0 oy
685 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından

Bebeğimizin adı aslında daha evlenmeden bile belliydi yani kayınpederimin resmi olmayan ama herkesçe bilinen ismi olan Yiğit olacaktı. Eşim Yiğit Alp istiyordu ben Yiğit Ege de olabilir doğduğu güne kadar düşünelim diyordum.

Yalnız benden 5 hafta sonra gebe kalan eltimin de bebegi erkek olunca kaynım da babasının resmi ismini bu isimle birlikte koymak istedi. Yiğit Hasan koyacaklar. Kaynim iki Yiğit olsa da olur düşüncesinde o nedenle asla değiştirmez biliyorum. Ama biz aynı isimden iki kişi üstelik yaşları neredeyse aynı olsun istemiyoruz. O nedenle Yiğit isminden vazgecmek zorunda kaldık. Soyadımız da çokça kişide bulunan bir soyismi oldugundan karismamak icin kizlik soyadını bile almak zorunda hisseden ben bebegime de iki isim koymak zorunda hissediyorum. 

Bebeğim gününü bekleyemedi bilenleriniz vardır 19+6da rahim ağzı yetmezliginden açılmam oldu ve serklaj sonrası suyum geldi. 23+3e kadar direnebildik. Çok şükür sağ doğdu ve kuvezde. Rabbim ömür verirse sag salim de çıkacak inşallah.

Simdi isim konusuna dönecek olursak benim beğendiğim isimleri ben liste yapmıştım ama gelin görün ki şimdi içinden seçip koyamıyoruz. Annem hep umut ile bekledigimiz icin umut olsun istiyor ancak eşim umut adında sevmedigi arkadaşı bulundugundan sıcak bakmıyor. 

Prof.ler haric tüm doktorlar dogumdan ziyade düşük yapmamı isterken en sonunda konseye indirilmemle görüştüğüm ve bebegimin kalbinin istesem bile durdurulmayacagini söyleyerek icimi rahatlatan ve oglumuzun doğmasına vesile olan kıymetli prof. ismi de Turhan. Anlam olarak da çok güzel bir anlamı var ancak eşim bu ismi de sanırım eski buldu. 

Ben Ege, Egemen, Mete, Melik gibi icinde E harfi gecen isimleri cok seviyorum. 

Metehan koymayı düşündük ama o da prematüre olan bebeğime ağır gelir mi taşıyabilir mi diye tereddüt ediyorum. 

Şimdi bu isimler içinden hangileri birbiriyle uyumlu ve güzel ya da bebegimin hayat hikayesiyle anlamlı olur önerilerinizi bekliyorum.

Alp
Aras
Arel
Asil
Aybars
Barış
Barlas
Bilgin
Cesur
Çınar
Ege
Egemen
Güven
Gönenç
Görkem
Kahraman
Kurtuluş
Lider
Melik
Mete
Metehan
Oğuz
Ömür
Sancak
Saygı
Saygın
Türker
Uğur
Umut
Uygar
Vatan
Yağız
Yalın
Yaman
Yıldırım

21 Cevaplar

+2 oy
(1,450 puan) tarafından
Bence savas koy soranada hayatinin savasini kazandi dersin
(274 puan) tarafından
:) Umarım kazanacak ama savaş güzel şeyler çağrıştırmıyor. Bir de o kadar çok savaştı ki ömrü boyunca savaşsın istemiyorum. Cok mücadele ediyor miniğim en başından beri. Taa 4+5ken kese şeklinden dolayı kurtaj etmek istemişlerdi. 4+6da boş gebelik demislerdi. Çok garip bir dünyaya gelis öyküsü var ben bile anlayamıyorum.
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Çınar koy Çınar ağacı gibi uzun ömürlü olsun ♡ 

Çınar ismi hem kolay hem anlamı güzel 
(274 puan) tarafından
Bence de Çınar ismi bana da güven huzur uzun yaşam gibi güzel seyler çağrıştırıyor. Daha önce esime söylediğimde geçiştirmisti ama tekrar gündeme getiricem. Yalnız yanına bir isim daha eklemem gerek. Ne ile uyumlu olur bilemiyorum.
tarafından
Çınar Asaf
Çınar ali
Çınar alp
Ben oğlumun ismini Çınar koydum ama sonuna Asaf koymadığıma çok pişmanım:)
(274 puan) tarafından
:) Biz de annemle Çınar Ege dedik eşim begenmedi gibi. Tekrar konusucaz.
+1 oy
(154 puan) tarafından

