0 oy
192 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (3,263 puan) tarafından
Şehit Bayram Ali Öztürk/  Ey keremler kanı merhamet buyur. İndirip alarm sesi yapabilirsiniz. 

Kendisi mihrab'da şehit edilmeden evvel diyor ki;

“Gassal anlatıyor;

Şeyh Şamil'i yıkarken üzerinde 125 tane kılıç yarası saydım.

Benim daha bu dava için vücudum da çizik yok.” 

Şehid Bayram Ali Öztürk

Hassas içerik olduğu için şehit edildikten sonra kanlı gömleğinin fotoğrafını paylaşmıyorum cebinden iki küçük kalemi çıkmış onu dahi israf etmemiş  arzu edenler bakabilir. Ve hayatından ibret alabilir. 

İki haftadır etkisinden çıkamıyorum. Diyorum neden daha önce bilmiyordum hiç mi duymadım. Allâh gafletten bizi uyandirsin.

5 Cevaplar

0 oy
(3,427 puan) tarafından
Amin aminnnn. 
-Reklam-
0 oy
(5,054 puan) tarafından
Evet çok yiğit bir Allah dostuydu mubarek Rabbim sahadetini kabul etsin
(3,263 puan) tarafından
Amiiiin İnşaAllâh amiiiin
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Link atarmısın
(3,263 puan) tarafından
Atayım du bakiyim ;
0 oy
(5,428 puan) tarafından
Ben her Sabah kalktım çok şükür en büyük hayalim haca gtmek szin profiliniz çok güzel hacami gitin
(3,263 puan) tarafından
Yâ cânım rabbim kabul etsin namazlarını İnşaAllâh. Biz şevval ayında yani Nisan sonu Mayıs başı ümreye gittik eşim ve oğlum ile. Rabbim sana da İnşaAllâh nasip eylesin İnşaAllâh. ❤️
(5,428 puan) tarafından
Ne güzel inşallah ben 25 yaşındayım küçüklüğümden beriridr kiliyorim on yaşında falandim belki daha küçük Allah'a şükür kuranini da meailini dinleyerek okuyorum gassal olmak istyroum bebeğim kucuk eşim birakmiyro ama haca gtmek çok istyorum carsafada grmek istyorum sen bebeginle nasıl gttin zorlanmadı mi bide seni mekselina İslam dye bir kadın var çok benzyorsun belki taniyorsun
(3,263 puan) tarafından
Yok onu tanimiyorum ama yorumu yazdıktan sonra bakicam kimmiş ;)

Ben de 29 yaşındayım. Namaza 15-16yaşında başladım. 6yıl kazan varmiş geçen hesapladım.

MaşaAllâh namaza çok güzel bir yaşta başlamışsın ailenden rabbim râzi olsunnnn❤️

Oğlum 17aylikti gittik ve gerçekten çok zorlandık elhamdülillâh oranın rahmet ve bereketi güneşten D vitamini bol bol depolamiş olacak ki 4azi dişini 2kopek dişini ordayken patlattı. Oğlumun astımı var Medine ile Mekke arası otobüsle 8-10saat sürüyor otobüste astım atağı geçirdi. Son yarım saat istifra etti. Uzun yol tutmuş. İndik hemen otel içinde sağlık ocağına gittik serum bağlandı mide bulantısı için ilaç verildi. Hasta olmasına rağmen aşırı haraketliydi. Otel odasında atliyordu arabasına terlikleri o giyip Kâbe 'nin oraya gelince iniyordu terlikleri o çoraplarını çıkarıyordu ben giydiriyordum o çıkarıyordu. Ve bizi hiç tanımıyor gibi davranıyordu sürekli başkalarının yanına gidiyordu hâlâ da öyle çok sıcak kanlı bir çocuk herkesin arasına girer. Alıp götürcez diye da bizi tanimiyormuş gibi davranıyor.

 Çarşaf giymemi eşim istemedi hiç hâlâ da istemiyor bol ferace büyük boy eşarp tak diyor. Ama ben ramazanın son on gününde umre için alışverişe gittik orda ferace alacaktık bir  çarşaf deneyebilir miyim dedim ilkten istemedi sonra tekrar sordum hadi giy dedi gittim giydim ama hiç ne giyeni gördüm nasıl giyinir bilmiyorum kafamı örtemedim ama nasıl ağlıyorum sonra diğer kanında iki abla vardı dedim siz illâ giyeni görmüşsünüzdür bana bı yardım eder misiniz dedim oda bı hafta önce halasının çarşafini giymiş de öyle öğrenmiş bana giydirdi abla Allâh Râzî olsun. Sonra eşime dedim bı kere giydim daha da çıkarmam. Şimdi gerçekten çarşaf-i şerif ile aşk yaşıyorum.

