniye bile önerilmiyor. Uyku tulumuyla uyuması daha guvenliymis. Orda o kadar özenle büyütüldü ki umarım evde de ordan daha özenli buyutebiliriz. Ilk çocukta prematürelik yasamak cok zor gercekten. Acemi anne olmak zaten zorken premature bebek acemi anneligi cok daha zor olacak. Istemeden ona zarar verecek bir hamlede bulunmaktan korkuyorum. Tedirgin oldugum cok konu var. Premature bebek bakımı kitabı okuyacagım. Umarım bilgilendikce korkularim kaygilarim azalir.
tarafından
Canım benim herşeyden önce onun annesi sensin içgüdüsel olarak sen herkesten daha güzel bakarsın hiç korkma tabiki özel durumları için yeterli eğitimi alman önemli oda hiç zor birşey değil
(274 puan) tarafından
İnşallah canım çok teşekkür ederim
0 oy
(7,228 puan) tarafından
Anne Bebek uyum için kıyafet lazım bol bol  bebeğin bezi taşar kusar diye. Bide bez ıslak mendil onlarda bolca.Benim yanımda pek bişey yoktu 4 gün kaldım bebeğimle idare ettim 
(274 puan) tarafından
Ne tür kıyafetler kullanışlı oluyor canım? 4 tane hastane çıkışı 1 tane ayaklı 1 tane de ayaksız tulumu var. 3 tane uzun kollu zıbın aldım. Onların altına 2 ya da 3 alt almayı düşünüyorum. 2 tane çıt çıtlı atlet 12 tane çorap aldık. Başka ne gerekir? Ağız mendili kac tane yeterli olur?
Senin bebegin kac haftalık doğmuştu canım kac gun kuvezde kaldı?
(7,228 puan) tarafından
Benimki 33 haftalık doğdu 9 gün kaldı kuvezde. 4 günde normal odada işte. Orada hastane çıkışı kullandım sadece yanımda o vardı. Ağız mendilide kullanılıyor kusan bi çocuk olursa benim şuan 2 haftalık bebeğim var günlük en 3 4 tane kullanıyoruz kusuyor sürekli. Diğer aldıkların yeterli gibi geldi zaten çıksın hastaneden Allah'ın izniyle çabuk büyüyorlar.
(274 puan) tarafından
Sag ol canım 20 tane alayım ben öyleyse ne olur ne olmaz isimi garantiye alayim. 4 5 gün kalirsak anca yeter. Bir kez kustugunu gördüm ama yeni büyüyor ya kusabilir artik bundan sonra emmeye başlayınca da kusmalari olabilir diye düşünüyorum. Cok yardımcı oldun teşekkürler :*
Bebegin nasıl su an ne kadarlik oldu?Kuvezdeki bebegin degil 2 haftalik olan degil mi? 2. çocuk mu canım?
(7,228 puan) tarafından
Rica ederim canım. Kuvezde olan ilk bebeğimdi şuan 4 buçuk yaşında hiç bir sıkıntı yaşamadık Allah'a hamdolsun. 2 haftalık olanda ikinci çocuğum ☺️
(274 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım sağlıkla büyüdükleri hayırlı uzun ömürleri olsun :)
0 oy
(2,469 puan) tarafından
Kıyafetlerini al canım ama eşya alma hastaneden bı sağ salim çıksın herşey alınır anında
(274 puan) tarafından
Çıktığında bebekle almaya gidemem ki canım mikrop kapar. Babası da tek başına bilemez baska da öyle yardımcı olacak kimsemiz yok burda gurbetteyiz. Mecburen geldiginde yatağı çarşafı yikanmis utulenmis hazır olsun diye.
0 oy
(1,353 puan) tarafından
Komşum 25 haftalık dogum yaptı bebeği 3 bucuk ay sonra eve gönderdiler hastaneden çıkmasına 1 gün kala alışveriş yapmışlardı ama allahım ne mucizeler yaratıyor ona şahit oldum eve getirdiler tek bir avucum kadardı komşumun kızı şuan 5 yaşında maşallah inş o günleri görürsün canım sağsalim kucağına al 
(274 puan) tarafından