Hangisini seçersiniz bilmiyoum ama savaş koymayin bence anlamı olumsuz olduğu için isimde çocuğun hayatını etkilediği için onermiyolar anlamı güzel bir isim olmalı bence :) :)

(274 puan) tarafından
:) hastanedeyken kafamı dağıtmak için şakasına şey diyordum dogarsa Doğan Yaşar filan koyalım onu getirdin aklıma.
Ben de Savaş koymak istemem aynı düşüncedeyim. En başından beri savaşıyor zaten. Umarım yaşam savaşını kazanır ve bir daha da savaşmak zorunda kalmaz.
0 oy
(2,393 puan) tarafından
Barlas olsun o zaman savaşçı ve müjde getiren kisi
(274 puan) tarafından
Eşimle konuşucam canım güzel isim gerçekten. Yaşlılar ismini söylemekte zorlanır mı onu düşünüyorum.
(2,393 puan) tarafından
Söylerler eski Türk ismi zaten

Oğlumun adı atlas ege :D onu da düşünebilirsin
Atlas gökyüzünü taşıyan titan anlamı var seninkide güçlü olduğu için hayata tutunmuş ♡
(274 puan) tarafından
Güzel isimmis Atlas Ege de. İsmi gibi guzel ömrü olsun kuzunun. Teşekkürler yorumun için canım :)
0 oy
(1,539 puan) tarafından

Barlas ege yada baslas alp gğzel duruyor 

Rabbim şafii ismi hürmetine bebeğinize şifalıklar versin en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alın <3

(274 puan) tarafından
Sizinki kaç haftalik canım?
(1,539 puan) tarafından
29+2 olduk ,cnm
(274 puan) tarafından
Maşallah canım saglikla tamamlayip saglikla kavusun insallah prensese. ♡
(1,539 puan) tarafından
Amin cnm Allah razı olsun sende kavuş inşeAllah sağlıkla
(274 puan) tarafından
Aminnn
0 oy
(497 puan) tarafından
Cesur yaman ömür savaş 
(274 puan) tarafından
Bunların içinde de Cesur ismine daha yakınım ama hangi isimle uyumlu olur bilmiyorum.
(497 puan) tarafından
Cesur Mete güzel olur mesela cesur ege de . Uyum aramak zorunda değilsin ona kalirsa oğlumun adı ayaz poyraz
(274 puan) tarafından
Düşünelim bakalim canım teşekkür ederim
0 oy
(3,474 puan) tarafından
Yağız,Oğuz,Barlas
(274 puan) tarafından
Oguz ve Barlas ikisi de güzel isimler aslında. Oguz ismine sahip kisiler sanki böyle beyaz tenli ay parçası gibi olur gibi geliyor bana. Bizim bebegimizse kucuk oldugundan mı bilmiyorum esmer gibi. O nedenle uymaz mı diye düşünüyorum. Barlas ismini eşimle konusucam onu da yaşlılar söyleyemez mi bilmiyorum.
Yağız ismi de güzel ama digerlerine daha yakınım.
(3,474 puan) tarafından
Sana hangisi hoş gelirse o olsun canim
(274 puan) tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
(711 puan) tarafından
Kardeşimin adı Egemen. 11 yaşında. Gayet uysal bir çocuktur. Alp 'ler fırlama olur gibi geliyor bana. Bence doktorun adını koyun. Allahın izniyle o büyük bir şeye vesile oldu.

Milletin bebesinin adı berke berkecan efekan Eymen bilmem neyken sizinki Turhan olacak. Çok güzel. Hem isimler kişiye etki ediyor. Oğlunuz saygın seçkin biri olur belki 
(274 puan) tarafından
Yaa bence de Egemen çok güzel isim. Yanına ne koyabiliriz acaba düşündüğümde bulamıyorum. Alp isminin söylenişinden gelen farklılıktan rahatsız oluyorum kimi kalın a ile kimi ince a ile telaffuz ediyor. Kalın a ile söylenisi dogru ama ince a ile söylenisi daha sevimli. Ben bile hangi türlü seslenecegime karar veremem.
Doktorumuz gerçekten aranan kan gibi bir şey oldu. O olmasa daha ne kadar hastanede yatabilirdim bebegim ve ben hangi risklerle karsi karsiya gelirdik diger doktorlara daha ne kadar direnebilirdik bilmiyorum.
Öyle mutevazı şefkatli merhametli huzur veren bir insan ki esimin ellerini elinin ıcine alıp teselli verdi gecmis olsun dedi. Bizim için çok değerli. Ismi ile müsemma bir insan kesinlikle. O nedenle ben de illa güncel bir isim olacağına Turhan da olabilir diye düşünüyorum. ♡
(711 puan) tarafından
Ayyy şu yazdıklarınızdan sonra kesinlikle Turhan. Doktor da çok mutlu olur bence.
0 oy
(4,152 puan) tarafından
İyide senin bebek dogmus . Biliyolarsa senin yigit koymak

