0 oy
207 göst.
Diğer kategorisinde (275 puan) tarafından
Erkek muhabbet kuşum 1 yaşında ve iyice kızıştı. 3 hafta önce dişi muhabbet kuşu aldım. Daha önce yavru yapmamış 1 yaşında dediler ama tahminim 8 aylık filan. Ceresi açık kahverengiydi aldığımda sonra gitgide beyazladı. Erkekle anlaşıyorlar biri kafesten çıkınca diğeri onu çağırıyor tellere yapışıyor öpme yem kusma davranışları da var dişi de karşılık veriyor ama dişi isteksiz oldugu icin ciftlesmediler. Dişiyi nasıl kızıştırabilirim?

10 Cevaplar

+1 oy
(4,430 puan) tarafından
Onlari mi takip ediyon kız hallettiler belki:)
(275 puan) tarafından
Yok bacım yok halletseler bilirim. Takip ediyorum tabi torunlarım olacak heyecanlaniyorum etmem mi :D
Erkek ayak atıyor dişi hemen ya kendi kaçıyor ya da gagasiyla bas kaldirip erkeği korkutup kaçırıyor.
(4,430 puan) tarafından
Benim de var aynı senin gibi zannediyordum bı gün mutfaktayim tuhaf tuhaf sesler geliyor anam bir de ne göreyim yani genelde insan varken olmuyor anlıyor onlarda erkek zaten habire kovalıyor da dediğin gibi köşe kapmaca oynuyorlar bazen tüyler nerelere çıkıyor kaçarken yuva takman lazım yemleri var onların bide yumurta falan da veriyorlar birde geçen yeni ogrendim etrafını komple sariyolarmis yavru almak için eşimin iş yerinde bakan arkadaşı var öyle yapıyormuş:)
(275 puan) tarafından
Kafesin etrafını mı sarıyorlar? Ben de kızıştırıcı yemini koydum yuvası da takılı ama yuvayi bir sey yerine koyan yok. Yumurtanin da yüzüne bakmiyorlar. Dedigin gibi tuhaf sesleri olur biliyorum o ciftlesme anında cikan sesi hic duymadım ben.
(4,430 puan) tarafından
Öyleymiş valla bende yeni duydum daha öncede vardı bnm kuşlarım hiç yumurta falan yapmadı ondan belki de
(275 puan) tarafından
Ayırdım onlari canım 15 gun birbirini görmesinler dediler. Erkegi yuvalikli kafeste tutuyorum. Kızıştırıcı damla aldım dün onu da dişiye vermeye başladım erkek zaten elimizi ayagimizi götürüyor ona gerek olacağını hic sanmiyorum. Kızıştırıcı yemi de disiye veriyorum. Ayriyeten yumurta havuc maruldan mama yapip yemligi cikararak kuşlara vermem gerekiyormus onu öğrendim. Yem oldugu icin mama yemiyorlarmis yani yemi alınca el mecbur yiyecekler belki uc bes tane yem atarim ustune göz boyamak icin. Haziranin 12 si gibi birlestiricem insallah. Yazin ortasinda kafesi sararsam piserler hayvanlar kışın mantikli ama. Bu yaz oldu oldu olmazsa güz ayında kafes etrafı sararak da denerim. Çok teşekkür ederim ;)
-Reklam-
+1 oy
(770 puan) tarafından
Belliki başı agrıyor:))))
(275 puan) tarafından
Ya erkek 10 kere öpüyor dişi 1 kez öpüyor sonra yüzünü öte tarafa dönüyor :D galiba başı ağrıyor dediğin gibi :)
0 oy
(63 puan) tarafından
Öncelikle kafesten çıkartmamanız lazım ve yavruluk takın her gün haşlanmış yumurta verin kuşlara. Youtube de Ünal vlog diye bi kanal var ordan detaylı bilgi alabilirsiniz
(275 puan) tarafından
Yuvalık takılı duruyor. Dişi kuşu hic çıkartmıyorum. Erkek kuş dışarıya alışkın olduğu için bazen bize gelip konusmak bizle oynamak istiyor kafesin kapisina yapışıp cikarmamiz icin bağırıyor o zaman dayanamayip gunde birkaç kez 5 dk çıkarıyorum sonra geri kafese atıyorum. Ünal vlog 5 6 yıldır takipteyim videolarina da bakiyorum ama eş tutmayla alakali videolar var benimkiler eş tuttu gibi anlaşıyorlar ama ciftlesme yok zamanla olur mu bilemiyorum. Az önce kuşcuya sordum dişiyi ayri bir kafeste baska odaya koy 2 hafta beklesin dedi bi de onu deniycem.
(63 puan) tarafından
Benim kuşlarımda uzun süre çiftleşmedi tam ümidi kestim çiftleştiler ama boş yumurta çıkıyor bi daha takmıcam yavruluk arkadaşça takılsınlar :)
(275 puan) tarafından
Arkadaşlikta hic sorun yok da eş olmayi beceremediler. Acaba erkek mi kısır canım yumurta bos olduguna göre. Dişiler erkek olmasa da boş yumurta yapıyormuş kizginlik belirtisi olarak.
0 oy
tarafından

