0 oy
473 göst.
Diğer kategorisinde (228 puan) tarafından
Arkadaşlar ben hamarat bir insan değilim. Pasta börek pek anlamam. Bir iki basit tatli yapabiliyorum. Eşim sağ olsun koy çocuğuyuz zaten büyük şeyler beklemez. Yapabildiklerimi begenir.  Ama yaptıklarım da çok profesyonel ya da çok güzel gelmediği için misafirlere hazırlamam genelde pastaneden bir şeyler alırız. Ama sanki bazı insanlar bunu kötü görüyor. Bense güzel şeyler ikram etmek istiyorum ama yapamadığım için alıyorum. Yani kendim yapmamam misafirleri önemsemedigim anlamına gelmiyor ama bazı insanlar öyle düşünüyor sanırım. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

22 Cevaplar

0 oy
(2,321 puan) tarafından
Ben kimse için uğraşmaya değdiğini sanmıyorum. Çok misafir de sevmem,  gitmeyi de sevmem. Nadir davet ederim,  ama elimdem baklava dahi çıkar. Önceden yapardım babamın arkadaşları nerden aldığını sormuşlardı. Sonra kendimi o jasar yormamam gerektiğini anladım. Beğenmeyen olursa yapıp getirsin. Bende severim hazır şeyi. 
(228 puan) tarafından
Haklısınız aslında. Kendi ailemiz dışında kim o kadar emeğe değer bilmiyorum. Ben de bir gün bir sürü uğraştım internwtten tariflerle saatlerce. Arkadaşım ozeneyim diye. Şimdi o arkadaşlar arayıp sormuyor en zor zamanlarımda yanımda olmadılar.
-Reklam-
0 oy
(698 puan) tarafından
Bir laf vardır misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye....
(228 puan) tarafından
Bulduklarını yerler ardından laf ederler :D
(698 puan) tarafından
Oda nankörlük işte
0 oy
(1,047 puan) tarafından
Sen beni anlatmışsın ya biz de köy çocuğuyuz hata köyde oturuyoz 4 çocukla ne yapıcam gelen misafire de bisküvi gofret vs öyle şeyler ikram ederim şehirde olsaydım bende pastanelerden falan alırdım herhalde 
(228 puan) tarafından
Aynen köyde biz de bisküvi verirdik şimdi bile gittiğimizde annemler bisküvi çerez koyarlar önümüze. Hiç de dert rtmeyiz ama bazıları çok lüks arıyor:)
0 oy
(1,013 puan) tarafından
Şey aklıma geldi bi misafr gelmişti bna çorba islim kebabı pilav cacık sulu yemek tatlı yapmıştım.yemek yedik diye çayın yanına kuruyemis koydum diye bekar işi gbi kuruyemis koydu önümüze demişti o aklimama geldi smdi.
(228 puan) tarafından
Demek ki ağzınızla kuş tutsanız yaranilmaz bazı insanlara :D
(3,040 puan) tarafından
O da eve çökmeye gelmiş herhalde daha ne yiyecekmis    bahane bulamamış size laf edecek valla başka birseyde yok takılmayın
(1,013 puan) tarafından
Bnde öyle tahmin ettim onlara ne yapsam yaranamazdım bahane buldular sadece
(48,833 puan) tarafından
kaç gündür yemek yemediyse doymamis aç insan☺️
0 oy
(3,040 puan) tarafından

Kimin size nasıl baktığı ile ilgilenmeyin sizin niyetiniz aslında gayet de değer vermek ve önem vermek ile alakalı onların niyetide açık aramak hatta bazı kadınlarda var malesef sidik yarıştırmak.Ben gayet özverili özenli buldum sizi  düşünce ve tavrınızı bence sizin gibi birinin  yaptığı o iki çeşidi basit diye adlandırdığiniz tatlı da çok lezzetlidir. 


Ben kendimde yaparım hazir da alırım.O günkü evin durumu yapılan işler haber verilen süre vs gibi pek çok etken barındırıyor.Mesela yemeğe misafir  aldıysam tatlıyı vs hazir alırım.Ama ben hep kendimi düşünerek hareket ederim siz yazınca daha bir farkına vardım kendimin ☺️

0 oy
(913 puan) tarafından

Ne olmuş yapamıyorsanız bende eskiden çok yapardım ama şuan inanın yapamıyorum eve abur cubur aldım misafir gelirse çay yanına koyarım diye anlamıyorum insanları misafir umduğunu değil bulduğunu yer netice siz özeniyorsunuz ki alıyorsunuz ben yapamıyorum diyip sadece çayda koyabilirsiniz insanlar çok fazla şey bekliyor karşıdan belki o an maddiyatınız yok evde eksikleriniz var yapamıyorsunuz olabilir insanız siz boşverin öyle değişik düşünenleri :)

0 oy
(1,271 puan) tarafından
Valla bu insanlara yaranamazsin inan pasta borek corekte yapsan guzelde olsa bahane bulacak olan bulur
0 oy
(396 puan) tarafından
Ben de sizin gibiyim yemek yapmissam tatliyi hazir aliyorum.Caya misafir gelmisse 2 urun kendim yapsam 2 3 tane cesidi hazir aliyorum.Kurabiye , ekler ,yas pasta,baklava vs hep disardan alirim.bence normal yani onume de hazir gelse laf etmem.Cogu seyi evde yapsam daha pahali olacak disarda daha guzelleri var sonucta.
0 oy
tarafından
Ayıp dehil neden ayıp olsun ki herkes yapacak diye bir kural yok sonuçta 
0 oy
(2,393 puan) tarafından
Gayet iyi yapiyorsun bosver 
0 oy
tarafından
Kurabiye, pasta, tatlı alınabilir börek hazır alınabilir yanına sen ekstra birşey yaparsın olur biter neden kötü düşünsünler ki önemli olan önlerine koyman
0 oy
(9,004 puan) tarafından
Pastane den almak da az para mı değer vermissinki gelene paranada kıyıyorsun hiç de yanlış değil 
0 oy
tarafından
Kimin gelecegine bağlı valla:))
0 oy
tarafından
Fazla sey yapmmk lazmya 40 cesit hazrldgn icjn 1 cetis hazlynca anliyorsn
0 oy
(48,833 puan) tarafından
gittigi evin temizligine ikramına laf eden bir daha gitmesin Güler yüz onemli olan
0 oy
(13,151 puan) tarafından
Bazı insanlar misafirliğe gidince her şey olsun istiyorlar 
0 oy
(1,684 puan) tarafından
Yoo niye olsun sohbet muhabbet olsun da . Ben yaptım die yalan da söyleme de bikeresin de eşimin akrabasına gitmiştik market den şu uzun kek ler den almış Ben yaptım demişti baya kek de karton izi falan var Ben hala düşünüyorum ciddi mi demişti şaka mi demişti diye:)))
0 oy
(6,672 puan) tarafından
Yok ya nolcak bende çoğu zmn hazır koyuyor um çocuklar küçük pekte sevmem tatlı işlerini 
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Yoo neden kotu olsun pastaneler bunun icin var :) hele bi de hamileyim hiç uğraşamam. Gidiyorum sarmasi tatlisi tuzlusu pogacasi alip donuyorum. 
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Herkes marifetli olmak zorunda değil bana değer vermiş ki almış önüme koymuş derim.Biraz niyetle alakalı bunu yanlış anlayıp anlamamak

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 212 göst.
5 Ekim 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 1,110 göst.
5 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 153 göst.
10 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melis Melisa (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
4 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifylmz0660 (1,198 puan) tarafından soruldu

381,760 soru

11,428,924 cevap

34,988 kullanıcı

...