Hasdal olmayı ben de istedim ama maalesef bı türlü kursunu denk getiremedim. Sadece evlenmeden üç yıl Kur'an kursu öğreticiliği yaptım.
(5,428 puan) tarafından
Evet benzyorsun benm kazalar bitti yıllarca kıldım bazen kazaya kalıyor kılıyorum sünnet artık kiliyorim bende 25 yaşındayim kiizin üç yaşında ama çok çok yaramaz parka bile zor çıkıyoruz ağlayarak eve dönüyor anlamlara annemlere gidince oda oda dolaśiyor kırıyor döküyor bende kiraciyim dört yıldır evliyim borç falan var hani param olsaydı kesinlkle giderdim ama kızımı götürmeyi düşünmem eyer büyürse belki gotirurum insalaah bnada annemede nasip olur oda çok istyor bide çarşaf gymek istyorim nefsimi öldüremiyorum vala insllah olur oda vala sınavına falan giliyormus gassalin  bende istyorum korkuyorum bebeğim kucuk acaba nasıl kursa gidiliyor bide sinavina flaan grmemiz gerekiyormu
(3,263 puan) tarafından
Gassallik için kurs bir iki hafta sürüyor en son ise cenaze yıkama ile bitiyor sana belgeni veriyorlar sen de belgeni hastaneye veriyorsun öyle çalışıyorsun. Galiba en son onun için de kpss girmek gerekiyordu.

Bol bol sohbetlere git çarşaf-i şerif giyen hanımlar ile aynı çatı altında o nûru o feyzi al zaten çok isteyeceksin giymeyi.

Biz de üç senelik evliyiz kiradayiz ama yani ölümlü dünya ben çok istiyordum eşim hiç gidicek gibi değildi sarhoş merdanin hikayesi var YouTube de onu dinlemis ve birden aşka geldi hemen pasaport vs gittik. Rabbim isteyen her herkese nasip etsin. Öyle bir lezzet ki hâlâ gitmek istiyorum kişi zaten ne için yaşar ki Râbia baksana hava öyle sıcak ki zaten bir afet musibet ayındayız nasıl yaşarsak öyle öleceğiz. Mescid-i nebevinin yanında cennetul baki mezarlığı var orda çok ağladım Râsul'u zişan efendimize komşu olamadım teslim-i cân edemedim diye. Çünkü orda ölmek çok istiyordum Sonra Mekke'ye geçtik hep ağladım. Annem 8sene evvel  Ümre ziyaretinde kalp krizi geçirerek vefat etmiş ve harem Şehitleri mezarliğina defn ettiler. Annem de çok istiyordu orda ölmek ve ona nasip oldu. Kâbe de ölen şehit oluyor ve her sene hac zamanı hac yapmak nasip oluyor. Ve tavaf yaparken bana hurma verdi hacı hurma diyerek hem ağladım hem yedim hurmayı çekirdeğini attım cebime.

Ben mezarına giremedim kadınlar giremiyor şiâlar yönettiği için , eşim girdi video çekti zemzem döktü.
(5,428 puan) tarafından
Vala puanları çok yüksek dyorlar ben bildiklerimi hep unutum eyer kpss olmasaydı olurdu belki yinede gerçekten Nuray abla bende çok istyroum nezman yatacağım zaman kabre uzaniyormusum gbi uzaniyorim nasıl yaşarsak öyle oluruz imanla ölmeyi çok istyroum bu dünya boş yalan ahiret bizim için çok önemli ki bu dünyada neyaparsak rabbim mükâfatını ahirete karşımıza çıkaracak peygamber efendimiz sav çok çok özlüyorum çoğu geceler agliyorim onun elinden Kevser suyundan içmeyi istyorum hergun tobe edyoruz bı insan oğluyluuiz hergun ufakta olsa günah işliyoruz ama rabbim merhameti rahmani çok bol :( hergun senin söylediğini dusunuyorim hac taşı bile aşk huzur kokuyrodur smdi cennetul baki evet YouTube hep izledim kim nereye gtmis nereyi çekmiş bende çok istyroum orda vefat etmeyi Firdevs cenneti de Rabbinden isteyin herkes öyle dyor ben çok dua ediyorum çok
(3,263 puan) tarafından
Rabbim duâlarini kabul etsin inşaAllâh İnşaAllâh   hacerul esved e ve Kâbe ye dokunmadım hep en dış halkadan tavaf ettim çünkü çok izdihâm oluyor.
(5,428 puan) tarafından
Bide küçük bebekle zor oluyor bnm kziim hiç durmuyor çok yaramaz inşallah bnada nasip olur çocuğumu buyutsem parami birktrip gtmek istyroum bide toplam nkdr paranız gtti
(3,263 puan) tarafından
100bin üç kişi
(5,428 puan) tarafından
Peki nezman gttiniz daha zam gelmistir
(3,263 puan) tarafından
Nişan sonu Mayıs başı 14günlük
(5,428 puan) tarafından
Vala maşallah çok pahalı ama yinede Allah inşallah nasip eder
(3,263 puan) tarafından
Amin İnşaAllâh:)
0 oy
(639 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 547 göst.
17 Şubat 2023 Aile kategorisinde Ben (352 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 100 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Trbznlugln (2,010 puan) tarafından soruldu
+6 oy
8 cevap 234 göst.
17 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,089 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 466 göst.
5 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde nehir2020 (817 puan) tarafından soruldu

383,653 soru

11,479,910 cevap

35,100 kullanıcı

...