Ya canım biz dişilerden bahsetseydin ben bunun eğitimini verirdim ama kuş nasıl kızışır ben bile mersk ettim :D

(275 puan) tarafından
Yaa ver ver onu da öğrenelim lazim olur belki :D
0 oy
(1,798 puan) tarafından
Ceresi beyazlamis ise kızgınlığı geçmiştir kuşun nijer ver bol havuçlu yumurta maması yap 2 güne 1
(275 puan) tarafından
Mama yemiyorlar ah bi yeseler. Bazen erkek olan kuşuma haslanmis yumurtadan birkac parca yedirebiliyorum salatalik yiyor marul yiyor ama dişi kus mamanin yüzüne bile bakmıyor. Nijer de kızıştırıci yem almıştım onun icinde var ama onu da genellikle erkek kus yiyor dişi iki üç günde bir iki yem yiyip bırakıyor.
0 oy
tarafından
Damlası var canım 
(275 puan) tarafından
Damla işe yarıyor mu peki denediniz mi?
tarafından
Evet denemistik
(275 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(934 puan) tarafından

Adet günüdür belki ondan yanasmiyodur, 1 hafta bekleyin bakalım :D

tarafından
Ahqhaha:)
(155 puan) tarafından
Ayyyyy ben nasıl güldüm hakkını helal et kız
(934 puan) tarafından
:D helal kız :D
(275 puan) tarafından
Ayyy hiç güleceğim yoktu çok yaşa :D
0 oy
(7,249 puan) tarafından
Önce huyunu suyunu bı öğrensin adam kolay secilmiyo malum rahat bırak biraz sevissinler sonra olur :)))
(275 puan) tarafından
:) aman canım ne tanıması anne babalarimiz taniyip mi evlendi
(7,249 puan) tarafından
Ahahaha eski usul yazık bee :)))
0 oy
(596 puan) tarafından
3 hafta için daha erken canım bir iki ay mühlet ver ama hazirandan sonra yuvaligi çıkar çünkü enerji artışından ve sıcak havadan dişi kuş çok yoruluyor. Ben yavru alma konusunda baya şanslıyım en az 20 yavrum oldu tabi ölenler de oldu ama dediğim gibi yuvalık Haziran sonu gibi çıkmalı ve ikisini birden çıkar sadece erkeği çıkarma. Benimkiler dışarda ciftlesmeyi tercih ediyorlardı belki seninkiler de öyledir ☺️
(275 puan) tarafından
Aranan kan bulundu sanırım :) nolur tüyo ver yaaa. Erken diyosun da haziran sonuna kadar yavru alabilir miyim ki? Kuşçu 15 gün ayır dedi. Dişi kızışsın diye ayırdım şimdi. 15 gün sonra birlestirince hemen ciftlesme olursa anca yetisir. Biz de onu farkettik dışarı cikartinca erkek daha cok ayak atiyor. Kafeste 1 kereyse dışarıda 6 7 kere. Ama yine sonuc basarisiz dişi de hic heves yok ayak atinca ya kaçıyor ya da kovuyor. Bir de yavru almak istediginiz kusu kafesten cikarmayin diyorlar. Onun haricinde ikisi de birbirinin sesine karsilik veriyor erkek kusu kafeste tutup disiyi serbest biraksam dişi hemen erkegin kafesine gidip konuyor iceri girmeye çalışıyor. Yem verdiğinde yiyor gaga hareketlerine olumlu tepki veriyor. Birbirlerini kaşıyorlar ama napmam gerek bilemedim.
(596 puan) tarafından
Akışına bırak canım. bence dişiyi ayırma daha da yabancılar. Benimkiler 4,5 yaşına geldiler maşallah hem lutino hem albino çok güzel yavrular aldım. Sıcaklar gelene kadar yuva takılı kalsın olmazsa da Eylül gibi tekrar koyarsın sende güzel yavrular alırsın eminim :) yavrular da birbirleriyle hep dışarda ciftlesti benimkiler dışarıyı tercih ediyolar nedense anlamadım:)
(275 puan) tarafından
:D Fantazileri var demek ki. Insallah yavrular olur yaa benim erkek sarı kanat gövde yeşil. Dişi daha açık sarı kanat onun gövde de turkuvaz rainbow gibi de değil gibi de birbirlerine çok yakışıyorlar maşallah diyeyim :) ayırdım valla şimdilik geçende de ayırıp geri birleştirdim dengeleri değişecek. Dişinin ceresi simdiden degismeye başladı gibi ya da bana mi öyle geliyor bilmiyorum kızıstirma yemini de ona taktım yiyor nijer tohumunu filan inşallah.
