0 oy
1,175 göst.
Diğer kategorisinde (410 puan) tarafından
Benim gibi bu komuya takık olan varmı 

23 Cevaplar

0 oy
(3,007 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İsraile yaptırım uygulamak varken neden askerimiz orda savassin önce can kaybı yerine yaptırım uygulanır.Mesela basit bir örnek İsrail ürünlerini vatandaşın insafına bırakıp toplumun ayrismasinin önüne direk geçmek istiyorsan ve kesinlikle bir hamle yapmak istiyorsan toplatırsin piyasadan iade edersin alacak ödemeleri dahil yasal çevrelerde borçlu bile olsan sözleşmeler gereği askıya alir ödemeleri bekletirsin Uçuşları iptal edersin Israil elciligini suresiz kapatirsin vs Once bürokrasi işler Hanımlar bu savaşı siyasi propaganda olarak kullanıp İsrail seni kınıyoruz yas ilan ediyoruz Muslumanlar ölüyor demekle malesef etkili birsey adim atmis olmazsınız her an savasa girebiliriz demekle oraya asker gondermekle olmuyor o işler zaten en ucuz sey insan hayatı diye boşuna demiyoruz.


Ama tüm dünya ülkelerinin Müslüman olsun olmasın bu katliama sessiz kalmaması gerektigini yaptırım uygulamak için ne beklediklerini anlasamda bir insan olarak kabul edemiyorum Başta benim ülkem vatanım doğduğum büyüdüğüm canim ülkem Atamın emaneti ne zaman harekete geçecek ne zaman dişe dokunur bir hamle yapacak yaptırımlar için ne bekliyor demekten kendimi alamıyorum.
-Reklam-
+13 oy
(396 puan) tarafından
Bak balım hepimiz bunu her yerde gorup yeterince korkuyoruz ve kimimiz hamile kimimiz hala emziroyo buraya kafa dagitmak icin o korkuyu bi nebze atabilmek için giriyoruz o cocuklari bebekleri gordukce yemin ederim kendi oglumu o halde gormus gibi oluyorum lutfen birdan bu tarz paylasimlar yapmayın 
(5,602 puan) tarafından
Haklısın o konuda Allah yardımcın olsun inşallah
(1,045 puan) tarafından
Benim rüyamda da Türkiye ye geliyorlar bomba atıyorlar falan khaelesi bu iş nüfus ile olacağını mi sanıyorsun o zamn şuan niye korkmuyorlar Müslümanlardan cokuz ama boşuz
(346 puan) tarafından
Allah'ım hepimizin sonunu hayırlı eylesin
tarafından
Seymenn İsrail kutu gibi bir yer . Sizce gücümüz yetmediğinden dolayı mı  savaş açmıyoruz İsraile? İsrail yok olduğu durumda ABD'de bizi yok eder anlatmak istediğim bu . Savaş çıkarsa dünyalar arası çıkar  . Ayrıca ülke bitik durumda diyorsunuz ama ülke bitik durumda değil sadece zenginler iyice zengin oldu fakirler iyice fakirleşti olay bu . Afrikaya dönmeye başladık yavaş yavaş :))
tarafından
Kızlar bu arada bu kadar korkmayın o kadar kolay değil ülkemizi çok hafife alıyorsunuz
+7 oy
(2,244 puan) tarafından
Savaş olmasın istiyoruz hepimiz kendimizce çok haklı sebeplerimizde var fakat konu İslamin kalesi ilk kıblemiz Mescidi Aksa  ve Müslüman kardeşlerimiz olunca sessiz kalmakta insanlığa Müslüman'a yakışmaz 
(12,960 puan) tarafından
Mesela bu aslında anlamak zor..
tarafından
Anlamak zor değil anlamak istemiyorlar çünkü işlerine gelmiyor
(6,165 puan) tarafından
Mescidi aksanın çoğu Müslüman için çok bir önemi yok ne yazık ki Arapların meselesi olarak görüyolar sadece
+4 oy
(1,737 puan) tarafından
Girerse yazık olur . Mehmetçik bizim abimiz kardeşimiz. Zamanında bize ihanet etmiş Bir millet için böyle bir riske girilmemeli. Fakat gidişat gidileceğini gösteriyor. 
(410 puan) tarafından
Bize destek cıkanda olmaz
(1,737 puan) tarafından
Tabiki olmaz. Bizim yapmamiz gereken kendi soydasimiz olan kan kardeşlerimize destek olmaktı birlik olmaktı. Doğu Türkistan soykırımı son 20 yıldır devam ediyor .
+3 oy
(3,651 puan) tarafından

Off off çok şey yazarım da cahil cüreba ile gece gece hiç uğraşamam. Mescidi aksa demişler, iyi, ayasoyfa niye cami oldu o zaman yunan saldırsın bize adamların kilisesini cami yaptık. İzmir efes Hristiyanların haç yeri ee gelip saldırsınlar.

