0 oy
135 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (2,092 puan) tarafından
Az önce diksiyonla ilgili bi post gördüm .

Çok kitap oku falan yazmışlar benimde aklıma takıldı kitap okumak diksiyon haricinde bu kadar günlük hayata etki ediyor mu bazen insanlarla konuşurken çünkü konuşmamin devamı çok gelmiyor ve herkese kisa cevaplar veriyorum acaba bu yüzdenmidir bende bu huyumu düzeltmek istiyorum bugün baslicam hatta bu kitaba çocuğum uyuyunca.

10 Cevaplar

+1 oy
(340 puan) tarafından
Kitap okumak kelime dağarcığınizi genişletir. Doğru cümle kurmanıza katkı sağlar. Yüksek sesle kitap okumanızı öneriyorum. Kelimeleri yutmadan doğru bir şekilde telaffuz ettiğinizde ister istemez konuşmanıza da yansır. 
-Reklam-
0 oy
(2,651 puan) tarafından
Genelde kişisel gelişim kitapları etkili oluyo bu konuda ama roman tarzındakiler etkili olur mu bilmiyorum gerçi ben hep roman okudum o da ayrı bi konu ☺️☺️
0 oy
tarafından
Yani genelde çok kitap okuyanın Kelime hazinesi geniş oluyor kendini rahat ifade ediyor karşısındaki insanı da rahat anlıyor yani
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Elbette ediyor. En azından bakış açısını genişletiyor. Okuduğumuzu anlamamızı sağlıyor. Empati yeteneğini geliştiriyor. 
0 oy
(3,053 puan) tarafından
Konuşmak.istersem çok muhteşem konuşurum lâkin dikkatimi dağıtmaması lazım oğlumun. Yani şu sıra aman bir şey olmasın diye peşinde gezmekten konuşacak vaktim olmuyor.
0 oy
(3,006 puan) tarafından
Kesinlikle etkili diksiyon yeni kelimeler ogrenme dogru yerde kullanma yorumlama ,anlama ,farklı bakış acılarından bakma,farklı deneyimleri öğrenme,farklı karakterleri tanıma,hayal gücü fikir yürütme aklına ne geliyorsa buna kendini tanıma hayatı anlama insan ilişkileri dahil. 

Ben önceden çok okurdum ,şimdi eskisi kadar okuyamıyorum ama yatarken mutlaka sesli kitap dinlerim ozelliklede daha önce okuduğum kitapları.
(2,092 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(7,594 puan) tarafından
Kitap okumak çok şey katar insana farkında olmasanda.
0 oy
(15,186 puan) tarafından
Evet kitap okumak etkiler tabi ki. Çünkü bı çok konuda bilgi sahibi olmamızı saglar. Ama bazı şeyler de.fitrattir. çok konuşmak marifet değil. Boşver. Âma kendimizi geliştirmemiz önemli tabi ki
(2,092 puan) tarafından
Evet kesinlikle fitratta var ama bazen konuşmak istersin devamı gelmez ya benim ki o biçim )
(15,186 puan) tarafından
O tamamen senle alakalı bir durum değil. Karsidakiyle enerjin tutuyosa muhabbet akıp gidiyo.
(2,092 puan) tarafından
Orasida var..
Ama bazıları bakıyorum günlük hayatta böyle birden bi kelime kullaniyor bu ne ki acaba diye hemen internetten baktığım bile oluyor : D
Yani normal sıradan kelimeler kullanmak yerine böyle değişik kelimeler kullanmak konuşurken zenginleştirmek sanirim benim istediğim şey )
0 oy
(7,289 puan) tarafından

Kitap çok okurum tabi şuan kitap filan kalmadı çocuklardan bende telefondan okuyorum ama bazen kekeliyorum konuşurken hele ki stresliysem bende bunu çözemedim:ermm:

(2,092 puan) tarafından
O herkeste olabilir sanirim heyecan panik durumunda olabilir
0 oy
(30 puan) tarafından
Diksiyon haricinde değil diksiyon dahil her  türlü  gelişime  etki eder.  Bakış açınızdan  tutun  da kelime dagarcığınıza  kadar zenginlik katar. Bunu herhangi bir sohbette anlarsınız. Farklı  ve  zengin cümleler kurdugunuzu   uzun cümleler eşliğinde  fark edersiniz. Çok kitap  okumuş ve  okunmayı seven biri olarak özellikle konuşmanıza  hitabetinize  yansımasını  istiyorsanız  yüksek sesle tonlamalara  dikkat ederek okuyun..  Kitap okumak zenginliktir inanın  ahhh o kadar çok şey anlatmak isterim ki bu mesele üzerine. Bol okumalar dilerim. :))
(2,092 puan) tarafından
Kesinlikle
Teşekkürler)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 141 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
1 Şubat 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Efsun (333 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 122 göst.
6 Şubat 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 269 göst.
6 Ekim 2021 Kültür-Sanat kategorisinde Ayasa (1,235 puan) tarafından soruldu

379,523 soru

11,361,422 cevap

34,839 kullanıcı

...