Benim önce de erkek kusum vardı ona da 2 bucuk yasına geldiğinde dişi kuş almıştım ama yavru aldım ki bildigini de öğretir bir tasla iki kus olur diye yok efendim yanlış yapmışım anlasamadilar yavru 3 4 ay büyüyünce erkegin ayaklarini kemirip bagirtmaya başladı mahvediyordu hayvani. Bi de kendi tuy bakimini temizligini de yapmiyordu pirelendi. Götürdüm geri verdim. Sonra erkek kus 5 6 ay sonra kurumaya yakalandı ölür dedi herkes ne yaptim ne ettim kurtardim ama 1 yıl daha yaşadı sonra yem yemeyi birakıp öldü maalesef. Alışık olunca duramıyor da insan aglayip duruyorduk. Erkek diye yavru kus aldık 3 ay sonra o da dişi çıktı kendiliginden kızıştı ceresi kahveye doğru dönmeye başladı yuva ariyordu terlik iclerinde filan aldigimiz kuscuya götürdük bu dişiymiş dedi yerine baska erkek kuş seçin dedi biz de içinde erkek oldugu en kesin olan bu erkek kuşu seçmiştik annem yaklaşınca tele yapışmıştı tek parmağı ucundan kopmuş beni birakma beni al burdan der gibi annem bunu alalim dedi. Aldık sonra annemin başındaki dert artınca bir de kuşla ugrasmasin diye ben kendi evime getirdim benim oldu :) Maşallah konusma da öğrendi. Yavrulari olsa onlara daha cok öğretirim. Hevesleniyorum işte. Cocuklugumdan beri severim küçükken de aldırmıştım babama.
(596 puan) tarafından
Ne güzel maşallah size çok ilgilisiniz kuşunuza bu çok güzel davranış. Kimisi aldığı gibi bakımsızlıktan mahvediyo güzelim canları. Benden çok isteyen oldu bir yavru vermem için ama hiç kiyamiyordum sonunda iyice çoğalınca vereyim dedim. Verdiğim gibi öldü her insana da yaramıyor gerçekten. Sizde de illaki yavru olur inşallah:) nazar edenlerden falan uzak tutun bu arada benim ilk kuşum da erkek diye aldım sonradan dışı olduğunu öğrendim kuscularda tam bilmiyo yavrular hakkında bilgileri siz kendiniz en iyi şekilde tecrübe edersiniz
(275 puan) tarafından
Ben o dişi kuşu daha alındıktan 15 gün sonra davranışlarından dolayı dişi dedim ama annem kuscuya soylediginde davranis farklılığı diye bir sey yok sadece cere rengi kriter az daha büyüyünce belli olur o zaman dişiyse getir demis. 3 ay her gün dişi dedim çünkü gerçekten davranışlarına yansıyor bence ve öyle de çıktı.
Öyle alıp bir odaya atılan kuşlara çok üzülüyorum  bakmayacaksaniz neden alıyorsunuz değil mi altı kus kakasindan tepe olmus yemligi kim bilir en son ne zaman uflenmis kabuktan yem görünmüyor sessizliğe itilmis mutsuz mutsuz yaşıyorlar alıp evime getiresim geliyor. Ben hangi odadaysam kusum da benle o odada olacak yatarken haric. Çünkü sosyal canlilar sohbet edilen tv izlenen odalarda neseleniyorlar mutlu oluyorlar. Siz de güzel bakıyorsunuz seviyorsunuz ki o kadar yavru alabilmissiniz bakilmadan olacak bir sey değil bence yemesi temizligi ışığı suyu dahi önemli.
0 oy
(10,877 puan) tarafından
Karanlık yavruluk taktınız mi canım kafese?
(275 puan) tarafından
Evet yuvalik kızıştırıcı kalamar kemigi kum yem hepsi tamam. Dişi kızıştırıcı yemeyi tercih etmiyor gıcık :)
Erkek yiyor zaten kızgın hep kızıştı yiye yiye. Yuvaliga bakmiyorlar bile. Gecen gun yuvalik kapisindan dışarı marul sarkittim erkek kusum cok sevdigi icin bir dikkatini çekti kafasını sokup içine baktı ama ondan sonra daha tepki vermedi. Kalamar kemigini de haslanmis yumurtayi da ikisi de yemiyor.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 390 göst.
4 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
0 oy
10 cevap 202 göst.
24 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Miroskos (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 156 göst.
12 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,584 soru

11,363,123 cevap

34,839 kullanıcı

...