0 oy
693 göst.
Aile kategorisinde (97 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

2 yılı doldurmuş ve 1 ay önce doğum yapmış biriyim. Hala lohusayım. Eşim özünde iyi ailesine yani annesine babasına kardeşine çok çok düşkün. Aynı zamanda da benim de istediğim ne varsa elinden geleni yapan biri. Her iyi şeylerin yanında kötü yönlerde var. Ama bu kötü yönler beni çıldırtıyor artık. Kısaca özetliyim. Ben bir şey demeden veya yol yordam göstermeden bir işi halledemez (ailesi hiç sorumluluk vermemiş pohpohlanarak büyümüş, sanayiye bile gitmemiş kız kardeşi halletmiş ne iş güç varsa evde) uyku düşkünü ben saatlerce uyumuyorum çocuk için ama o keyfi bir numara da yemek seçer hemde öyle böyle değil baya seçer bu konuda defalarca uyardım o nimeti bulamayanlar var lütfen bu konuda beni kırma dedim. Dinletemedim. Birşey mi alıncak yapılacak gidilecek yapamaz alamaz edemez. Birileri yardım edicek birileri söylicek. Yemek sepetinden sipariş veremez. Hediye alamaz kardeşi aldı hep benim hediyelerimi kaç defa bunun için de uyardım ben senden istiyorum başkasından değil diye. Ve sürekli ben çalışıyorum yoruluyorum lafı. Ki çalıştığı iş kadınların da çalıştığı bir fabrika zor değil elbette zorlukları vardır ama sürekli dilinde yoruldum yoruldum. Deliriyorum artık tahammülüm kalmadı. Lohusalık iyice gözümü açtı sevgim bitti resmen. Bugün birbirimize girdik bebek arabada ağlıyor biz küfürler havada bana kansızsın dedi. Kanı bozuk dedi. Bir sürü küfürün içinden bu çok zoruma gitti ben onun çocugunu doğurdum.. Sebep ne biliyor musunuz kavga sebebi evin önüne geldik yufka alacaktık unuttuk dedim markete süreyim arabayı tekrar dedi tamam ama çocuk ağlıyor çabuk olalım dedim. Gittik sen dur ben alıp geleyim havada soğuk çıkarma puseti dedim. Ee ben niye geldim o zaman sen yürüyüp gelirdin markete dedi. İyi tamam gelin o zaman dedim. Geldi puset ağır tabi. Market arabasının içine puseti oturtmaya çalışıyor. Napıyosun sıkışçak dedim ki sıkıştı çocuk düştü düşecek içine. İki dk arabada beklemedin yada gidip almadın dedim. Bagajda bebek arabası var onu açsaydın madem dedim. Ya herşeyi ben söylüyorum anlıyor musunuz arkadaşlar. Yüz kere bebek arabasını açmayı gösterdim. Yine açamıyor gerizekalı yemin ederim ya gerizekalı. Beyin denen bir şey yok. Ben napcam çocuk da daha 1 aylık. İstemiyorum artık ya. Nasıl büyütcek bu çocugu böyle hastaneye gideriz bütün işlemleri ben yaparım. Ben bu denlî s@lak olduğunu bilmiyordum evlenmeden önce. Vallahi bu kadar da olmaz dedirtti bana. Napıcam ben akıl fikir verin. UP uzun yazdım kusura bakmayın. 

24 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ayy okurken inanamadm kız Allah sabır versin ben okurken tahammül edemedim 

Birde ailesi bence eşinin yapamayacagini düşündüğü için sorumluluk vermemiş bana özgüvensiz geldi valla erkeğin böyleside çekilmez sende bence artık bir dur de kendine ver eline yapsın yapamazsa lafını şok bence alttan almışsın ki eşin kendini hiç ezmiyor çok saçma ben olsam eşime karşı kötü hissederim bir şeyi halledemeyince dicemde hiç bişey yapmıyormus sen burda stres şıkır olursun benim kocam Allah'a şükür herşeyi yapar ama mesala kaynaktan anlamaz diyorum ki bir erkek yapsa yapabilir bana anlamam deme sen yap diyorm şuan nankörlük gibi hissettim 
(97 puan) tarafından
Kesinlikle ailesi bu yüzden sorumluluk vermemiş olabilir yapamayacağını bildiği için. Yada gerçekten sorumluluk vermemişler. Sen erkek misin dedim evimizin işlerini bile babası halleder. Tek tük yapmaya başladı. Valla şükret yani.
-Reklam-
0 oy
(440 puan) tarafından
Ailesi fazla poz pohlamış. Erkek çocukların çoğunda var. Benim annemde aynıydı marketten yanlış ürün aldırdı kardeşim değiştirmeye beni gönderirdi falan o yapamaz diye kavga dövüş bıraktırdık. Çünkü çocuk tek başına ödev bile yapamaz duruma gelmişti. 

Bir aile büyüğümüz abi var o da aynı. İş yapacak anlatırsın böyl böyle yap gider tam tersi yapar sonra sorun olunca neden böyle oldu bana miye anlatmadınız diye sitem eder bir de.

