+1 oy
1,080 göst.
Diğer kategorisinde (277 puan) tarafından
Geçen hafta bugün karnı şişmişti. Ertesi gün gittiğimde onu gördüğümde o kadar kötü oldum ki. Nefes alışı çok derin ve sesli bir şekildeydi koah hastaları gibi. Son nefeslerini veriyor sandım. Oksijeni düştü hemsireler annesi seni alalim dediler. Çıkmak istemedim kenarda bekledim. Entubasyon tüpünü temizlediler ve tekrar yanına gectim. Yine de oksijenini düşürüyordu. 

Doktoru gelip konustugumda nefes alirken gelen sesin sebebini sorduğumda entübe etmek istemedikleri icin hortumunu degistirmediklerini aralardan kacak yaptigi icin makineden böyle bir ses geldigini tüpünün tıkandığını ben çıktığımda ekstübe etmeyi deneyeceklerini söylediler. Makineden geliyor deseler de o her nefesini içine cektiginde geliyordu. Doktor kötü bir sey söylemiyor olmasına ragmen benim gördüğüm o kadar korkunc geliyordu ki resmen inanmadım durumu kötü diye mahvoldum. Insallah ekstube olmasi icin bir firsattir ekstube olur ve bir daha entubeye dönmez diye dualar ettim.

Eve geldikten birkac saat sonra arayıp sordum ekstübe ettiklerini söylediler. Bugün hala ekstubeydi cok şükür. Entubeye dönme ihtimali hala var. Bir iki dakika oksijeni yüksekse sonraki 1 2 dakika muhakkak düşüyor. 

1 hafta içinde iki kez daha kucağıma verdiler çok şükür. Bugun hem esimin hem benim görüş günümüzdü. Önce babaları alıyorlar babalar çıktıktan sonra anneler giriyor. Bugün babasının kucağına da verdiler. Babasının kucaginda oldugu süre boyunca makine ihtiyaci azalmis ben girdigimde yeniden ihtiyaci artmıştı.

Dün göz kontrolünden sonra göz doktoru bizimle görüşmek istemiş. Çok erken dogan prematürelerde rop denilen tedavi edilmezse korluge neden olan bir rahatsizlik oldugunu henüz mudahale gerektirecek boyutta olmadığını ancak hızlı gelişen saldirgan bir türüne benzedigini bu yüzden yakın takibe alındığını persembe tekrar görüp eger durum kötüleşmişse iğne tedavisi uygulanacagi bilgisini verdi. Yani yarın göz kontrolü var. Kötüleşmişse tedavi olacak degisme yoksa birkac gün sonra tekrar kontrol edilecek. Tedavinin de birtakim riskleri varmış. Karar verilmedigi icin riskler hakkında pek bilgi vermedi. 23 haftalik dogdugu icin göz tedavisine bugun olmazsa yarin yarin olmazsa haftaya eninde sonunda öyle ya da böyle ihtiyac duyulacak. Temennim o ki inşallah saldırgan türü değildir kalıcı bir sorun olusmaz tedavi gercekten işe yarar ve insallah onun icin de bizim icin de her sey cok güzel olur. Gülüşü ömre bedel yaratana kurban oldugumun. Her seyin yolunda gittigi ve bir gun taburcu oldugumuz turp gibi oldugumuz haberini verebildiğim günleri görmeyi öyle çok istiyorum ki. Hayallerimiz gercek olur inşallah.

30 Cevaplar

0 oy
(306 puan) tarafından
Ah canım benim rabbim sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkmayı size nasip etsin üzüldüm ama sen üzme kendini kuzum neden erken doğum oldu bir de şu an ne kadarlık yavrun 
(277 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun inşallah. Rahim ağzı yetmezliginden dolayı 19+6 da açılmam oldu bebegin kesesi vajinaya inmişti acil serklaj atıldı 20+2de suyum geldi 23+3 te de doğum yaptım canım. Şu an kuvezdeki 76. Günü 34+2 oldu.
(306 puan) tarafından
Oyy maşallah sübhanallah az kalmış annesi Allahım izniyle Sağ sağlim alacaksın kuzunu kaç kilo şimdi
-Reklam-
0 oy
(5,090 puan) tarafından
Evladın nerdeyse hepimizin evladı oldu. Rabbim sağ salim evine kavuşmasını nasip etsin inşallah ♥️
(277 puan) tarafından
Amin canım inşallah Allah razı olsun ♥︎
0 oy
tarafından
Allahin izniyle daha da iyi olacak annesi çok güçlü minik mucizen bunu unutma hep aklımda ve duamda ve ben inanıyorum ki en kısa zamanda sağlıkla kucağına alıp evinize gideceksiniz canım ♥️
(277 puan) tarafından
İnşallah canım Allah razı olsun ♥︎
0 oy
(1,143 puan) tarafından

Yavru kuşum benim <3 prematureler sandığımızdan daha güçlü annesi belki inanmakta güçlük çekersin ama sende göreceksin şaşıracaksın nasıl küvözden çıktı eve geldi büyüdü yürüdü güldü derken nasıl geçtiğini bile anlamayacaksın zamanın.Yakındır çok yakın Allahım yar ve yardımcınız olsun.Rabbim bütün prematüre annelerine de güç versin <3 Biz çok özeliz hepbirlikte iyileşeceğiz canım benim.

