0 oy
1,253 göst.
Diğer kategorisinde (2,311 puan) tarafından
Günah mı ya bazen eşim geceleri falan istyr gecen istedi kızımda 2 de uyudu zaten cok uykum var dı istemedim bende baya kızdı dedi melekler sabaha kadar lanet okurmuş o kadına cok kafama takıldı sormak istedim 

21 Cevaplar

+24 oy
(13,405 puan) tarafından
Umarım o melekler anne çocukla cebelleşirken k.çını devirip yatan telefondan başını kaldırmayan babalara da lanet okuyordur 
(13,405 puan) tarafından
Alaya aldığım yok her şeye duyar kasmayın şahsi fikrinizi de kendinize saklayın
(13,405 puan) tarafından
Aynı yere bir yorum yazmışsın kimse sana muhalefet etmemiş durup bir daha  yorum yazmışın bu özgürlük değil
tarafından
Kime dıyon acaba
(13,405 puan) tarafından
Arada ayetle dalga geçmeyin yazan biri vardı silmiş yorumu
(5,184 puan) tarafından
Evet benim yprumdu sildim uzatmamak için iyi günler
-Reklam-
+7 oy
(3,525 puan) tarafından

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:


“Bir erkek karısını yatağına çağırır da karısı gelmez ve erkek ona dargın olarak gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lânet ederler.” (Buhârî, Bed’u’l-halk 7; Müslim, Nikâh 122. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Nikâh 40)


Buhârî ile Müslim’in bir başka rivayeti şöyledir:


“Kadın geceyi kocasının yatağını terk ederek geçirirse, melekler sabaha kadar ona lânet ederler.” (Buhârî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120)


Bir başka rivayete göre de Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:


“Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, bir erkek karısını yatağa çağırır da kadın gelmezse, kocası ondan memnun olana kadar Kâinâtın Sahibi o kadına lânet eder.” (Müslim, Nikâh 121)


Yeterince açıklayıcı 

tarafından
Bu toplum yaşadığını din sandığı müddetçe bir adım öteye de gidemez. Bu toplumun yaşadığı ancak kültür islamıdır. Bizim için aslolan ise Vahiy İslamıdır. Akıl, fıtrat ve misak delilleri ve beraberinde kitap ve peygamber delili de mevcut. Bu beş delil ile muhatap alınmışken hakikati araştırmadığımız zaman bundan sorumlu olan biziz. Hüccet vardır. Ancak araştıran çok azdır.
(5,184 puan) tarafından
Evet dini sadece ayetten ibaret sanıyorlar hadis yok tefsir yok dümdüz ...
(683 puan) tarafından
Sana arti olsa 10 tane verirdim
(3,525 puan) tarafından
Teşekkürler meyrammm ❤❤
(683 puan) tarafından
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
+1 oy
(1,554 puan) tarafından
İslamin kadini buraya konumlandirmasina inanmak istemiyorum acikcasi.

Evet hadis olabilir, ancak o zamanin sartlari ile bu zamanin sartlari bir mi?

Adam elinde telefon kafasina gore yatsin kalksin, kadin garibim ev isidir yemektir cocuktur perisan gezsin sonra adam istedi kadin yapmadi diye sabaha kadar lanet alsin. Bu ne simdi?

Eger kadin hastaysa, fiziki ve psikolojik sartlari birliktelige el vermiyorsa bunun bir ozru muhakkak vardir diye dusunuyorum. Robot muyuz biz? Erkegin malı miyiz? 

Bu red meselesi ay basim ay kicim diye gercekten keyfi sekilde esini geri ceviren insanlar icin bu sekilde belirtiliyor bence. Erkek evet nefsi zayif bir varlik, fiziksel doyumu olmadiginda ve surekli reddedildiginde gidip o doyumu baska seylerde arayabilme potansiyeli olan bir varlik. Belki bu hadisin temelinde bu vardir. Ama bu demek degil ki kadin erkegin malidir her gel dediginde gelecek sartlari olsun. Kadin hasta olamaz mi? Yorgun olamaz mi? Psikolojik olarak kaldiramayacak durumda olamaz mi? Belki zorla evlendirildi esini arzulamiyor peki istemedigi birine zorla karilik yapmanin azabi ne? 

Bir olaya her pencereden bakip etraflica arastirmak lazim. Hemen ay yok cok gunah deyip gecilmez. Gercek islamin kadini konumlandirdigi yer burasi degil. 
(13,405 puan) tarafından
Bazen benim izin günüm eşimin iş gününe denk geliyor ben evimin işini yapıyorum çocuğumla vakit geçiriyorum yemek yapıyorum. Geceye de plan yapıyorum adam yorgun argın geliyor bakıyorum hiç hali yok şimdi bu adamda beni bugün yorgunum deyip geri çevirdi diye lanetlensin mi bende niyetimi belli eder yatar uyurum başka zaman telafi eder ama onlar bir sürü işin yorgunluğun hastalığın arasında reddedilince sen lanetlendin diye psikolojik baskı kursun senin üzerinde iyiymiş
(1,554 puan) tarafından
Yani bu hicbir iyi niyete sigmaz. Esler arasinda bunun lafi olmamali. Yorgun olursun hasta olursun insansin ya. Dedigim gibi belki de hadisin temelinde tamamen zevkine esini reddedip onu iten insanlar vardir. Yani bir ozrun mazeretin varsa esini reddettin diye gunaha neden giresin. Adi uzerinde ozur bu.
0 oy
(6,412 puan) tarafından
Ya evet melekler nalet edermiş ama eşinde pek anlayissizmis
(9,678 puan) tarafından
Esma noldu yorumlar kaldırılmış ya
0 oy
(7,992 puan) tarafından