Sen ne yaparsan yap o alışmış öyle. Değiştiremezsin ya takmamayı öğreneceksin yada yollarını ayıracaksın. Ama bence lohusalıktan çıktığın için biraz psikolojik olarakta fazla etkileniyor olabilirsin. Biraz daha zaman ver hem kendine hem bu süreçte onu uyararak ona.,
(97 puan) tarafından
Konuşamıyorm yazıyorum kendimi daha iyi anlatmak için. Adam bizim sorunumuzdan değil anneme taktığını dile getirdi. Annem varken böyleymişiz vs.. Ve yemin ederim suçu anneme attı. Kadını düşman bellemiş. Ona da üzüldüm şimdi. Kadın benim için herşeyi yaptı şu güne kadar. Yazıklar olsun ama sağol anne demek yerine kadına attı suçu. Ona sinirleniyormuş siniri benden çıkıyormuş. Senin yaptığın saIaklıkla annemin ne alakası var. Kendi annesine otur anne yapma anne hallederiz anne. El üstünde tuttu. Benim anneme laf soka soka bi hale girdi. Ben derdimizi yazıyorum adama adam anneme taktığını bu yüzden böyle olduğunu yazdı. Annemde 1 aydır bizde 1 2 hafta evine gitti müsaade de etti alışın sizde bebeğe diye. Ben çağırdım anne aç kalıyorum çocuk bırakmıyor beni diye. Geri geldi Bi kaç gün kalıp gidicek. Yazıklar olsun ama bu da çok zoruma gitti. Annem benim hayatımda değer verdiğim biri. Hem annem hem babam o benim. Haram zıkkım olsun ama emeğim. Nasıl bir eş seçmişim yazık bana.
(440 puan) tarafından
Annenin nesine takmış sizde olmasına mı kadın ne yapmış ona. Hadi diyelim annene taktı sen lohusasın sinirini senden niye çıkarıyor bebeği düşünmüyor mu ya sütün kesilirse. Ayrıca söyle yani sen hep böyleydin annemi bahane etme diye. Kaynanan nasıl biri acaba annen orda kalıyor diye o fişfiklşypr olabilir mi
(97 puan) tarafından
İnan hiç bilmiyorum. Bugün yazdım işteyken sorunumuzu adam durduk yere anneme sardı. O varken ediyoruz kavga vs diye. Asla öyle bir şey yok. Bahane etme dedim. Kadının ne zararı var dedim. Yazıklar olsun sana dedim. Sorun bizken başkalarını suçlu gösterme dedim. İnan öyle bir durum varsa kayınvalidem böyle bir şey yapıyorsa allahından bulsun derim onunda damadı var yaşattığını yaşasın o zaman.
(440 puan) tarafından
Yani eğer köy bir kaynana ise yapabilir görüyoruz yazıyorlar burda kendisi istediği gibi gelip gitmek istiyor gelinin ailesine gelince sorun çıkarıyor.  

Annen gidince yine aynı şeyi yaptığında dediğinde acaba bahanesi ne olacak. Yazıklar olsun sana dedin ya bak kavga sırasında ona da takar bu tip insanlar. Kavga ederken o kadar akıllı laflar etmelisin ki kaçamasın bir yere. Çünkü bugün annen yarın başka bir şey olur.

Şuan lohusasın biraz sakinleş bebeğini de düşün. Onlar hissediyor annedeki gerginliği. Bak oğlum 1 yaşında bugün biraz üzüldüm inan rüya görüyor korkuyor ağlıyor hissediyor.
(97 puan) tarafından
Yavruma üzülüyorum zaten. Kaç kere ağladım sütüm azaldı. Gelmedi vs. Düşünür mü. Bilir mi. Beni koruyan annem ya taktı ona. Beni düşünen tek o ya zoruna gidiyor belki de. Ben sivri kelimeler dolambaçlı sözler edemiyorum. Ekarte edemiyorum. Anca yazarak anlatabiliyorum derdimi. Fazla fedakarlık vefasızlık getirir. Ben bunu yaşadım. Allahından bulsunlar. Kaynanam dibimde oturuyor yemek yapamıyorum gelip Bi yemek yapmadı. Getirmedi. Annem uzakta otobüse binip yemek taşıdı ama bunlar görülmez. Bi Allah razı olsun anne denmez. Katıksız element bitti sevgim falan kalmadı.
0 oy
(2,729 puan) tarafından
Yahu bu sala.k değil böyle tipler kendini yormayan tipler karşısındakini asıl sala.k yerine koyarlar.

Ayrıca ilk bebeğin galiba bebek oldu mu ha birde ağladı mı insanın eli ayağına dolanıyor siz şuan ikinizde loohusasinz aslında. 

Bence sakın ol dert yapma 
(97 puan) tarafından
Onun lohusalığına ben uyuyup duruyo. Sanki Bi boka yarıyor. Kendi karnını doyurmayı ögrendi o da uyumuyorm sürekli çocuk bende diye. Aynen akıllı slklardan
(2,729 puan) tarafından
Öyle Allah yardım etsin
0 oy
(246 puan) tarafından
Yemek hariç kendi kocamı gordum anlattıklarından.2 yıldır pek bir araya gelemiyoruz doğumdan sonra sonra iyice mesafe girdi.iyi güzel huyları da var ama çekilmiyor böylesi.yoruyor lohusalıkta bambaşka.erkekler de çok tuhaflasiyor sanki onlar doğuruyor.senin ki baştan beridir mi boyleydi yoksa doğumdan sonra mi oldu.
(97 puan) tarafından
Baştan beri canım. Doğumdan sonra sadece benim anneme taktı kafayı. Laf söyler oldu. Sanki kendi lohusa gibi evde sinirli hareketler. Annemin yaptıgı yemeği yememeler. Kendi annesini el üstünde tutmalar. Benim gönlümden kaydı gitti kalbim de oğlum var şuan. Allah bildiği gibi yapsın artık onu.
(246 puan) tarafından
Lohusalık kafası da başka bacım gözün gormuyo hicbiseyi siliveriyorsun herşeyi biraz zaman geçsin sağlıklı düşünürsünüz sen de o da.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 276 göst.
4 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde M1e2l3e4k5 (233 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 364 göst.
29 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (10,976 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,078 göst.
13 Ocak 2022 Aile kategorisinde Asya17 (218 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 129 göst.

381,782 soru

11,429,596 cevap

34,989 kullanıcı

...