0 oy
562 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
Çocuğa kitap okumak evde anne babanın kitap okuması

Çocuğu tekn başına bırakıp basarmasini beklemek 

Çocuğu parka cikarmayip evde TV karşısında yetiştirmek 

Eline tablet telefon verip kendinin yanlışsi öğrenmesi .

Çocuğuma kitap okuyan biriyim bunun ilernde faydasnjni gorcem muhakkak 

Cocugum park ve oyun için can atiyo 

İlk adimin da tabi ki yardım edicem

Tek başına özgür olsun nedir ya ?

Okumak sadece ihtiyacmis!!! 

Kitap okumak ihtiyaç için midir ? Yoksa kendini geliştirmek mi?

Okul bitirdim diplomam elimde puanım elimde calisicm Allah izin ederse 

Okumakla tabi ki bişi olmazmis ne saçma şeyler ha

Bunları size demiyorm bir arkadaş demiş benim cevremde ..

Çok memnunum okuduguma bilgime her şeye calismasan bile aldığın eğitimi cocuguna verirsn demi arkadaslar.

Okumadan da biseyler öğrenilir mesela kitap okumak araştırmak bunlara açık olmak lazm 

Ben mutluyum oğluma kitap okuduğum için bak şimdi cümle kuruyo tuvaletini soyluyo bana 

Hayır annecim dedikten sonra nedenini açıklıyorum anliyo beni yüzüme tamam ifadesi ile bakiyo 

Demek ki doğru yoldayim 

Belki ordan bakılınca çok bilmiş gibi duruyorm ama bimedigim çok şey var öğrenme cabasindayim neden mi ?? Daha bilinçli olmak ve bilinçli evlat buyitmek için ..

Neden mi surekli oğlumu parka çıkarıyorum dışarıyi bilsin evde de öğreniyoruz tabi ki ama gelişimi acisindan hepsi önemli

Beton duvarlar arasında çocuk büyütüyoruz nerde o eski köyler de büyüyen cocukar ? Keşke öyle sansim da.olsa !!.

Her şeyi bilsin öğrensin istiyorm bu yüzden okuyorm her şeyi arastiriyorm hepsi bu 

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Cocuk soylenileni degil yaptiginizi yapar. Nasil davranmasini nasil bir birey olmaisni istiyorsaniz sizin oyle olmaniz gerekir. 

Kitaplara ilgili mi olsun ozaman evde yarim yari bir saat kitap okuyan anne babasi olacak

Evde uzanabilecegi kendine ait bi kitapligi olucak. 

Cocugun arastirmaci merak eden kesfeden bir birey mi olmasini istiyorsunuz ? Ozaman dur yapma karistirma ona dokunma demeyip (zarar verecek seyleri ortadan kaldirip zsrar vermeyecek seyleri kesfetmesine izin vermeniz gerekir.) 

Cocugun hiperaktif enerji dolu olmasindan mi yakiniyorsunuz? Ozaman parka bahceye cikarip tasa topraga dokunmasini kirlenmesine izin vereceksiniz ki enerjisini atsin. 

Cocugun hayal gucunun gelismis olmasini mi istiyorsunuz? Ozaman reklamlardan televizyon programlarindan, guvenmediginiz yayinlardan, tsbletten telefon oyunlarindan uzak tutmaniz gerekiyor.  Kutu oyunlari aktiviteler deneyler yapmaniz birlikte hem eglenip hem ogretmeniz gerekiyor. 

Cocugun doyumsuz bir birey mi olmasini istiyorsunuz ozaman da cok oyuncak almaniz surekli odullendirmeniz ve ne isterse aninda yapmaniz yada agladiginda aglamasi kesilsin die ona teslim olmaniz yeterlidir.

Cocugun kendini guzel ifade eden iletisimi yuksek bi birey mi olmasini istiyorsunuz? Ozaman bol bol kitap okuyup neden sonuc iliskisi kurarak dusunmeye tesvik edip, tanimadigi biri ismin ne diye sordugunda cocuktan once cvp vermemek ne soylemesi gerektigini hatirlatmamak mudahale etmemek gerekiyor. 

Cocuga hergun yararli besinler yikayip pisirip yediriken gosterdigimiz ozeni, ruhunu doyururken de gostermemiz gerekiyor. Buda ancak sevgiyle ilgiyle sabirla ve oyunla gerceklesir. 
tarafından
❣️❣️❣️❣️ yazmak istediğim buydu valla işte sende doğru yoldasj demek ki böyle anneler insanlar iyi var iyi ki
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kitap okumayan bir nesil yetiştirmek bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. En büyük hainliktir. Okumanın yaşı, zamanı, konumu, yeri olmaz. O arkadaş biraz okuyabilseydi konuştuklarının yanlışlığını anlardı
tarafından
Hay ağzını öpeyim ❣️
+1 oy
tarafından
düzenlendi

En güzelini yapıyorsun, doğru yoldasın yoldayız.. 

Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Okumaya aşığım, hayalimde 3.üniversiteyi büyük oğlumla okumak bile var ama henüz ikincide sıra, küçüğüm 3 yaşına gelsin inşaallah 2.üniversiteyi okuyacağım.. 

Evde dursakta körelmemek, başarabildiğini görmek insanı mutlu ediyor, Ve dediğim gibi evde de olsa çocuğuna öğretirsin ki benim sayfam dursaydıda görebilseydin, çocuk gelişimi bölümü mezunuyum 3 yaşında faaliyetlere başladık 2 yaşında dady finger parmak oyununu felan oynuyordu :D bilginin fazlası olur mu, olmaz.. İnsan okusun yeterki, yazsın okusun, gazete, kitap, bisküvi arkası içindekileri okusun illa lazım olur kullanır..

Tv tablet kısıtlanmadığı sürece çokça zarar ki televizyon daha zararsız, internet illeti çok zor. Parkta oynamak gibisi var mı? Çocuklar malesef sokak oyunu eksikliklerini ekrandan gidermeye çalışıyor.. Orasıda derin bir konu. Bende kitaplar alacağım yakında inşaallah, düşünce aynı, yol aynı, doğruyuz bencede canım :) 

(9,651 puan) tarafından
Kız senin ne sayfan vardı:D bir bilinmeyeni daha öğreniyorum:D bir kere daha sevdim ❤❤❤❤❤❤❤
tarafından
Yaa meleğim yok yok bu kez şahsi sayfamdı atardım baya gençken her faaliyetimizi, evdeki duvarları oğlum boyamazdı ben hadi boyayalım derdim, ben teşvik ederdim de hehehh :D yağlı boya değil ama parmak boyasıyla duvar boyamaca hemide giriş kapısının duvarını, o zamanlar tanısaydım bir tablo çizdirirdik size efendiiimmm ❤️ ah sen nasıl bırakırsın te burdan bi daha kızasım geldi :)
(9,651 puan) tarafından
Ilk tablomu sana yollicam kuzum olurda yaparsam :D vay anasını özgür ruhlu anne :D bak herşeye musade ettim ama duvar boyama olaylarına hep karşı çıktım he :D ama çocuk bi yerde tamamen özgür bırakılmalı sanırsam:)
tarafından
Harikasınız ya ❤️❤️❤️ iyi ki sizin gibi düşünen insanalr var şükür ❤️
0 oy
(12,777 puan) tarafından
Her çocuk yapısı farklıdır mesela benim kız kitap da oku yardım da et hayır de ama işine gelmezse ağlar TV de gerekli arada oda kafa dağıtmali keşke hiç olmasa ama büyükler gelince aciliyo mecbur dil gelişimi elimizde ama hercocuk farklı malesef millet kulak arsarsak huzur vs kalmaz bile sen doğrudan şaşma doğru old inanıyor isen gerisi bosver 
tarafından
Tabi ki inaniyoem saniyolar ki her şeyi biliyoem öğreniyorum ya ogrenemk için çalışıyorum daha ne olsun
(12,777 puan) tarafından
Millet kendine baksın önce
tarafından
Bir de anlatsam ya Tuğba eletirye açığım ama bu tarz yaklaşım çok kötü ya
0 oy
(9,651 puan) tarafından
Işte en en doğrusunu yapiyosun kuzum.. zebrayı büyütürken tam da bunu yaptım ve herkesden annelegimle ilgili güzel şeyler duydum hiç bir zaman iyi bir ev hanımı olamadım söyle dört dörtlük temizlik bakım yemek yapamadım ama zehraya elimden geldiğince yettim yetmeye çalıştım evde de dışarıda da oyun arkadaşı aldım kitap okudum aktivite yaptık boyama yaptık herşeyi birlikte yaptık ve şuanda ömerede yaparım inşallah diyorum ama sanki o eski enerjim yok gibi ve insan gene endişe ediyor ya aynı şekilde eşit büyümelerine yardım edemezsem diyor.. okadar ince çizgiler var ki çocuk büyütmekte..  Rabbim hepimize iyi anne babamlar olmamizi nasip etsin insallah.. cok sukur ki suanda bilgiye cok cabuk ulasabiliyoruz. Bunu kötüye değilde iyiye kullanmak bizim elimizde.. sen doğru yoldasın tebrikler bitanem ❤
tarafından
Ayy kuzum bak bende senin izindenim :)) tabi ki yetisemedigim oluyo ama onlar da zamanla olck
(9,651 puan) tarafından
Hiç kimse mükemmel değil ki kuzum olamazda olmak zorunda da değil ama mükemmel olmak için elinden geleni yapmak insanın gorevi
tarafından
Aynen oyle Fatma :) elinden gelemi ediyorm
Boş zamanim çok az ysuuf uyurken iş edihoem yemek vs
Geri kalan hep ysuuf ile
(9,651 puan) tarafından
En en güzeli kuzum.. hayattaki en güzel amaç en güzel uğraş:)
0 oy
(5,938 puan) tarafından
Her gün 1 saat büyük oğlum eşim ve ben kıtap okuma saatimiz var ve minigim in önünde de bir kitap nasıl inceliyor. Yıllar öncesinin şimdi ki zamanın da ayaz dan bin kat karşılığını alıyorum kitapsız 1 günü geçmez konuşması noktalı.virgüllü anlaşılır cinsten 30 yaşındaki insanlar 50 yaşında adam la sohbet eder 3 yaşındaydı tüm.ulkelerin cumhur başkanlarına varana kadar bilirdi ve 2 yıldır kodlama da türkiye geneli 3 kere 1 .geldi ne verirsen çocuğa karşılığını kat kat alırsın . Çalışan bir anneyim ve oğlum gurur duyuyor benimle. Bu hep böyle devam etti.iyi ki okudum bir mesleğim var. 11 aylik oglum daha şimdi den en az 20 ****** i tanıyor ve gösteriyor masal okuyarak uyutuyorum kendini güven de hissediyor hafıza güçlendirici oyuncakları 3 yas in yaptıklarını yapıyor . Sen doğrusunu yapıyorsun canım.elinden geleni yap
(9,651 puan) tarafından
Kız sana destek postu bile açtı:)