Bazen bende aynıyım banyo yapmaya useniyorm çoğu zmaan hele gece olduysa hepten useniirm:D geç saat olunca 

(2,311 puan) tarafından
He valla ya uykuya değişmem:)
(7,992 puan) tarafından
Ay bende öyleyim ☺️☺️
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Var öyle birşey kaidnin kocasini reddetmesi gunahmis ama hiç arastirmadim açıkçası. 
(2,311 puan) tarafından
Bnde hic araştırmadm sormk istiyorum hocalara ama utanıyorum
0 oy
tarafından
Ya günahını bilemiyorum tabiki eşler birbirini geri çevirmemeli ama bu demek olmuyor ki kocamız her istediğinde birliktelik yaşıycaz... 
0 oy
(4,216 puan) tarafından
Malesef dinde yeri böyle ama kocan yan gelp yaticak sen yemekti bulasikti çocuktu derken bide beyin gönlünü mu yapican biraz anlayis eşiniz o saate sizin üstünüzu ortup uyu demeliydi elinden geldiğince redetme edersen de tatli dille söyle ki kalbi kirlmasin 
0 oy
(9,008 puan) tarafından
Biz de insanız canım. Sürekli sürekli olmadıkça arada da olur yani öyle. 
0 oy
tarafından
evt gunah.. kocan anlayisli degilse tabi toksa reddedince tmm yorgunsun deyinfe neden gunah olsun
0 oy
(8 puan) tarafından
Of geçen bir sohbet ortamında sevdiğim birisi de bana bunu söylemişti eşini asla geri çevirme o ne zaman isterse yapacaksın cok günah falan diye ya tamam belki dini boyuttan vardır bir karşılığı ama Allah aşkına her istediğinde de ortalık malı gibi vermek zorunda değiliz bence ya biraz da biz kadınlara anlayış pls.. biz de her zaman her istediğimizi alamıyoruz sonuctaa
0 oy
(11,094 puan) tarafından

Google sorularla İslamiyet sayfasında açıkça yazıyo. 

image

0 oy
(872 puan) tarafından
Umurumda olmaz ben istemedikten sonra yapmam. Iyi robotuz biz zaten. Gecenin bir vaktine kadar çocukla ilgilen sonra yat adamla ilgilen. Sabahın köründe geri kalk. Ikinci sınıf insan miyiz biz. 
0 oy
(3,040 puan) tarafından
Ben, bu ve buna benzer yoruma dayali yada adi herneyse konularda açıkçası kendi adima pek inanmıyorum Ama bunun sebebi dini anlamak için Kuran -i Kerimi anlamak için  Peygamber Efendimizi anlamak için birilerine ihtiyac duymamam olarak düşünüyorum. 

Yaradılış gereği cinsellik tüm canlılar için ,erkeğe özgü bir durum değil insanlar alemi olarak bakarsakda sadece erkeğe özgü bir durum değil.Bu kişinin karşılıklı anlayış karşılıklı arz talep dengesi ile olabilecek bir şey.Evliliğin dogasi gereği belirli bir rutinde ilerlediği için alışkanlık haline gelip , olmaması durumunda hissettiğiniz boşluğu doldurma sekliniz bana göre.Hergun spor yada yürüyüş yapan bir kişinin bir gün extra bir durum olduğunda yapamadığında hissettiği suçluluk duygusu gibi..
(3,040 puan) tarafından
Ama bu sözler miş'li geçmiş zaman birilerinin duyduklari ,kendi anladiklari anlatimi ile yazı haline dönüşmüşler edebiyattaki destan gibi.
Ben Peygamber Efendimizin kutsal kitabımız haline getirdiği vahiy ile gelen ayetler ile inancımı yaşamayı tercih ediyorum.Bu tip konularda bana şah damarımdan yakın olan Allah in verdiği kalp terazimde (elimden geldiği kadar ) tartarak aklederek doğru davranışı sergilemeye çalışıyorum. Sizin de şuan adiniz gibi anladığınız bildiğiniz yazmamı istediğiniz  cevabı vereyim hadisler ile yaşamıyorum. Yaşayanada saygım sonsuz hepimiz  aynı kutsal inanca sahibiz sonucta ,gidilen yollar farklı sadece.
(5,184 puan) tarafından
İslam'ın tek yolu vardır hadisler ayetlerin ışığıdır onları inkar ederek biyere varamazsiniz
(3,040 puan) tarafından
Yani tabiki düşüncenize saygı duyuyorum bu bakış açısı ile alakalı  yolun nereye vardığını gören bilen kimse yok , gidiş yolu ile ilgili pek çok kişinin kabul görmüş yada görmemiş bir sürü yöntemi var.
(5,184 puan) tarafından
Anlıyorum rabbim hidayet etsin bizlere
(3,040 puan) tarafından
Amin hepimize inşallah
0 oy
(319 puan) tarafından
Asıl melekler lanet onlara okusun hep onların istediği olacak değil
0 oy
(2,364 puan) tarafından
vallahi canım evet lanet okur melekler ama din sadece kadınlar için geçerli değil erkeğinde çok görevi var mesela ben koca gece kizimin peşinde koşarken eşim dana gibi yatıpta sonra kalkıp benden isterse vermem 
0 oy
(3,761 puan) tarafından
Evlilik aslında zinanın engellenmesi ve ümmetin çoğalması, ahlaki yapıların oluşturulması için bize vacip kılınan bir ilahi tasarıdır. 