Bizim 111 günümüz bitti daha da kalacak canım ama bugünlere şükür. Hiç tecrubesizim ne alacağımı bile bilemiyorum. 1 gün kala çok zor olur. Alıp yıkayıp valize koyayım diyorum. Birkaç arkadaşa aniden anne bebek uyuma gönderiyoruz dediler hazırlıkları olmadığı için bir gün sonra alalım dediler. Öyle bir sey olursa ben bugün de kalsın yarın alayım demek istemiyorum. Kendimi kötü hissederim. Ilk hallerine gore büyüdü maşallah tabi ama yine de normal bir bebekten küçük hala :)
(1,353 puan) tarafından
Benim komşu hep hastanedeydi yanında kendisi çocuk hemşiresi
(274 puan) tarafından
İnşallah bize de sağlıkla büyüdüğü günleri görmek nasip olur.
0 oy
(15,824 puan) tarafından
Rabbime şükürler olsun canım ❤️❤️ Maşallah sübhanallah oglumaaa ❤️ 5li hastane çıkışları oluyorya o tarz şeyler al canım battaniyesini al bez,eldiven ,çorap ,şapka al yedekte ayyyy aklıma gelmedi başka  heyecanlandimmm yaa
(274 puan) tarafından
Çok şükür canım sağ olasın 4 tane hastane çıkışı var yeterli olur mu?  Sapka ve eldiven de onların icinde var diye ayriyeten almadım. Bezi var onu almıştım.
(15,824 puan) tarafından
Alabiliyorsun al 3_4 tane daha canım uyum odasında kalcaz diyorsun yıkayıp kurutmak sıkıntı evde olsan yeter derdimde
(274 puan) tarafından
Aynen canım dogru diyorsun. 3 lü uzun kol zıbın aldım. Onların altına giydirmeye 2 ya da 3 alt almayı düşünüyorum. Hastane çıkışı yerine onlar olur mu? 1 ayakli 1 ayaksız tulumu da var ama hastanede onlar olmaz herhalde degil mi?
(15,824 puan) tarafından
Olur neden olmasın canım yanına bolca al sen kusar terler micar ☺️☺️
(274 puan) tarafından
:) sag ol canım cok tesekkur ederim Zeynep'im ♥︎
0 oy
(2,674 puan) tarafından
Okurken bile gözlerim doldu tüylerim diken diken olduuu. Ona canin ne istiyorsa al ama canım çok fazla alma. Çünkü o kadar çabuk buyuyorlar kiii. Rabbimin mucizesi çınar ege
(274 puan) tarafından
:) Allah razı olsun canım biz de hemsiresiyle duygulandık bugün. Nereden nereye geldi diye. Pamukta fasulye büyütür gibi büyüttük biz onu dedi.
(1,107 puan) tarafından
Çınar Ege nasıl canım benim ❤️
(274 puan) tarafından
Evde oksijenle taburcu etmeyi planliyorlar ama gerek kalmasın oksijen ihtiyacı tamamen bitsin diye uğraşıyoruz canım daha iyi cok şükür. Kuvez ici oksijen aliyor ama tabi her an ekstubeye dönme ihtimali de var. Emerek beslenmeye de baslamadi daha. Alissin diye meme veriyoruz ama karnı tok oldugu icin memeyi emzik gibi kullaniyor. Oksijeni biraz daha duzelirse beslenme saatlerinde onlar beslemez beni çağırırlar emzirmem için. Yaklaşıyor inşallah güzel günler.
(1,107 puan) tarafından
Maşallah supanallah çok sevindim çok az kaldı çıkmasına o zaman adı gibi kök salsın yavrum
(274 puan) tarafından
Gün vermiyorlar ama biz de az kaldı diye düşünüyoruz inşallah canım sağ olasin
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Ben bu postu niye görmedim. İnan 3 gündür n oluyor diye korkarak giriyordum. Günüm anca aydınlandı şükürler olsun  arkadşalar demiş zaten bizede en kısa sürede beşiğinde tulumla resmini görmek nasip olur inşAllah tabii izninizle :)
(274 puan) tarafından
Canımsın yaaaa Sağ olasın çok şükür canım Aminnnn inşallah :) ♥︎
0 oy
(2,242 puan) tarafından
Ayy bu postu açmanı nasip eden Rabbim e şükürler olsun ne güzel bir haber bu böyle 

