0 oy
484 göst.
Diğer kategorisinde (524 puan) tarafından
Normal doğum önerir misiniz sonrası süreç kolay mı kısa sürede iyileşiyor musunuz 

27 Cevaplar

0 oy
(409 puan) tarafından
Herkesin doğum tecrübesi farklıdır 
-Reklam-
0 oy
(321 puan) tarafından
Normal doğum bence daha iyi doğum bitince hemen ayağa kalkabiliyon.  Zor ama muazzam bir an yaşıyorsun.  Yeniden doğmuş gibi oluyo insan o doğum bitip bebeği alınca kucağına bütün dünya yükü kalkmış gibi üstünden hafif rahat oluyo.  Çok farklı duygular . Yaşamadan anlaşılmıyor gerçekten . 
0 oy
(3,188 puan) tarafından
Anlatılmaz yaşanır tatlım anlatırsak korkarsın 
0 oy
(506 puan) tarafından
kisiye bagli canim. ama imkanin varsa normal dogumu bir cok acidan öneririm. normal dogumda bebek o kanaldan çıkarken vücudu bir sivi ile kaplaniyor ve bebegi bu sivi koruyor mikroplara hastaliklara karsi. Anne icin de en sagliklisi normal dogum sütün falan hemen geliyor tabi buna doktorun da onay vermesi gerek. bebek ters olur veya asiri kilolu olur falan ona gore seni yönlendirir. ama asla korkma Allah o an sana öyle bir yardimci oluyorki cok iyi ıkınırsan tek seferde kurtuluyorsun ve inan kuslar kadar hafifliyorsun. söylerdi de inanmazdim bizzst yasadim  tek sıkıntım dikis atmislardi yırtılmadan dolayi onun iyilesmesi 1 ayi buldu ama doktor cok iyiydi dikisleri cok iyi yapmisti ve asla enfeksiyon sisme olmadi.  eger maddi acidan bir sıkıntınız yoksa ozelde ve iyi bir yerde yapin cunku dogum sonrasi anneye gosterilen deger cok onemli agriniz olsa hemen gelip agri kesici yapiyorlar surekli takipte oluyorsunuz emzirmeniz de yardimci oluyor hemsireler.. sakin korkma korkacak hic bir sey yok ben hurma yemistim o da sanirim kolaylastirmisti bir de ben korona gibi bir illeti hamile halimle yasayip oksutmekten kemiklerim agriyarak gecirdim sonrasinda Allah yuzume guldu de dogumda zorlanmadim  sana da Allah kolaylik versin ins cnm. 
0 oy
(762 puan) tarafından
Çok kolay vallambebegınınnnefesımı hissedince acın hıc oluyor 
0 oy
tarafından
cnm herkesin hikayesi baska.. ilkinde 4 cm acilmam vardi. bir de benm dr direk suni sanci verdi 3 saat sonra dogum yaptim.. ikincisinde 1 saat sonra dogum yaptim.. lakin aciyi tarif edemem .. ama anladigim kadariyla normal dogum sancisi dayanilir duzeyde.. ama suni sanci offf diyorum.. Lakin gecip gidiyor hersey sende o anda hersey bitecek birazdan die dusun
0 oy
(2,639 puan) tarafından
2 normal dogum yaptim, o yuzden kesinlikle oneririm eger sikinti yoksa tabi. Ilki ikincisine gore biraz daha uzun surdu 7 saat kadar ama ikinciyi 3 saatte dogurdum. Daha tecrubeli oldugum icin cok kolaydi. Sonrasinda hic dogurmamis gibi hayatima devam ettim diyebilirim. Agrim sizim sancim hic bsym yoktu. Yedim ictim istedigim gibi yattim, bebegime kendim baktm. O yuzden eger riskin yoksa tabiki normal. Sen kotu hikayelere bakma, Allah bizi bunu yapabilecek kapasitede yaratmis. Sakin olmak ve sureci kabul etmek en dogrusu dogum sirasinda.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 242 göst.
3 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yigidinannesi (244 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 182 göst.
+1 oy
10 cevap 162 göst.
7 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (244 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 410 göst.
13 Ekim 2021 Aile kategorisinde Canannnn.1 (749 puan) tarafından soruldu

382,975 soru

11,463,862 cevap

35,057 kullanıcı

...