0 oy
108 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (476 puan) tarafından
Dün gece uyuyordum birden hafif hafif sallanmaya başladım. Hemen uyandım hala sallanıyordum. Deprem mi yoksa uykulu olduğum için bana mı öyle geliyor diye anlamaya çalıştım bir süre. Eşim oturma odasında TV izliyordu. Kızım beşiğinde, oğlumda yanımda uyuyordu. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken sallanma durdu o zaman anladım deprem olduğunu. Çok hafifti ama o bile korkmama yetti. Hemen eşime mesaj attım deprem oldu diye. Yok sana öyle geliyor ben bir şey hissetmedim dedi. Ben de dedim inşallah bana öyle gelmiştir ama sanmıyorum dedim. Sonra eşim yanıma geldi 1 saat falan geçti biraz sakinleştim. Telefonda biraz takıldım instagramda falan. Birden karşıma deprem haberi çıktı. Bingölde olmuş. Elim ayağım titremeye başladı. Eşim sakinleştirdi. Kalktım banyo falan yaptım kendime gelmek için ama zor ayakta duruyordum. Midem bulanmaya başladı. Karnıma ağrılar girdi. Bir kaç dakika sonra sanki biri boğazımı sıkıyormuş gibi oldu. Boğuluyorum sandım. Nefes almakta zorluk çektim. Pencere önüne gelip temiz hava aldım derin nefes aldım ama geçmedi. Geçer gibi oldu ama daha sonra daha şiddetli nefes darlığı çektim. Göğsüm ağrımaya başladı. En son konuşamadım boğazımı biri sıkıyordu sanki. Kalbim çok hızlı atmaya başladı. Panik oldum ölüyorum sandım. Eşime vurdum bir şeyler yapsın diye çünkü boğuluyordum. Hemen beni balkona çıkardı. Sandalyeye oturdum. Su verdi. Derin derin nefesler alıyordum ama yetmiyordu daha büyük bir nefese ihtiyacım var gibiydi. Eşim ambulansı arıycam hastaneye gidelim dedi ama gitmedim. Çocuklar uyuyor yanlız bırakamayız dedim. Kaç dakika sürdü bilmiyorum ama hafifleyerek geçti. Sonra nefes almaya başladım. Bir süre sonra göğsümde ki ağrı da geçti. Hala etkisindeyim. Çok korktum bir daha yaşamaktan da çok korkuyorum. 

 Aranızda panik atağı olan veya çevresinde olan var mı? Nasıl bir şey? Bu yaşadığım panik atak mıydı? Bunun için psikiyatriye mi gidiliyor?

Bu arada kaygı bozukluğum var. 

2 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ellerinde uyuşma karıncalanma olduysa nörolojiye yollarlar. Bi keresinde bana da oldu ama farklı olarak yoğun stres veya sinirden benim ellerimde kilitlenmişti iki sefer oldu. Sonradan böyle korktuğu da yine olur diye aslında atağı tetikleyen şey o. Yani tekrar olma korkusu da insanı atak geçirmeye kadar itebiliyor. Önemli olan en önemlisi sakin kalmak, içinden birşey olmayacak iyiyim diye sürekli tekrarlamak ve mümkün olduğunda yavaş ve sakin nefesler almak. Hızlı hızlı nefes aldığında bu atağı tetikliyor vücut savunmaya geçiyor yani. İnternetten diyafram nefesi var onu araştır. Nefes egzersizleri yap. Ben bunları internetten öğrendim panik atak tedavisi yaz biraz araştır. Bunda en önemli nokta korku geldiğinde mesela deprem korkusu cünkü bende deprem bölgesindeyim bu sebepten başladı bende de. Korku geldiğinde sakin kalıp o his gidene kadar ya onla sakin kalarak mücadele edeceksin mesela yavaş nefesler alacaksın ya da başka bir şeylerle meşgul olacaksın, olumsuz düşünceleri kafandan atacaksın ancak öyle. Ve en önemlisi şunu düşün eğer ölüm gelecekse seni yolda da bulur, ölüm vakti gelmediyse sen enkazda da kalsan sağ çıkarsın bunu hatırla bol bol dua et biliyorsan Kur'an  oku kalplerin şifası ancak Kur'an'dadır.
(476 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin için. Ben de deprem olduğunda yeni doğum yapmıştım o zamandan beri her an yine olacak korkusu var. Dün de çok korktum yine olacak diye o tetikledi. Bol bol salavat çektim o an. Perşembe doktora gidicem. Bakalım ne diyecek. Nefes konusunda da araştıracam canım çok sağol ♥️
tarafından
Allah hayırlısını versin .. deprem zamanında benimde cocuğum 1yaşına girmesine bir ay vardı çok etkilendik gerçekten
(476 puan) tarafından
Allah bir daha yaşatmasın inşallah
tarafından
Amin amiiiiiin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Evet panik atak büyük ihtimalle. Panik atak bende de var. Kendimden geçiyorum olumsuz bir durumda kendimde olmuyor bayılır kıvama geliyorum, elim ayağım tutmuyor, oluğum yerden kalkamıyorum, titriyorum, konuşamıyorum, nefes alamıyorum. Panik atak diye düşünüyorsan kardiyoloji bakıyor. Kaygı bozukluğuna da psikolog bakıyor. 
(476 puan) tarafından
Kardiyolojiye randevu alayım o zaman. Teşekkür ederim. Kaygı bozukluğu için psikiyatriye gidiyorum ilaç kullanmam gerekiyor emzirdiğim için kullanamıyorum. Panik atak için ne yapıyorsun canım ilaç falan kullanıyor musun?
tarafından
Doktor bir kaç ilaç yazmıştı kullanmıyorum. Genelde olumsuzluklardan uzak duruyorum ama İstanbul trafiğinde bu pek mümkün olmuyor ama yine de kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Hamileyken çok ilaç kullandığım için midem almıyor artık ilaç filan. Direk istifra ediyorum ilaç içtiğimde.
(476 puan) tarafından
Yaa inşallah bir daha yaşamazsın - yaşamayız panik atak
tarafından
Geçen kendi yolumuzda giderken magandanın biri bizle yarışa girdi eşimde yol vermedi arabayı üzerimize kırdı diğer tarafımızda ki arabaya da çarptı geçti sonra adam peşimize takıldı dur dur arabayı diye kesti önümüzü diğer arabaya çarptı kaçtı diye diğer adamda peşimize takıldı o an kızımda kucağımdaydı bayılmamak için zor tuttum kendimi arabalar durdu eşime dedim bulaşma bas gaza diye gittik oradan kayınvalidemlere geçtik ama arabadan inemiyorum. Çocuğu zor bela eşime verdim siz çıkın ben yürüyemicem dedim yarım saat araba da kendimi sakinleştirmeye çalıştım eşimle kayınpederim geldi beni almaya biri bir kolumdan diğer bir kolumda sinirlerim boşaldı yürüyemedim. Gerçekten çok zor bir durum. Allah düşmanımın başına vermesin.
(476 puan) tarafından
Aminnn. Çok zormuş gerçekten. O anki çaresizlik çok kötü

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 131 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Busra34 (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 100 göst.
15 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Patulya (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 225 göst.
8 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde gamii (534 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sevda2121 (867 puan) tarafından soruldu

378,983 soru

11,344,124 cevap

34,809 kullanıcı

...