İstedigini onlar sizden isim cal.mis oluyor bence. Seninki dogduguna gore ben olsam koyardim. Ama sen yigit koymak istiyoruz demediysen sizde hic lafi gecmediyse  eltin de dillendirdiyse yigit koycaz diye senin ondan once koyman olmaz.  Biz biyle dusunmustuk seninki digdu hemen koydun gibisine gelir mevzu. 
(274 puan) tarafından
Aslında durum şu canım biz eşimle kayinpederim defnedildigi gün konusurken o zaman nişanlıydık ben esime demistim baban cok iyi biriydi onu cok seviyordum eger bir gün oglumuz olursa ismini onda yasatalim Yigit koyalım demiştim o da yorum yapmamisti. Sonra evlenince de oglumuz olursa Yiğit Alp olsun dedi. Yani aramizdaki bir konuydu. Sonra bu gebeligimin 9. Haftasinda eltimle kaynim bize geldiler. Adı ne olacak dediler. Ben de sizin bebeginiz olursa ne olacak dusundunuz mü dusundugunuz isim varsa önce siz soyleyin yoksa ismimizi calarsiniz belki dedim. Eltim de ben daha hamile degilim ki abla dedi. Belli mi olur benimki gec dogar sen de simdi gebesindir belki erken dogar yetisirler birbirlerine dedim. Ben öyle deyince kaynım erkek olursa Yigit Hasan düşünüyoruz dedi. Ben de güldüm onlar da neden gülüyorsun deyince biz de Yigit Alp koyacagiz erkek olursa dedim. Eltim aaa iki tane mi yigit olacak dedi kaynim da olsun iki tane yigit olsun ne güzel işte dedi. Öyle deyince ben de daha iki tane yigit olmaz o ismi biz koyucaz siz koymayin diyemedim. Meger eltim de gercekten hamileymis. Konusmadan 1 hafta sonra ogrendi. Benden 5 hafta geride. Esimle konustuk onlar iki ismin ayni olmasindan rahatsizlik duymuyor ama biz rahatsizlik duyuyoruz. Bizimki önce dogdu biz koyucaz desek şimdi siz de koyun biz koymayin demiyoruz ki biz bu isimden vazgecmeyiz derler ne diyelim el mecbur.
0 oy
(565 puan) tarafından
Bende  ya umut yada Turhan ikiside güzel ve sizin için anlamli 
(274 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(565 puan) tarafından
Rica ederim canım Rabbim size bağışlasın  ☺️☺️
(274 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun ♡
0 oy
(2,469 puan) tarafından
Yağız olsun ♥️
(274 puan) tarafından
Bakalım ;)
0 oy
(15,824 puan) tarafından
Geçmiş olsun canim gözün aydın olsun Rabbim analı babalı büyütsün insallahh ❤️ Tez zamanda kavuştursun Allah'ım sizi ❤️

Yaman yada Mete diyorum bennnn☺️☺️☺️
(274 puan) tarafından
Sag ol canım teşekkür ederim amin inşallah Allah razı olsun ♡
Bakalım degerlendiricez canım
0 oy
(2,034 puan) tarafından
Destekçi olsn doktorunuzun adını koymanız kadar anlamlısı yok bence isim de fonetigi güzel eski olabilir ama ağızlarda eskimemiş bir isim bence
(274 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim :)  ♡
0 oy
tarafından
Bence egemen ya da doktorunun ismi olsun canım 
(274 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ♡
0 oy
(7,121 puan) tarafından
Salih ömür koyardım ben çok anlamlı . Benim oğlum erken doğdu adı çınar ben Salih ömür istedim ömür Salih te olur ne bilim güzel ve çok anlamlı bana göre 
(274 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım düşünelim ♡
0 oy
(1,110 puan) tarafından