İnan şuan sevinçten aklıma bisey gelmedi ama sen yinede 4 takım yenidogan al tulum al sabka al ağız mendili al
(274 puan) tarafından
Çok şükür canım sağ olasın ♥︎ post açıldı biraz oldu saydıklarının hepsini aldım tek eksiğimiz Çınar Ege kaldı o da gelirse tamam olacak :)
0 oy
tarafından
Ay ben bu postu niye görmedim oy kuzum canın ne istiyorsa onu renkli renkli canım benim 

Küçük vardır kesin kilosuna göre pek bilgim yok ama banada  et hamileyim 28 doldu 29 oluyoruz biz direk 30 diyelimmmi bekliyorum sağ sağlık doğsun kuzum diye 

Baya ağır geçiyor benimkide 
tarafından
Soalasin canım benim ay çok sevindim güle güle giyinsin pasam.benim masllaa kaç haftalık doğdu çınar egem canım kasılmalar var bulantı ishal kusma ve daha fazlası tükendim zayıflıyorum öyle iki kilo vermisim hamilelikte zorla yiyorum gücüm hiç yok inan ki
Cinsiyeti KİZİM OLCAK ❤️❤️❤️❤️ BİR OĞLUM VARDİ BİRDE NAZLİ KİZİM OLCAK İNSALLAH
(274 puan) tarafından
Aminn canım sağ ol. 23+3 dogdu. Şu an 4 aylık oldu canım. Düzeltilmiş 11 günlük. Yani 40 haftalik dogsaydi dogalı 11 gün olacaktı.
Kasılmalar doguma hazırlık icin oluyormus eltim de 36 haftalık hamile 29 30 haftalarda o da yalancı sancı cekiyorum ter atıyorum diyordu. Ishali kesmek icin haslanmis patates muz ev yogurdunun suyu bunlar ilacsiz etkili yöntemler canım. Kusma icin de doktor prilam dr veriyordu. 16 17 haftaya kadar ben de kusuyordum su bile icemiyordum hicbir sey yiyemiyordum. O ilacı kullanmaya başlayınca şu burgu peynir misket peynir var ya onları yiyebilmeye baslamistim. Domates salatalik. Yağsız yayla çorbası bunlar rahat tuketebildigim seylerdi. Mide eksimesi bogazinda yanma filan oluyorsa naneli seker biraz rahatlatıyor. Yag salca ve sogan kokusundan olabildiğince uzak duruyordum. Salcali yemek yapılacaksa fırına sürüyordum. Benim tecrube ettiklerim bunlar. İnşallah sana da faydası olur.
Allah bağışlasın prensesini ismi belli mi? :)
tarafından
Yok canım bebeğin ismine karar veremedik daha bir isim önerin varmı çift isim seviyoruz
Allah razı olsun bacım emek verip yazmışsın çınar egemde az kaldı kavusacaksiniz
(274 puan) tarafından
Eminim en güzel ismi seçersiniz canım. Ben önceden beri Bilge ismini çok beğeniyordum. Kızımız olursa da soyismimiz çok bulunuyor diye ben de çift isim istemiştim. Bebeğimizin olmasına bir nevi vesile olan doktorumuzun adıda Ece idi. Öncesinde de Defne ve Ece ikizler var youtubeda onları çok seviyordum. Ece ismini beğendiğim için özellikle Ece doktora randevu almıştım bebeğimiz olursa onun ismini koyarız isminin anısı da olur diye. O nedenle yanına Ece ismini düşünmüştüm. Ece Bilge koyacaktık. Çınarın diğer ismi biraz da ona benzediği için Çınar Ege. :)
Defne ismi de güzel. Başka isimler de vardır illa ki güzel olan. Ama kız için pek alternatif yoktu bende akrabamızda olmasa Aymila ismini de düşünebilirdim.
tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim
0 oy
(933 puan) tarafından
Kuzum çok sevindim senin adına, insallah çok sağlıklı bir bebek olur. Muhteşem günleriniz olur oglunla. 
(274 puan) tarafından
Allah razı olsun canım teşekkür ederim inşallah

İlgili sorular

+4 oy
16 cevap 550 göst.
22 Mart 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 361 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (274 puan) tarafından soruldu
+4 oy
23 cevap 725 göst.
23 Ocak 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (274 puan) tarafından soruldu
+83 oy
95 cevap 1,765 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde nrsnr (274 puan) tarafından soruldu

379,069 soru

11,345,865 cevap

34,812 kullanıcı

...