(277 puan) tarafından
Her gün şaşırıyorum şükrediyorum duygulaniyorum canım. Aminnn inşallah ♥︎ tum hastalara tüm bebeklere tüm prematurelere şifa inşallah
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Bugun kaçıncı kez Çınar Ege için uygulamaya girdim aratma bile arattım. Hissettim demek ki. Rabbim ben kulumun zannı üzerineyim buyuruyor. Burda bu kadar teyzesi eve çıkacak diye düşünüyorsa millet artık evrene mesaj diyor ama konuşsunlar Rabbim bence bizim zannımızı boş bırakmıyacak. Ve biz sana hastane faslı bitip ev faslında da yardım edecez inşAllah. Sen kendini hazırla annesi. Bi sürü çok  bilmiş teyzeler sana akıl vermek için sırada :))
(277 puan) tarafından
Ayyy canım canım canım inşallah :* bu ilginiz bu sevginiz  sizden bana benden de Çınar'a büyük bir güç kaynağı olarak geciyor. Bilmiş teyzelerini severiz biz ♥︎ inşallah hayırlısıyla o günlere ulaşalım
(1,276 puan) tarafından
İnşAllah cnm en kısa sürede en sıkıntısız bir şekilde ❤️
0 oy
(3,145 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Tüylerim diken diken olarak her postunu okuyorum yorum yapamıyorum lâkin belki okuyan olur ve günahsız ağızdan amin deme lutfunda bulunan olur diye yazıyorum ; 

Rabbim şu mübarek rebiulevvel ayında doğan Nebi sallallâhu aleyhi ve sellem efendimizin hürmetine İnşaAllâh Çınar Ege efendiye şifa versin bir an evvel dileklerimizi gerçekleştirsin.


image


(277 puan) tarafından
Allah razı olsun canım ağzına eline emeğine sağlık amin inşallah ♥︎
(3,145 puan) tarafından
Cânım Çınar Ege için bir ekran resmi ekledim bu yorumun üstün bakar mısın?
(277 puan) tarafından
Ahhh canım bildirimin gelmedi ya da ben görmedim mesajini görünce buldum Allah razı olsun siz ne güzel insanlarsınız Rabbim de sizin gönlünüze gore versin. Iyilerle karşılaştırsın hep işiniz gücünüz rast gelsin evlatlarinizdan ömür boyu hayır görün sağlıkla mutlulukla yaşayın inşallah. Cok mutlu oldum cok.
(3,145 puan) tarafından
Ne kadar güzel duâ etmişsin rabbim siz den de râzi olsun bi an evvel şifa bulsun bebeğin İnşaAllâh.
0 oy
(2,704 puan) tarafından

Ah çınar egemmm rabbim bize hep guzel haberlerini almayi nasip etsin<3

(277 puan) tarafından
Aminnnn ♥︎♥︎♥︎
0 oy
(2,495 puan) tarafından
Cinar Ege saglicakla yuvasina donmeyi naisp etsin Rabbbim sadaka ver canim  Cinar ege nin niyetine dualarimiz Cinar Ege yle
(277 puan) tarafından
Amin canım gücümüz yettigince yapıyoruz bir seyler Allah razı olsun
(2,495 puan) tarafından
Allah kabul etsin Rabbim Cinar ege nin iyi gunlerini gostersin cnm oglusumun adasi minik Cinar adinin hakkini vrrecek minik adam annesi merak etme
(277 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(2,803 puan) tarafından
Kardesimin bebegi 1 eylık olduğunda hafif atesi var diye goturduler kalbinde sorun cikti cigerlerde enfeksiyon cikti tam 4  ay yoğun bakımda kaldı entübe edildi 1 ay sadece uyutuldu herseye hazirlikli olun denildi kalbi durdu bir kere beyninde bedeninde hasar kalabilir denildi fizik tedavi gordu minicik bedeniyle kardesim lohusa psikolojisi bozuldu 4  ay hastaneden ayrılmadı yoğun bakımda ama eğer nasibi varsa alacak nefesi varsa bu dünya da Rabbim bağışlıyor.

Şuan 9 aylık rutin kontroller dışında çok iyi prensesimiz demem o ki Rabbime sığın izniyle sende kucağına alıp eve dönersin inşaAllah çok gecmis olsun.
(277 puan) tarafından
Maşallah canım Allah bağışlasın ömrü uzun bahtı açık olsun inşallah. Rabbimin gücü her seye yeter.
0 oy
(625 puan) tarafından

Nasıl Çınar ege <3

(277 puan) tarafından
Yeni post açtım teyzesi ♥︎ :*

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 830 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde nrsnr (277 puan) tarafından soruldu
+3 oy
16 cevap 573 göst.
22 Mart 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (277 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 369 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (277 puan) tarafından soruldu
+4 oy
23 cevap 730 göst.
23 Ocak 2024 Diğer kategorisinde nrsnr (277 puan) tarafından soruldu

381,733 soru

11,428,109 cevap

34,988 kullanıcı

...