0 oy
62 göst.
Diğer kategorisinde (2,587 puan) tarafından
Kızım tam 3 yaşında.  Birkaç gündür hiç yapmadığı şeyleri yapıyor.  Bana da kardeşine de sürekli can yakan hareketler yapıyor.  Tepki veriyorum ceza veriyorum kızıyorum ama kardeşini boş bulduğu yanliz yakaladığı her an acıtıyor.  Bunun üstesinden nasıl geleceğim şiddet kirmizi cizgim . Kardeşi de öğrendi şimdi elini yumruk yapıp yapıp bana vuruyor her yerim aciyor. Ay böyle söyleyen kadınlara bir sınır olurdum önünü alamıyorlar diye . Ama öyle değilmiş 

1 cevap

0 oy
(173 puan) tarafından
Üç yaş sen kizdikca daha çok yapar. Yaptığı olumlu seyleri taktir et.  Aferim benimkizim bunu çok iyi yapıyor. Benim kızım kardeşini seviyor. Benim kızım çok akıllı çok basrili. Diğerini kıskandığı için duygusunu bu şekilde belli ediyor olabilir.

Biraz sizden ilgi bekliyor olabilir.

Benim kızımda da vardı saldırıyordu vuruyordu. Ben ve babası kizdikca kötuye gidiyordu. Bizim tavrimizi degistirmemiz gerektigini farkettim. Çünkü henüz uç yaşında duygularını kontrol etmeyi bilmiyor.

Biz ne kadar ılımlı olursak o kadar söz dinledi. Kötu davranışlari yerine olumlu davranislarina odaklanın arada ödullendirin.
(173 puan) tarafından
Tepki vermek kızmak ceza vermek kardeşine öfkesini artırır. Kardesim yüzünden beni sevmiyorlar cezalandiriyorlar diye düşünüp kardeşini siz yokken kötü davranmaya daha çok iter
(173 puan) tarafından
Kardeşinin elini silmek ister misin diyin, su vermek ister misin,   kardeşinin bakımına onuda koyun ki kardeşine iyice ısinsin.
(2,587 puan) tarafından
Çok teşekkürler kuzum cevabın için. Zaten sürekli onu örmek gösterdiğim için hep ablan akıllı de ablan uslu de falan diyor:)) ilgi konusunda ikisine esitim çünkü küçük olan bebek değil 2 yaşında aralarında tam 1 yaş var kuzum benimkilerin.  Hani çok küçük olsa sürekli ilgi onda olduğu için desem ama inan ki kizima daha çok ilgiliyim ve daha çok zaman ayırıyorum. Oğlum ona nazaran daha ılımlı bir çocuk. Hiç gözümden ayırmıyorum sürekli güzelce anlatıyordum ama hiç etkili olmadı. Kendimi daha çok frenleyecegim bu konuda teşekkürler . Bak şu an bile bazadan itiyor kardeşini:)))
(2,587 puan) tarafından
Bu dönem ne kadar sürüyor acaba
(173 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 93 göst.
12 Ocak 2023 Aile kategorisinde Nrgz (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 80 göst.
7 Nisan 2024 Aile kategorisinde BegumY (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 80 göst.
2 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Glcnm (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 121 göst.
26 Ekim 2021 Aile kategorisinde Kuzucuklarin annesi (2,592 puan) tarafından soruldu

379,242 soru

11,352,014 cevap

34,822 kullanıcı

...