Erkek veya kadın farketmeksizin tüm karı-kocalar birbirlerinin nefislerini doyurmak zorundadır. 

Yalnız şöyle birşey var, rızası olmadan hiç bir eş diğer eşine yaklaşamaz. Rıza olayına ise peygamber efendimiz karı-kocaların birbirleriyle cinsel muhabbet ve beklentilerini konuşmasını tavsiye etmiştir. Karşılıklı uyumla ve zamanla cinsel birliktelik olması farzdır. 

Rızanız yoksa eğer kocanız size yaklaşamaz. 

Anlayışsız, insanlıktan haberi olmayan, karısından eziyetle ilişki isteyen adamların eşleriyle, tüm şartlar uygunken sırf kendi keyfi için kocasının reddeden kadınları aynı kefeye koymayın. Ve o ağzınıza dikkat edin.Kader, diline dikkat etmeyen insanların dişini eline vermekle meşhurdur. 
0 oy
(7,636 puan) tarafından
Kocasını arzulamayan ama evliliğini yürütmek zorunda olan binlerce kadın var en büyük azaplardan biri haz etmediğin bir adama kadınlık yapmak.
(3,040 puan) tarafından
Malesef ne kadar üzücü bir durum ,pek çok hem cinsimizinde bu hale gelmesinde ki sebep eşleri (istisnalar hariç) yoksay değer verme ilgi gösterme şefkat gösterme sana çocuklarına omuru adamış kadın bir süre sonra robota dönüşüyor hersey anlamini yitiriyor tüm renkler gri.
Evlilik kul hakkı konusunda çok dikkat edilmesi gereken bir müessese bence. Eslerin maddi manevi fiziksel ruhsal her anlamda haklarının birbirine  geçtiği bir durum.Insanin terazisinin  dikkatli tartmasi birbirlerinden gonul raziligi olmasi çok önemli bence.
0 oy
(6,462 puan) tarafından
Hahaha kocam bana bunu söylese aynen böyle kahkaha atardım çok şükür ki böyle saçma şeyler aklına gelmez. Birbirimizi reddettigimiz çok oldu insanın her zaman keyfi olacak değil ya. Saçma saçma şeyler.
(7,213 puan) tarafından
Bu konuda hadisi şerifler var lütfen saçma demeyin .. Eşlerin birbirlerine karşı anlayışlı olması gerekir sadece bir tarafın dayatması ile olacak iş değil zaten ama yukarda da arkadaşlar paylaşmış sahih hadislerden bizzat melekler lanet eder ibaresi gecıyor. Bu sadece erkek içinde geçerli değil kadını da adam reddetmemeli bakılırsa sonucunda helali ile gidemediği ihtiyaç onu günaha itebilir buna sebep olunmaması açısından. Pek tabi karısı ile ilişkiye girip ardından banyoda porno izleyen kansızlar da var da işte mühim olan insan olabilmekte . Yaparız yapmayız kı illa ki herkes reddetmiştir insanız en nihayetinde ama saçma dememek lazım. He sunu da söylemeden geçemeyeceğim adamın tavrı çok komik karısının gönlünü yapmak yerine gözünü korkutuyor . Kusura bakmasın paşa hazretleri madem işin düşecek günün sonunda,  kalkacaksın o çocuga sen bakacaksın bir işin ucundan da sen tutacaksın zira kadın dinde ne çocuğuna süt vermekle mükellef ne de senin evinin işini yapmakla . Bunları söylemezler hiç .
(5,184 puan) tarafından
Lmihrace yorma hiç kendini bak herkes vazgeçmiş cvp bile vermiyorlar  artık kimse anlamıyor uzunca da yazmışsın inşallah faydalanan olur
0 oy
(470 puan) tarafından
Canım bu iş karşılıklı olur sen istemezsen o isterse zaten hiçbir şey anlamazsınız bence iki tarafta istekli olmali evt dinen kadin kocayı koca kadını istemezse lanet okur derler ama karşı tarafın da anlayışlı olması lazım 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 80 göst.
0 oy
19 cevap 510 göst.
17 Nisan 2021 Aile kategorisinde Sare (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
0 oy
14 cevap 197 göst.
2 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,790 soru

11,429,881 cevap

34,990 kullanıcı

...