Yahu  kabenin etrafına bir bakın o otellere de kim kalıyor paralı insanlar. Araplar kabenin etrafını parayla satıp ceplerini dolduruyor. 
1. Dünya savaşında güney Filistin cephesinde askerimizi sırtından vurmuşlar. Mescidi aksa yokmuymuş o zaman. Müslüman Müslümanın yanında olsaymış ingilizlerin değil.
Türkiye öyle ha deyip savaşa giremez NATO üyesi ve yemez. Ancak yardım eder gizli gizli.
Yahu İsrail ürünlerini ülkeye sokmasınlar da göreyim ben o zaman hah işte o zaman protesto etmiş oluruz.
(4,631 puan) tarafından
İste anlayamazsın bunu tek düşüncem filistin bizim meselemiz değil kaç yildir savaş durumu var basbakani niye önlem almamış hazirlanmamis şimdi biz mi kurtarcaz varsayalim ki gitti filistini aldı turkiyrnin sınırlarına mi katilacak hayir
(3,651 puan) tarafından
Susuyorum ama susamıyorum da :))
(1,559 puan) tarafından
Bir altta siyaset yasak yazmicam dedim ama yazcak olsam bunlari yazardim :)
Turkiye hala İsrail ile ticari bagini devam ettiriyor. Manavgat suyunu dahi kesmedi. Ticarete devam ama milletin gazini almaya boş beleş miting duzenleniyor. Benim kör ve sagir halkim da kosa kosa gidiyor.
Tebrikler gittiniz ne oldu savas mi bitti?
Bu isler oyle kolay degil. Bir kere Turkiye Nato ulkesi kafasina gore  savasa girip cikamaz.
İkincisi bundan zararli yine Turkiye cikar.
Ucuncusu, dun Cumhuriyet bayramiydi, biraz idrak, biz 2.dunya savasindan tereyagindan kil ceker gibi nasil siyrildik? Dogru siyasi hamleler ile. Simdi gibip benim toprak butunlugumu tehlikeye dusurecek birseyin icine neden gireyim? Once kendi vatanin.
Benim de canim aciyor olen cocuklara. Gozumde yas kalmadi. Ben de bu zulum bitsin istiyorum. Savas dursun istiyorum. Ama bunu yapacak mehmetcik degil. Mehmetcigin asli gorevi benim toprak butunlugumu korumak. Bu savasin ne amacla ciktigini biliyoruz, is donecek dolasacak ulkeme oyle boyle sicrayacak. Bu kadar tehlikeli bir ortamda mehmetcik bu ulkeyi korumak gozetmek zorunda.
Bos beles siyaset yapiyorlar burda
(3,651 puan) tarafından
Dolup dolup taşıyorum ama susmaya çalışıyorum. Birine hz musaya vadedilen topraklar neresi dedim diye İsraili savunuyor oldum. Filistinin bayrağındaki kırmızı üçgenin anlamı neymiş gidip öğrensinler. Arap dünyası derin uykuda. İkiz kuleler vurulduğunda tek Yahudi ölmemiş. Mavi Marmarada neler oldu sesimiz dahi çıkmadı. İsrail öyle hafife alınacak bir devlet değil Yahudi lobisi korkunç kuvvetli. Hamas terör örgütü değildir dedik diye şu an ülkeler vize vermiyor, ticareti askıya aldılar.  Masumlar ölünce acı çekince insanın içi titremiyorsa o insan canidir.  O Masumlar için akıllı hamleler yapılmalı ki daha başka Masumlar ölmesin.
(1,559 puan) tarafından
İste butun bunlari anlatmak bazi kesime zor.
Hatta imkansiz.
Toplumun yarisi dar acidan bakiyor olaya.
Cok da cahille muhakasaya girmeye gerek yok bosuna sinirin ziplar.
+2 oy
(2,461 puan) tarafından
Niye olsun savaş bizim ülke de mi Allah korusun yaa

Hedef zaten Türkiye evet bunu biliyoruz ama bu demek değil su an turkiye savaşa girecek
(410 puan) tarafından
Her an hersey olabilir ya bunu liderler de söylüyor kuzey kore baskanı 3.dnya savası heran olabilir dedi mesela zaten panik atak hastasıyım 2 küçük bebegim var. Uyuyamıyorum sizlerde benim gibimisinz
+2 oy
(1,559 puan) tarafından