Aslan Doğuş <3

(274 puan) tarafından
♡ teşekkürler canımmm
0 oy
(2,160 puan) tarafından
Bnce asil köy daha güzel geliyor kulaga
(274 puan) tarafından
Teşekkürler canım ♡
0 oy
(8,860 puan) tarafından
Benim kardeşim de 22+6da açıklık ve su sızması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bir ay olacak hala hastanede yatiyo. 26+5 oldu. İnşallah biraz daha dayanır. Ben inanıyorum iyi olacak. Senin de bebeğin koca bir oğlan olarak çıkacak hastaneden. İçinden en çok hangi isim geçiyorsa onu koy bence. Hiç aklımdan geçmeyen bir isim normalde ama bu yazdıkların icinde cesur hoşuma gitti.
(274 puan) tarafından
Rabbim saglikla dogacagi güne saklasın insallah canım. Cok zor bir surec kardesinin de Allah yardımcısı olsun. Suyu hic mi yok yoksa azalmış mı?
Insallah dedigin gibi kocaman güçlü sağlıklı bir oglan olarak alırız kucağımıza. Eşime begendirebilirsem ben de Cesur ismini begeniyorum hem farkli hem anlamli diye.
(8,860 puan) tarafından
Suyu azalmış canım işte hastanede bir aydır. Şimdi biraz iyi değerleri suyu filan ama kese dışarda ve açıklığı devam ediyor. Dua ediyoruz her gün. İnşallah sağlıcakla kucağıniza alırsınız ikiniz de yavrularınizi.
Eşinin düşündüğü bir isim var mı o ne istiyor. Cesur çok güçlü güzel bir isim. Benim de iki oğlum var. Kerem ve Aslan.
(274 puan) tarafından
Aminnn insallah canım Rabbim sifasini versin insallah saglikla zamaninda dogsun.
Acikligi ne kadar? Tuvalete kalkabiliyor mu? Insan tuvalete gitmeye korkuyor çünkü.
Eşim Yiğit Alp, Yiğit Alparslan, Metehan gibi bir isim istiyor. Ama yigiti soyledigim sebepten koymak istemiyorum. Metehan da ağır gelir gibime geliyor.
(8,860 puan) tarafından
Açıklığı 5cm idi ilk başta. Şimdi 3 cm düşmüş. İlk bir hafta bez bagladilar altına. On gün banyo yapmadı yasakti. Şimdi tuvalete gidiyor. Banyosunu ablam yaptırdi bikac kere. Artık kendisi de yapıyor.
(8,860 puan) tarafından
Heralde ben olsam ben de yiğit koymak istemezdim. Eşini bir ikna etmeye çalış bakalım olmadı orta yolu bulursunuz inşallah
0 oy
(3,347 puan) tarafından
Bebeğin sana umut olacak o yüzden  umut köy gitsin cnm
(274 puan) tarafından
Eşim ayak diriyor yoksa hic düşünmezdim beni annem bekledi hastanede hep o yuzden annem gobek adı umut ben ona umut derim diyor.
0 oy
(86 puan) tarafından
Canım yaa senin adına okadar sevindimkiii rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin durumu iyi diyimi şimdi 
(274 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim canım aminnnn inşallah Allah razı olsun. Durumu bugün gördüğümde sarılık oldugunu soylediler mavi ışık uyguluyorlar ama en önemli sorun solunum dediler. Cigerleri gelismedigi icin kendi kendine nefes alamıyor solunum cihazına bagli. Biraz grami düşmüş doguma gore 20 gr zayıflamış normal diye düşünüyorum ama hep öyle derlerdi dogum sonrasi bebekler zayiflar diye. Bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun artık.
(86 puan) tarafından
Amiiin inşallah içini ferah tut allahtan ümit kesilmez inşallah yakında bebisimle taburcu oluyoruz diyen postlarinida görürüm
(274 puan) tarafından
Yakın uzak farketmez yavrum sag salim saglikla çıksın da yeter ki ben onu hep beklerim. Onu beklemek bile ibadet gibi öyle kutsal ki. Insallah güzel haberlerle içinizi ısıtırız.
(86 puan) tarafından
Amiiiiiiiiin

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 177 göst.
3 Ocak 2024 Aile kategorisinde Kezban94 (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 292 göst.
6 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Cinar_efem00 (417 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 342 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Elifylmz0660 (1,192 puan) tarafından soruldu
0 oy
66 cevap 1,630 göst.
6 Ağustos 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,153 soru

11,349,566 cevap

34,814 kullanıcı

...