Bakımlı hatunum benim gece resim istiyorum ona göre:) merak ediyorum saçları:) bide keratin nasıl bisi oluyo bende yaptıriyım mi :D
(5,938 puan) tarafından
Sacları 4 ay boyunca fonlu tutuyor düz ve kırıklar tamamen yok oluyor besliyor kuzum atarım tabiki de resim
(9,651 puan) tarafından
Ben düz yakistiramiyorum kendime kuzum ozaman ona gerek yok ) bugün bende dedim eşime sari olcam diye tamam hevesin varsa ol dedi :D inşallah haftaya zebrayı okula bırakır bi kuaofre giderim :)
(1,374 puan) tarafından
Kız kurgucu benim de zehra isminde arkadaşım var sınıfın watsap grubuna hep zebra yazardım yanlışlıkla :))) sen de öyle yazıyorsun dikkatimi çekiyor :)))
(5,938 puan) tarafından
Inşallah kuzum da hani sen yapacaktın sarı post açıyorum şimdi
0 oy
(3,798 puan) tarafından
Her gece kitap okurum uyumadan önce ,  mutfakta yemek yaparken beni izler onunla sohbet ederim bi yandan,  salonda yerde oyunlar oynarız hicbizaman o yerdeyken koltukta oturmam tv izlemem  baktim hava güzel gideriz parka orda cocuklari gordüğünde kani kayniyo çıglik atiyo demekki anlıyo, temizlik yaparken bile müzıgimizi açarız nasil mutlu olur oynar gibi yapar hareketli muziklerde kısacasi herseyi zevkli hale getirmeye calisiyorum cocuk var şunu yapamiyorum bunu yapamiyorum dememek gerekir her işi cocuga uygun hale getirip buyuk zevkle yapabiliriz 
tarafından
Aynen öyle canım bende fırsatları hep degerlendiriyom sonra psiman olmamaik icin
(3,798 puan) tarafından
Insallah layikıyla yerine getiririz annelik babalık görevlerimizi
tarafından
İnsallaj aminn ✌️❣️❣️
0 oy
(2,241 puan) tarafından
kizim 7 aylik onunla surekli konusup sarkilar soyluyorum kitapdaki renklere bakip guldukce renkli resimler kitaplar gosteriyorum ben bundan mutluyum gel gor ki bir akrabacigim  ne bos islerle ugrasiyosun ne anlasin bebe bunlardan koy örümceğine o dolansin sende otur dinlen ya da ev isi yap der. olmak istemedigim anne modeli karsimda olunca dogru yolda oldugumu hissediyorum . kizimda beni haksiz cikarmiyo simdiden daha oturcagi yeri ayarlarken oyuncaklarina kitaplarina bakiyo ciglik atiyo biliyo oyun vakti oldugunu . 
tarafından
Maşallah sende doğru yoldaşın demek ki❣️
0 oy
tarafından
Bence cocugu teknolojiden sogutlamak iyi degil zeka gelistirici oyunlar oynamasi iyi etki yapar ayrica spor yapma bilinci gelistirilmeli kitaba gelince ben karsiyim bilim dergileri haric cocugumu ayakta uyutmak niyetinde degilim masal falan okumayacam
tarafından
Ben zeka gelistici oyunlar aliyoem ve oynuyieuz zaten şuan yaşı küçük zamanı gelince etkinlik vs doğa yürüyüşü geziler yapcz insallah

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 339 göst.
13 Haziran 2020 Aile kategorisinde Izmircicekleri (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 706 göst.
11 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 255 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
16 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Vidividi (1,537 puan) tarafından soruldu

379,076 soru

11,346,889 cevap

34,813 kullanıcı

...