Siyaset konusmak yasakmis yazacaklarimi yazamiyorum su an :ninja:

(48,629 puan) tarafından
ben anladim ☺️
(1,577 puan) tarafından
Zaten konuşmadan almışsın uyarıyı :D
(48,629 puan) tarafından
uyari veren neyin kafasinda acaba ☺️
(1,559 puan) tarafından
Kaldirmis uyariyi arkadasimiz :) artik derdi her neydiyse :)
+2 oy
(27,351 puan) tarafından

Sessiz kaldığımız büyük bir hata büyük yanlış müslüman kardeşe yardım edilmeyecekse ne diye müslümanız ne diye savunuyoruz mescidi aksa için can vermek gerekiyorsa veririz kim savaştan korkuyor ? Ben müslüman olarak korkmuyorum keşke elimizden gelse her türlü yardım etsek.

Şimdi gidilmek olsa giderdim hiç baglamaz çocukların haykırışlarini izleyip duralım biz.
 Biz o halde olsak yakın dost ülke milleti yardım etmede insanın içi acımaz mi ??? Empati güzeldir müslüman olanın. Vicdani sızlar 
Savaş ise savaş ne yapmak gerekiyorsa yeterki artık birsey yapılsın....
(4,631 puan) tarafından
Canim esin abin baban asker mi oradaki kişileri koruyacak diye turkiyede kileri korusalar
(27,351 puan) tarafından
Ya oradakiler can degilmi bacım ora korunmayinca müslüman ülkeler bu şekil yok olacak işte
(4,631 puan) tarafından
Turkiye mi koruyacak müslümanları sanki girince ora hadi turk askerleri geldi geri cekilelimmi diyecek realist olun biraz cansa dogu turkistanda candi ama bu kadar konuşulmadi yada deprem zamanı apartmanlar yikilinca oradaki canlar için miting düzenlenemedi veya 3yıl önce 30dan fazla asker şehit olunca hiç kimse bişey yapmadı biz Tc vatandasiz ilk önce bizim canimiz on planda olmali
(1,214 puan) tarafından
Uygur Türkleri zulme ugrarken nerdeydiniz? Doğu Türkistanda katliam yapilirken nerdeydiniz? Nerde bi arap var hep orda bi aglamalar. Filistin dediğiniz ülke daha kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetini tanımamış bi ülke. Ve Azerbaycanda Karabağ savaşında ermenilere destek vermis bi ülke. Hakli olarak azeri Türk kardeşlerimiz de İsraili destekledi. Bu kadar kör olmayin. Madem öyle haritayi aç sınırlar açık git savaş ya da ailendeki tüm erkekleri yolla savaşsın filistin için.
(27,351 puan) tarafından
Tamam siz bu kafada devam edin bacım okey saygı durun geçin  cokmu yorum yapmak istiyorsunuz posta yorum yapın valla size laf yetistiremem
+1 oy
(1,214 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Olmaz oyle bi sey çünkü biz nato uyesizyiz. Kafamiza gore savasa giremeyiz nato ihlallerine aykırı. 
(1,737 puan) tarafından
Savaşa diye girmezler zaten. Yardıma giriyoruz derler Suriye'de girildi. Sadece havalimani yönetimi Türklere kaldı. Başka bi avantaj olmadı.
(1,214 puan) tarafından
Suriye'ye abd ve rusyanin izniyle belli bi yere kadar girildi bi adım öteye git bakalim noluyo :D
Yani siyasi tarih okumadiysaniz kafaniza göre yorum yapmayin isterseniz.
+1 oy
(8,900 puan) tarafından
Evet savaş çıksın siyasilerin hepsi birbirini vursun sivillere dokunulmasin ülkece rahat Bi nefes alırız 
(5,602 puan) tarafından
Olan yine sivillere olur maalesef
(8,900 puan) tarafından
Sivillere dokunulmamasi şartıyla tabi savaşlar siviller değil siyasiler yüzünden çıkıyor onlar vurulsun siviller savaş kararı almıyor siyasiler alıyor bedelini onlar ödesin
+1 oy
(3,534 puan) tarafından
Bizi savaşa sokarlarsa kendileri zararlı çıkar dedeleri nineleri ecdadları çok iyi bilir ....
0 oy
tarafından
Eşime e devletten anı savaş çağrısı için belge gelmiş :( 
tarafından
Amin aminn inşallah bol bol dua edelim dua suanlik bizim kalkanimiz
(574 puan) tarafından
Benim eşimede cıkmış
(2,091 puan) tarafından
Aaaa neden acaba
tarafından
Çoğu kişiye çıkmış malesef şimdi savaş çıksa yada büyük bi olay olsa belge çıkan kişiler gidicek askere
(2,091 puan) tarafından
Ne kadar kötü bişey inşallah olmaz
0 oy
tarafından
