0 oy
154 göst.
Diğer kategorisinde (4,223 puan) tarafından

Merhabalar. Bebegimi 2.5 yasina kadar emzirmeyi dusunuyorum. 30-32 aylik civari kesmeyi dusunuyorum. 2 yasinda krese baslayacak bagisikligi guclu olsun hastaliklari kolay atlatsin diye 2.5 yasina kadar emzirme karari verdim. Calisiyorum ucretsiz izindeyim 2 yasinda bitecek. 2 yasindan sonra gunde 1 kez aksamlari emzirmeyi dusunuyorum. 

2.5-3 yasina kadar emziren anneler surec nasildi,artilari eksileri var mi ? Tavsiye eder misiniz ? Yoksa yanlis mi dusunuyorum.

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Yanlış anlamayın da. 2 yaşindan sonra aldığı sütten ne bağışıklığı bekliyorsunuzki.

2 yaşindan sonra bağışiklugini anne sütü değil yediği gıdalar güçlü tutar.

Sen balığini cevizini sebzesini ihmal etmezsen şuan içtiği sütten kat be kat faydalı.
(4,223 puan) tarafından
Beslenmesine suan da dikkat ediyorum.
Takip ettigim bazi kisiler var 2.5 yasina kadar emzirmenin faydali olacagi ile ilgili bilgi veriyolar.
Arkadasimda 2.5 kesti ve hastalanmayan cocugu surekli hastalanmaya basladi.
tarafından
Sütten kestiği için hastalanmiyordur emin ol. O zmn 3 yaşında ksaincede sürekli hastalanır. Öyle yada böyle erken yada geç bir şekilde nasılsa biraktircaksin.
Yani kendi kararın senin tercihin. Bana birşey demek düşmez. Ama yanlış dusunuyorsun

32 aylık olduğunda büyük olduğu için memeden kesmende zorlaşacak
(4,223 puan) tarafından
32 aylik olunca yillik izne ayrilacagim, yaz mevsimi olacak evde olacak. 35 aylikken tekrar krese gidecek. Kres ortaminda hastalik daha cok oldugu icin zaten bu sekil dusunuyorum. Evde olsam 2 yasinda keserdim. 2 yasinda sutten kesip krese yollayinca daha fazla hasta olur gibi dusunuyorum.
Evet haklisiniz buyudukce memeden kesmek daha zor olacak.
Sagolun fikriniz icin.
-Reklam-
0 oy
(173 puan) tarafından
Kız çocuğu 24 aylık erkek çocuğu 30 ayliga kadar emebilir dinen
(4,223 puan) tarafından
Hangi ayette yaziyo ? Dinde bebeklere cinsiyet ayrimi yoktu 4 yasina kadar cinsiyetsiz sayilirlar .
(173 puan) tarafından
Tamam siz 10 yaşına kadar emzirin
0 oy
(1,092 puan) tarafından
28 ay emdi benimkide ama şu yaştan sonra emdiği sütten cik yarar ölümü bilmiyorum hani
(4,223 puan) tarafından
Tesekkur ederim. Nasil biraktirdiniz zor oldu mu
(1,092 puan) tarafından
Zor oldu canim ya . 24 aydan beri kesmeye çalışıyordum. Her yolu denedim. En son sirke döktüm. Turşu gibi gezdim evde buram buram kokuyordum. Gece yanımda sirkeyle uyuyordum. Uyanınca dokmek için. 3 gün zorladı sonra rahatladım.
(4,223 puan) tarafından
Sagol canim. Genelde 2 yas civari da ayni yontemlerle 3 gunde birakiyomus.
0 oy
(2,471 puan) tarafından
2 yaşından sonra anne sütünün bebege hiçbir faydası yok yani bağışıklık kazanacağı şüpheli herşey zamanında güzel arkadaşım 2 yaşında bir çocuk artık büyümüş olur kendinin farkında emzirmek yerine bir bardak süt icir yatmadan önce o inanki emmesinden daha yararlı olur 
(3,079 puan) tarafından
Evet inek sütü çok faydalı olduğu bilgisi geride kaldı. Kendini güncelleyen doktorlar tavsiye etmiyor. Instagramda hastalanmayancocuk sayfasi inek sütü hakkında postlari var merak edenler için tavsiye ederim.
tarafından
Suan 30-40 yas arası cogu ınsanda gastrıt, sındırım sorunu, bagırsak rahatsızlıgo sıskınlık vs var, bunların sebebı kucuk yaslarda kocaman bardak sut ıcmeye zorlanmamız, süt markaları o zaman bunu istedıler, bunun reklamını yapıp halka aşıladılar, hele cıcıbebe yanı aman aman bıberonlara sutle karıstırıp verılır cocuk kılo alıyo dıye ıyı sanılırdı, halbukı tam bır şeker fos bır kılo kaynagı
(4,223 puan) tarafından
@GozdeDuruMery cok dogru yazmissiniz. Bende o sayfayi takip ediyorum. Emzirme yasina aslinda o bayanin bilgilerinden sonra karar verdim.
Meyveli yogurtlar var bi de donone, pirincli muhallebiler. Sindirim problemi olan,sekeri,tansiyonu olan cok insan var bebeklik donemi yanlis beslenme kaynakli. Benim esimde sindirim sorunlari var ayrica genc yasta kolesero ve seker ciktim. Kayinvalidem hep ovunerek soyler 6 ayliktan sonra herseyi verdim diye.
(3,079 puan) tarafından
Sizin kayinvalideniz yine 6 aylikken başladı ekgidaya benimki 3 aylikken ve eşim sedef hastası, sedef hastaliğinin sebeplerinden biri de böbreklerin zayıf olması bunun da sebeplerinden biri yetersiz anne sütü (6ay emzirdi) ve çok erken ek gidaya geçti..
tarafından
Erken ek gıda konusunda ben cocugu ızlemek gerek dıye dusunuyorum, 5. Ayda gectım mesela dık duruyordu otururken sendelemıyordu kafasını dık tutabılıyordu, anne sutu ve mama vermeme ragmen yetersız geldıgını hıssetmıstım, 22 ay emzırdım tabı ek olarak, ama ek gıdaya gecıp elıne cıcıbebe sut pekmez karısımı vermedım, hıcbır zaman arı mama tarzı seyler yedırmedım, kavanoz mama hıc kullanmadım
0 oy
tarafından

