0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (276 puan) tarafından
Yarın 3. Kez direksiyon sınavına gireceğim. Sıfırdan başlamıştım. Ilkinde direksiyon hakimiyetim yoktu kaldım. 2. de gebeliğimin 6. Haftasıydı şiddetli kusmalarım vardı bütün motivasyonum düşüktü odaklanamadım paralel parkta kaldım. 

Yarınki sınav için diğer girdiklerimden daha çok heyecan yapıyorum. Eşimle her akşam sürdüm pratik yaptım iyi de gidiyordu ama dün zorunlu derste de heyecan yaptım bir de araba farklı olunca debriyaj kavraması direksiyon sertliği birçok konuda insan acemilesiyor sanki. Yarınki sınav saat 13.15 te trafik de yoğun olacak muhtemelen. Artık yarın geçip kurtulmak istiyorum. Hem sürekli stres heyecan oluyor hem de her kaldım 945 tl harç ödüyoruz. Eşim de kötü oluyor o kadar çalışmamıza rağmen sınavda kaldıkça zoruna gidiyor. 

Tavsiyeleriniz var mı? Bir de hocam ani fren yapma gebesin komisyona söyle dedi ama ben cekiniyorum ters tepki verirler diye sizce söylemeli miyim?

5 Cevaplar

0 oy
(351 puan) tarafından
Ben son haftlarda girmistim sinava heycan stres yapma yeter hoca kendisi soylemisti kizimiz gebe ani frenlere girmesin nolur nolmaz diye komisyonda anlayisla karsiladi hatta ben ani fren alanina hizli girince iki kez uyardi kizim unutma ani frenyasak sana diye 
(276 puan) tarafından
Hoca gebe oldugumu hatırlar mı bilmiyorum bazen kurstan farklı hocalar giriyor sınava. Benimki de 3 aylık şu an belli olmuyor yani ben söylemesem. Yavaşça mı durdular seni?
(351 puan) tarafından
Sinav noldu kız gectin insallah
(276 puan) tarafından
Geçtim şükür :)
(351 puan) tarafından
Tebrikler masallah :)
(276 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(2,762 puan) tarafından
Benim eşim kendi arabamizda hiç calistirmadi beni. Bu sınavda kullanacağın arabayla kendi arabanız arasında inanılmaz farklar olacaktır. İnsanı çok zorlar. Üstüne evhamlisin. Bu da seni iyice zora sokuyor. Kendini salmaya çalış. Ben 2019 da almıştım. Benimle giren 5 kadın vardı bir tek ben geçmiştim. Anlayacağın senle alakalı bişey değil. Kendini kötü hissetme. Öyle geçmek kolay olmuyor. Bi de adamlar senin tavirlarina göre de karar veriyorlar. Sen onlara güven vermeyince ister istemez yapamayacağını düşünüyorlar. Gecirmiyorlar
(276 puan) tarafından
Babamın evinde arabamız yoktu ve öğretecek kimse de yoktu. Babam zamanında çok ısrar etti ehliyet al kızım seni yazdırayım diye ama ehliyet kursunda öğrenemem öğrensem ehliyeti alsam da pratik yapmayınca unuturum bir işime yaramaz arabamız oldugunda esimle biraz çalışıp öyle yazılırım diye düşündüm. Evlilik sürecimiz ailemin bana düşkün olması yüzünden uzun sürdü. 9 yıldır tanışıyoruz ama 1 bucuk yıldır evliyiz. 30 yaşında evlendim yani. Eşim de evlendikten sonra bir iki gösterdi ama çok üstüne düşmedi açıkçası 1 yıl geçince dedim senden öğreneyim diye beklersem çok beklerim ben kursa yazılmak istiyorum. O da hak verdi. Yazıldım ama bilmeden sıfırdan başladığım için bak işte süreç lastik gibi uzadıkça uzuyor. Eşimle dersler bittikten sonra pratik yapmasam bu kadar da öğrenemezdim. Önceden almadığıma pişman degilim yani. Çünkü bu iş gerçekten aldım bitti gibi bir sey değil alsan da devamlılık istiyor pratik yapmak gerekiyor. Önceden alsam dediğim gibi aldıktan 10 yıl sonra arac konusunda özgüvensiz olacaktım trafige cikmaktan korkan ehliyetlilerden olacaktım. Birçok kişi var böyle yillar önce ehliyetini almış ama hadi şuraya gidelim desen ay yok ben süremem diyor. Ehliyeti almış sonra bir daha direksiyon başına geçmemiş özgüvenini getirememis çünkü.