Biz zaten girmek istemiyoruz ama onların bize saldırma gibi planları var bu yüzden tedbirli olmak zorundayız gazze küçük bir yer oraya gönderilen savas gemileri tanklar vs hedefin daha büyük olduğunu gösteriyor ve ülke olarak buna taviz vermemeye çalışıyoruz gelecekleri varsa görecekleride  vardır ancak tek sorunumuz elimizde bombamız yok 
0 oy
tarafından
Eşim asker kağıt imzalamış, eşime seferberlik emri gelmiş gibi şeyler yazmışlar ama benim eşim de asker öyle bir şey yok diyor.
(410 puan) tarafından
Peki eşinz ne düşünüyor ihtimal yüksek mi
tarafından
Benimde aklima takildi eger boyle birsey varsa bile esim bana soylemez korkarim diye
0 oy
(2,769 puan) tarafından
Türkiye’nin şuan savaşa dahil olması için hiçbir sebep görmüyorum. Ama herşey dibimizde yaşanıyor ve Türkiye her an bize de saldırılabilme ihtimaline karşı tüm hazırlıklarını yapmalı. Sınırlarını güçlendirmeli. 
0 oy
(1,011 puan) tarafından
Ah canım bizim girmemiz şuan için imkansız zaten neden natoya üyeyiz BMde var eğer zor koşulda olsa bile türkiyeye herhangi bir saldırı olursa üyeler yardım etmek zorundalar ki onun da maddeleri var kolay kolay Türkiye giremez zaten ki şahsen ben istemiyorum benim eşim asker neden 1 yaşindaki kızımı beni ardında bırakıp  gitsin neden askerlerimiz şehit olsun ki şuda var ne Filistin ne de İsrail askerleri askerimizi seviyor mu gitseler dahi onlara yardımda da bulunsalar işlerini halettiği gibi bizim askerlerimizi öldürürler sevmiyorlar çünkü bi nevi mutlu olur her iki taraf ve ben asla eşimi göndermem gerekirse işinden olsun sonuçta o çalışırken ülkesine hizmet etmek için çalışıyor bize saldırı olursa zaten görevi ama başka ülkede işi yok mesele zor ama mesele bizim içinde zor ve Filistin'i bu hale getiren zaten başkanıdır istese rehineleri verse ve adamın bir sürü şeyleri var onca millet öldüyse onun yüzünden o başlattı bu savaşı istese durdurur ama o da istemiyor onunda amacı çok başka olan masum sivillere oluyor bizde giremeyiz de girsek dahi bizimde kaybedeceğimiz çok şey olur. 
0 oy
(4,631 puan) tarafından
Girerse saçma olur sinir hattinda bile degil direk israile gel savaş güneydoğu digu sinirlarima bomba at der bence girmez 
(4,631 puan) tarafından
Hem bu Turkiyenin meselesi değil
tarafından
Biz girmeyiz zaten ama onlar saldirirsa mecbur girecez
(4,631 puan) tarafından
İsrail su dönemde tr saldirmaz
0 oy
(12,943 puan) tarafından
Allah korusun 
0 oy
(15,153 puan) tarafından
İnan ki bu savaş olursa filistini korumak kurtarmak için olmaz. Herkes boy göstermeye birbirine höt demeye çalışıyor. Savaş olursa çok daha fazla masum insan ölecek. Kesinlikle dışarda kalmaliyiz. Bence Türkiye'nin olaya dahil olması yıllardır ağzı sulanan itilaf devletlerini başımıza üşüştürecek. Olay çok daha büyüyecek. Sevr anlaşmasında basaramadiklarini bu sefer basarabilirler. Asıl hedeflerden biri biz olduğumuz için böyle bi maceraya atilmamaliyiz. 
0 oy
(7,374 puan) tarafından
benim canım önemli diğil oğlum ona bişey olmasın olursa zaten ölmüşüm demektir 
(410 puan) tarafından
Bende cocuk arım diyorm bir arkadas filistinlerin cocukları cocul deilmi can deilmi yardırmıs tabiki can bizde üzülüyoruz ama korkum var cocukları mı düşünüyorm
(7,374 puan) tarafından
aynen gördüm ölem bebekleri icim yandı düşündüm ben bunu yaşasam nolur diye gercekten yaşayan bi ölü oluruö

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 599 göst.
28 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (410 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 857 göst.
24 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 460 göst.
17 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Biricik yavrusum (1,438 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.

379,173 soru

11,350,028 cevap

34,817 kullanıcı

...