Ben oğlumu 28 aylık olana kadar emzirdim. Bir gün artık yeter dedim geceleri iyice düşmüştü memeye gündüz vermemeye başladım bir süre böyle gitti emmek için geldiğinde annecim artık büyüdün sadece uyurken meme var sonra meme hasta oluyor dedim böyle bir süre gitti sonra geceleri çok yorup uyuttum hep önüm kapalı giyindim görmesin istemesin diye bazı geceler çok ağladı çok düşkündü ama şükür on beş gün içinde bıraktı bir ay oldu tamamen keseli ama hala geliyor meme hasta oldu diyor böcek olmuş diyor seni çok seviyorum anne diyor bu süreçte sarılarak uyuttum şimdi de sarılıp uyumaya alıştık :D bide ben hemen çiş egitimi vermeye başladım kafası ona daldı belki onun da etkisi olabilir  

(4,223 puan) tarafından
Sagol canim. Bilinen yontemlerle bi sekilde birakmis yani :) bakalim bizimki de emerek uyuyo. En buyuk sorunumuzda uyku zaten. Ama cok sukur 17 syliktan beri gece 1-2 kez kalkiyo.
0 oy
(1,000 puan) tarafından
Valla benim oğlum 26 ay emdi zor bıraktırdim.. iki yaşa kadar zaten alacağını almıştır iki yaştan sonra bence hiç gerek yok
(4,223 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(1,375 puan) tarafından
Ben 2 yaşından sonra çok doğru bulmuyorum gerekte yok zatn 
(4,223 puan) tarafından
Tesekkurler
0 oy
tarafından
2.5 yasa kadar emzirdm cok guzeldi hamile olmasam kesemezdim oyle cok seviyordum kiyamiyordum.cevredeki seslere kulak.asmayin emzirin
(4,223 puan) tarafından
Bende 2.5 kadar dusunuyorum. Bende seviyorum emzirmeyi :) nasil biraktirdiniz zor oldu mu
tarafından
zor olmadi sirke surdum aci demisti  aglamadi emzik vardi idare etti de simdi.de.emzigi birakmiyor

İlgili sorular

+1 oy
53 cevap 629 göst.
11 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 104 göst.
21 Ekim 2021 Diğer kategorisinde mathildaa (770 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 186 göst.
9 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
2 Mart 2021 Aile kategorisinde Cemile tontil (39 puan) tarafından soruldu

379,561 soru

11,362,433 cevap

34,839 kullanıcı

...