Gittigim kursta 45 50 yaşında insanlar vardı ehliyet almak icin gelen. Hatta aralarında 45 yaşlarında olan erkekler de vardı. :) Pek fazla genç yoktu.
(2,762 puan) tarafından
İşte benim de sen gibi evlenince oldu. Hakkında hayırlısı olsun inşallah sınavı geçince mutlaka haber ver ☺️
(276 puan) tarafından
Geçtim geçtim şükür geçtim. Komisyon da paralel parkta ufak tefek yardımcı oldu sag olsun. Göz ardi edilmesi gereken bir hata hata yapmadım cok şükür.
(2,762 puan) tarafından
Çok sevindim ablacım Allah'a emanetsin başarılarının devamını diliyorum :)))
(276 puan) tarafından
Sag ol canım teşekkür ederim her sey icin :)
0 oy
tarafından
Benim esim girdi sakin ol stres yapma iyi hoca gelirse çok şanslısın eşime gıcık kisilwr gelmişti 4.anca geçti 
(276 puan) tarafından
Erkeklerden de mi kalanlar varmış yaa çok şaşırdım. Hocadan hocaya değişiyor tabi. Hocam da şunu anlatti gecende birisi 5 kez stop ettirmis yine de musamaha gösterip gecirmisler.
tarafından
Vay bee benim eşim park ederken az beyaz çizgiye basmış direk sınavda kaldı birkez istop etti gene kaldı en ufak hatada bıraktılar sinavda
(276 puan) tarafından
1. Stopta bırakılmıyor ki öyleyse şikayet etseydiniz keşke. 2. Stopta bırakılıyor. Stop sarı hata ama başka bir sarı hata yaptıysa o zaman 1 de stop olunca iki sarı hatadan dolayı yine kalınıyor. Neyse öyle ya da böyle nihayetinde almış kurtulmuş hayırlı olsun darısı başıma inşallah.
tarafından
Yok kız eşim dedi ben ayağımı debriyajdan bi an kaldırdığım için stop yaptı hemen hoca dedi kenara çek türlü türlü bahaneler ürettiler 4.son sınavda geçti
(276 puan) tarafından
Onu dünkü derste ben de yaptım durdugumda vitesi boşa almayı unutup debriyajdan kaldırdım ben de diyorum ne oldu iyi ki hatami farkettim yarın sinavda daha dikkatli olurum. Bir de debriyajı yavas yavas kaldirmayinca kavramayi gecip yine stop ediyor. Yavas yavas cekince de kırmızı ışıkta kalkışım gecikiyor. Bilmiyorum umarim yarin bu saatlerde musmutlu olurum.
Eşini 1 stopla bırakmak kural dışı olmus. Sikayetlik bir durum.
0 oy
tarafından
Kız bende yeni gördüm postu bende 3 e gircm.3 te daha çok tedirginim valla parkları hep yaptım ama vitesi unuttum diye 2 defa stop edip kaldım benimki de 2 hafta sonra heralde seçimden sonra dediler çok korku var malesef bende 2.de çok rahattım 
(276 puan) tarafından
Bence geçeceksin güven kendine aynı şekilde motive et. :) Inşallah 3 te kurtulursun sen de ben gibi. Bugün sertifikamı aldım öyle mutlu olduk ki eşim de ben de çok şükür bugunu de gördük  dedik. En kısa zamanda senin de şükür sebebin olsun inşallah. Yeni Mamak sürücü kursuydu benim. Seninki hangisi?
tarafından
Hım inşallah canım ya çok istiyorum bitsin artık
Benimki Vural Yakut sürücü kursu Keçiören de canım
(276 puan) tarafından
Anladım canım. Sınavında başarılar dilerim. Gebenin duasi kabul olurmus insallah gecersin ;)
tarafından
Ay sağol kuzum inşallah . Allah sağa Salim kucağına almayı nasip etsin ❤️
(276 puan) tarafından
Teşekkür ederim amin inşaallah :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 82 göst.
0 oy
0 cevap 40 göst.
19 Mart 2023 Diğer kategorisinde Mevah (1,506 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 120 göst.
29 Mayıs 2023 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 60 göst.

381,234 soru

11,413,267 cevap

34,958 kullanıcı

...