0 oy
918 göst.
Aile kategorisinde (802 puan) tarafından
Şimdi kızlar eşim çok cimri para için çok kalbimi kırıyor kendi işi ama para görmüyoruz günlük asla para vermez ekmek parası bile bırakmaz ne kuaför ne gezme ne kıyafet hüçbirşeyw para vermez inanın kuaföre bile neman gittim hatırlamıyorum bi para istesem ben sana pazar parası verdim ya diyor haftalık 500 pazar parası veriyor o parayala herşeyi almamı istiyor çocuğun bezi bitiyor pazar parası nerde kuru eşya diyorum pazar parası verdim ya diyor artık kafayı yiyecem afedersiniz ama evde hiçbiryer yok dolap boş tursil yok dün dedim hani para ver markete gidiyim eksikler var bana bağırdı sen pazar parasını ne yapıyorsun tartıştık kavga ettik vallahi artık ne yapıcam bilmiyorum boşanmak istiyorum ama çocuklar küçük babam bana gelirsen gel ama çocuksuları getirme diyor sizce ben çoklu abartıyorum kışlar bana bir fikir verin

35 Cevaplar

0 oy
(441 puan) tarafından
Eğer eşin böyle biri ise kendi paranı kazanıp kendi ayaklarının üstünde durmalısın. Sen kendi paranı kazanmadıkça eşin aynı şekilde devam edecek. Bizde para bendedir ben kontrol ederim her şeyi. Herhalde eşim anlattığın gibi biri olsa verdiği o 500 tl yi ağzına sokardım. Para olmayıp vermemesi başka bir şey ama varken yokluk çektirmesi başka bir şey. Yada eve alınan çocuğa alınan şeylerin ardına düşmesi kesinlikle tahammülüm olmazdı.
-Reklam-
0 oy
(733 puan) tarafından
Haftalik 500 az değil aslında keşke benimkide bıraksa pazar için 200 verir markete de beraber gideriz haftalık 500 verse kenara para bile koyarım:)
0 oy
(2,542 puan) tarafından
500 lira parami bu devirde
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Eşine de ki böyle yapmaya devam edersen bir ise girip çalışcam evlere temizlik olur vs. Diye söyle. 

Umursamazsa da hakikaten canım gündelik temizlik işi yahut başka iş bulursan git çalış. Çünkü huylu huyundan vazgeçmez. Üzüldüm senin adına Allah yardımcın olsun 
0 oy
(10,445 puan) tarafından
Fikir çalışacaksın. Bu kadar. Kimseye muhtaç olmamanız gerek demek ki geç de olsa bunu öğrenmiş oldunuz. Evlilik güzel iş ok. Ama kendi ayakları üzerinde durup sonra yapılan evlilik daha güzel. Haldir huldur evlenip üç kuruşluk adamların eline bakıyorsunuz. Önce kendiniz. İlk Yardım kuralıdır bu. Önce insan kendini güvene alır.
0 oy
(48,735 puan) tarafından
ver pazar parasini pazarı da o yapsın görsün yetmedigini
0 oy
(470 puan) tarafından
Sende alma pazar parasi marketlere gittiğinde onunla orda al o zaman diyemez 
0 oy
(3,134 puan) tarafından
Senin yorumlarını çoğunu okudum ilkten diyecektim ki kocan çıksın pazar market fiyatlarını görsün yetmeyeceğini anlar lâkin çıkmaz pazara diyorsun. Senin tek yapacağın bu şartlarda evde el işi vs yapıp kenara azar azar para koyman bunu da eşinden habersiz yap.  Normalde eşden habersiz bir şey yapılmasını asla tasvib etmem ama senin durumun çok farklı. 500 liraya gelince de azar azar al. Her şeyin en uygununa kaç hijyen malzemesi için de tursil al 8-10kilo o bi sene gider. Yumuşatıcı mumuşaticı hiç öyle şeylere bulaşma. Çamaşır suyu da 4-5litrelik al yani bu ikisi hijyen için yeterli oda zaten sadece tuvalet ve banyo temizliği için iki sene gider. Sabun şampuan vs için ise yine en uygununu al. Yemek yaparken de iki çeşit yap çorba pilav , çorba yemek , çorba salata. Yani çok çeşide girme. Bakliyat zaten bi paketten üç kere yemek çıkarırsın. Mercimeğin nohutun fasulyen. Meyve de sadece bı çeşit al meselâ bizim burda Deniz market var cuma günleri fiyatlar yarı yarıya düşüyor pazardan bile daha uygun. Yağ için de sadece yemeklere kullan kek börek sadece ayda bir yap. Bı iznillâh yeter ve her işe besmele ile başla bereketli olur. Her akşam vakiâ oku. Ama dediğim gibi senin tek yapacağın şey evde el işi vs yapıp satmak. Dersen ki oda elimden gelmiyor çok çok kızarım.
Eve temizliğe bile gitsen ruhu duymaz çünkü pazar bile işte diyorsun.
0 oy
(815 puan) tarafından
Eşimde cmri gercekten bnde üzülüyorum cocugum buyuse de bı işte calıssam dyorum ama bn bsy lazım olsa drek gdıp alırım onun kartıyla ona sormadan alırım o dedgnnde de mecbr alcaz o zmn evlenmeseydın diyorum cocugun bezi maması btse Allah var hemen alır bekletmez ble 
0 oy
(6,364 puan) tarafından
Kiz liste yap at gidip kendi alsin baksin bakalim 500 yetiyo mu
0 oy
(330 puan) tarafından
Haftalik verdogi 500 tleyi alma de sen artik kendin alisveris yap. Liste yapicam eksikleri sen al de o alsin
0 oy
(487 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım cimri insan düzelmez. Çok zor 
0 oy
(78 puan) tarafından
Normalde alışverişi çok severim ama başından beri bilerek sebze meyve erzak yani ev alışverişi hiç yapmadm çok acil değilse hep liste verdm kendi aldı. Sebze al diyor ben anlamam diyorum. Bence pazar parası istemiyorum ama alışverişi de bundan sonra sen yap de. Hatta verdi mi  özellikle alma. 500 e ne geliyor ki . Görsün bakalım pazar parasıyla ne geldiğini . 
0 oy
(8,990 puan) tarafından
Liste yap eline ver kendisi alsın herşeyi. 500 lira herşeye yetiyo mu acaba 
0 oy
(424 puan) tarafından
Bunun ekmeğin kaç TL olduğundan haberi yok heralde mezarının başına ATM yaptirsin bari 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 596 göst.
20 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Nagiiiss (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 282 göst.
24 Ekim 2022 Aile kategorisinde Minikmucize (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 351 göst.
23 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Simsek21 (1,369 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 513 göst.
29 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,302 soru

11,414,671 cevap

34,962 kullanıcı

...